|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kuhanje za Bajram
28.10.2011 21:10:25   
nanika
IZVORNA PORUKA: zaha

e hajmo moje zenice,mislim da je vrijeme da pocnemo smisljati sta kuhati za ovaj bajramuser posted image
ja cu onu baklavu sa ljesnjakom,pistacima i orasima i daljeuser posted image .....da cujem vas...user posted image


Mogu misliti kako je dobra, salji komad poštom cim bude gotovauser posted image


_____________________________

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 426
   RE: Kuhanje za Bajram
28.10.2011 21:27:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: zaha

IZVORNA PORUKA: triputmama

drage zene za agdu za kadaif jel  se i tu stavi limuna da se ne useceri i koliko  limuna i jeli da iscedim ili iseccem limun da se kuha ili ......
ako pravis jacu agdu stavljas limun,mozes iscijediti a mozes i na kriske isjeci,samo mislim da ti je bolje da agdu ne ukuhavas previse,bolje da je malo blaza da kadaif bude meksi,ali nemoj je ni ne uagdjenu ostaviti onda bi dobila kasuuser posted image mozes pola limuna a mozes i citav,ja stavljam polauser posted image



a jel se limun kuha sa serbetom ili u skuhani iscedim nekoliko kapiuser posted image

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 427
   RE: Kuhanje za Bajram
28.10.2011 21:51:52   
Honey3
triputmama limun se kuha sa agdomuser posted image nanika i ja mislim da ce biti dobra,nisam probala ali mi pravo miri,a komad, ma kakva posta...bujrumuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 428
   RE: Kuhanje za Bajram
28.10.2011 21:52:12   
Medić*
Triputmama, limun ja stavim kada mi agda dobije finu gustocu, dakle nekada pred kraj kuhanja, iscijedim sok od pola limuna ili limun na kriskice ubacim, kao i 1 vanilin secer user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 429
   RE: Kuhanje za Bajram
29.10.2011 16:58:37   
Anoniman
zaha,medic slatki hvala vam znaci kako god da uradim nece biti pogresno user posted image

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 430
   RE: Kuhanje za Bajram
29.10.2011 17:01:21   
nanika
IZVORNA PORUKA: zaha

nanika i ja mislim da ce biti dobra,nisam probala ali mi pravo miri,a komad, ma kakva posta...bujrumuser posted image

Hvala, hvalauser posted image


_____________________________

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 431
   RE: Kuhanje za Bajram
29.10.2011 18:41:32   
palachinken
Svom arsenalu sitnih kolacica ove godine cu dodati domaće Bounty minjone, nisam jos probavala recept ali izgleda prelagano i preukusno

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 432
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 13:29:27   
ziki
Ima li menija? Ja sam dio skontala
-domaca supa
-punjene paprike i sarme
-mantije
-jogurt
-baklava, klasična
-tableroni
-rolat od kokosa(a možda i ove kockice po palačinkinom receptu)
Još bih nešto pravila al nemam pojma šta, da nije zahmetli jer se junior sa tim ne slažeuser posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 433
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 14:12:33   
gvendolina
Ja necu nista previse spremati,na dorucak cemo ovaj Bajram aBd kod tetke od mm.A za rucak moze i janjeca jetra i jos mozda neku piticu.ne vjerujem da ce nam neko posebno dolaziti na rucak,tako da necu praviti da se baca.Mene jedino zadeverali kolaci,ne znam sta bi pravilauser posted image

prosli Bajram pravila ahemdijeuser posted image


evo nekom ideja za kolac,meni su bas nekako prikladne a nisu ni teske za napraviti
mislila sam sebi mozda rolat macije oci, a trebala bi kod mame otici da i njoj nesto napravim i pomognem....ne znam koji bi kolac njoj pravilauser posted image

moze li malo jos ideja za kolace


_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 434
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 14:20:04   
Amani12
Mi tradicioalno prva dva dana Bajrama idemo u goste i obilazak.
Na dorucku smo kod sveki,pa obilazimo mezarja,
za rucak se svi okupimo kod mog djeda,
a vecera je kod mojih roditelja.
Drugi dan obilazimo tetke,amidze i ostatak porodice,a ima nas mashallah.
Treci dan je rezervisan za nase drage goste.
Od slatkisa cu praviti onu super baklavu sa orasima,pistacijama i ljesnjacima,
cudo od cokolade i monte za malene. Sve kolace cu popoloviti pa mami dati.
A slano... Sta ne budemo jeli prva dva dana Bajrama to cu ja spremiti za treci user posted image


_____________________________

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3


(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 435
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 14:25:58   
Medić*
Za Bajramski rucak u planu imamo :

Domaca supa,

Pekarski krompir i piletina,

Ovcije pecenje ( kurbansko )

Mantije sa sirom

Sutlija, baklava ( a mozda i kadaif umjesto baklave)

Mozda bas napravim ove ahmedije ( nisam bas odavno ), i jos neki rolat.

< Poruku je uredio medic slatki -- 31.10.2011 14:27:09 >


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 436
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 14:30:21   
Medić*
Amani je li ovaj monte , monte kolac ili bas monte zaa djecu onaj user posted image  

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 437
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 14:33:57   
Nedi
Da li je ko pravio crvene paprike punjene krompirom i sirom? Koji sir ide unutra?

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 438
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 14:36:44   
Amani12
Medic ma monte kolac,samo cu ga ja praviti bez biskvita,odnosno petita ili plazme i servirati bas kao monte user posted image
Nedi ja nisam tako spremala crvene paprike,
ali si mi upravo dala fantasticnu ideju za veceru.
Crvene paprike punjene suhim mesom i sirom,mljac user posted image

< Poruku je uredio Amani12 -- 31.10.2011 14:37:20 >


_____________________________

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3


(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 439
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 14:41:34   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Amani12

Medic ma monte kolac,samo cu ga ja praviti bez biskvita,odnosno petita ili plazme i servirati bas kao monte user posted image
Nedi ja nisam tako spremala crvene paprike,
ali si mi upravo dala fantasticnu ideju za veceru.
Crvene paprike punjene suhim mesom i sirom,mljac user posted image


Piši recept ali razumljivo i za one ne baš tako dobre kuhareuser posted image

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 440
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 14:44:13   
Medić*
Ok Amani, super zvuci taj monte pa i za nas odrasle user posted image

Nedi, ja nekada stavim feta sir, a kada te crvene filujem i pohujem stavi gaudu. Obje kombinacije su super.

Evo recept sa gaudom da imas


Pohana punjena crvena paprika

crvene paprike
sir gauda (ili neki slični po izboru)
krušne mrvice
brašno
jaje
ulje za prženje Priprema:
  • paprike oprati, posušiti i poredati u pleh pa peći na 200°C dok nisu mekane, po potrebi okrenuti više puta
  • oguliti ih i očistiti od sjemenki
  • svaku papriku napuniti ploškom sira
  • uvaljati u brašno, razmučeno jaje i krušne mrvice
  • pržiti u ulju dok ne porumeni
  • poslužiti kao prilog ili samostalno jelo
 
[link=http://ninakuhinja.files.wordpress.com/2011/09/pohana_paprika11.jpg][/link]

< Poruku je uredio medic slatki -- 31.10.2011 14:46:53 >


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 441
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 14:45:41   
palachinken
Kod nas je ove godine sjedeljka za prijatelje pa, obzirom da ce svi biti kod roditelja na rucku, za mezu ide:
pahuljicina lisnata pita
slani rolat od faširanog
slani rolat sa kikirikijem by rokoko
marinirani pileci karabataci bez kosti s rostilja
francuska salata
hladna plata

od kolaca cheesecake sa visnjama, ferero kuglice, bounty kuglice

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 442
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 14:47:22   
Nedi
Bude li preslano od feta sira? Moze li obicni sir za pitu?
Ovo sto sam ja jela cini mi se da stavi sir, malo suhog mesa, sitno sječeni krompir(mislim da je prodinstan), jaje, malo luka. Paprike filuje i peče u rerni pokrivene folijom. I onda zapeče 10 min bez folije. Ovaj dio kako peče sam zapamtila al sta stavi u njih nisamuser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 443
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 14:47:51   
Amani12
Ako mislis na paprike,e ovaj recept je bas jednostavan,a nama jako ukusan.
Crvene paprike operem,ogulim i posusim.Malo u rernu stavim da omeknu.
Narezem tanke listece zutog sira i suhog mesa i stavljam u paprike.
Onda paprike pohujem,standardno,jaja,prezla,brasno i na przenje.
I serviram,bude mljac.user posted image
Mozes ih puniti i piletinom ili bilo cim drugim,po zelji.

Dobar je i taj tvoj recept,i to bi se dalo isprobati.user posted image



< Poruku je uredio Amani12 -- 31.10.2011 14:50:39 >


_____________________________

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3


(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 444
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 14:54:33   
Nedi
Kontam da probam jedan dan prije bajrama za ručak ali svakako cu praviti nesto sa crvenim paprikama i obavezno ruska salata, pohovani pileći fileti+pohovane teleće šnicle, pomfrit i ne znam sta jos.

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 445
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 16:08:04   
taurus
ja crvene paprike isspečem, ogulim i prerežem na pola
u svaki filet paprike stavim krišku travničkog sira, umotam i pohujem
budu odlične

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 446
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 16:14:03   
Nedi
IZVORNA PORUKA: taurus

ja crvene paprike isspečem, ogulim i prerežem na pola
u svaki filet paprike stavim krišku travničkog sira, umotam i pohujem
budu odlične



Sad sam vec dobro gladnauser posted image



(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 447
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 17:06:59   
bebacha
imal negdje recept za tu super baklavuuser posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 448
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 17:23:07   
palachinken
Napravila sam pola mjere ovog Bountyja, za probu i nije mi se svidio, premastan je, slijedeci put manje margarina. Krizam ga. Ali nadjoh recept za jaffa kuglice, pa su sad one u igri user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 449
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 19:21:34   
Honey3
IZVORNA PORUKA: bebacha

imal negdje recept za tu super baklavuuser posted image
evo recepta:

- 2 pakovanja jufke
- 300 gr. oraha
- 300 gr. prženih lješnika
- 300 gr. pistacija
- 1 maslac
- 50 ml ulja
- 200 gr. kristal šećera

agda: 1200 gr. šećera
      1100 ml. vode

prvo se skuha agda, kada prokuha smanjiti temperaturu i da na blažoj temperaturi kuha 15 minuta, pred kraj kuhanja dodati malo limunovog soka, skinuti sa plate, dodati vanilin šećer, promiješati i ostaviti da se hladi.

staviti jufku, premazati je rastopljenim maslacem i uljem, pa preko nje drugu jufku, na koju sipamo smjesu gore navedenih pomiješanih satojaka
user posted image

zatim, staviti štapić na početak jufke
(kod mene je to bio štapić od žaluzina)
  i rolati,
kada zarolamo baklavu, sa obje strane je pomalo skupljati

user posted image

tako redati u pleh dok ne popunimo, i dok nam ne nestane smjese

sa ostatkom maslaca premazati baklavu i peći 50 min na 180 c pečenu sječi po želji i zaliti mlakom agdom

kod mene na slici mužek sječe baklavu, a ja fotografišem
user posted image
nasa forumasica esma stavila za prosli Ramazanuser posted image


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *