Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
našla sam nešto kud odmah ne odoh na portal djeca nek me neko ispravi ako griješim, ali u kategoriji ovih AS sa isofixom, romer je opet najsigurniji i najbolji na testovima ( i pretpostavljam i najskuplji )
našla sam nešto kud odmah ne odoh na portal djeca nek me neko ispravi ako griješim, ali u kategoriji ovih AS sa isofixom, romer je opet najsigurniji i najbolji na testovima ( i pretpostavljam i najskuplji )
Nije najbolji i najskuplji je Be Safe. Romer je dobar odnos cijene i kvaliteta. Definitivno je ipak u gornjem rangu cijena. No ako imaš nekog vani, u EU tamo se može naći dosta povoljnije, čak i u SLO.
Eh sad, što se jajeta i isofixa tiče, jaje kao samo nema isofix, već su baze sa isofixom. Nemoj se zeznuti pa uzeti kombinaciju grupe 0 i I, to je najčešće velika greška. Na našem tržištu još je najbolji izbor sjedalica 0+, i to obično kontaš u sklopu sa kolicima (ti do duše imaš kolica vjerovatno ;))
pa prošli put sam napravila tu grešku 0 i I i sad mi ne pada na pamet naravno hoću sa bazom sa isofixom kombinacija sa kolicima me ne zanima, je je AS samo za auto, ne pada mi na pamet da bebu, pogotovo novorođenče vozam u tome satima u kolicima romer 9-18 kg sa isofixom sam platila skoro 7 stoja, valjda jaje sa bazom nije toliko skupo
Evo čitam sad na ADAC-u analizu jajeta sa isofixom. Kažu da je najveća prednost jednostavnost montaže i jako smanjen rizik pogrešne montaže. Međutim, sistem baze je jako ovisan o geometriji sjedišta automobila, i ako je sjedište strmo sjedalica će biti pre-uspravno postavljena. Zato je jako bitno provjeriti da li se sjedalica koju odaberete može dobro montirati u vaše auto. Čak su ove sa isofixnom bazom nešto lošije prošle na crash testovima.
Dobre 0+ sa isofixom su ti ocjenjene CYBEX Aton 2 (sa isofixom), PEG PEREGO Primo Viaggio Trifix K (sa isofixom), KIDDY Maxifix pro + kiddyfix, MAXI COSI Cabriofix + FamilyFix i MAXI COSI Pebble + FamilyFix . Da sama sebe demantujem HTS BESAFE iZi Go je ocjenjena kao osrednja. U ovoj kategoriji Romera nema nigdje.
Bez isofixa su dobro ocjenjene CHICCO Autofix Fast, KIDDY Maxifix pro 2, MAXI COSI Pebble, CYBEX Aton 2, GRACO Junior Baby, GRACO Junior Baby mit Basis i PEG PEREGO Primo Viaggio Trifix K .
Prema ovom što ja vidim, za 0+ bi ti najbolje bilo uzeti sjedalicu sa bazom, ali bez isofixa. Isofix ti ne pravi neko veliko poboljšanje u sigurnosti, a diže cijenu značajno. Po sigurnosti su najbolje ocjenjene Cybexove sjedalice.
vjeruj da sam znala sa E 3 sata provest u šetnji zato mi AS u kolicima niakd niej bila opcija mm zna njemački, pa nek se on zabavi oko toga ionako imamo jšpopriično vremena, ne znma ni ja što sma toliko požurila valjda što sma prošli put naparvila grešku, ne razmišljajući na vrijeme p.s hvala
< Poruku je uredio vjestica -- 15.2.2013 11:56:11 >
Dobre 0+ sa isofixom su ti ocjenjene CYBEX Aton 2 (sa isofixom), PEG PEREGO Primo Viaggio Trifix K (sa isofixom), KIDDY Maxifix pro + kiddyfix, MAXI COSI Cabriofix + FamilyFix i MAXI COSI Pebble + FamilyFix . Da sama sebe demantujem HTS BESAFE iZi Go je ocjenjena kao osrednja. U ovoj kategoriji Romera nema nigdje.
Romerova je sa isofix bazom dobila najbolje ocjene u 2011. Jedina je u svim kategorijama dobila po dva plusa.
Romerova je sa isofix bazom dobila najbolje ocjene u 2011. Jedina je u svim kategorijama dobila po dva plusa.
Evo se izvinjavam, nije mi pretraživač izbacio. RÖMER Baby Safe Plus Isofix je ocjenjena kao najbolja 2008 kad je testirana, ako i MAXI COSI Cabriofix mit Easyfix 2007. RÖMER Baby-Safe Plus SHR II mit ISOFIX Base je najbolja u 2011.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 15.2.2013 23:39:44 >
Ja sam imala vrisku konstantnu sa sinom (za razliku od kčeri kojoj je vožnja značila spavanje dok god se putuje) dok nisma prešla na prednje sjedište. Kad sam otišla od djece, on se počeo zanimati i za druge stvari i prestao se derati. Ne garantujem da je to problem, samo prenosim iskustvo.
Vidi kroz prozor i sjedim ja sa njom. POkušavam je animirati sa igračkama ali sve traje po dvije minute i opet vriska. Danas smo joj stavili crtiće na mob, mob u stalak i dosta dobro je prihvatila s obzirom da nikada nije gledal crtiće. Sljedeći put ću joj i dječije pjesmice skinuti jer to i kod kuće slušamo. I ja kontam d ajoj nije muka jer nije nikada povraćala. Hvala na odgovoru
Ma tesko nije ali da je sa Isofiux lakse, vala jeste. Posebno kad su kise, snijeg, kad ti se zuri itd itd. Mada ima masu ljudi koji nevadi sjedalicu, ona je uvjek svezana u auto i samo iznosi i u nosi bebu. Ja sam Imama Cabriofix sa Isofix i nama je super bilo. Kad smo bili u Bih vezali je pojasem i AS nije tako stabilna kao na basis. Ali sve zavisi od tvog budzeta.
Treba mi savjet. Mi smo dobili ovu sjedalicu na poklon http://www.maxi-cosi.com/products/car-seats/infant/cabriofix.aspx E sad ne znam treba li mi baza za nju i ako treba gdje da je kupim. Ili je mogu upotrebljavati samo s pojasom, iako mi se cini dosta nestabilna kada je tako montiram
Treba mi savjet. Mi smo dobili ovu sjedalicu na poklon http://www.maxi-cosi.com/products/car-seats/infant/cabriofix.aspx E sad ne znam treba li mi baza za nju i ako treba gdje da je kupim. Ili je mogu upotrebljavati samo s pojasom, iako mi se cini dosta nestabilna kada je tako montiram
Mozes je vezati samo pojasom od auta, ali treba fino zategnuti, i provuci kroz sve kvakice! Mada nikada nece biti stabilna kao na bazi, sa pojasom uvijek pomalo seta.
Ne sjecam se koju sam sjedalicu s prvim djetetom imala, takodje je bila bez baze, dobila na poklon, pa sam je proslijedila prijateljici kad smo prerasli, a sjecam se da je i ona ''letala''. Voljela bih ipak kupiti bazu, samo ne znam ima li i gdje da se kupi u Sarajevu, pa ako neko ima info, bilo bi super.
Ne sjecam se koju sam sjedalicu s prvim djetetom imala, takodje je bila bez baze, dobila na poklon, pa sam je proslijedila prijateljici kad smo prerasli, a sjecam se da je i ona ''letala''. Voljela bih ipak kupiti bazu, samo ne znam ima li i gdje da se kupi u Sarajevu, pa ako neko ima info, bilo bi super.
Ovo sa 3oje djece je idealno rjesenje
Jesi li probala naci polovnu bazu, na pik-u ili bb (mozda neko prodaje)?? Inace, novu mozda mozes naruciti u nekoj od radnji dj opreme