Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Moze li ova sjedalica od 9-36 ici u lezeci polozaj? Mi smo planirali poslije jajeta uzeto ovu od 0-18 bas zbog tog lezeceg polozaja koji nam bas treba,jer se vozimo po 11h do Bosne.
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Veliki problem sjedalica kombinacije grupa 0-18kg je taj da dijete iz nje izraste prije vremena.
Roditelji naravno gledaju da prođu što isplatnije a sa maksimumom sigurnosti koju mogu priuštiti, no pokazalo se da ova "ekonomičnost" ili na kraju ispane potpuno neekonomična ili potpuno nesigurna. Bolje je kasnije, poslije jajeta uzeti neku kombinaciju 9-36 (sad ih ima više zadovoljavajuće kvalitete) nego se zeznuti sa 0-18.
Izaći ćete iz nje kad dijete još ni blizu ne bude zrelo za slijedeću grupu, i morat će te kupiti sjedalicu koja je ili 9-18 što je van pameti, i finansijski i logički, ili kombinaciju 9-36 i opet ste na finansijskom gubitku. Iza jajeta obavezno ići ili na 9-18 ili 9-36.
Ako vam je važan ležeći položaj idite na grupu I, 9-18kg, koja ako je kvalitetna (ne Brevi) će trajati relativno dugo (kod prosječne djece do 4. godine), ima dovoljno nageti položaj za ugodno spavanje.
Nisam sigurna koliko sjedalice kombinacije 9-36 omogućavaju nageti položaj, jer kad dijete krene u vezivanje auto pojasom (za težinu veću od 18kg) ne smije ići previše u ležeći položaj da ne isklizne u sudaru ispod pojasa.
Još jedna važna napomena, pogledajte filmić na predhodnoj strani. Dijete bi minimalno moralo da se ustaje samostalno na svoje noge pridržavajući se za ne pokretne predmete (nikako uz pomoć odraslih) da bi se moglo voziti okrenuto u smjeru vožnje!
mi trazimo sjedalicu... treba mi grupa 9-36, da je solidno prosla na testovima, da se cvrsto montira i da nije preskupa sto se tice cijene..pa recimo da mi je cybex pallas poskupa, a da mi je sumnjivo niska cijena chicco neptun, pa ne znam koliko je ta dobra? molim za sve konstruktivne prijedloge...
mi trazimo sjedalicu... treba mi grupa 9-36, da je solidno prosla na testovima, da se cvrsto montira i da nije preskupa sto se tice cijene..pa recimo da mi je cybex pallas poskupa, a da mi je sumnjivo niska cijena chicco neptun, pa ne znam koliko je ta dobra? molim za sve konstruktivne prijedloge...
e taman si napisala most koji sma ja planirala
istu grupu trazis? zasto ti treba ova 1,2,3? meni jer imamo onu uzasno kombinaciju 0-18 koju je prerastao na svaki nacin, a jos mi mali za grupu 2... ima nekih 16 kg, visok je, ali je beba od 19mj i ne bih mu vjerovala samo sa pojasima auta... pa sam prisiljena na ovaj trosak...
mi smo kupili u jednoj radnji u Grand centru - bila je oko 120 KM.. dobra je bila.. sad smo je sveli samo na booster.. grupa je od 18 do 36.. ili tako nesto - mozda 15/36.. eto.. mogu li sad opet na chat??
koliko kg ima tvoje dijete ? zasto ides na 9-36 ...sigurnija ti je 9-18 mi smo na 9-36 presili tek s asjinom 4 godinom bila sam razočarana AS 9-36 ...jer nisu pricvrsćene kao ove prije... vremenom sam se navikla da je to tako....
koliko kg ima tvoje dijete ? zasto ides na 9-36 ...sigurnija ti je 9-18 mi smo na 9-36 presili tek s asjinom 4 godinom bila sam razočarana AS 9-36 ...jer nisu pricvrsćene kao ove prije... vremenom sam se navikla da je to tako....
ima 16kg i nema zive sanse da zbog dvije kile kupim sjedalicu rupe 1, a vec imam grupu 0-18... ova mi je dobra po ocjenama, http://www.djecja-oprema.net/romer_evolva_plus__1-4-185.htm ali je romerica, pa me zanima cijena... pretpostavljam da je malo jeftinija od onih varijanti s onim jastukom ispred djeteta, koju su umjesto pojasa, kao sto ima cybex i kiddy npr...
< Poruku je uredio animagical -- 21.4.2013 19:07:42 >
za ovu sam nasla odlicne ocjene, cijena je oko 380km, ali em zanima ima li je iko... zanima me realna udobnost i sirina sjedala, jer imam jako krupno dijete koje treba jako dugo da je koristi...
Cini mi se da su u Bimaco imali tu sjedalicu od Graco, gledali smo je i mi kad smo kupovali ali ipak smo se odlucili za Romer evolvu i prezadovoljni smo.
Mi imamo ovu, za sada je OK, a koristimo je vise od pola godine. Platili smo je 120 eura.
Mi imamo ovu, za sada je OK, a koristimo je vise od pola godine. Platili smo je 120 eura.
nasla sam ove ocjene za nju, pa mi se vise i ne svidja toliko http://www.djecja-oprema.net/chicco_neptune__1-4-46.htm ipak mi treba trajati bas dosta godina, treba mi znaci bolja ocjena za sigurnost... graco nautilus elite je dobio dobre ocjene, ima li je iko?
Nemam lično iskustvo. Šta te konkretno interesuje?
Nije mi jasan ovaj sistem kačenja, ali vidim da je za američko tržište pa možda je to neki njihov standard.
Interesuje me ako neko ima da li je zadovoljan? A odlucili smo ovu kupit junior maxi oxford koja se kasnije moze pretvorit u booster http://www.bimaco.net/brand.aspx?b=graco
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Zulfikar Arijana2
Svidja nam se ovo ime ,ali ne znamo kako bi okolina reagirala sto je jako bitno ,pri tom ne mislim na nacionalna pitanja nego opcenito jer je jako bitno i kako okolina dozivljava neko ime.
Hvala
Zulfikar (66%)
Zekerijah (34%)
Broj svih glasova: 102
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!