|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: autosjedalice - proizvodjaci
24.8.2010 14:35:41   
frenkoza

IZVORNA PORUKA: š t a

Dobili smo NANIJA auto sjedalicu.... MOLIM VAS ako neko ima istu neka mi kaže nešto o njoj? HVALA

ne znam... jesi gledala na onoj stranici autosjedalica.info ili tako nesto... tamo imas dosta toga...

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 826
24.8.2010 14:49:56   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

mene zanima jedna stvar ...kod nas vazi zakon da se MORAJU korisiti AS a praksa je da 99% gradjana ne korisiti...sta je sa zakonom i sprovodjenjem istog?

user posted image na žalost, isto šta i sa ostalim zakonima.
Policajac, ako želi, može ti naplatiti kaznu od 40KM ako prevoziš dijete bez AS. Onda mu ti ponudiš 20KM (ili ne ponudiš) i rješite problem.
Ali, vjerujem da će te se složiti, nije poenta u 40KM kazne, poenta je da se nesreće ne događaju drugima. I nije stvar u tome da vi vozite kako treba, poenta je što smo svjedoci budala, koje kršeći ostale zakone (a niko ih ne sankcioniše), koje voze kao muhe bez glave.
Ne znam da li steikad imali kakav teret koji ste držali u rukama za vrijeme vožnje?
Ja jesam, svoju novorođenu bebu user posted image
I svako, malo oštrije kočenje povećava težinu i traži veću snagu za njeno pridržavanje. Biste li mogli sebi oprostiti da pri nekom "beznačajnom" sudaru, vi budete nikako ili lakše povrijeđeni, a vaše dijete nastrada jer je izletilo kroz vjetrobransko staklo, ili udarilo glavom o krov, a njegov vrat to nije mogao podnijeti?
Puno je primjera u saobraćajnim nesrećama kad su pojasevi i ispravno vezivanje (i odraslih i djece) spasili živote u nemogućim nesrećama, a ne vezanje u običnom slijetanju sa puta koštali putnike trajnog invaliditeta. Na žalost, kod nas ni u jednoj crnoj hronici nije naglašeno da je g. kojem se auto prevrnuo pri silasku sa Bjelašnice mogao proći bez ozljeda da je bio vezan, a on je poginuo jer je prilikom prevrtanja ispao kroz šiber. Ili da je g. Bešlić ostao bez oka isključivo zato što nije bio vezan. Da je beba od par mjeseci čiji je otac udarom prepolovio drugo vozilo ostala živa i nepovrijeđena zato što je bila vezana.
Nije konačnica u finansijama nego u riziku. A stanje na našim cestama je katastrofalno, što zbog nesavjesnih vozača kojima prolazi kršenje zakona, što zbog pokvarenih automobila koji mogu zakazati u svakom trenutku. Baš zbog toga bi roditelji, bez obzira na zakon trebali imati na umu sigurnost djeteta. Jer krhki su oni za takve sile, i manje povrede organizmu koji se tek razvija nanose velike štete.

Ne pričam ja vama o Romer-icama, MC-ovima, Pier Carden-ovima, ja vam pričam o neophodnosti da se djetetu obezbjedi najsigurniji mogući način prevoza.
Sredstva javnog prevoza (u koji sapdaju i taxi prevoznici) nemaju obavezu posjedovanja AS. A da je sigurno tako prevoziti dijete, nije, to i sami znate.
Ne zamjerite na "pametovanju". Tema ne bi trebala da ode u pogrešnom smjeru. Ja znam da je svaki roditelj svjestan neophodnosti da se dijete smjesti u AS, a razumijem da neki to sebi ne mogu priuštiti, i to je zaista žalosno user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 827
24.8.2010 14:55:51   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: frenkoza

evo primjer - moja drugarica se nedavno porodila, a ima djecaka od 2.5 godine.... znaci on se ne moze vise naprijed voziti.... i sad... ona djecu mora nazad... novorodjenu bebu samu s 2.5 godisnjim djetetom user posted image user posted image user posted image a ona nema mjesta nego mora naprijed....  ne znam... ja ne bih smjela novorodjence ostaviti nazad bez svog nadzora.... mislim... pravo je glupo i nezgodno....

2,5-godišnje dijete u svojoj sjedalici, vezano, beba u svojoj sjedalici, vezana, na zadnjem sjedištu, ne bi trebalo biti problema. Ako nema zračnih jastuka(ili se mogu isključiti), beba može i na prednje sjedište, a braco je već okrenut prema naprijed, pa ga se može vidjeti u retrovizoru.

Samo me nemojte pogrešno shavtiti, ne citiram ja forumašice lično, već pojedinačne primjere, nastojeći staviti temu u pravu perpektivu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 828
24.8.2010 14:59:35   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: š t a

Dobili smo NANIJA auto sjedalicu.... MOLIM VAS ako neko ima istu neka mi kaže nešto o njoj? HVALA

O kojoj se sjedalici konkretno radi.
Mada, općenito, kako sam gore navela, važno je sjedalicu ispravno montirati, i dijete u nju uvijek ispravno vezati.
Čini mi se da Nanijine sjedalice dobivaju neke srednje ocjene na testovima.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 829
24.8.2010 15:03:58   
frenkoza
lejla ja zaista ne mislim da ti pametujes... sve je na mjestu sto kazes... ja bih volila da i ja i svi roditelji na svijetu mogu pruziti maksimalnu sigurnost svome djetetu... kao sto si rekla i sama meni nije bitno hocu li ja platiti kaznu ili ne... meni je bitnija sigurnost mog djeteta... uostalom ja ne bih nikako mogla voziti bebija sama ako ne bih imala sjedalicu... meni su one spas... bila bih uvijek vezana za nekoga - ko ce me odvuci ko ce me vratiti.. ovako moja sjedalica i bebija ubaci i gas....

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 830
24.8.2010 15:05:11   
dzeni_nl
Ovdje u NL, po zakonu ne mozes iznjeti bebu iz bolnice kada se rodi bez Maxi-Cosi, , mi smo je vec kupili samo je jos nismo postavili u auto, jer je i onako moramo vaditi da bebu iznesemo u njoj do auta. Kod nas je Maxi-Cosi CabrioFix i bila je 150 ali smo je mi kupili na snizenju za 100 eura.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 831
24.8.2010 15:13:39   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl

Ovdje u NL, po zakonu ne mozes iznjeti bebu iz bolnice kada se rodi bez Maxi-Cosi, , mi smo je vec kupili samo je jos nismo postavili u auto, jer je i onako moramo vaditi da bebu iznesemo u njoj do auta. Kod nas je Maxi-Cosi CabrioFix i bila je 150 ali smo je mi kupili na snizenju za 100 eura.

Da li baš favorizuju Maxi Cosi, ili je izbor sjedalice slobodan? Ovo mi je pravo interesantno!
Dzeni, imate li vi neko udruženje ili instituciju koja bi vam mogla pomoći oko montaže sjedalice, čisto da vam neko pokaže kao izgleda dobro montirana sjedalica?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 832
24.8.2010 15:19:11   
Hepi
mi smo dobili Ferari autosjedalicu od 0 do 13 kg. beba se bas voli voziti u njoj... samo me zanima da li znate kakva jr sigurnost i kvaliteta te sjedalice?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 833
24.8.2010 15:23:55   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Da li baš favorizuju Maxi Cosi, ili je izbor sjedalice slobodan? Ovo mi je pravo interesantno!
Dzeni, imate li vi neko udruženje ili instituciju koja bi vam mogla pomoći oko montaže sjedalice, čisto da vam neko pokaže kao izgleda dobro montirana sjedalica?

Pa iskreno mislim da favorizuju Maxi-Cosi, zato sto u svim radnjama u kojim sam gledala jedno su one za novordjene bebe i od 0-13 kg. A imaju za vecu djecu i vecu kilazu raznih proizvodjaca i ovdje je obicno kada kupis kolica AS dobijes gratis, ali Maxi-Cosi moras da kupis.

A moja Lejla nemamo nikavo udruzenje koje bi nam moglo pomoci bar ja ne znam za njih, vec ovako gledam u ovom uputstvu sto je doso kako treba pravilno da se postavi i nadam se da cemo uspjeti. Govorila sam mm da pita ove gdje smo kupili da nam objasne, ali im je bila guzva pa su nam samo kulturno rekli da imamo upustvi i da njega slijedimo.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 834
24.8.2010 15:25:41   
Hanady RR

evo primjer - moja drugarica se nedavno porodila, a ima djecaka od 2.5 godine.... znaci on se ne moze vise naprijed voziti.... i sad... ona djecu mora nazad... novorodjenu bebu samu s 2.5 godisnjim djetetom user posted image user posted image user posted image a ona nema mjesta nego mora naprijed....  ne znam... ja ne bih smjela novorodjence ostaviti nazad bez svog nadzora.... mislim... pravo je glupo i nezgodno....

ja zna,m da se zakon ne sporvodi adekvatno i znam da su automobili stari i da na žalost nismo svi u mogućnosti imati AS...
a evo ti moga iskustva
prošle godine sam meganom išla na more sa bebom od 4 mjesaca i djetetom od 2 i pol godine...njih dvije bile su u AS...znači beba u bebi cicu ''naopako'' okrenutom na dsemoj strani...starija u AS normalno okrenutoj na lijvoj strani a ja u sredini...nerjetko puta teško sam i disala od tadašnjih kilograma ali ne žalim....

u jablanici nam je manijak tako izletio na put da sam ja umalo poroletila kroz šoveršajbu...da mi je tada beba bila u rukama nisma sigurna kakv bi iskoh tog kočenja biouser posted image

A moji prijatelji imaju sina od 5 godina i blizance od 2 godine...
imaju multivolumen automobim i sva tri djedalice su im odouada postavljene...
pa sad...znam teško je sve je nekako komplikovano...
ali na svako pitanje postoji adekvatan odgovor kako zaštiti svoje dijete od nedao bog nesreće u saobraćaju...

ja se sad najčešće sjetim onoga prizora koji si nam ti opisala u blizini svoje kuće...nalaz vještaka je potvrdio da bi dijete preživjelo da je bilo vezano u AS a ne da ga mama držala na rukama...
Mislim naravno nije sve to tako česta pojava...ali opet ja nisma lice od rizika...

naše auto koje vozamo po gradu je golf 2-ka...al naše AS su uredno u njemu...
lestio puta kažem više mi vrijede As od auta...ali meni su dejac u tome sigurna i aj se zaista bolje osjećam u bilo čemu što će mi smanjti rizik.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 835
24.8.2010 15:38:45   
Visnja RR
kad hoce zlo onda se desi...
naravno ja sam zato da se sto vise osigura bezbjednost nase djece...ali sam misljenja da teba uvjek i drugu stranu medaje okrenuti...
nr...koji je proceat smrtnosti kod nesreca kad se padne u rijeku ili neku drugu vecu vodenu povrsinu...vezano djete u AS nema sanse da prezivi... uglavnom... (ovo sa citala na jednom engleskom sajtu kad sam birala AS za svje djete)
dakle najvaznije je oprezno voziti...pokusati naci za djete adekvatnu bezbjednost... i moliti Boga da nam u susret nece neka budala naici

< Poruku je uredio Visnja RR -- 24.8.2010 15:39:21 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 836
24.8.2010 15:40:30   
Mirkica

Pa iskreno mislim da favorizuju Maxi-Cosi, zato sto u svim radnjama u kojim sam gledala jedno su one za novordjene bebe i od 0-13 kg. A imaju za vecu djecu i vecu kilazu raznih proizvodjaca i ovdje je obicno kada kupis kolica AS dobijes gratis, ali Maxi-Cosi moras da kupis.

A moja Lejla nemamo nikavo udruzenje koje bi nam moglo pomoci bar ja ne znam za njih, vec ovako gledam u ovom uputstvu sto je doso kako treba pravilno da se postavi i nadam se da cemo uspjeti. Govorila sam mm da pita ove gdje smo kupili da nam objasne, ali im je bila guzva pa su nam samo kulturno rekli da imamo upustvi i da njega slijedimo.

Ma ne favorizuju nego je to vise ono sad svaku sjedalicu tako zovu iako ej razlicite marke, i da nisu losi ali ja sam u namejri uzeti od Römer jer je kao najbolje prosao na testovim ai to bas ovaj user posted image ustavri njega cemo dobiti :)))) na poklon ja sam samo izabrala , a ovdje sam cula od 90 % ljudi da svaku sjedalicu zovu Maxi Cosi iz navike kao i mi evrokrem za svaki krem user posted image user posted image user posted image user posted image ili njemci  Tempo za sve maramice a ono tempo samo marka od oni dzepnih maramica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Mirkica -- 24.8.2010 15:42:48 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 837
24.8.2010 15:41:19   
frenkoza
u golfa 2 ne mozete stati sve tri pozadi jel tako???? oni imaju golf 2 i nema sanse da smjeste 2 sjedalice i da ona jos sjedne... al ne bitno... to ipak ne znaci da ona nece stavljati bebu u as... naravno da hoce...  samo kazem da ce joj u prvim mjesecima biti nezgodno ostaviti tako malu bebu bez svog nadzora...

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 838
24.8.2010 15:45:13   
Mirkica

naravno ja sam zato da se sto vise osigura bezbjednost nase djece...ali sam misljenja da teba uvjek i drugu stranu medaje okrenuti...
nr...koji je proceat smrtnosti kod nesreca kad se padne u rijeku ili neku drugu vecu vodenu povrsinu...vezano djete u AS nema sanse da prezivi... uglavnom... (ovo sa citala na jednom engleskom sajtu kad sam birala AS za svje djete)
dakle najvaznije je oprezno voziti...pokusati naci za djete adekvatnu bezbjednost... i moliti Boga da nam u susret nece neka budala naici

ja ali kolika je vjerovatnoca da ces nedao BOg pu pu pu sletiti u rijeku ili da ces naglo zakociti i djete razbiti glavicu ili se povrediti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 839
24.8.2010 15:46:27   
Hanady RR

u golfa 2 ne mozete stati sve tri pozadi jel tako???? oni imaju golf 2 i nema sanse da smjeste 2 sjedalice i da ona jos sjedne... al ne bitno... to ipak ne znaci da ona nece stavljati bebu u as... naravno da hoce...  samo kazem da ce joj u prvim mjesecima biti nezgodno ostaviti tako malu bebu bez svog nadzora...

vjeruj mogla sam....

u golfu 2 sam po gradu...
svaki odlazak kod mame ili silazak bilo koji sa sedrenika porodično ja sam sjedila između njih.user posted image

Nije meni bilo udobno ali one su bile vezane kako treba...
evo sad recimo ako idemo nas 4-ro kod seke i povučemo moju mamu...ja sjedem između njih a mama naprijed user posted image
sad mi je lakše mršavija sam...ali može se franki vjeruj može...samo da je baš super udobno mami između nije vala.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 840
24.8.2010 15:50:49   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Mirkica

ja ali kolika je vjerovatnoca da ces nedao BOg pu pu pu sletiti u rijeku ili da ces naglo zakociti i djete razbiti glavicu ili se povrediti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ne pitaj mene... ja sam samo napisala i druge lose mogucnosti...
ne bih da ispadne da sam protiv AS user posted image

03.04.`08

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 841
24.8.2010 17:49:16   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Mirkica

ne pitaj mene... ja sam samo napisala i druge lose mogucnosti...
ne bih da ispadne da sam protiv AS user posted image

ma znam ja sam samo odgovrila na tekst user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 842
24.8.2010 19:34:59   
Atarka

Atarka, ne znam, ova nije loša po testovima: http://www.djeca.org/katalog/key1-isofix.html. Chicco je dosta izdržljiv, ali neko vrijeme je slabo kotirao na testovima. Ova izgleda nije loša.

Hvala na sugestijama. Upravo ovu AS smo zamalo kupili u Zg, ali smo odustali nadajuci se da cemo naci cesto bolje. Prodavacica nam je rekla da je ova prilicno plitka sa strana i da ne nudi bas najbolju zastitu od bocnih udaraca. Meni je najvazniji zavaljeni polozaj, zbog toga i kupujemo novu AS. Jednu vec imamo, kombinovanu 9-36kg, ali samo sjedeci polozaj.
Da budem iskrena, moj malisa nije svaki put u AS. Trudim se da kad idemo negdje on obavezno bude u AS, ali kad se uznervozi i pocne puno da place, nema mi druge vec ga uzeti.

30.09.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 843
25.8.2010 9:53:41   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Atarka
Da budem iskrena, moj malisa nije svaki put u AS. Trudim se da kad idemo negdje on obavezno bude u AS, ali kad se uznervozi i pocne puno da place, nema mi druge vec ga uzeti.

Da i ja budem iskrena, pošto se najviše vozimo u vlastitom autu sjedalice su nam montirane tamo. Kad se prevozimo drugim automobilima, idemo bez sjedalica, i iskreno, ne osjećam se dobro, ni opušteno.
Ne znam, neki savjeti po pitanju nervoze djeteta u sjedalici bi bio da se malo stane, djete pokuša umiriti, možda i pustiti da prošeta, pa nastaviti put, ali to je u glavnom teorija. Kod neke djece pali kod neke ne. Naše je da se trudimo da bude uvijek u AS.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 844
28.8.2010 22:21:57   
leona81
imam dilemu...

grupa od 9 do 18 kg...

maxi cosi priori sps
maxi cosi priori xp
britax king
concord trimax

???

http://www.djeca.org/djeca/teme/autosjedalice/90-testiranje-auto-sjedalica

king plus je dobila super ocjene

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 845
28.8.2010 22:26:30   
Visnja RR
maxi cosi sps neces naci ..pa ti se izbor smanjio...user posted image

03.04.`08

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 846
28.8.2010 23:13:48   
leona81
ma uzet ce je muz u engleskoj, ima je tamo...al sigurnost joj je osrednja inace sam bila za nju?

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 847
28.8.2010 23:15:24   
leona81
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_67_10751_-1_14570_76201_10001_14568 

evo je

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 848
28.8.2010 23:19:38   
Visnja RR
imam ja nju  za Asju i zadnju sam nabavila za Rafaela koju su mi iz Zagreba poslali...
priori je isto dobar ali 100 km skuplji...
meni licno su ta dva modela odlicna a karakteristike su im dobre...

03.04.`08

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 849
28.8.2010 23:46:53   
š t a
mi danas probali stavit bebuna u AS i ja nisam smjela da ga vozim tako on bukvalno sjedi a nema ni 2 mjeseca............ imamo naniaq AS univerasal E2 0-18kg ako neko ima istu nek mi bar na pp pošalje sliku bebe jer nisam našla kako izgleda kad je beba u njoj?

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *