damma -> RE: Recepti,recepti (22.1.2012 19:28:22)
|
IZVORNA PORUKA: maja78 RR IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: damma ja pravila sinoć po ovom receptu, super kolac http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/8/5/858b67cd068bf4c0d3634a2b86f5489d_view_l.jpg Fino izgleda, a koji je kolac, moze recept ? mislim da sam ija ovo pravila, i super je jednostavan keks torta Sastojci oko 1/2 kgkeksa 1 lmleka 12 kasikasecera 7 kasikagriza 125 grmaslaca/margarina 3 jaja Priprema Teina: Jednostavno 1. 1 U 1 litar mleka skuvati secer i griz tako sto sve istovremeno stavite da se kuva, kad provri, smanjite vatru i mesajte, da se ne uhvati griz za dno serpe, oko 15 minuta, nece da se zgusne mnogo jer i ne treba, na kraju ubacite u to pola maslaca/margarina i iskljucite ringlu, sacekajte da se istopi i sklonite negde sa strane dok mutite jaja, prvo belanca pa zumanca, i sve sjedinite rucno sa kremom, lagano. 2. 2 Uzmite najvecu vatrostalnu ciniju sto imate, ili neku djuvecaru, ili nesto tako odgovarajuce, redjajte bez podmazivanja keks pa prelijte kremom, ja sam kutlacom radila jer je redje i lakse mi je da zahvatim manje puta nego kasikom, ne natapajte previse, i tako red keksa, red fila, potrosicete okvirno 1/2 kg keksa, sto zavisi od toga koliko stavljate fila i koliki vam je sud u kome pravite. Gledajte da vam keks bude skroz do ivica cinije, ako ne moze, malo ukrojite :) 3. 3 Kad se prohladi, pravac to u frizider i odozgo posle stavite slag ili slatku pavlaku. A onda navalite i prekinite kad je najsladje, cik da vas vidim ;) ovaj recept je za onaj sa slike i super je...
|
|
|
|