RE: Recepti,recepti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: Recepti,recepti (28.3.2011 12:54:22)

Lejla mama ih ponekad pece odvojeno kao za krempitu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] bas zbog ovog linoleum osjecaja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
onda koru fino izlije na papir za pecenje i kasnije sve sastavlja u odgovarajucu tepsiju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
al ovo radi samo kad kolac treba negdje ''putovati''[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] tipa strinama,tetkama itd[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Lejla Ka -> RE: Recepti,recepti (28.3.2011 13:15:09)

Prvi put kad sam ga pravila ispao je fantastičan (srećom, jer sam imala važne goste na večeri). A pošto tome ima i 6 mjeseci nema šanse da se sjetim kako sam radila. I sad sam slušala recept, ali ...
Nisam imala dovoljno oraha pa sam dodala lješnike, nije mi se dalo umješavat bjelance ručno pa sam ih umiksala. Rezultat čokoladno tijesto mi nije ispalo vazdušasto, nije se "razabralo". Nisam imama dovoljno putera već sam stavila koliko sam imala, i nekako mi je ispalo pravo malo kreme (a nije baš bio toliko veliki manjak putera. I još taj linoleum na dnu... Ma nekako mi nije nikako ispao kako treba. Ali pojeo se i svi su bili zadovoljni. Osim mene. moram ponoviti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 10:20:15)

drage zenice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

da vas pitam dal iko zna da mi kaze kako se pravi cor pita (cor kao chor-chorava) jela sam nekad davno jos pre 10 god kao curetak i sad mi nesto pala na pamet all neznam kako je nappraviti ako iko zna  nek napise

Hvala unapred[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 10:23:20)

IZVORNA PORUKA: triputmama

drage zenice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

da vas pitam dal iko zna da mi kaze kako se pravi cor pita (cor kao chor-chorava) jela sam nekad davno jos pre 10 god kao curetak i sad mi nesto pala na pamet all neznam kako je nappraviti ako iko zna  nek napise

Hvala unapred[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

co to je[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




maja78 RR -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 10:31:42)


IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: triputmama

drage zenice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

da vas pitam dal iko zna da mi kaze kako se pravi cor pita (cor kao chor-chorava) jela sam nekad davno jos pre 10 god kao curetak i sad mi nesto pala na pamet all neznam kako je nappraviti ako iko zna  nek napise

Hvala unapred[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

co to je[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




ja koliko znam cora pita ti je isto sto i kvrgusa, imam ja jedan recept sto mi je dala bivsa kolegica i ona je bas cora zove (to ti zavisi od kraja iz kojeg je)
sad cu ga pronaci pa prekucati




Honey3 -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 10:37:02)

IZVORNA PORUKA: triputmama

drage zenice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

da vas pitam dal iko zna da mi kaze kako se pravi cor pita (cor kao chor-chorava) jela sam nekad davno jos pre 10 god kao curetak i sad mi nesto pala na pamet all neznam kako je nappraviti ako iko zna  nek napise

Hvala unapred[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

evo draga ako je to ista pita:isjeces piletinu na sitne komade i u nju isjeces dosta luka mozda2-3 glavice,posolis,povegetis i mozes bibera a i nemoras.
razvijes jufku obicnu kao za pitu i sjeces na kocke otprilike 15 sa 15 i na tu kocku stavis komad piletine sa lukom,umotas kako hoces i redas u tepsiju,peces kao i pitu na 250 stepeni,nekih mozda 45 min.dok fino ne porumeni.
Kad je pecena zalijes je sa prokljucalom vodom koju si posolila i stavila kasiku putera,poklopis je cime da malo stane i to je to[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ja to pravim cesto i volimo je svi pravo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




maja78 RR -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 10:40:07)

Ćora (ili kvrguša ili ćiriš)

Sastojci:
- Piletina (bataci)
- brašno po potrebi
- 4 jaja (posebno umutiti bjelance i žumance)
- 1/2 velike šolje ulja
- 1 pavlaka
- 1 prašak za pecivo
- mlijeko po potrebi
- soli

1. Ispeći piletinu u rerni i višak soka odsuti iz tepsije.

2. Tijesto:
Jaja umutiti posebno zumanjce, posebno bjelance. Zatim postepeno dodavati ulje. Onda bez miksera umješati pavlaku i brašno (prije umiješati u brašno prašak za pecivo). Dodati mlijeka po potrebi toliko da tijesto bude malo gušće od palačinaka.

3. Tijesto izliti u tepsiju i to po vručoj piletini.

4. Peći u rerni oko 10-ak minuta na 200 % C.

Znaci ovo sam prepisala, i pravila sam i bude super, samo sto ja piletinu iskidam sa kosti prije nego zalijem tijestom jer meni je tako ljepse. U originalu idu citavi bataci pa se tokom jela vade iz tijesta.




emi7908 -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 10:43:15)

pa majo draga gdje me nađe ...??? uhhhh sad bi ja mogla malo da gricnem [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kod nas ti je ovo kljukuša sa mesom samo na malo drugačiji način se pravi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ali je jako ukusno mmmmmm...




maja78 RR -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 10:44:08)

I ja sam skontala to danas za rucak, nisam bas odavno pravila :)




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 11:58:04)

mi pravimo kvrgusu s mlincima (je li to to[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image])

prvo skuhamo piletinu s vegetom...pa onda u tu supu mocimo mlince i slazemo u tepsiju...pilece meso odvojim od kosti...pa ide red piletine...pa opet natopljene mlince...pa piletina...pa mlinci...i tako sve dok se piletina ne potrosi...mlinci navrhu...ubacimo u rernu...pecemo, a povremeno dosipamo ostatak pilece juhe...i na kraju tj. pretkraj se zalije jogurtom s bijelim lukom i jos malo zapaece




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (29.3.2011 12:06:13)

[Sadržaj poruke je obrisan]




emi7908 -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:07:43)

nije dadada [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] za kvrgušu ili ti kljukušu moraš zamjesiti tjesto; brašno, jaje, voda/mlijeko, so... pa se to skupa peče sa piletinom ali ja je pravim na skroz drugačiji način i bude mi ukusnija.. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:11:23)

IZVORNA PORUKA: emi7908

nije dadada [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  za kvrgušu ili ti kljukušu moraš zamjesiti tjesto; brašno, jaje, voda/mlijeko, so... pa se to skupa peče sa piletinom ali ja je pravim na skroz drugačiji način i bude mi ukusnija.. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
a kljukusa je meni s krompirom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] bez piletine[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

znam da ima kvrgusa, batakusa...sta je sta...ne znam...mi eto to nesto pravimo s mlincima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:21:40)

eh hvala zaha,maja78  za corusu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]   a sad mi recite jel sogan dolma punjene paprike (s mesom i crvenim sosos-tomat) ili nesto posebno se sprema[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:25:05)

i sta je lijena pita[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jel to ono tijesto ko za palacinke pa se pece u rerni a masti se nakon pavlakom i maslom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:25:55)

IZVORNA PORUKA: triputmama

eh hvala zaha,maja78  za corusu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]   a sad mi recite jel sogan dolma punjene paprike (s mesom i crvenim sosos-tomat) ili nesto posebno se sprema[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
nije...s.dolma je punjeni luk




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:26:17)

IZVORNA PORUKA: triputmama

i sta je lijena pita[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jel to ono tijesto ko za palacinke pa se pece u rerni a masti se nakon pavlakom i maslom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
a lijena pita ti je slatko jelo s jabukama




sara.at -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:29:12)

Triputmama lijena pita ti je kljukusa tj linguza [sm=jezicek.gif] tako bar u mom Kraju kazu [sm=smiley36.gif] a i mm mi kaze kad Bude gotova "Opet lijena pita"[sm=smiley36.gif]




palachinken -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:29:35)

IZVORNA PORUKA: dadada

mi pravimo kvrgusu s mlincima (je li to to[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] )

prvo skuhamo piletinu s vegetom...pa onda u tu supu mocimo mlince i slazemo u tepsiju...pilece meso odvojim od kosti...pa ide red piletine...pa opet natopljene mlince...pa piletina...pa mlinci...i tako sve dok se piletina ne potrosi...mlinci navrhu...ubacimo u rernu...pecemo, a povremeno dosipamo ostatak pilece juhe...i na kraju tj. pretkraj se zalije jogurtom s bijelim lukom i jos malo zapaece



A jel kupiš mlince ili sama gazaš? Nisam nikad operirala s mlincima, ovo tvoje me baš zainteresovalo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lady26 -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:32:17)

IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: triputmama

i sta je lijena pita[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jel to ono tijesto ko za palacinke pa se pece u rerni a masti se nakon pavlakom i maslom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
a lijena pita ti je slatko jelo s jabukama


Kod nas je lijena pita kolac od jabuka, tijesto-jabuke(rendane, uspinovane)pa tijesto....
Ne zeza te [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

http://vrtaljica.blogspot.com/2009/07/lijena-pita.html prvi link koji sam nasla




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:34:25)

sogan dolma
[img]http://www4.slikomat.com/10/0329/n7w-048815.jpg[/img]

lijena pita
[img]http://www4.slikomat.com/10/0329/yoj-DSC021.jpg[/img]




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:34:54)

s dolma je punjeni luk


ma zezas me [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  a kako to smeka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] nisam nikad jela  a mozda bas danas probam al kako luk napuniti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




henna ze -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:40:17)

luk ti ide sitniji..domaći po mogućnosti..ne onaj okrugli tvrdi..
skineš mu ljusku i onaj gornji dio "držač"...a sad otprilike 1/2 kg luka ja stavim..za nas troje..
i staviš u šerpu..preliješ vodom..i ja stavim kašiku sirćeta da luk ostane čvrst..i kuham dok luk malo ne odmekne..ne da se skuha..istresem u cjedilo i prelijem hladnom vodom..i vidjećeš onda istiskuješ one prestenove iz luka..kako da ti objasnim...ma vidjećeš od jedne glavice dobije 3- 4 ljuskice koje filuješ..s tim da bude šuplje s obje strane..pa ja na donji dio stavim komadić druge ljuskice...da popunim..
a fil..klasika..meso, riza ..začini




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:40:55)

IZVORNA PORUKA: triputmama

s dolma je punjeni luk


ma zezas me [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   a kako to smeka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] nisam nikad jela  a mozda bas danas probam al kako luk napuniti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

prvo moras obariti luk...pa se onda listka po listka odvaja i umota meso...ili ako si strucna...vadis sredinu pa bukvalno punis s mesom...vazno je da je pljosnati luk (tako moja mama kaze[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]...bosanski...ne onaj ko jabuka)




Anoniman -> RE: Recapti,recepti (29.3.2011 12:42:19)

valjda neko postavi na Foto Kuhanje  jer stvarno ne bi znala to kako bi napunila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  al bi to pravila za jelo 




Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>