MicoTico -> RE: Recapti,recepti (29.4.2011 13:30:05)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR Maidino čudo od kolača[sm=smiley36.gif] 5 jaja 1 šolja šećera kad se umuti, dodati 1 šolju ulja i jednu šolju mlijeka , dvije šolje brašna i prašak za pecivo Ja istresem u tepsiju pravougaonik broj 40, to mi je baš za nju mjera. Voće se naravno prije pripremi. Ne znam vam reći kolko voća, jer ja imam neku mjeru za taj kolač i uvijek sebi tamam toliko u kesicu zamrznem malina, kupina, visnje, jagode i sl.. svo to voće može ići Kad se malo zapeče, kad se uhvati ona tanka kožica, malo izvuć iz rerne i popacati voce, znači da ne bude da voće propadne na dno, a li i da ne bude toliko da ne može prći kroz tu koricu, nadam se da ste me skontale i onda peci do kraja. Ja nekad podijelim tijesto, kao juce pa u jednu stavim malo kakaa, pa izmiješam dok sipam u tepiju. Kad se ohladi posut prah šećerom, ali moji inače ne mogu čekat da se to ohladi. Ovo je izvorno maidina poruka... ja samo da ti dodam da sm stavila 200 gr višanja... :) a ja sma pekla ovako najprije na 200 stepeni 10 minuta pa sam onda stavila višnje ono bacaš ih rukom d amalo upadnu u tjesto tj.koru i ond ana 150 pekla još 15-tak minuta[sm=bravo.gif] Ja pravim veoma sličan kolač, samo što umjesto mlijeka stavim čašu jogurta. I bude baš onako sočan, pogotovo kad ga pravim sa breskvama(onim u konzervi) pa prelijem sokom u kojem su bile i sačekam malo da upije. Ne sjećam se da su moji ikad docekali da se ohladi!
|
|
|
|