Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja vise ludim, 3 mjeseca smo prehladjeni, 3 antibiotika se popila, brisevi i krv prije mjesec dana uredni a kasalj ne prestaje. Sad se pod antibiotikom i inhalacijama sve uvecalo, ponovo gori oko 38, jutros smo opet vadili krv i briseve a sad u 12 idemo da snimimo pluca da nije nedaj boze virusna upala pluca.
Drzite fige
Za promuklost možeš dati četvrtinu šumeće tablete calcium vita c (kalcij sa c vitaminom) ali ako je beba starija od godinu dana. Kalcij jaća glasnice i ublažava promuklost. Napravi čaj od bijelog šljeza pa neka što više pije jer je šljez sluzav i oblaže sluznicu. Obavezno uključi nešto za imunitet. U svakom slučaju ja ne bih išla ljekaru ako nema temperature.
Drage cure, prvo je mm prije dva-tri dana osjetio bol u grlu i nos procurio, da bih i ja juce osjetila iste simptome... nemamo temperaturu ali bol u grlu pri gutanju i malo kihanja i nos curi... imamo malu bebu 3 i pol mjeseca i ja se bojim da ne predje na nju... pokusavamo izbjeci kontakt sto vise s njom, peremo ruke stalno, nosim masku kad je hranim i presvlacim ali sigurna sam da ce i na nju preci s obzirom da je i na mene jako brzo preslo od mm... sto da radim i kako da znam da je boli grlo... nisam je nikada cula da kaslje a pocela je cesto da kise od jucer... sto dati tako maloj bebi koja je prije mjesec dana prestala dojiti i jede zamjensko mlijeko samo.... nije jos pocela niti sa cajevima niti vodom niti dohranom... hvala na savjetima
Meni maske nikad nisu uspjele sačuvati malca od mog virusa, džaba je, koliko god sam se trudila, ali i dalje ih nosim kad imam virus. držim ti fige da bebara ne dobije virus, moj dječak uvijek lakše odboluje od mene, ima bolji imunitet, ako ja bolujem 7 dana-on za 2 dana sve preboli... imaš one dječije čajeve od 0 mjeseci (hipp,....) možeš njih davati... za skidanje temp sirupom i ostalo-najbolje je sa pedijatricom da vidiš..ako samo kiše, nije to ništa...sretno
Nama je jako začepljen nosić...i zapravo jedini problem u tome je što ne može spavati Danas je samo 2 puta po 10 minuta...valjda samo što zaspe čim se nosić napuni ona ne može disati i to je probudi Ali kad čistim s babyvacom ni ne izadje toliko puno...
Uglavnom, sad razmišljam kako da je stavim da spava na povišenom jer se ona stalno vrti i ima je po cijelom krevetu u razno raznim pozama...a ne znam ni gdje da iz tog razloga stavim crveni luk da joj malo olakšam disanje...
Nama je jako začepljen nosić...i zapravo jedini problem u tome je što ne može spavati Danas je samo 2 puta po 10 minuta...valjda samo što zaspe čim se nosić napuni ona ne može disati i to je probudi Ali kad čistim s babyvacom ni ne izadje toliko puno...
Uglavnom, sad razmišljam kako da je stavim da spava na povišenom jer se ona stalno vrti i ima je po cijelom krevetu u razno raznim pozama...a ne znam ni gdje da iz tog razloga stavim crveni luk da joj malo olakšam disanje...
mya...ja sam A. stavila veliki jastuk(jastuk za odrasle) sad kad je bio bolestan...zadnji put...tako da je na tom jastuku lezao do pola ledja...premda i on ima naviku da se vrti, za divno cudo nije...valjda mu je bilo fino...mekano...vjerovatno mu je godilo
ako beba nece jastuk , sto je slucaj sa mojom Asjom, mozes ispod duseka gdje je glava staviti npr. dvije knjige i malo ukositi dusek ...pa ce bar malo beba biti prema gore u odnosu na noge... bolje ista nego nista
a 2 crna luka prerezes na pola i stavis u sva 4 coska....
< Poruku je uredio Visnja RR -- 29.5.2010 0:10:22 >
Evo od sinoć B kašlje, slini i promukao je Slušam ga maloprije kako diše dok spava.... baš čudan zvuk nekako iz pluća, nije da hropti nego ne znam ni sama kako bi opisala..... Nema temp., stalno pije vodu, valjda mu je grlo suho... Sutra cu mu dati čaj od šljeza. Ne znam da li da ga vodim dr. Šta mislite?
< Poruku je uredio enisa_sara -- 29.5.2010 0:13:18 >
ako beba nece jastuk , sto je slucaj sa mojom Asjom, mozes ispod duseka gdje je glava staviti npr. dvije knjige i malo ukositi dusek ...pa ce bar malo beba biti prema gore u odnosu na noge... bolje ista nego nista
Ovo sam uradila, ali sve nešto razmišljam kako se noću budi da će krenuti uzeti to...a predjutro se ustane prije mene i sigurna sam da je ne čujem istu sekundu tako da mi svašta pada na pamet....
draga enisa ja bih ga odvela za slucaj da bude gore... a tebi je vec sve poznato kako se izboriti s tim...pa opet jos je on mrva... mene od prosle subote drzi , grlobolja, smrcanje, temperatura mjerena u ustima (38) a ispod pazuha 36.6 ... i vjeruj mi ne pamtim kad sam se losije osjecala... zato mozda je bolje da vidis s doktoricom, da je nazoves pa sta ti ona kaze... jako mnogo je tog nekog virusa u gradu
Ovo sam uradila, ali sve nešto razmišljam kako se noću budi da će krenuti uzeti to...a predjutro se ustane prije mene i sigurna sam da je ne čujem istu sekundu tako da mi svašta pada na pamet....
ma sta i da uzme ...moze samo zagristi sto nije lose ako se ne varam tvoja beba ima 11 m ...samo razrezi veci luk
visnja temp mjerena na kozi i sluzokozi nikad nije ista....neka te to ne buni ......sluzokozs (usta, analni otvor) su vise prokrvljeni i samim ti je temp visa nego na kozi (aksilarno, ingvinalno)
Da Visnja, u pravu si, sve poznato Sutra ću ja njega odvesti da sam mirna.... On se ok ponaša, puže, igra se, ponekad se nakašlje.... Ali mi se nikako ne sviđa ovaj zvuk prilikom disanja dok spava baš ružno zvuči...
Da Visnja, u pravu si, sve poznato Sutra ću ja njega odvesti da sam mirna.... On se ok ponaša, puže, igra se, ponekad se nakašlje.... Ali mi se nikako ne sviđa ovaj zvuk prilikom disanja dok spava baš ružno zvuči...
prisloni uho na sama pluća, možda skontaš je li iz pluća ili iz grla... ...ja sma to radila, ali samo da bih samu sebe utješila da nije ništa strašno, jer na plućima nisam "čula šlajm"
prisloni uho na sama pluća, možda skontaš je li iz pluća ili iz grla... ...ja sma to radila, ali samo da bih samu sebe utješila da nije ništa strašno, jer na plućima nisam "čula šlajm"
Hej sad sam to radila i vratim se a ti ovo napisala Definitivno nije iz pluća, iz grla je. Ma nekako kao da hrče pa se ponekad zakašlje ali se ne budi. I kašalj nije onaj pravi već više kao suhi kašalj..
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.