RE: Recapti,recepti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:42:47)

e vidis sad razlike[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...hena kaze okrugli...moja mama pljosnati...al je vazno da je domaci[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




henna ze -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:44:30)

ma ne ja sam rekla da ne bude okrugli..treba pljosnati..vodoravno pljosnati...




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:47:25)

evo dala si miho mami ideju...napravice ona ovih dana s.dolmu...ako se neko  prije ne nakani[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:47:31)

nisam na luk gledala sa te strane[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  kakvih ih oblika ima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  sad se zbunih [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  a sta ce bit ako pogresim oblik luka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  il da ja pokusam pa ako nista prebaci cu ja to sve u papriku [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley14.gif[/image]




henna ze -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:51:13)

ma u principu neće ništa biti..samo će ti teže ići..ja nekad napravim i od onog holandskog..al ja imam na hiljade dolmi u iskustvu...samo on ..prvo ga teško odvojit..a onda nikad se ne skuha kao ova..bude nekako plastični..a ovaj naš je slatkast i skuha se lijepo..ima super ukus
uu ja volim baš s.dolme..i dobre su za probavu....




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:52:40)

IZVORNA PORUKA: triputmama

nisam na luk gledala sa te strane[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]   kakvih ih oblika ima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]   sad se zbunih [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   a sta ce bit ako pogresim oblik luka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   il da ja pokusam pa ako nista prebaci cu ja to sve u papriku [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley14.gif[/image]

vaja
[img]http://www4.slikomat.com/10/0329/ctg-slika-.jpg[/img]

nevaja
[img]http://www4.slikomat.com/10/0329/85x-im.ash.gif[/img]

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 13:39:00)

Curry  Piletina/Skampe

piletina  po potrebi  ja stavim oko 300gr   ili Skampe  ili pomesam
2 glavice luka
1 cijela glavica bijelog luka
pecurke -koliko hocete
sargarepa
paprika
( a mozete dodat bilo kakvo povrce jos npr. grasak nekad dodam , tikvice)


Eh sad:
preprzi se piletina sa pecurkama i crnim lukom i onda dodati ostalo povrce da se preprzi zajedno dodati sol, crni biber  i curry -puder  , za neki minut dodati 2-3 case vode da je to iskrcka i kad se ukusi pomesaju   servirati sa vec skuhanim pirincom  mmmmmmmm  mljac mljac   pokusaj te




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 13:41:01)

piletina se izreke na sitne komadice onako zalogaje ne bas presitno




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 13:41:51)

a i sargarepa i paprika a joooooj moga recepta




ilmy -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 14:18:53)

drage moje treba mi hitno recept za milku tortu koja moze pod fondant.. da se kore peku trazim al ima ih raznih al ne znam koja moze pod fondant pa ko je pravio ako moze ikako nabrzinu da mi da[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




maja78 RR -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 14:23:32)


IZVORNA PORUKA: triputmama

i sta je lijena pita[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jel to ono tijesto ko za palacinke pa se pece u rerni a masti se nakon pavlakom i maslom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


kolac od jabuka




kaktuscic -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 14:26:26)

IZVORNA PORUKA: ilmy

drage moje treba mi hitno recept za milku tortu koja moze pod fondant.. da se kore peku trazim al ima ih raznih al ne znam koja moze pod fondant pa ko je pravio ako moze ikako nabrzinu da mi da[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



Evo milka koja ide pod fondan, ja samo nju pravim, stvarno je odlicna! Ovdje sam je i pronasla, na temi torte, str.7, forumasica milenium nam je ostavila i hvala joj mnogoooo!

KORE:
5bjelanjaka umutit,dodat
100gr šećera,pa opet umutit.i na kraju
1kašiku brašna i
80(ili 100)grama mljevenih lješnjaka

ovo je za 1koru,moraš 3 X ovako(dok se jedna peče ti drugu muti )
(lješnjake prije mljevenja trebaš isušit u pekari da im spane ona ljuska papirnata )

Krema:
15 žumanjaka,1puding od vanilije,200grama šećera i 3 kašike brašna izmutit i izlit u pola litra prokuhanog mlijeka.
dok je vruće kremu podjelit popola.i u jedan dio dodat bjelu milka čokoladu,a u drugi dio crnu milka čokoladu(običnu mliječnu)
kad se ohladi  u jedan dio dodat pola margarina ,u drugi dio drugu polovicu margarina.izmutit šlag-pola ga u jedan dio ,pola u drugi.

i filuješ:
kora-bjela krema-crna krema----kora-bjela krema -crna krema itd dok ne potrošiš sav materijal.





ilmy -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 14:31:57)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] uh spasi me bas ti hvala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] samo mi reci jel kalup 28 cm[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




kaktuscic -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 15:00:36)

Jest, 28 cm. Ja je obicno ostavim da prenoci u frizideru pa onda fondantom prekrijem, ali kad zurim, i 4-5 sati u frizideru joj bude dovoljno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Malenaoduvijek -> RE: Recapti,recepti (12.4.2011 15:07:35)

evo vam jedan brzi kolac od jabuka

5 jaja izmuti sa 6 kasika secera i dodaj jedan vanilin secer, jednu solju od kafe ulja, jedna solja mlijeka, 8 kasika brasna, jedan prasak za pecivo 6 kasika mljevene plezme,
sjedini i odvoji na dva dijela.
prvi stavi da se zapece pa preli filom od jabuka
fil
5 vecih jabuka izrendaj i dodaj anlin secer i cimet i malo izdinstaj

i preko fila stavi drugi dio tjesta i vrati u rernu.
kada se ispece pospi secer u prahu




idacha -> RE: Recapti,recepti (14.4.2011 21:46:01)

caos, drage zenice...

ja pripremam prvi rodjendan mom sinu, mami srce ko zemaljska kugla, naravno..
e, sada... kontala sam praviti neke sitnija slana peciva za djecicu, a ne znam sta bih...
imam neke recepte za punjene kiflice, ali me zanimaju i neki vasi recepti i iskustva..sta bi bilo najbolje praviti za taj dan i prigodu?
razmisljala sam o mini pizzama, o kiflicama, punjenim sirom, hrenovkama ili neka peciva u raznim oblicima...

sta mislite? imate li neke recepte i/ili ideje???

hvalaaaaaaaaaaaaaaa




Hanady RR -> RE: Recapti,recepti (14.4.2011 21:50:37)

savici od paštete
1 hljeb tepsijaš
250 gr paštete okus i proizvođač po želji
100 gr maslina punjenih crvenom paprikom

priprema:
hljebu odrežete koru i izrežete ga tanko na 5-6 slojeva cijelom dužinom, na komad folije stavite hljeb premažete ga paštetom i na kraju užeg dijela poredate masline, zarolate kao rolat i ostavite u frižideru preko noći. Dobijete onoliko rolatića koliko hljeba izrežete.

jaja sa hrenom
10 jaja
majoneza, biber
sol, začinske trave po želji ( mažuran, bosiljak idu super)
umak od hrena ( najbolji je podravkin taman je pikantan)

priprema:
jaja skuhati, oguliti i presjeći po dužini, izvaditi žumanca i ispasirati ih viljuškom, u žumanca dodati kašiku majoneze, začinske trave sitno narezane, malo bibera i soli i kašiku umaka od hrena. Ovu smjesu kašičicom vratiti u jaja na mjesto gdje se nalazilo žumance.

kockice od palente
250 gr palente ( najbolje zlatno polje)
1 pakovanje gljiva ( najbolje sviježih šampinjona)
2 ABC sira od 125 gr
100 gr trapista ( najbolje livada fino se topi a ne previše)
malo ulja, soli, bibera i začinske trae ( najbolje timjan i kopar)

priprema:
palentu skuhati po uputama sa vrećice, nauljiti tepsiju oblika kocke ili pravougaonika i malo je pomastiti te u nju istresti svu palentu pazeći da ododzgo lijepo razlijete tj. poravnate.Oatviti u frižider da se dobro ohladi i stisne.
Gljive malo propržiti na ulju sa pola fildžana vode i malo soli.
ABC sir malo izmješati sa biberom i začinskim travama sitno nasjeckanim.

Kad palentu izvadite okrenite tepsiju na radnu površinu i od nje režite manje kockice. U tim kockicama idubite još manju kockicu i stavljajte ovim redom malo ABC sira malo gljiva pa opet ABC sir i na vrh tanko narezan kocka trapista. Sve kockice tako pripremljene malo stavite u pećnicu 5-8 min da se trapist istopi. Poslužiti možete i toplo i kao hladno predjelo.

eh pored ovoga ja bih ti još nekih ideja dala recimo slane muffine ...sa špinatom recimo

a nedavno sam super štos gledala na ulitisima Tv-u...kojim sam se zarazila...i dva sma recepta maznula koji su em baš oduševoli...a i djeci i odraslima se svidjelo...

mali dinosaurusi...tako se lako naprave al sad dali bih ja to znala objasniti a nisma fotkala jer nisma imala net tada[sm=smiley13.gif]
i talijanski hljeb...punjeno unutra al super ukusno[sm=smiley1.gif]

pa ako hoćeš skontam kasnije kako da ti objasnim pa napišem[sm=smiley1.gif]




idacha -> RE: Recapti,recepti (14.4.2011 22:51:19)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] supeeeeeeer... hvalaaaaaaaaaa, mila..........

ove maffine sa spinatom upravo skinula sa coolinarke...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
a, ako stignes i budes raspolozena, nekako mi istipkaj to za te dinosauruse, zvuci mi eeeextraaaaaaa...
nasla sam i neki recept za medo-kiflice...ma, preslatko..






Hanady RR -> RE: Recapti,recepti (14.4.2011 23:26:30)


IZVORNA PORUKA: idacha

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] supeeeeeeer... hvalaaaaaaaaaa, mila..........

ove maffine sa spinatom upravo skinula sa coolinarke...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
a, ako stignes i budes raspolozena, nekako mi istipkaj to za te dinosauruse, zvuci mi eeeextraaaaaaa...
nasla sam i neki recept za medo-kiflice...ma, preslatko..




eh hajde noćas nekada kad izletim napišem ti dinosauruse...a napišem ti i pizze u obliku hello kity [sm=smiley36.gif]
i pizza mufine...

nema frke...

ujutro uz kahvu portabiri što noćas napišem...sad imama posla...




DM -> RE: Recapti,recepti (14.4.2011 23:27:32)

A ja traži mtortu-ima li je igdje(za cap-carap)!?




Hanady RR -> RE: Recapti,recepti (15.4.2011 10:01:05)

Rime izaberi ulitisimu, novi je kanal u pitanju...
jezik španskih sapunica al sev titalovano i po cjeli dan pucaju savjeti....[sm=smiley36.gif]
ima divnih savjeta za bebe, za ishranu beba koje nisu sklone jelu...ma predican kanal...
biraj dok ne naletiš na HS na nju...logo je crveni cjetić i piše pored njega ulitisima[sm=smiley1.gif]

a sad dinosaurusi sa ulitisime.

Potrebno je
500 gr lisnatog tijesta
300 grama faširanog mesa,
1 glavica bijelog luka
1 mrkva
i začini...so, biber, eventualno ako volite miris ruzmarina i njega malo stavite....

ovo zamjesite kao za svako punjenje...meso, luk i mrkvu izredndate i stavite začine i porpržite na malo ulja s akratkim doljevanjem vode...po pola fildžana jedno 2 puta da se lijepo meso ispirja

lisnato tijesto razvaljate na tanko pa čašom obima malo većeg izrežete krugove....

onda u polovinu kruga stavite napravljenu smjesu za punjenje i preklopite i dobijete polumjesec....
jajetom namažete rubb i dobro pritisnete prstima da ostane zatvoreno....

eh sad glavno
ja sma napravila shemu kako da napravite dinosauruse dok prvom prilikom ne napravim opet pa fotkam, nadam se skonatat ćeš idacha ako do onda kada tebi bude trebala ne nađem vrijeme pa i sama napravim opet da ti fino prezentiram

http://www4.slikomat.com/10/0415/8ah-dniosa.jpg

na prvoj slici ti je prikazano kako da podigneš na namašćen pleh dobiveni oblik listantog tijesta i strelicama sam ti prikazala u kom pravcu da povučeš pstima malo pa dobiješ oblik sa slike dva....
onda na mjestu male strelice zarežeš vrhom makaza za usta a čačkalicom ubodeš na mjestu oka...
treća slika ti pokazuje ove srtice na leđima i repu...tako dužinom malo sjeckaj da dobiješ razrezani dio cijelom dužinom kao na leđima dinosaurusa....

namaži jajetom kompletno, pospi susamom i 10 minuta na 200 stepenni peci i izađu mali dinosaurusi iz rerne[sm=smiley36.gif]

joj ova moja ššhema se skroz slabo vidi al sa opsiom potrudi se pa skontata ćeš valjda...il se strpi do nedelj, napravit ću ih da ti lijepo objasnim[sm=smiley36.gif]




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (17.4.2011 19:48:39)

[Sadržaj poruke je obrisan]




marinčii -> RE: Recapti,recepti (19.4.2011 11:54:23)

Neki dan sam kod rodice jela pizza rolat i baš mi se svidio,ako neko od vas to pravi i ima recept ajde neka napiše please[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




aidicaa -> RE: Recapti,recepti (19.4.2011 12:44:57)

Pizza rolat

1/2L slatkog mleka
4- jaja
8- kasika brasna
malo soli
Kad to sve umutis dodajes sta zelis po zelji. Ja sitno useckam parizer, sudzuk, sampinjone...I sve promesas zajedno i izlijes u prethodno zagrejani i podmasceni pleh.
Peces 15-20 min. Kada se ispece premazes ga kiselom pavlakom i savijes kao  rolat.




idacha -> RE: Recapti,recepti (20.4.2011 21:33:39)

Hanady, hvala za dinosauruse.. skontala sam sve, ja mislim i iskreno se nadam :)
samo mi jos kazi od ove smjese, koliko otprilike ispadne???




Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>