Lejla Ka -> RE: Autosjedalice - proizvodjaci (24.4.2013 13:02:46)
|
IZVORNA PORUKA: ladyblue to je kod velike AS a Lejla napisa da ova 0-18kg bude kasnije još gora. meni je bila odlična....dok je mogla stati u nju. gora mi je ova do 36kg jer je ona još mala - 2,5 god a krupna. pa kada mi zaspe u autu jadnica, sva se uvrne a ne mogu je zavaliti. imam na ovoj Cybex onaj dio da joj glavu nogu malo vratiti nazad ali još mi je ona mala da spava tako...a nemam izbora. težinom mi je izrasla iz one stare AS. Mi se u stvari potpuno slažemo [sm=smiley36.gif] Je ne mislim da su 0-18kg loše dok dijete može stati u njih [sm=smiley36.gif], vjerovatno su odlične, i meni su bile sasvim OK. Ali problem je na tim graničnim težinama. Kad je dijete novorođenče sjedalica je ogromna, a kad dijete naraste vrlo brzo postane premala, a dijete nije zrelo za slijedeću grupu bez da se desi ovo preklapanje oko 15-18kg težina, tj. oko vlastitih pojaseve sjedalice (ili sistema sa jastukom kao kod Cybex-a i Kiddy-ja). P.S. Lady blue ja ovo ističem zbog ljudi koji će jadni, kao i mi kad krenu tražiti sjedalicu isčitavati i pomno studirati ove postove ne bi li bili imalo pametniji kod izbora [sm=jezicek.gif], a ne da nešto tebe lično "prozivam".
|
|
|
|