Lejla Ka -> RE: Autosjedalice - proizvodjaci (24.4.2013 10:11:51)
|
IZVORNA PORUKA: vjestica IZVORNA PORUKA: ladyblue IZVORNA PORUKA: vjestica ja što vše čtam , manje znam [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] i ono što sma pročitala, zaboravila [sm=smiley36.gif] tako da još ne znam koju AS jaje da uzmem [sm=smiley22.gif] u uputstvu za auto m preporučiše romer baby safe, ma uzle abih ja nju samo da me neće oderati kao sa romericom sa isofixom za curu [sm=smiley36.gif] (hajd nju će u dječak koristit makar,a cura neće još dugo iz nje izać) zna li ko koliko ona košta i koja je razlika isofix i bez isofixa kad je jaje u pitanju? nas je isofix razrahatio sa ovom većom AS ja sam jaje prtila mjesec dana i nabila nogom. kupila onu 0-18kg. nisam mogla da prtim ono čudo...teška N, teška AS, iskilavila se živa. ja sma se prošli put zahebala sa tom 0-18 kg i ne poada mi na pamet ovaj put to da uradim ona može kasniej, ali nije uopšte adekvatna za novorođenče i malu bebu, pa sam morala posuditi jaje Kasnije je još gora jer dijete iz nje izađe a nije mu vrijeme za buster. ISOFIX primarno služi da se izbjegne nepravilna montaža sjedalice u automobilu. Znači, ISOFIX povećava sigurnost sjedalice u tom smislu da je puno jednostavnije ispravno montirati sjedalicu. AS sa ISOFIX-om su značajno skuplje u odnosu na isti model bez njega. Za jaje ne znam šta bih ti rekla osim da svakako ideš na neku varijantu sa bazom, da li baza sa ili bez ISOFIX-a, ali čvrsto i pravilno namještanje jajeta u automobilu je uvijek posao za stručnjaka. Baza to znatno pojednostavljuje.
|
|
|
|