Esmica -> RE: Porod kod kuce (20.2.2012 22:43:52)
|
Umahmed...to ti je ko kad predjes s konja na magarca [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image],kad dodjes ovdje da rodis. Velika razlika. Meni je isto moja prijateljica pricala kad je rodila mrtvu curicu u Svedskoj,kako su je sredili,obukli,slikali,pa otisak stopala,kilaza,sve sve i dali joj te podatke,pokazivala mi je. Mislim prelijepo mi je to,ma koliko tesko bilo njeno iskustvo,ipak joj je,zbog tako lijepih rijeci oko sebe,i paznje prema njoj bilo lakse. Nama samo treba ljudsko ponasanje,sve ostalo dolazi samo po sebi. Posteljica kad se ne dira obicno izadje sama u komadu.Nikad se ne smije povlaciti za pupcanik,kao sto rade u bolnicama. Nisam se bojala da ce nesto poslije biti,a i osjetila bih.Kad sam bila na pregledu poslije poroda sve je bilo uredno.Nije bilo nikakvih zaostataka,bez puknuca,sasvim sve uredno,elhamdulillah. Kad sam se porodila,poslije kad god bih mokrila bilo je ugrusaka krvi.To je ono kad tijelo prirodno izbacuje stetne tvari. Sepsa se rijetko desava.Kod vecine zena posteljica ne zaostaje. Isto tako vecina zena moze da rodi normalno. I opet smo se svi zadeverali oko komplikacija koje su rijedje,a zanemarili ono sto je normalno i cesce. Mnoge zene ce propustiti prirodan porod,iako mogu da ga imaju,bojeci se komplikacija.
|
|
|
|