RE: Recepti,recepti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


gvendolina -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 11:15:41)

IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: gvendolina

hvala anidla izgleda ukusno,samo sto cu ja preskociti b.luk[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


aaaaaaa, nije to to onda [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





pa sta cu kad ne volim b.luk[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 11:16:50)

ptlidžane odledi...
pored u tepsiju sa maslinovim uljem...
naribaj sira trapista odozgo i malo zapeci...[sm=smiley36.gif]


a ima salata hipter[sm=smiley36.gif]

imam ja super pileću hladnu salatu
pa mimoza salata ( tu sma sa RR pokupila)[sm=smiley36.gif]

odoh ti naći recepte[sm=smiley36.gif]




anidla -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 11:28:44)

zene upomoć [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

grah hocu da kuham, al nemam crvenog luka, al imam onaj ljubicasti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mozel on? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

fakat, ozbiljno,eno barim grah pa hocu da stavim sve u pretis i skontam da nemam crveni luk




anidla -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 11:29:21)

IZVORNA PORUKA: anidla

zene upomoć [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

grah hocu da kuham, al nemam crvenog luka, al imam onaj ljubicasti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mozel on? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

fakat, ozbiljno,eno barim grah pa hocu da stavim sve u pretis i skontam da nemam crveni luk



i pozurite imam jos fore sat da skuham grah i moram na posao [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/kuza.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/kuza.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/kuza.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/kuza.gif[/image]




hatepsut -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 11:34:10)

Ma luk je luk,samo sto je meni zao ljubicasti u kuhanje,nego samo za salatu ! Slobodom nasjecak i zatvori pretis !




mamabb -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 11:34:26)


IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: anidla

zene upomoć [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

grah hocu da kuham, al nemam crvenog luka, al imam onaj ljubicasti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mozel on? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

fakat, ozbiljno,eno barim grah pa hocu da stavim sve u pretis i skontam da nemam crveni luk



i pozurite imam jos fore sat da skuham grah i moram na posao [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/kuza.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/kuza.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/kuza.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/kuza.gif[/image]


može




Galicia -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 11:38:22)

Moze, ja sam kuhala.




anidla -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 11:39:45)

stavila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bice to ljubicasti grah [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]






taurus -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 12:06:54)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ptlidžane odledi...
pored u tepsiju sa maslinovim uljem...
naribaj sira trapista odozgo i malo zapeci...[sm=smiley36.gif]


a ima salata hipter[sm=smiley36.gif]

imam ja super pileću hladnu salatu
pa mimoza salata ( tu sma sa RR pokupila)[sm=smiley36.gif]

odoh ti naći recepte[sm=smiley36.gif]


znala sam da ćeš mi ti pomoći [sm=smiley31.gif]




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 12:24:27)

taurus piši[sm=smiley36.gif]



Salata Mimoza

Sastojci:

5 srednjih barenih krompira 5 kiselih krastavaca 300 g šunke (sitno isjeckane) 3 barena jajeta 1 konzerva kukuruza šećerca so 1 pavlaka (2 dl)1 majonez veliki (250 g)
peršunov list za ukras
Priprema:
Pomiješati pavlaku i majonezu. U providnu činiju narendati red krompira, posoliti po ukusu, preliti preljevom, stisnuti malo kašikom da preljev uđe između krompira. Zatim posuti šunkom i kukuruzom, narendati krastavce i jaja.
Ove operacije ponavljati dok ima preljeva, a zvršni red treba da su kukuruz i krastavci, šunka i jaja. Po želji ukrasiti peršunovim listom.
Ova salata je odlična uz sve vrste pečenja, uz šnicle, uz ribu.
Veoma je dekorativno ako se činija obloži alufolijom, pa se gotova salata izvrne na plitki tanjir obložen listom zelene salate.

Eh a sad moja hladna pileća verzija :

2 komada pilećih prsa skuhati u vodi sa malo ulja i začinima, vegeta ili so i biber...izrezati na kockice
staviti u zdjelu i dodati, 2 kisela krastavca na kockice, i 3 kuhana jajte na kockice, ako je virijeme mladoh luka rezati i njega ako nema mladog onda obični crveni luk 1 manja glavica na kockice. Ovo pormješati u zdjeli i na to dodati 4 kašike majoneze, 4 kašike pavlake, malo bibera, vrh kašike crvene paprike i malo soli.

Eh a sad pileća sa tjesteninom:
http://www.coolinarika.com/recept/salata-od-piletine-i-makarona/ ovu sma pravila s tim da sma ja izostavila gongonzolu jer nisu je svi ljubitelji al sma stavila travničkoga sira malo
i ja sma stavila one šarene uvrnute makarone aruchi jer mi ne volimo ove oblika ko školjke a ovi u boji su još dekorativniji u ovoj salati

Eh evo je i tunjevina sa tjesteninom....po mom[sm=smiley36.gif]

Znači marakončići ( opet oni uvrnuti u bojama) skuhatni

na njih isjeckati kisele krastavice 5 komada na krugove...
pa dodati oko 150 gr kukuruza šećerca ( ledo je najbolji za ove salate ja konzervu izbjegavama)
vidijino kiselo vrhenj ( ono u narandažsto -bijeloj mabalaži) 150 gr
4 kašike majonecze
a mala čajna kašika senfa
i jedna konzerva tunjvine ...iscjeđena iz konezrve...najbolje idu one krupnije tunjevina tipa rio mare ili K+
začini, biber, so, malo irugana, bosiljak ako se ima i peršunov list

Eh još da ti dodam da smo mi pravili i Waldorfsku salatu al smo umjesto teletine stavljali i tunjevinu...nije loša varijanat..al to ko voli salatu sa jabukom i mesom...ako hoćeš i to ti prezentiram[sm=smiley36.gif]

eto sve pomješaša i dobila si salatu od tunjevine[sm=smiley36.gif]




taurus -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 12:43:35)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

hanady sve sam uredno iskopirala u svoj file "recepti"[sm=smiley36.gif]

definitivno pravim mimozu i pileću

hvala ti puno, spasila si me [sm=smiley31.gif]




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 12:49:08)

Hoćeš još dva fola sa jajima kuhanim...ukusna[sm=smiley36.gif] a brza...[sm=smiley36.gif]

hoćeš koji kanapeić...na francuskom hljebu....

ma puna sam ti folova za rođkase...[sm=smiley36.gif]




taurus -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 12:57:39)

kanapee i ja pravim na neki svoj način...onako iz glave[sm=smiley36.gif]

a to sa jajima čekama da kopiram[sm=jezicek.gif]




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 13:09:00)

Kraljevska jaja:

4 kuhana jajeta
1 kaš limunovog soka
1 kašika majoneze
1 kašika hrena ( podravka u teglici)
1 kašika suhog vlasac ( kotani najbolji)
1 kašika peršuna
so, biber i bijeli luk

jaja oguluti, preporloviti po dučini...izvaditi žimanca...
ua zejdli pomješati žumaca pa pomješati s anavdenim sastojcima...
onda sa posebnom pažnjom laom kašikicom naoraviti mala žumnca u ubaciti u polovine bjelanaca...može se i kašikom za sladoled d abude urednije[sm=smiley1.gif] ili onom štcaljkom za šlag[sm=smiley1.gif]


Punjena jaja

Sastojci:
15 jaja, 150g putera, 300g pileće šumke , 10 kiselih krastavčića, 100g senfa (ili po ukusu i manje), biber, seckani peršun.

Priprema:
Obariti jaja, očistiti, prepoloviti i izvaditi žumanca. Izgnječiti žumanca i izmešati sa puterom, sitno iseckanom šunkom, iseckanim krastavčićima i senfom, dodati malo bibera i seckanog peršuna. Puniti polutke jaja. Ako ostane fila, može da se napuni i paradajz.

heto[sm=smiley36.gif]





taurus -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 13:11:09)

hvala [sm=smiley27.gif] si

[sm=smiley31.gif]




babina beba -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 13:16:17)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

taurus piši[sm=smiley36.gif]



Salata Mimoza

Sastojci:

5 srednjih barenih krompira 5 kiselih krastavaca 300 g šunke (sitno isjeckane) 3 barena jajeta 1 konzerva kukuruza šećerca so 1 pavlaka (2 dl)1 majonez veliki (250 g)
peršunov list za ukras
Priprema:
Pomiješati pavlaku i majonezu. U providnu činiju narendati red krompira, posoliti po ukusu, preliti preljevom, stisnuti malo kašikom da preljev uđe između krompira. Zatim posuti šunkom i kukuruzom, narendati krastavce i jaja.
Ove operacije ponavljati dok ima preljeva, a zvršni red treba da su kukuruz i krastavci, šunka i jaja. Po želji ukrasiti peršunovim listom.
Ova salata je odlična uz sve vrste pečenja, uz šnicle, uz ribu.
Veoma je dekorativno ako se činija obloži alufolijom, pa se gotova salata izvrne na plitki tanjir obložen listom zelene salate.



Ja ovako mimozu pravim,  kuhani krompir na kolutove posoljen na dno pa pavlakom preko premazati, pa  na to idu kuhana jaja posoljena na kolutove preko pa majonezom premazati, pa red kiselih  krastavaca na kolutice pa pavlakom preko, pa suho meso ili sudjuku pa majonezom premazati, na vrh kisele kratsavce sa zumancetom skuhanim pomjesam i gore stavim i premazem pavlakom. Dekorisem tako sto napravim cvjet od mrkve i krastavca i na hladno da odstoji malo i bude za mmmmmmmm ukusno ali i kaloricno!

Ova vrsta salate se ustavri moye praviti i sa svjezom salatom, paradajz, krastavci i uvjek bude ukusna




Anoniman -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 13:18:09)

krompir koji je blago przen (ili sta vec)  u puteru  kako napraviti

jel se prvo krompir skuha pa hladan-vruc u puter preprzi ili kako
ako ko zna nek mi pise  jela sam odavno al ne znam ga napraviti




gvendolina -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 13:30:11)

ova salata mimoza je super,ja mislim da je mya postavila recept[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] ja u zdjelu prvo stavim foliju i kada se ohladi okrenem na tanjir, istresem i onda dekorisem

sad vidjeh da je i hanady to pisala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 13:33:33)


IZVORNA PORUKA: gvendolina

ova salata mimoza je super,ja mislim da je mya postavila recept[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] ja u zdjelu prvo stavim foliju i kada se ohladi okrenem na tanjir, istresem i onda dekorisem

sad vidjeh da je i hanady to pisala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



upravo ja rekoh ranije maznula sam je odavde[sm=smiley36.gif]
davno...sad je redovno pravim[sm=bravo.gif]




Esmica -> Hljeb koji se ne mjesi (24.1.2012 14:24:01)

Recept sam pokupila s rode,i cini mi se extra.
Danas pecem.
3 salice brasna
1.5 cajna zlicica soli
1/4 cajne zlicice suhog kvasca
1.5 salice mlacne vode
Ubaciti brasno u zdjelu, dodati sol, kvasac i vodu. Promijesati, ali ne mijesiti ili miksati. Pokriti i ostaviti u posudi.Treba da miruje izmjedju 12 do 18 sati.Dakle danas pripremite,pecete sutra.
Nakon 12 sati istresete tijesto na pobrasnjenu krpu,i pobrasnite s obje strane,a onda ostavite da miruje jos 1 sat vremena.
Zagrijete pecnicu na najjace.Nakon sat vremena hljeb ubacite u vruc lonac s poklopcem (serpu,manju tepsijicu,bilo sta sto ima poklopac),i pecite 30 minuta,a onda skinite poklopac da porumeni i odozgo.
A onda uzivajte.

U prilogu i video.
http://video.nytimes.com/video/2006/...ead-bread.html




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 14:43:31)

.




Aiša -> RE: Recepti,recepti (24.1.2012 15:16:57)

mama Alma RR, štrudla po ovom receptu je fenomenalna [sm=bravo.gif]

Pravila sam prije po receptu što je Ilhana postavljala, i dobra je i tako, a ovaj sada definitivno ide na prvo mjesto [sm=smiley1.gif]




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (2.2.2012 15:47:06)

Integralne zemičke

potrebno:
200 gr bjelog brašna
150 gr integralnog raževog brašna
150 gr integralnig ječmenog
1 kesica praška za pecivo
1 kesica digo kvasca 10 gr znači
sjeme lana, susama i suncokreta ( po 1 kašika supena od svakog)
sol ( 2 čajne kašike otpilike...al ja stavim jednu nama dosta)
malo šećera na vrh kašike

od ove gore smejse zamjesiti tjesto i staviti da nadođe, kada nadođe napravoto 10-12 loptica na pouljenoj podlozi kao jufkice i onda ih uvaljati u mješavinu sjemena...samo gornji dio staviti na sjemena da se ''uhvate'' na ulje. ( ja unutar tijesta stavim pola do smjese sjemena iz recepta, a drugu polovinu za okolo ostavim)
zemičke poredati na papir za pačenje malo pouljen i ostaviti da odstoje oko 30 min i onda ih pećou zagrijanoj pećici oko 30 min na 200 stepeni.
kad porumene pobaditi i sa ruke vodom poprksati pa pokriti slavetom da dmeknu.

Integralni malsenice sa špinatom
za tjesto treba
3 jajeta
1 šolja bijelog brašna
2 šolje interalnog po želji
10 gr kvasca
malo soli, na vrh kašike šećera

zamjesiti sa malo tiple vode...
nek odstoji d amalo nadođu...
onda napraviti oko 6 loptica...

razviješ ih u jedna manji krug na debljinu od 1 cm...

Fil može biti po želji, ali nama je naješća kombinacija
na malsinovom ulju porpžim malo crvenog luka i na to stavim samo vrućom vodom ofuren špinta oko 600 gr sitno nasjeckan...
stavim začine po želji i dodam ili piletinu ma male kockice ili junetinu faširanu ( a može i bez mesa)

napunim maslenice pa ih zatvorim kao cancone...
onda ih stavim u namašćen pleg na pečenje...oko 15-20 minuta dok porumene na 200 stepeni

ja ove maslnice najčešće ne prlejevam ničim smao ih prije pečenja namažem jajetom jednim i spopem sjemenima lana, susuama i tikve....

a u oderđenim situacijama skuhama bešamel soso
od 100 gr pute i 100 grama brašna dok porumeni, dodam začine u to i posljevam mlijekom slatkim...kako leona ne jede mlijeko a ona je tražila recepte ne trebam dlaje objašnjavati ovakve ispečene samo malo poprskane vodom da odtoje pod krpom i domeknu jesti uz šolju jogurta[sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Recepti,recepti (8.2.2012 16:36:42)

*recept na moj nacin za muffins
2jaja
2soljice(od kafe)secera
1soljica ulja
2soljice mlijeka
250g brasna
1 prasak za pecivo
1van. secer
Punis ih cime zelis. Ja sam stavljala grozdjice, komad smokve(statko od smokve) i eurokrem. U zadnju trecinu tjesta, malo sam umjesala i kakaa. Sretnooo
[img]http://www4.slikomat.com/11/0208/4if-P20601.jpg[/img]




Medić* -> RE: Recepti,recepti (8.2.2012 23:19:37)

Brza i lahka Tigar torta

Kora:
5 jaja umutiti sa 8 kašika šećera,zatim dodati 15 kašika brašna i ½ praška za pecivo.

Fil: ½ l mlijeka skuhati sa 2 pudinga od čokolade.Kada se ohladi u to dodati umućeni margarin sa 5-6 kašika šećera te sve izjednačiti sa 100 gr isjeckanih oraha.

Priprema:Koru iskomadati rukama,a zatim pomiješati sa filom.Smjesu istresti na tacnu i oblikovati tortu.

Oblikovanu tortu posuti orasima.
Ja stavim i čokoladnu glazuru preko torte zbog ukusa,nekad šlag,sve je stvar ukusa i mašte..




Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>