mamine oci -> RE: Recepti,recepti (17.9.2011 16:22:35)
|
pahuljicina pita Lisnato tijesto (jedan komad)200g Livadskog sira, gauda, edamer150 g Mljevenog mesa2 glavice crnog luka1/2 kese ili konzerve povrća za frnacusku salatu1 jaje, susamPripremanje: Odmrznuti tijesto, zatim skuhati to povrće i isprati hladnom vodom kad bude kuhano (ili isprati povrće iz konzerve). Razviti tijesto, naribati preko sir, pa se preko stavi izdinstani luk s mesom (u koji se doda malo vegete), pa onda povrće. Zamotati rolat, zarezati ga, premazati jajetom, posuti susamom i staviti u podmazan pleh. Tako isto i sa drugim komadom tijesta pa sve zajedno u već zagrijanu rerun na 250 a kad počne da rumeni na 200 (svako najbolje zna svoju rernu)…Druga varijanta:Sve isto ali se umjesto mljevenog mesa stave šampinjoni…Treća varijanta:Sve isto ali umjesto povrća pržene tikvica:tijesto posuti sirom a zatim malo preprziti tikvice na roštiljskoj tavi na maslinovom ulju. Tikvice prije prženja držati desetak minuta izrezane i posute s malo vegete. Zatim preko svega posuti sa izdinstanim na luku mljevenim mesom u koji u se mogu ubaciti 2 kasike nekog paradajz sosa ili malo običnog kečapa. Da bi bilo šarenije jednu kuhanu mrkvu nasjeckati (ostaviti malo za dekorciju tanjura) Sve zarolati, narezeti oštrim nožem do trećine pa premazati žumanjkom, te posuti susamom. Staviti u već zagrijanu rernu na 250 C. Kad počne da rumeni smanjiti na 200 C Obično se peče 25 minuta al svako najbolje zna svoju rernu…Četvrta varijanta:Sve isto a umjesto mesa tuna…Peta verzija:po sopstvenom izboruOdličan prilog: francuska salata, mocarela, ili bilo koja sezonska salata. - [image]http://static1.ringaraja.net/uploads/BIH/articles/565/large/by_pahuljica_.jpg[/image]
|
|
|
|