Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja bi bas voljela da mogu stati nazad,ovako se uvijek protezem da im nesto dadam,ne smijem se ni vezati,uvijek moram biti mobilna. Sreca pa Hana ponekad nesto pomogne,dusa mamina.
Zato ja vise ne smijem ni pomisliti na jos jedno dijete,kad bih dobila jos jedan par blizanaca tu bi mi bio kraj,i ovako nisam dobra nikako. Za svaki slucaj kupili smo auto sa sedam sjedista,ali ih ne koristimo.
Ja sam mislila da mi je kraj i sa ovim jednim koliko je nemiran uvijek bio. A ove dvije porodice takodje voze ta velika auta i kad izlaze iz njih, kao da je vrtic dosao Nego, da ne zacatavam, jest da moderatorke uzivaju u vikendu, al citace poslije :)
< Poruku je uredio malena sharena -- 10.3.2013 16:18:18 >
evo da imi podijelimo iskustva,od kako se moja rodila uvijek smo bili zatrpani tim nekim sjedalicama s obzirom da smo imali kolica chicco 3u1 i na babine je dobila isto autosjedalicu chicco eletta 0 do 18 vise ni sama neznam sta sam vise kombinovala,posto sam ja inace zaljubljenik u chiccove stvari tako da se uvijek odlucim za njih bez obzira o cemu se radilo,medutim to smo sve prerasli sad imamo 3 godine i vise od 18 kg tako da smo pod uticajem silnih reklama i teta u bilo kojoj radnji odlucili smo se za romericu kidfix2 znaci sa isofixom i da iskreno nisam nesto zadovoljna,naglasit cu da nesumnjam u njenu sigurnost ali od kad je presla u nju stalno je nervozna i dok se vozi smanjen joj je vidik zbog prevelikog jastuka oko glave i kad idemo na dalja putovanja desava se da ako spava ustaje uplakana sa ukocenim vratom...toliko o mom iskustvu s autosjedalicama
imam ja i nije bas sjajno nasa je od 0-18 i nekako je tjesna..materijal je grozan....meni se ne svidja da nisam tako zurila sa kupovinom ..mogla sam za iste pare ...mozda malo vise ..kupiti bolju drugi put cu pametnije
imam ja i nije bas sjajno nasa je od 0-18 i nekako je tjesna..materijal je grozan....meni se ne svidja da nisam tako zurila sa kupovinom ..mogla sam za iste pare ...mozda malo vise ..kupiti bolju drugi put cu pametnije
Branka, koju imaš, Brevi? Mi smo planirali kupiti ovu od 9-36
Hannice, bolje da djeca plaču 15 minuta dok ne budete u mogućnosti da stanete nego da izgube mamu, VEŽI SE! Također ne možete očekivati da se djeca osjećaju dobro i normalno vezana u sjedalici ako vide da se roditelji ne vežu. Djecu vežete zbog sigurnosti, a šta ako dođete u situaciju kad će sjedalice odraditi svoj dio posla, a vi niste vezani. Nesreće se ne dešavaju drugima. Također vaše tijelo, ne vezano, može pod djelovanjem sila udara poletjeti na dijete i povrijediti ga bez obzira što je ono u sjedalici. Pametujem, ali to je tako.
Melin, misliš li da bi neka druga sjedalica bila bolja? Chiccove sjedalice nikad nisu nešto posebno ocjenjivane na testovima, tek u zadnej vrijeme dobivaju bolje ocjene. Generalno je problem sa sjedalicama grupe II/III sa spavanjem. Još su one sa većom i boljom bočnom zaštitom glave (ti veliki jastuci oko glave) u prednosti jer dijete ima na šta nasloniti glavu, dok u ovim sa manjim ili bez naslona padaju skroz. S druge strane, zato što se dijete veže auto pojasom sjedalica se ne smije napraviti tako da se može previše spuštati u ležeći položaj jer dijete može lako iskliznuti ispod pojasa u slučaju sudara.
Djeca u sjedalici ne budu nekad nervozna zbog sjedalice već zbog ograničavanja pokretnosti, no to je ono što mora biti. Često se to odbijanje javlja kad se dijete ne veže redovno u sjedalici, kad negodovanje rezultuje iznimkama od vezanja, kao i kad se roditelji ne vežu u toku vožnje. Jednom kad dijete shvati da vožnja u automobilu neizostavno povlači sjedenje i vezanje u sjedalici prihvata to bez problema.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 22.3.2013 23:46:02 >
Melin, misliš li da bi neka druga sjedalica bila bolja? Chiccove sjedalice nikad nisu nešto posebno ocjenjivane na testovima, tek u zadnej vrijeme dobivaju bolje ocjene. Generalno je problem sa sjedalicama grupe II/III sa spavanjem. Još su one sa većom i boljom bočnom zaštitom glave (ti veliki jastuci oko glave) u prednosti jer dijete ima na šta nasloniti glavu, dok u ovim sa manjim ili bez naslona padaju skroz. S druge strane, zato što se dijete veže auto pojasom sjedalica se ne smije napraviti tako da se može previše spuštati u ležeći položaj jer dijete može lako iskliznuti ispod pojasa u slučaju sudara.
Djeca u sjedalici ne budu nekad nervozna zbog sjedalice već zbog ograničavanja pokretnosti, no to je ono što mora biti. Često se to odbijanje javlja kad se dijete ne veže redovno u sjedalici, kad negodovanje rezultuje iznimkama od vezanja, kao i kad se roditelji ne vežu u toku vožnje. Jednom kad dijete shvati da vožnja u automobilu neizostavno povlači sjedenje i vezanje u sjedalici prihvata to bez problema.
Kod nas je vezanje oduvije obavezno i nikad s tim nismo imali problem smatrala sam da to tako mora i nisam nikad ni razmisljala da moze bez tog,a sto se tice stolice stanje se popravilo ja mislim da je to bilo samo privremeno zbog promjene jer moja i sad kad vidi na slici svoju chicco crvenu stolicu zali za njom kupila sam joj jasucic za vrat tako kad idemo na dalji put stavimo ga i sretni i veseli.cak smo morali kupiti malu as za njenu omiljenu bebacu jer ona kaze moramo se svi vezat i polijecemo
Branka, koju imaš, Brevi? Mi smo planirali kupiti ovu od 9-36
imamo ovu 0-18 bas sam se zeznula ...ne znam jel gore zimi kad ima jaknu ..ili ljeti kad je vrucina a onaj materijal
mozda neko ima bolje iskustvo ..moje je lose
Mi smo se odlucili za Maxi Cosi ugradbenu postavu u autu s kojom nema vezanja pojasom,milina pravo..Na nju mi pasu sve maci cosi nosaljke i auto sjedalice do 18 kg i poslje 18.. Moguce je nosiljku i sic okretati naprijed i nazad ,sto je kazu jos sigurnije za male bebe...a mama ima mjesta koliko hoce..Imate li vi iskustva s tom isofix bazom? Pozdrav
Ja sam u zadnjem trenu odustala od peg perega seta,kolica jaje i autosic..dugo mi bilo cekati,..pa sam kupila kolica od Hartana,.na njega mi ide nosiljka od maxi cosia super..E onda kad je vec nosiljka njihova svidjela mi se i ta baza,-stvarno je jednostavna,..ima dugme koje pozeleni kada je nosiljka dobro uklopila se u bazu tako da ne moze se desiti da se krivo postavi i ne,a vezanja,..sto mi je stvarno jedan od najvecih pluseva..Moje kolegice je jos nisu imale pa zato pitam ovdje kakva su iskustva,..Poprilicno je skup taj set pa ne bih da pogrijesim a i naravno najvaznije od svega mora mi biti funkcionalan i siguran za bebu
Znam ja to sve Lejla ali sta da radim,uvijek neko place i nesto im treba,nikad nigdje ne bi stigli da stanemo svaki put kad njima nesto ne stima.
Znam i ja Hannice kako je , nema šta se nisam naludirala i napjevala u vožnji dog mlađi vrišti (starija je bila brate milina). Znam i da ih nervno nije lako slušati. No njima te nekakve mrvice što im trebaju nisu od životne važnosti, a vezanje jeste. A korisno je i da djeca nauče odgoditi svoje potrebe, vježba se strpljenje. A vi vježbajte prekidač isključivanja sluha za dreku
cijenom mi je ok a podesiva je po visini odlično. moje dijete je prilično krupno pa mi je trebala AS iz koje mi neće izrasti brzo. iz one do 18kg u kojoj djeca sjede skoro do 4. godine moja je izrasla davno a ima 2 godine i 5 mjeseci.
cijenom mi je ok a podesiva je po visini odlično. moje dijete je prilično krupno pa mi je trebala AS iz koje mi neće izrasti brzo. iz one do 18kg u kojoj djeca sjede skoro do 4. godine moja je izrasla davno a ima 2 godine i 5 mjeseci.
mi smo imali isto taj problem moja nije imala tri godine a vec visinom i tezinom je prerasla svoju staru stolicu 0-18 i uzeli smo romer kid fix2 malo teze se navikla na nju al sad je sve ok...www.britax-roemer.com/car-st/overviev-car-seats/kidfix-sict
Roditelji naravno gledaju da prođu što isplatnije a sa maksimumom sigurnosti koju mogu priuštiti, no pokazalo se da ova "ekonomičnost" ili na kraju ispane potpuno neekonomična ili potpuno nesigurna. Bolje je kasnije, poslije jajeta uzeti neku kombinaciju 9-36 (sad ih ima više zadovoljavajuće kvalitete) nego se zeznuti sa 0-18.
Hannice, probali smo i stavili ga u prodavnici u tu AS i ne čini se lošom, naprotiv. Mi ionako nemamo svoj auto, pa se ne vozi u njoj svaki dan. A kupili smo ovu jer kad putujemo putujemo s didinima autom, a valjda ćemo jednom i sa svojim. I nju će koristiti do kraja.
Ne znam da li imaju ove do 36kg sa ležećim položajem Slabo sam i upućena u AS. Ova nam i s financijske strane odgovara.