RE: Recepti,recepti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


lila25 -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 15:47:02)

e hvala drage moje i ja sam do sad pekla pastrmku tako uvaljanu u brasno pospem malo dresingom od maslinovog limuna bjelog luka i persuna,zapecem u tepsiji i ekstra bude.Ali me strah bilo girice ubaciti da se ne opeku da ne budu suhe.Sutra ih pecem pa javim rezultat kakve god budu necu da ih przim[sm=smiley36.gif]




leona81 -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:06:17)

@umahmed moze li bez dzemfixa?




bebacha -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:09:15)

ja nikad nestavljam dzemfih.jabuke izribam,stavim secer i cimeta.dinstam da omeksaju malo,ohladim i punim tijesto




leona81 -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:12:20)


IZVORNA PORUKA: bebacha

ja nikad nestavljam dzemfih.jabuke izribam,stavim secer i cimeta.dinstam da omeksaju malo,ohladim i punim tijesto


eh hvala ti, to mi je trebalo...ja ne koristim ni to ni gustin, ni slicne stvari koje se nalaze u vecini recepata...




bebacha -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:17:46)

zasto ne gustin[sm=zmeden.gif]




leona81 -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:21:04)

Zgušnjivači se upotrebljavaju kako bi se postigla određena gustoća namirnice (npr. u juhama, umacima, sladoledima, kremama). Zgušnjivači mogu biti i sredstva za želiranje ili modificirani škrobovi (E1404 – 1450). Često se upotrebljava brašno sjemenki rogača (E410), guar guma (E412), ksantan guma (E415). Svi ovi aditivi u pojedinim slučajevima mogu uzrokovati alergijske reakcije.




bebacha -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:30:38)

dobro to z7nam al zar nije gustin samo fino brasno




Emica_sa -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:34:21)


IZVORNA PORUKA: bebacha

dobro to z7nam al zar nije gustin samo fino brasno

kod nas sto se ima kupiti je gustin od skroba iz kukusruznog brasna i ne trebas se sekirati siguran je za upotrebu[sm=smiley1.gif]




bebacha -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:36:30)

to sam i mislila al me Leona zbuni.hvala
ja ponekad koristil zelatin u tortama a ostalo ne




umahmed -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:47:12)


IZVORNA PORUKA: leona81

@umahmed moze li bez dzemfixa?


ma i ja tako dinastam na puteru za obicnu jabukovacu,ali ako hoces da bude kao iz McD.onda mora dzemfix[sm=smiley13.gif]znas da je kod njih masa gusta i "drhtava"ne znam drugi nacin za to. ja sam to slucajno odkrila,iskreno sa dzemfixom sam pravila jagode,ma ko ce mu ga znat svakako svasta jedemo[sm=smiley1.gif]




leona81 -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:49:37)

Cornstarch, otherwise known as corn flour, is not a healthy product and has very few nutritional benefits. Used often as a thickening or binding agent for soups, stews, puddings, casseroles or desserts, cornstarch is the starch of the corn grain and does not contain the same whole-grain benefits of pure corn.

svi zgusnjivaci, u pravilu, kao i razni aditivi koji se dodaju u hranu su stetni ako ih koristimo nekoliko u toku dana...primjer - pojedemo gotovu supu koja je puna aditiva i onog koji je svugdje u normalnom svijetu zabranjen - mononatrjiveog glutaminata ili u domacu supu dodamo vegetu - opet mononatrijev glutaminat, ili je napravimo s kockom, opet isti aditiv...pa kasnije pojedemo kupljen hljeb - recimo bijeli - takodjer se aditivi dodaju i secer...za rucak napravimo nesto s gotovim umakom - aditivi, konzervansi i ostala ekipa, ili sa vrhnjem za kuhanje... s kafom pojedemo kolac u kojem je gustin, zelatin, dzemfix ili slag koji smo napravili od slatkoh vrhnja iz tetrapaka...i puni smo toga za jedan dan...takodjer poznato je da se u jednom obroku u toku dana ne bi smjelo mijesati - vise od 2 kiseline, vise od 2 masnoce ili vise od 3 skroba, pa ako napravimo i tu gresku, ili termicki obradjujemo maslinovo ulje - eto temelja za razne bolesti...

odoh OT pa mozete izbrisati ili prenijeti post gdje spada...samo sam htjela da pojasnim





bebacha -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:51:41)

aha,razmijem.
al stvarno nisam znala za gustin[sm=zmeden.gif]




umahmed -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:51:52)


IZVORNA PORUKA: bananica

mi u ponedjeljak slavimo[sm=smiley1.gif]

http://tortekolaci.com/torte/torta-santa-monika nasla sam i ovu, nista od dvorca, ovo dijete hoce samo winksice, ako gdje nadjem jestive slike



draga imas u Bingu u Hadzicima,bar sam ja tu kupovala winxice[sm=smiley1.gif]




umahmed -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:53:54)

uh Leona,bas me isprepada,ma vala ova pita moze jednom mjesecno,jos ako taj dan jedemo sve home made,onda nije frka,jel da?




leona81 -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 16:55:11)


IZVORNA PORUKA: bebacha

to sam i mislila al me Leona zbuni.hvala
ja ponekad koristil zelatin u tortama a ostalo ne


http://bs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelatin

a evo za zelatin od cega se pravi...

i jos jedna info za zelatin i prijatelje

http://www.infobar.ba/mag/upoznajte-se-sa-stetnim-emulgatorima/




leona81 -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 17:03:05)


IZVORNA PORUKA: umahmed

uh Leona,bas me isprepada,ma vala ova pita moze jednom mjesecno,jos ako taj dan jedemo sve home made,onda nije frka,jel da?



nije mi namjera da isprepadam, samo da pomognem...u ovoj katastrofi od danasnje hrane, kako svjeze, tako i ove preradjene, opet treba pronaci nesto sto ce nanijeti najmanje stete...potrebna je bas jaka disciplina i dosta zelje, ali kad jednom imate nekog ko je jaaako bolestan u familiji, drugacije pocnete gledati na neke stvari...tako sam ja naucila dosta toga o hrani, lijekovima, vakcinama, ljekarskim greskama itd pa ponekad mogu zvucati jako strogo u postovima koji se ticu navedenih stvari...zato kazem da idem OT i da bi ovo trebalo ici na temu o zdravoj prehrani...naravno da covjek sebi treba priustiti i neka sitna zadovoljstva, ali nazalost ne tako cesto u vremenu u kojem zivimo...nadam se da ce se nekad, kad ova drzava postane normalna puno bolje kontrolisati sta uvozimo i sta svi jedemo jer je to osnov zdravlja...




muaaa -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 18:45:58)

Pariske vanilin kiflice

500 gr.brasna,germa,jaje,malo soli,70 gr.secera," dcl.mlijeka mlakog.Germu malo secera i malo mlijeka staviti u casu da nadodje.Kad nadodje pomjesati sa glavnm saistojcima.Pustiti da udupla volumen.Zatim premjesiti i u to umjesati 100 gr.otopljenog maslaca.Pustiti jos pola sata da nadolazi.Skuhati jedan puding na gusto.Ja sam ga kuhala u 200 ml.mlijeka.Kad je tjesto nadoslo podjeliti ga na 15 loptica.Svaku lopticu razvaljati uzduzno.Jedan kraj nasjeci na trakice,a jedan dio ostaviti citav.Na taj citavi dio stavljati fil od pudinga ili neki drugi namaz.Ja stavim dzem od marelice,visnje,eurokrem.Taj dio presaviti i malo prstima sljepiti da ne iscuri fil i rolati prema trakicama.redati u
pleh i ostaviti jos malo da nadodje premazati jajetom i posuti bademima na ljistice ili kristal secerom.Peci na 180 dok fino ne pozute

[img]http://www4.slikomat.com/11/0214/ae4-Tj6457.jpg[/img]




klemzi -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 18:49:34)

ili termicki obradjujemo maslinovo ulje - eto temelja za razne bolesti...

Zar se maslinovo ulje ne smije termički obrađivati...ili nisam dobro skontala [sm=zmeden.gif]




niki83 -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 18:57:12)


IZVORNA PORUKA: klemzi

ili termicki obradjujemo maslinovo ulje - eto temelja za razne bolesti...

Zar se maslinovo ulje ne smije termički obrađivati...ili nisam dobro skontala [sm=zmeden.gif]


i ja ovdje imam[sm=zmeden.gif]




bananica -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 18:58:50)


IZVORNA PORUKA: muaaa

Pariske vanilin kiflice

500 gr.brasna,germa,jaje,malo soli,70 gr.secera," dcl.mlijeka mlakog.Germu malo secera i malo mlijeka staviti u casu da nadodje.Kad nadodje pomjesati sa glavnm saistojcima.Pustiti da udupla volumen.Zatim premjesiti i u to umjesati 100 gr.otopljenog maslaca.Pustiti jos pola sata da nadolazi.Skuhati jedan puding na gusto.Ja sam ga kuhala u 200 ml.mlijeka.Kad je tjesto nadoslo podjeliti ga na 15 loptica.Svaku lopticu razvaljati uzduzno.Jedan kraj nasjeci na trakice,a jedan dio ostaviti citav.Na taj citavi dio stavljati fil od pudinga ili neki drugi namaz.Ja stavim dzem od marelice,visnje,eurokrem.Taj dio presaviti i malo prstima sljepiti da ne iscuri fil i rolati prema trakicama.redati u
pleh i ostaviti jos malo da nadodje premazati jajetom i posuti bademima na ljistice ili kristal secerom.Peci na 180 dok fino ne pozute

[img]http://www4.slikomat.com/11/0214/ae4-Tj6457.jpg[/img]



super su, moram ih sad praviti[sm=smiley1.gif]




bananica -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 19:01:44)


IZVORNA PORUKA: niki83


IZVORNA PORUKA: klemzi

ili termicki obradjujemo maslinovo ulje - eto temelja za razne bolesti...

Zar se maslinovo ulje ne smije termički obrađivati...ili nisam dobro skontala [sm=zmeden.gif]


i ja ovdje imam[sm=zmeden.gif]


Maslinovo ulje nije zdravo ako se upotrebljava za kuhanje. NETOČNO!

Kuhanjem i prženjem maslinova ulja gube se neki biofenoli, lako hlapljivi alkoholi i esteri te se mijenja miris, ali se nutritivna vrijednost ne mijenja. S uljima koja imaju specifičan miris bolje je pripremati salate ili ih dodavati na već gotova jela.

Zagrijavanjem maslinova ulja nastaju zasićene i trans-masne kiseline. NETOČNO!

Maslinovo ulje ima u sebi visoki postotak jednostruko nezasićene masne kiseline - oleinske kiseline, pa je otporno na oksidaciju i hidrogenaciju. Ispitivanja su pokazala da oksidacija i hidrogenacija nastupaju mnogo manje kod maslinova ulja u usporedbi s ostalim sjemenskim uljima. U svakom slučaju, do hidrogenacije može doći u vrlo malom postotku te se ona izuzetno rijetko događa prilikom klasičnog pripremanja hrane na maslinovom ulju u domaćinstvu. Zasićene masti ne mogu nastati u postupku kuhanja s maslinovim uljem prilikom svakodnevne pripreme jela (za to su potrebne znatno veće temperature) i dodatak vodika.

Kuhanje s maslinovim uljem smanjuje nutritivnu vrijednost jela. NETOČNO!

Kuhanjem i prženjem se smanjuje koncentracija pojedinih biološki aktivnih spojeva i vitamina prisutnih u sirovim namirnicama. Nije riječ o ulju na kojem se kuha, već o samom procesu kuhanja, koje uništava neke termolabilne tvari iz hrane. Maslinovo ulje u sebi sadrži stabilizatore koji štite hranu od gubitka hranjivih tvari prilikom kuhanja. Jedna od tih tvari koja djeluje zaštitno je vitamin E koji je značajno zastupljen u maslinovu ulju.





muaaa -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 19:02:55)


IZVORNA PORUKA: bananica


IZVORNA PORUKA: muaaa

Pariske vanilin kiflice

500 gr.brasna,germa,jaje,malo soli,70 gr.secera," dcl.mlijeka mlakog.Germu malo secera i malo mlijeka staviti u casu da nadodje.Kad nadodje pomjesati sa glavnm saistojcima.Pustiti da udupla volumen.Zatim premjesiti i u to umjesati 100 gr.otopljenog maslaca.Pustiti jos pola sata da nadolazi.Skuhati jedan puding na gusto.Ja sam ga kuhala u 200 ml.mlijeka.Kad je tjesto nadoslo podjeliti ga na 15 loptica.Svaku lopticu razvaljati uzduzno.Jedan kraj nasjeci na trakice,a jedan dio ostaviti citav.Na taj citavi dio stavljati fil od pudinga ili neki drugi namaz.Ja stavim dzem od marelice,visnje,eurokrem.Taj dio presaviti i malo prstima sljepiti da ne iscuri fil i rolati prema trakicama.redati u
pleh i ostaviti jos malo da nadodje premazati jajetom i posuti bademima na ljistice ili kristal secerom.Peci na 180 dok fino ne pozute

[img]http://www4.slikomat.com/11/0214/ae4-Tj6457.jpg[/img]



super su, moram ih sad praviti[sm=smiley1.gif]


Neznam ispraviti post ali ide 2 dcl.mlijeka[sm=smiley1.gif]




bananica -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 19:08:16)

OSVJEŠTENI POTROŠAČI DANAS KUPUJU NAMIRNICE ZA KOJE SU SIGURNI DA SE U NJIMA NE NALAZE ŠTETNI I OPASNI ADITIVi. LISTIĆ SA POPISOM TIH ADITIVA UVIJEK IMAJU SA SOBOM PRILIKOM KUPOVINE;

E102, E110, E122, E123, E127, E131, E132, E133, E142, E150, E151,E153, E154; E171, E173, E210, E220, E223, E232, E249, E250, E284, E285, E310, E311, E312, E320, E321. E308, E407, E472, E473, E512, E553, E620, E621, E622, E626, E942, E950, E951, E952,E954, E1440




M kao Mama -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 19:11:27)


IZVORNA PORUKA: bananica

OSVJEŠTENI POTROŠAČI DANAS KUPUJU NAMIRNICE ZA KOJE SU SIGURNI DA SE U NJIMA NE NALAZE ŠTETNI I OPASNI ADITIVi. LISTIĆ SA POPISOM TIH ADITIVA UVIJEK IMAJU SA SOBOM PRILIKOM KUPOVINE;

E102, E110, E122, E123, E127, E131, E132, E133, E142, E150, E151,E153, E154; E171, E173, E210, E220, E223, E232, E249, E250, E284, E285, E310, E311, E312, E320, E321. E308, E407, E472, E473, E512, E553, E620, E621, E622, E626, E942, E950, E951, E952,E954, E1440



Bananice., što kršiš pravila foruma, velika slova, aaaaaa




bananica -> RE: Recepti,recepti (14.2.2012 19:12:20)


IZVORNA PORUKA: mama alma RR


IZVORNA PORUKA: bananica

OSVJEŠTENI POTROŠAČI DANAS KUPUJU NAMIRNICE ZA KOJE SU SIGURNI DA SE U NJIMA NE NALAZE ŠTETNI I OPASNI ADITIVi. LISTIĆ SA POPISOM TIH ADITIVA UVIJEK IMAJU SA SOBOM PRILIKOM KUPOVINE;

E102, E110, E122, E123, E127, E131, E132, E133, E142, E150, E151,E153, E154; E171, E173, E210, E220, E223, E232, E249, E250, E284, E285, E310, E311, E312, E320, E321. E308, E407, E472, E473, E512, E553, E620, E621, E622, E626, E942, E950, E951, E952,E954, E1440



Bananice., što kršiš pravila foruma, velika slova, aaaaaa




[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

nisam o tome ni razmisljala, tako mi spremljeno u arhivi




Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>