chantal -> RE: Recepti,recepti (13.2.2012 19:53:07)
|
Evo našla sam,jel to to? Za ovaj hljeb se prvo pravi „starter”, za koji treba deset dana da bude gotov. Za starter se koristi samo stakleno, plasticno i drveno posudje - nikako metalno. Znaci: DAN 1: U staklenu ili plasticnu posudu uspite: -1 solju secera -1 solju brasna -1 solju mlijeka Promesajte drvenom kašikom, pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi (ne u frizider). DAN 2,3,4: Svaki dan promesati jednom dnevno. DAN 5: Dodati: -1 solju secera -1 solju brasna -1 solju mleka Promesati da se sjedini, pokriti i ostaviti. DAN 6,7,8,9: Svaki dan promesati jednom dnevno. DAN 10: Dodati: -1 solju secera -1 solju brasna -1 solju mleka Promesati i odvaditi tri zasebne solje ovog startera, pa podeliti po jednu drugaricama, a ostalo zadrzati za sebe. RECEPT ZA HLEB --------------------------------- 1 solja pripremljenog startera 2/3 solje ulja 3 jaja 2 solje brasna 2 kasicice praska za pecivo 1/2 kasicice sode bikarbone 1/2 kasicice soli 2 kasike vanile 1 1/2 kasicica cimeta 1 solja secera Po zelji dodati - grozdjice, seckane jabuke,komadice cokolade...Izmesati i ispeci.
|
|
|
|