|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
7.5.2010 12:53:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: dadada

moja mama govori da mu trebaju antibiotici...meni moj stomak govori da ne...dr. uvijek naginju antibioticima...a ja sad ziva ne znam sta da radim

Otidji ljekaru, i traži bris.
Ako pokaže da je bakterija uzmi antibiotik.

bili smo dr. kaze da je virus...ima jos malo slajma koji treba da iskaslje

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 401
7.5.2010 12:55:44   
Anoniman

e to ce biti problem...ja taj karamel nikad nisam sama pravila...to mi uvijem mama pravi...strah me da mi ne zagori...a mame mi nema

Polako, nemoj na visoku temperaturu, miješaj i vidjećeš kako se lagano topi. Kad budeš zalijevala, odmakni se da te ne bi poprskalo.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 402
7.5.2010 13:01:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: zinanina

e to ce biti problem...ja taj karamel nikad nisam sama pravila...to mi uvijem mama pravi...strah me da mi ne zagori...a mame mi nema

Polako, nemoj na visoku temperaturu, miješaj i vidjećeš kako se lagano topi. Kad budeš zalijevala, odmakni se da te ne bi poprskalo.
hvala na upozorenjuuser posted image user posted image user posted image ja bih se garant jos nagela nad serpuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 403
7.5.2010 13:09:48   
Anoniman
zinanina...imas pp

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 404
10.5.2010 11:22:54   
Aki Sa
Drage moje

Ja vise ludim, 3 mjeseca smo prehladjeni, 3 antibiotika se popila, brisevi i krv prije mjesec dana uredni a kasalj ne prestaje. Sad se pod antibiotikom i inhalacijama sve uvecalo, ponovo gori oko 38, jutros smo opet vadili krv i briseve a sad u 12 idemo da snimimo pluca da nije nedaj boze virusna upala pluca.

Drzite fige

Mali princ Kian stigao 01.09.09
Veliki princ Nur 19.09.04

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 405
12.5.2010 12:57:33   
Anoniman
ja imam opet pitanje...malo glupo pitanje ali vise ne znam sta bi moglo biti

Andrej je prestao kasljati...nos ne curi vise...sve ok, ali je promukao a posto mu rastu gornje jedinice ja sada vas pitam je li moguce da je od togauser posted image ili da ga opet vodim kod dr

(odgovor članu Aki Sa)
  Neposredna veza do poruke: 406
12.5.2010 13:05:55   
taurus
Za promuklost možeš dati četvrtinu šumeće tablete calcium vita c (kalcij sa c vitaminom) ali ako je beba starija od godinu dana. Kalcij jaća glasnice i ublažava promuklost.
Napravi čaj od bijelog šljeza pa neka što više pije jer je šljez sluzav i oblaže sluznicu. Obavezno uključi nešto za imunitet.
U svakom slučaju ja ne bih išla ljekaru ako nema temperature.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 407
12.5.2010 13:09:16   
Anoniman
taman imam sljeza...hvala

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 408
12.5.2010 13:29:21   
mamana
Promuklos može biti od kašlja.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 409
13.5.2010 14:56:43   
Mya_81 RR
Dadada, i Minja je jedom prije neka 4 mjeseca bila promukla...tama ono kad smo prošli upalu pluća i prehladu. Mislim da ga ne trebaš voditi doktoru...

I znam da sam se iznenadila jer sam tada saznala da se ne daje topli čaj, a ja njoj baš zbog toga držala bočicu na radijatoru...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 410
14.5.2010 8:03:35   
milomoje
Drage cure, prvo je mm prije dva-tri dana osjetio bol u grlu i nos procurio, da bih i ja juce osjetila iste simptome... nemamo temperaturu  ali bol u grlu pri gutanju i malo kihanja i nos curi... imamo malu bebu 3 i pol mjeseca i ja se bojim da ne predje na nju... pokusavamo izbjeci kontakt sto vise s njom, peremo ruke stalno, nosim masku kad je hranim i presvlacim ali sigurna sam da ce i na nju preci s obzirom da je  i na mene jako brzo preslo od mm... sto da radim i kako da znam da je boli grlo... nisam je nikada cula da kaslje a pocela je cesto da kise od jucer... sto dati tako maloj bebi koja je prije mjesec dana prestala dojiti i jede zamjensko mlijeko samo.... nije jos pocela niti sa cajevima niti vodom niti dohranom... hvala na savjetima

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 411
14.5.2010 8:36:27   
acudesa
Meni maske nikad nisu uspjele sačuvati malca od mog virusa, džaba je, koliko god sam se trudila, ali i dalje ih nosim kad imam virus.
držim ti fige da bebara ne dobije virus, moj dječak uvijek lakše odboluje od mene, ima bolji imunitet, ako ja bolujem 7 dana-on za 2 dana sve preboli...
imaš one dječije čajeve od 0 mjeseci (hipp,....) možeš njih davati...
za skidanje temp sirupom i ostalo-najbolje je sa pedijatricom da vidiš..ako samo kiše, nije to ništa...sretno

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 412
28.5.2010 17:26:23   
Mya_81 RR
Nama je jako začepljen nosić...i zapravo jedini problem u tome je što ne može spavati user posted image Danas je samo 2 puta po 10 minuta...valjda samo što zaspe čim se nosić napuni ona ne može disati i to je probudi user posted image Ali kad čistim s babyvacom ni ne izadje toliko puno...

Uglavnom, sad razmišljam kako da je stavim da spava na povišenom jer se ona stalno vrti i ima je po cijelom krevetu u razno raznim pozama...a ne znam ni gdje da iz tog razloga stavim crveni luk da joj malo olakšam disanje...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 413
28.5.2010 23:09:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Nama je jako začepljen nosić...i zapravo jedini problem u tome je što ne može spavati user posted image Danas je samo 2 puta po 10 minuta...valjda samo što zaspe čim se nosić napuni ona ne može disati i to je probudi user posted image Ali kad čistim s babyvacom ni ne izadje toliko puno...

Uglavnom, sad razmišljam kako da je stavim da spava na povišenom jer se ona stalno vrti i ima je po cijelom krevetu u razno raznim pozama...a ne znam ni gdje da iz tog razloga stavim crveni luk da joj malo olakšam disanje...

mya...ja sam A. stavila veliki jastuk(jastuk za odrasle) sad kad je bio bolestan...zadnji put...tako da je na tom jastuku lezao do pola ledja...premda i on ima naviku da se vrti, za divno cudo nije...valjda mu je bilo fino...mekano...vjerovatno mu je godilouser posted image

Neposredna veza do poruke: 414
29.5.2010 0:08:52   
Visnja RR
ako beba nece jastuk , sto je slucaj sa mojom Asjom, mozes ispod duseka gdje je glava staviti npr. dvije knjige i malo ukositi dusek ...pa ce bar malo beba biti prema gore u odnosu na noge... bolje ista nego nista

a  2 crna luka prerezes na pola i stavis u sva 4 coska....

< Poruku je uredio Visnja RR -- 29.5.2010 0:10:22 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 415
29.5.2010 0:12:24   
Anoniman
Evo od sinoć B kašlje, slini i promukao je user posted image  Slušam ga maloprije kako diše dok spava.... baš čudan zvuk nekako iz pluća, nije da hropti nego ne znam ni sama kako bi opisala..... Nema temp., stalno pije vodu, valjda mu je grlo suho... Sutra cu mu dati čaj od šljeza. Ne znam da li da ga vodim dr. user posted image  Šta mislite?

< Poruku je uredio enisa_sara -- 29.5.2010 0:13:18 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 416
29.5.2010 0:18:08   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ako beba nece jastuk , sto je slucaj sa mojom Asjom, mozes ispod duseka gdje je glava staviti npr. dvije knjige i malo ukositi dusek ...pa ce bar malo beba biti prema gore u odnosu na noge... bolje ista nego nista

Ovo sam uradila, ali sve nešto razmišljam kako se noću budi da će krenuti uzeti to...a predjutro se ustane prije mene i sigurna sam da je ne čujem istu sekundu tako da mi svašta pada na pamet....

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 417
29.5.2010 0:19:05   
Visnja RR
draga enisa ja bih ga odvela za slucaj da bude gore... a tebi je vec sve poznato kako se izboriti s tim...pa opet jos je on mrva...
mene od prosle subote drzi , grlobolja, smrcanje, temperatura mjerena u ustima (38) a ispod pazuha 36.6 user posted image ... i vjeruj mi ne pamtim kad sam se losije osjecala... zato mozda je bolje da vidis s doktoricom, da je nazoves pa sta ti ona kaze... jako mnogo je tog nekog virusa u gradu

03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 418
29.5.2010 0:20:33   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Ovo sam uradila, ali sve nešto razmišljam kako se noću budi da će krenuti uzeti to...a predjutro se ustane prije mene i sigurna sam da je ne čujem istu sekundu tako da mi svašta pada na pamet....

ma sta i da uzme ...moze samo zagristi sto nije lose user posted image  ako se ne varam tvoja beba ima 11 m ...samo razrezi veci luk

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 419
29.5.2010 0:23:29   
mama2009
visnja temp mjerena na kozi i sluzokozi nikad nije ista....neka te to ne buni ......sluzokozs (usta, analni otvor) su vise prokrvljeni i samim ti  je temp visa nego na kozi (aksilarno, ingvinalno)

Princeza dosla 05.02.2010

Neposredna veza do poruke: 420
29.5.2010 0:23:53   
Anoniman
Da Visnja, u pravu si, sve poznato user posted image  Sutra ću ja njega odvesti da sam mirna....
On se ok ponaša, puže, igra se, ponekad se nakašlje.... Ali mi se nikako ne sviđa ovaj zvuk prilikom disanja dok spava user posted image user posted image  baš ružno zvuči...

Neposredna veza do poruke: 421
29.5.2010 0:23:59   
Mya_81 RR
Da, 11 mjeseci...

Hvala curke user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 422
29.5.2010 0:31:03   
acudesa
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Da Visnja, u pravu si, sve poznato user posted image  Sutra ću ja njega odvesti da sam mirna....
On se ok ponaša, puže, igra se, ponekad se nakašlje.... Ali mi se nikako ne sviđa ovaj zvuk prilikom disanja dok spava user posted image user posted image  baš ružno zvuči...

prisloni uho na sama pluća, možda skontaš je li iz pluća ili iz grla...user posted image ...ja sma to radila, ali samo da bih samu sebe utješila da nije ništa strašno, jer na plućima nisam "čula šlajm"

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 423
29.5.2010 0:31:52   
nikita
nama je zacepljen nos ima 6 dana, isli smo u dr, sve je u redu, obicna prehlada, al nikako da prestane curiti ...

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 424
29.5.2010 0:33:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

prisloni uho na sama pluća, možda skontaš je li iz pluća ili iz grla...user posted image ...ja sma to radila, ali samo da bih samu sebe utješila da nije ništa strašno, jer na plućima nisam "čula šlajm"

Hej sad sam to radila i vratim se a ti ovo napisala user posted image user posted image  
Definitivno nije iz pluća, iz grla je. Ma nekako kao da hrče user posted image  pa se ponekad zakašlje ali se ne budi. I kašalj nije onaj pravi već više kao suhi kašalj..

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *