Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ista nam je, nego, od kada si melnog pocela stavljati u ovu as, i od kada si ga okrenula da gleda prema naprijed?
stavljati... od rodjenja...a da gleda naprijed, cim je nagurao na 9 kg
ma nisam znala da je imas od pocetka, Noa je imao prvu onu korpu, a sad smo kupili ovaj as, pa ne znam vise ni sama gdje da ga okrenem Noa sad ima 9 kg...
i jel je drzis u autu? (ja sam opsjednuta sa kradjom)
valjda cemo je pravilno svezati, smotani smo poprilicno i kad je dobro postavimo mislimo da nesto nije uredu
drzim....teska je ko tuc...ne bih mogla svaki put iznosit i njega i as a najcesce su tu i kolica...ko mi je mazne...dabogda mu noga otpala
I mi imamo ovu Brevi AS i pravo smo zadovoljni. Prilično se lako montira, udobna je, Nemirku se sviđa. Nedaj Bože nikom ali prošle zime smo imali i slijetanje sa puta 2,5-3m visine i dok su svi papiri leleli po autu od siline sletanja AS nije se mrdnula i niti je Nemirku dlaka sa glave falila, hvala dragom Bogu po sto puta. Mi smo je uzeli prošle godine kad je prerastao grupu 0.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Ja vam se moram ipak malo ogradit. Ja sam o sjedalicama "priučena" od kolega sjedaličara iz Udruženja DjeCa, i podatke koje vam za pojedine sjedalice iznosim uzimam iz našeg kataloga ili sa interneta. Lično iskustvo imam samo sa Chiccovim sjedalicama 0 i I grupe i sa Romer-icom II grupe. Schecherlemice, poslat ću ti na pp link na kojem možeš vidjeti više o vašoj sjedalici.
lako je vama...vama i kad maznu jedna ode...kod mene dvije u autu meni kad bi maznuli a vjerujte ne iznosimo ih iz auta...kako smo ih postavili ispravno i to nam potvrdili da je ispravno mi ih ne mičemo... kad bi mi ih ukrali čini mi se ja bih otkačila...
mi smo sada putovali na more...ljepota brate njih dvije odzada svezane...niti tiču niti miču...ja naprijed uživam...one sigurne ... svako kočenje muža radi nekog ludaka iz suprotnog pravca prošlo je bez negodovanja..nisu ni skontale
I mi imamo ovu Brevi AS i pravo smo zadovoljni. Prilično se lako montira, udobna je, Nemirku se sviđa. Nedaj Bože nikom ali prošle zime smo imali i slijetanje sa puta 2,5-3m visine i dok su svi papiri leleli po autu od siline sletanja AS nije se mrdnula i niti je Nemirku dlaka sa glave falila, hvala dragom Bogu po sto puta. Mi smo je uzeli prošle godine kad je prerastao grupu 0.
Ja moram reči: Sjedalica koja je bila montirana u automobilu (sa djetetom ili bez njega) koji je učestvovao u bilo kakvoj saobračajnoj nesreći (bilo kojeg obima) više se ne smatra 100% sigurnom. Bez obzira što se na njoj ne vide nikakva oštećenja. One su projektovane da izdrže jednu nezgodu i daljnje korištenje se ne preporučuje.
lako je vama...vama i kad maznu jedna ode...kod mene dvije u autu meni kad bi maznuli a vjerujte ne iznosimo ih iz auta...kako smo ih postavili ispravno i to nam potvrdili da je ispravno mi ih ne mičemo... kad bi mi ih ukrali čini mi se ja bih otkačila...
mi smo sada putovali na more...ljepota brate njih dvije odzada svezane...niti tiču niti miču...ja naprijed uživam...one sigurne ... svako kočenje muža radi nekog ludaka iz suprotnog pravca prošlo je bez negodovanja..nisu ni skontale
I kod nas su dvije. Mi smo skuplju osigurali u okviru kasko osiguranja od krađe. Pitajte svoje osiguravatelje postoji li neka moguća polica za osiguranje sjedalice od krađe.
Ja moram reči: Sjedalica koja je bila montirana u automobilu (sa djetetom ili bez njega) koji je učestvovao u bilo kakvoj saobračajnoj nesreći (bilo kojeg obima) više se ne smatra 100% sigurnom. Bez obzira što se na njoj ne vide nikakva oštećenja. One su projektovane da izdrže jednu nezgodu i daljnje korištenje se ne preporučuje.
Lejla hvala, ovaj podatak nisam znala jer se na njoj stvarno ništa ne vidi, baš sam je detaljno pregledala, skidala presvlaku...
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Dešava se prenapregnuće materijala, i neki dijelovi oslabe a da se to ne vidi. I u slijedećoj nezgodi nemaju više onu čvrstinu, a ta slijedeća može biti, ne daj Bože, velika, i sjedalica nema svoju funkciju. Niko ti je ne može ni pregledati nakon sudara, ni proizvođači to ne rade, oni takođe preporučuju da se nakon učešća sjedalice u nezgodi ona zamjeni. Zato se polovne sjedalice uzimaju samo kad možeš biti 100% siguran da sjedalica nije bila u sudaru.
Lejla hvala, ovaj podatak nisam znala jer se na njoj stvarno ništa ne vidi, baš sam je detaljno pregledala, skidala presvlaku...
Eh..ako je sve ok ja je nebi mjenjala.To su izmislili samo da ih sto vise prodaju.
Lejla je napisla mišljenje stručnjaka... nakon učestvovanja u udesu nije 100% sigurna... naše je da razmišljamo o sigurnosti dijece u skladu sa svojim mogućnostima. nema mjesta raspravi....
U ovakvom svijetu u kojem živimo i ovaj komentar ima mjesto. I najgore što je teret konačne odluke svaljen roditelju na leđa, a on nekad nije u mogućnosti da zna sve relevantne podatke da bi pravilno odlučio. No ako pogledaš koji je postotak sjedalica koje učestvuju u sudaru i javi se potreba da se zamjene zbog toga, ne povećava se značajno broj prodatih sjedalica, tako da sumnjam da je preporuka data samo zbog profita. A ako je neko baš zaiteresovan i barata nekim stranim jezikom, sigurno može pronaći relevantne naučne članke koji potvrđuju preporuku.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 24.8.2010 13:57:21 >
ljudi moji imajte obzira i prema onima koji jedva sastavljaju kraj s krajem i imaju neki autic (jer je to zaista potreba) ali nisu u mogucnosti kupovat AS... njima je ako mogu dobiti neku AS uspjeh... jer bolje ista nego nista...
Bilo kakva sjedalica, ispravno montirana i dijete ispravno zavezano u njoj je bolja od nikakve sjedalice! Ali ako je sjedalica loše montirana, dijete nije dobro vezano, ili je sjedalica oštećena (na bilo koji način), ona može ugroziti djetetov život više, u pojedinim situacijama, nego da je bez sjedalice.
da stvarno, jako malo ljudi kod nas koristi as...mi nemamo svoje auto a imamo as:) i spremamo se kupiti novu jer cesto putujemo sluzbenim autom ili rentacarom...nazalost kod nas nije slucaj da mozemo probati kako se montira as u nase auto ali smo imali srecu sa hauck zero plus...nadam se da cemo naci neku od 9 do 18 kg sa slicnim karakteristikama
ljudi moji imajte obzira i prema onima koji jedva sastavljaju kraj s krajem i imaju neki autic (jer je to zaista potreba) ali nisu u mogucnosti kupovat AS... njima je ako mogu dobiti neku AS uspjeh... jer bolje ista nego nista...
potpisujem... pa ljudi vi meni pricate o izofix standardima i cudesima.... meni je auto MOJE godiste.... hej staro je 24 godine... ja uopste nemam pozadi pojas.... nemam pojas!!! do sad sam bebija vozila naprijed u maloj sjedalici jer naprijed imam pojas pa mogu pricvrstiti.... a sad moram prvo majstoru odvuci auto da mi ugradi pojas, pa tek onda da stavljam sjedalicu....
a mene zanima sta s ljudima koji imaju troje djece??? isto me zanima sta s djecom u javnom prevozu i u taksiju??? ja sam cula da sad taksisti uopce nece da stanu zenama s djecom.... jer nece da ih policija kazni i nece ni da voze zene s djecom.....
sta ljudi koji nemaju auto??? voze se gradskim prevozom???? sta ce oni?
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
cesto se Asja i ja vozimo sa taxijem ...i svaki put pitam taxistu sta misle o AS u svom autu...komentari im nisu bas pristojni na raun onih koji su usvojili taj zakon...
frenki bas sam se to pitala neki dan... kad neko ima troje djece kako se postave 3 AS... vjerovatno se mladjim postavi a starije sjedi onako u sedini sto je najgora verzija... nadam se da se nece uvesti zakon da viseclane porodice moraju imati kombi
Dobili smo NANIJA auto sjedalicu.... MOLIM VAS ako neko ima istu neka mi kaže nešto o njoj? HVALA
evo primjer - moja drugarica se nedavno porodila, a ima djecaka od 2.5 godine.... znaci on se ne moze vise naprijed voziti.... i sad... ona djecu mora nazad... novorodjenu bebu samu s 2.5 godisnjim djetetom a ona nema mjesta nego mora naprijed.... ne znam... ja ne bih smjela novorodjence ostaviti nazad bez svog nadzora.... mislim... pravo je glupo i nezgodno....
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.