|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
16.9.2010 14:42:52   
Trnoruzica

IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Evo i mi smo se prvi put prehladili, 2 dana mu curi nosic, pomalo, ali danas je vec slina zuta i jutros je krenuo kasljati, kao da mu smeta slajm. Isli smo doktoru i dala nam Esbesul, kaze nema nikakve upale, pluca su cista a grlo nije ni malo crveno, ali eto da ne bi doslo do upale grla evo mu antibiotik. Ja sad ne znam sta da radim, zao mi da mu dajem antibiotik, a opet me strah da ne bude sta gore... Sta biste vi radile?

Ja bih uradila CRP, i vidjela jel virus ili bakterijska infekcija, i onda bih mu dala antibiotik.

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 451
16.9.2010 15:07:59   
bananica
IZVORNA PORUKA: Trnoruzica

Evo i mi smo se prvi put prehladili, 2 dana mu curi nosic, pomalo, ali danas je vec slina zuta i jutros je krenuo kasljati, kao da mu smeta slajm. Isli smo doktoru i dala nam Esbesul, kaze nema nikakve upale, pluca su cista a grlo nije ni malo crveno, ali eto da ne bi doslo do upale grla evo mu antibiotik. Ja sad ne znam sta da radim, zao mi da mu dajem antibiotik, a opet me strah da ne bude sta gore... Sta biste vi radile?

Ja bih uradila CRP, i vidjela jel virus ili bakterijska infekcija, i onda bih mu dala antibiotik.

cuj sta bih, poslusala sta doktor prica, da nisi trebala njegovo misljenje ne bi ga ni vodila doktoru,nego bi pitala ovdje na raji sta da radis.....a ne mogu da vjerujem da je dr antibiotik dao tek onako, zdravom djetetu

(odgovor članu Trnoruzica)
Neposredna veza do poruke: 452
16.9.2010 15:42:10   
kaktuscic
Ni na kraj pameti mi nije da trazim nalaz, totalno sam zaboravila... i sad mi vise krivo na dr. valjda mi je sama trebala dati da uradim. Sutra cu onda prvo po nalaz, hvala ti trnoruzice sto me podsjeti.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 453
16.9.2010 15:43:46   
kaktuscic
Bananice ovdje smo da mijenjamo misljenja pa bila ona prije ili poslije posjete ljekaru! U svalom slucaju hvala ti!

Neposredna veza do poruke: 454
16.9.2010 16:03:17   
hanabanana
A neto drugo umjesto Esbesula?!

< Poruku je uredio hanabanana -- 16.9.2010 16:06:16 >

Neposredna veza do poruke: 455
16.9.2010 16:12:49   
kaktuscic
IZVORNA PORUKA: hanabanana

A neto drugo umjesto Esbesula?!

Ma zena propisuje Esbesul i kaze: to je blagi antibiotik, grlo mu nije ni malo crveno, na plucima nista nema, eto samo da ne bi doslo do upale, jer je slinica vec zuta, pa da mi to sprijecimo.
A mi nismo nikakve antibiotike koristili do sada.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 456
17.9.2010 1:21:04   
bananica

Bananice ovdje smo da mijenjamo misljenja pa bila ona prije ili poslije posjete ljekaru! U svalom slucaju hvala ti!

odlicno je meni poznata bit foruma, ali ne vidim svrhu tvog pitanja,ako je dr rekao tako, ne mogu ti ja ili bilo ko drugi  reci eh nemoj davati antibiotik i ti ces kao poslusati prije nekoga sa raje nego doktorauser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 457
17.9.2010 1:30:18   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: bananica

odlicno je meni poznata bit foruma, ali ne vidim svrhu tvog pitanja,ako je dr rekao tako, ne mogu ti ja ili bilo ko drugi  reci eh nemoj davati antibiotik i ti ces kao poslusati prije nekoga sa raje nego doktorauser posted image user posted image user posted image

u dosta slučajeva ispostavilo se da doktori antibiotke daju bez prethodno utvđenih nalaz.
ako je virus u pitanju antibiotik i tako neće djelovat...a savki njegov unos je otrov za organizamuser posted image
nažalost nužno zlo ja bih rekla.

ipak nema razloga za oštrim odgovorom...
forumašica koja je pitala ima je razlog za to....
dala si odgovor i zahvalila ti se...
daljoj raspravi nema mjesta.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 458
17.9.2010 14:48:36   
bananica
ipak nema razloga za oštrim odgovorom...
forumašica koja je pitala ima je razlog za to....
dala si odgovor i zahvalila ti se...
daljoj raspravi nema mjesta.user posted image

nisam imala namjeru ostro reagovati niti pocinjati ikakvu raspravu vezano za temu samo sam htjela jasno naglasiti da se uvijek treba poslusati savijet doktora, pogotovo kada je rijec o maloj bebici
moja sestra je prije par mjeseci bila pametnija od doktora, pa kada joj je ovaj bebi propisao antibiotik, ona je odlucila da joj ga ne treba davati,te joj zao, te dao napamet, itd. ,3 dana kasnije dijete dobije temp 39, zagnojeno grlo, zavrsilo na pencilinu, a prvi propisani antibiotik je bio dosta blazi

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 459
17.9.2010 15:00:53   
hanabanana

nisam imala namjeru ostro reagovati niti pocinjati ikakvu raspravu vezano za temu samo sam htjela jasno naglasiti da se uvijek treba poslusati savijet doktora, pogotovo kada je rijec o maloj bebici

Kojeg ljekara?!
Mom dijetetu su za tri dana, tri ljekara dala različitu dijagnozu, i različitu terapiju.
Uopte ne mislim da ih uvijek treba posluati.

< Poruku je uredio hanabanana -- 17.9.2010 15:07:11 >

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 460
17.9.2010 15:09:19   
škorpija
bananice a gdje ti živišuser posted image , mislim u bih ili negdje u EU, ja smatram da ne treba poslušati dr. po svaku cijenu, i nama je dr. dala esbesul nako bezeveze, uradila nalaze i pokazali da nije bakterija ali mu antibiotik propisalo eto onako, možda mu pomogneuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 461
17.9.2010 15:15:21   
bananica
mi imamo super doktoricu kod koje uvijek vodimo curicu kad je bolesna,poslije posjete njoj nisam imala potrebu da trazim misljenje drugog doktora,tako da ne znam sta bih ti rekla, a ne znam ni razlog zasto si dijete vodila razlicitim doktorima, ja bih to napravila ako se ne daj Boze radi o nekoj operaciji pa da cujem i druga misljenja

Neposredna veza do poruke: 462
17.9.2010 15:16:50   
bananica
IZVORNA PORUKA: škorpija

bananice a gdje ti živišuser posted image , mislim u bih ili negdje u EU, ja smatram da ne treba poslušati dr. po svaku cijenu, i nama je dr. dala esbesul nako bezeveze, uradila nalaze i pokazali da nije bakterija ali mu antibiotik propisalo eto onako, možda mu pomogneuser posted image

u Sa zivim

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 463
17.9.2010 15:18:30   
škorpija
u domu zdravlja omer maslić ima toliko različitih dr. da definitivno ne mogu svakoj vjerovati, a u bihaći antibiotike propisuju isto kao paracetamol, čim malo curi nos, kašlje, odmah antibiotik, kakav nalaz, kakav bris

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 464
17.9.2010 15:22:21   
bananica
al zato mi imamo mogucnost izabrati doktora za svoje dijete

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 465
17.9.2010 15:22:33   
hanabanana

mi imamo super doktoricu kod koje uvijek vodimo curicu kad je bolesna,poslije posjete njoj nisam imala potrebu da trazim misljenje drugog doktora,tako da ne znam sta bih ti rekla, a ne znam ni razlog zasto si dijete vodila razlicitim doktorima, ja bih to napravila ako se ne daj Boze radi o nekoj operaciji pa da cujem i druga misljenja

Kada ležiš u bolnici sa dijetetom, ne tražiš mišljenje drugih ljekara, nego ga dobiješ bez traženja - kako dodje nova smjena, tako dodje nova dijagnoza.

< Poruku je uredio hanabanana -- 17.9.2010 15:28:23 >

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 466
17.9.2010 15:25:07   
bananica
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Kada ležiš u bolnici sa dijetetom, ne tražiš mišljenje drugih ljekara, nego da dobiješ bez traženja - kako dodje nova smjena, tako dodje nova dijagnoza.

zao mi je user posted image user posted image user posted image nadam se da ste sada dobro

Neposredna veza do poruke: 467
18.9.2010 0:18:19   
kaktuscic
Evo i ja sam pametnija od doktora pa malom ne dadoh antibiotik, nego smo jutros uradili nalaze i uopste nema potrebe za Esbesulom niti bilo kojom vrstom antibiotika! Dr. se ibretila zasto nam je ova druga dala antibiotik! Mali vec danas manje slini, samo smo 2 puta cistili nosic, a smanjilo se i kasljucanje, doduse jest popio pola litra caja s lukom i jabukama, i dvije kasike onog s lovoromuser posted image
Hanady  user posted image user posted image user posted image     i caj i sirup su extra!

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 468
18.9.2010 8:52:21   
Trnoruzica
Kaktuscic, bas mi je drago sto si uradila nalaze user posted image I sto je djecak bolje
Ni ja ne dajem antibiotik nikad bez nalaza

Neposredna veza do poruke: 469
21.9.2010 12:17:56   
shejla

Evo i ja sam pametnija od doktora pa malom ne dadoh antibiotik, nego smo jutros uradili nalaze i uopste nema potrebe za Esbesulom niti bilo kojom vrstom antibiotika! Dr. se ibretila zasto nam je ova druga dala antibiotik! Mali vec danas manje slini, samo smo 2 puta cistili nosic, a smanjilo se i kasljucanje, doduse jest popio pola litra caja s lukom i jabukama, i dvije kasike onog s lovoromuser posted image
Hanady  user posted image user posted image user posted image     i caj i sirup su extra!

da li bi mi rekla kako si pravila taj caj i sirup... i jesi li mu davala oboje stalno ili jedan da ovo - jedan ono??? Nama isto curi nosic, evo vec 2 dana, ali haman, kao voda...a zakaslje se, mozda 1-2 dnevno user posted image user posted image user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

Neposredna veza do poruke: 470
21.9.2010 12:26:50   
mamina princeza
evo ovdj eimate recept za te cajeve hanady napsiala na ovoj 12 stranici pa pogledajte za caj od luka i jabuka i sirup od lovorovg lista.

http://www.ringeraja.ba/forum/m_126864/mpage_12/key_/tm.htm

ja svojoj obicno pravim caj od samog luka ... pomaze prema nasem iskustvu kod suhog kaslja i kad grlo boli.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 471
21.9.2010 23:50:55   
kaktuscic
IZVORNA PORUKA: shejla

da li bi mi rekla kako si pravila taj caj i sirup... i jesi li mu davala oboje stalno ili jedan da ovo - jedan ono??? Nama isto curi nosic, evo vec 2 dana, ali haman, kao voda...a zakaslje se, mozda 1-2 dnevno user posted image user posted image user posted image

Ja sam se malo uplasila jer nam je ovo prva prehlada pa sam ja to njemu sve davala, i jedan i drugi caj, ovaj od luka sam mijesala sa sokicima, a ovaj od lovora samo mu dam na kasiku, 2 dana po dvije kasike (jednu ujutro, jedno uvece).
A nosic sam ispirala sljezom pa onda babyvac, i to cesto. Sljez mi se pokazao kao najbolji, recimo Nisitu ili Aquamaris mu uspricam i cekam a ono nista ne curi, mozda i ne treba nista iscuriti sta ja znam, a sljez mu uspricam i kroz 5 min. isisam dosta slinica. I evo danas mu nema nikako slinica, a ni ne kaslje.
Probaj s ovim cajem nama je stavrno pomogao.
Zelim vam mirnu noc i cist nosic user posted image

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 472
22.9.2010 13:22:30   
lavić Simba
Evo i Lavic imao turu,i nosic zacepljen,hB ne kaslje cijelu noc nije spavao od nocica i ture...skidala sam mu sircetom imao je 38 a jutros 37,5 evo sada je malo bolje...e sada neznam jeli neki virus ili su zubici?????user posted image Valjda ce veceras biti bolji inace ja cu klonuti jer sinoc sam spavala pola sata i to jutros jer sve smo ga nosali,plakaouser posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

Neposredna veza do poruke: 473
28.9.2010 11:21:04   
lekica83
od juce pomalo kasljucamo i napravila sam onaj sirup sa 12.te str user posted image user posted image od lovorovog lista. e sad me interesuje kako se on cuva,tj je li na sobnoj temperaturi ili u frizideru i kolko dugo smije da stoji..

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 474
28.9.2010 11:28:20   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lekica83

od juce pomalo kasljucamo i napravila sam onaj sirup sa 12.te str user posted image user posted image od lovorovog lista. e sad me interesuje kako se on cuva,tj je li na sobnoj temperaturi ili u frizideru i kolko dugo smije da stoji..

na sobnoj temperaturi na tamijem mjestu...kao i svaki drugi sirup....
ja sam ga uglavnom koristila aktivno pa mi nestane za 3 dana..onda ide novi...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *