RE: Recapti,recepti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: Recapti,recepti (2.9.2010 22:02:12)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Probajte i ovo isprobano dobro[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Tartatan [image]http://www.becook.com/uploads/recipes/26/tartatan.jpg[/image]    o 
Malo Pariza i u Vašem domu. Ukusna i sočna pita od jabuka, sa dodatkom smeđeg šećera, od sad bi trebalo da Vam bude nezaobilazna nedeljna poslastica. Sastojci za 4 osobe 50 gmaslaca1 komsmrznutog lisnatog testa1 kgjabuke300 gsmedjeg šećera Maslacem premažite manju tepsiju ili vatrostalnu posudu.
  • [image]http://www.becook.com/uploads/recipes/thumbnails/26/1.jpg[/image]

    Pospite brašno u tankom sloju na radnu površinu pa razvijte lisnato testo na veličinu tepsije.

    [image]http://www.becook.com/uploads/recipes/thumbnails/26/2.jpg[/image]

    Rasporedite smeđi šećer po tepsiji.

    [image]http://www.becook.com/uploads/recipes/thumbnails/26/3.jpg[/image]

    Isecite jabuke na kriške.

    [image]http://www.becook.com/uploads/recipes/thumbnails/26/5.jpg[/image]

    Gusto rasporedite narezane jabuke po tepsiji.

    [image]http://www.becook.com/uploads/recipes/thumbnails/26/6.jpg[/image]

    Prekrijte jabuke testom, stavite u rernu zagrejanu na 200°C i pecite oko 15 minuta.

    [image]http://www.becook.com/uploads/recipes/thumbnails/26/7.jpg[/image]

    Dekoracija

    Tartatan možete ukrasiti šlagom ili posuti cimetom.


  • Ja sam danas pravila ovo,baš je ukusno,a za čas gotovo.  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zardeva.gif[/image] iako sad vidim da sam malo pogriješila,ja stavljala tijesto i ispod i preko jabuka,bilo mi mrsko tražiti recept a kontala da sam dobro zapamtila,svejedno je super ispalo!




  • Hanady RR -> RE: Recapti,recepti (14.9.2010 12:38:04)

    ja sam bila slobodna da nam sastavim super recept uz sliku
    slika je acudesino remek djelo sprovedenog recepta
    [image]http://img228.imageshack.us/img228/8632/p9090201.jpg[/image]

    Pahuljičina pita ( višnja je dala adekvatan naziv)

    a recept je Višnja napisla ovako

    razvaljas lisnato tijesto...pa ga pospes sa 200 g naribanog livadskog, gaude i sl. .. zatim malo dinstas luk sa fasiranim...150 gr faširanog za jedan rolat...dodala sam dvije kasike kecapa (hot)  ...pa pospes po siru....
    zatim  ono povrce za francusku salatau Ledo i skuha   i pola te mjere  stavila za ovaj jedan rolat...
    zatim sve to zarolas.... stavis u duguljastu tepsiju...

    najbolje je oba jedan do drugog

    ... premazala jajetom...  pospe susamom ... zatim narezi do pola snitu po snitu...da ti je lakse kasnije izrezati.... i peci...

    ja sam prvo na najace pekla ( zagrijana pecnica) a onda utisala na 200 ... kad porumeni izvadis... mmmmmmljac.... Pahuljo Bog ti dao lijepo zdravlje  sad cu da svoje prjatelje "maltretiram"





    mala86 -> RE: Recapti,recepti (14.9.2010 13:17:16)

    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    ja sam bila slobodna da nam sastavim super recept uz sliku
    slika je acudesino remek djelo sprovedenog recepta
    [image]http://img228.imageshack.us/img228/8632/p9090201.jpg[/image]

    Pahuljičina pita ( višnja je dala adekvatan naziv)

    a recept je Višnja napisla ovako

    razvaljas lisnato tijesto...pa ga pospes sa 200 g naribanog livadskog, gaude i sl. .. zatim malo dinstas luk sa fasiranim...150 gr faširanog za jedan rolat...dodala sam dvije kasike kecapa (hot)  ...pa pospes po siru....
    zatim  ono povrce za francusku salatau Ledo i skuha   i pola te mjere  stavila za ovaj jedan rolat...
    zatim sve to zarolas.... stavis u duguljastu tepsiju...

    najbolje je oba jedan do drugog

    ... premazala jajetom...  pospe susamom ... zatim narezi do pola snitu po snitu...da ti je lakse kasnije izrezati.... i peci...

    ja sam prvo na najace pekla ( zagrijana pecnica) a onda utisala na 200 ... kad porumeni izvadis... mmmmmmljac.... Pahuljo Bog ti dao lijepo zdravlje  sad cu da svoje prjatelje "maltretiram"




    kako bi ovo izgledalo bez povrca,samo lisnato i sir?
    jer mm ne voli povrce skoro nikako[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




    Hanady RR -> RE: Recapti,recepti (14.9.2010 13:18:48)

    pa sigurno dobro...sir i faširano meso....
    povrće je ukusno unutra al može i bez njega sigurno biti ukusno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




    mala86 -> RE: Recapti,recepti (14.9.2010 13:25:08)

    mislim da cu probat,jer je i fino izgleda

    e da-lisnato od 500gr,250 za svaki rolat ili po pola kile za svaki?




    Anoniman -> RE: Recapti,recepti (14.9.2010 13:26:05)

    mala86 ja to cesto pravim razvaljam lisnato naribam sir onda to smotam u rolat,rezem na snite i pecem..bude za 5




    Hanady RR -> RE: Recapti,recepti (14.9.2010 13:26:46)

    IZVORNA PORUKA: mala86

    mislim da cu probat,jer je i fino izgleda

    e da-lisnato od 500gr,250 za svaki rolat ili po pola kile za svaki?

    po 250 gama po rolatu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




    mamine oci -> RE: Recapti,recepti (14.9.2010 13:30:38)

    mala86 sa lisnatim tjestom mozes da pravis sta hoces i slana i slatka jela da stavljas fil po zelji i uvjek bude ukusno i hrskavo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




    Visnja RR -> RE: Recapti,recepti (14.9.2010 13:43:06)

    IZVORNA PORUKA: mala86

    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    IZVORNA PORUKA: mala86

    mislim da cu probat,jer je i fino izgleda

    e da-lisnato od 500gr,250 za svaki rolat ili po pola kile za svaki?

    po 250 gama po rolatu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



    mala ovo danas pravi za rucak,lisnato se vec odledjiva
    hvala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


    ako stavljas i sir i poovrce meni je previse 250 g mljevenog... ja sam stavljaja 150 izdinstano sa velikom glavicom luka...

    ovo sve moze sa kravljim sirom i spinatom... mmmljac




    Anoniman -> RE: Recapti,recepti (14.9.2010 13:46:51)

    Visnja i meni ovo puno mesine[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




    Visnja RR -> RE: Recepti,recepti (14.9.2010 14:04:08)

    evo moj

    [image]http://www4.slikomat.com/10/0914/2ja-DSC027.jpg[/image]


    a evo originalne verzije ...pahuljicin rolat sa iftara

    [image]http://www4.slikomat.com/10/0914/d3w-DSC027.jpg[/image]

    pahuljica je jedan pravila sa fasiranim mesom a drugi sa tunom... i oba imaju sir i povrce...




    breskvicaa -> RE: Recepti, recepti (15.9.2010 8:38:49)

    Evo recepta za onaj rolat [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

    za koru

    6jaja
    6kasika secera
    3,5kasika brasna
    1,5kasika kakao


    za fil

    250gr maslac
    200 secera u prahu
    150gr cokolade
    2 jaja

    za glazuru

    100gr cokolade
    3 kasike ulja

    1. umutiti cvrsu pjenu od bjelanceta dodati secerjedno po jedno zumance i na kraju prosijanikakao(da ne bude grduvica)
    2.Sipati u veliki pleh od pecnice oblozen papirommasnim i ispeci koru
    3.Gotovu koru odmah zamotati u platnenu salvetu
    4.U među vremenu umutiti fil umutiti pjenasto maslac sa secerom u prahu dodati zumanjce rastopljenu cokoladui na kraju cvrstu pjenu od bjelanceta sve dobro umutiti mikserom
    6.Kad se kora ohladila odmotati i premazemo filom preko kore zamotamo i odozgo isto premazemo filom prije glazure
    7. ostviti da se dobro ohladi i preliti glazurom
    Slobodno vam moze i prenociti ako vam nije hića za kolac
    [image]http://static.ringaraja.net/BIH1108336395/small/f150647959d19232e1256d71d1ad8bca.jpg[/image] http://album.ringeraja.ba/index.php?page=browse&type=1




    š t a -> RE: Recapti,recepti (16.9.2010 12:02:24)

    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    ja sam bila slobodna da nam sastavim super recept uz sliku
    slika je acudesino remek djelo sprovedenog recepta
    [image]http://img228.imageshack.us/img228/8632/p9090201.jpg[/image]

    Pahuljičina pita ( višnja je dala adekvatan naziv)

    a recept je Višnja napisla ovako

    razvaljas lisnato tijesto...pa ga pospes sa 200 g naribanog livadskog, gaude i sl. .. zatim malo dinstas luk sa fasiranim...150 gr faširanog za jedan rolat...dodala sam dvije kasike kecapa (hot)  ...pa pospes po siru....
    zatim  ono povrce za francusku salatau Ledo i skuha   i pola te mjere  stavila za ovaj jedan rolat...
    zatim sve to zarolas.... stavis u duguljastu tepsiju...

    najbolje je oba jedan do drugog

    ... premazala jajetom...  pospe susamom ... zatim narezi do pola snitu po snitu...da ti je lakse kasnije izrezati.... i peci...

    ja sam prvo na najace pekla ( zagrijana pecnica) a onda utisala na 200 ... kad porumeni izvadis... mmmmmmljac.... Pahuljo Bog ti dao lijepo zdravlje  sad cu da svoje prjatelje "maltretiram"


    [/quote]Ja pravila pravo je dobro i neobično! Samo imam pitanje može li lisnato nakvasati?




    Visnja RR -> RE: Recapti,recepti (1.10.2010 22:34:52)

    da prebacim recept po zelji nase hanady
    IZVORNA PORUKA: Visnja RR

    IZVORNA PORUKA: kanita25


    IZVORNA PORUKA: Visnja RR

    [image]http://www4.slikomat.com/10/1001/v9m-DSC027.jpg[/image]

    njam njam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  
    Visnja kako ti pravis ovo lagano zadovoljstvo??


    poredam dva reda keksa petit buerr...
    1,5 kg jabuka ocistim i izrzem na tanke snitice... i kuham u 0,70 l vode u koju stavim 30 dkg secera  (ja uvjek stavim smedji ali svako po ukusu)...npr moja mama stavlja 40 dkg ...sve stvar koliko neko voli da je slatko...
    pustiti da se kuha 15 minuta na srednjoj vatri....
    jabuke vaditi i stavljati na keks ...taman se keks od vlaznih jabuka malo razmeksa... a u vodu koja je u stvari kompot stavis dva pudinga od jagode... jagoda je najefektnija... kad se puding zgusne prelijes preko jabuka i pustis da se ohladi... zatim dvije ili tri kesice slaga preko i malo neke dekoracije [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  i spremno za mljac mljac...

    jako je ukusan ...pogotovo zelatnski puding jer je pravljen na kompotu a ne na mlijeku... ovo je inace kolac iz mog djetinjstva [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  daaavno, davnooo bilo je... i btw prvi kolac koji napravih s 13 g [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




    Hanady RR -> RE: Recapti,recepti (2.10.2010 18:30:33)

    e sporty pošto praviš sedmični meni...evo još jedna...moj doprinos osvježenju kuhinja naših.

    Pohovani palačinci
    smjesa za palacinke:
    1 solja mljeka
    1 solja vode
    prhovat soli
    2 supene kasike pavlake
    2 male kasike rastopljenog putera
    usuti brasno, pa sve umutiti i onda dodati jos 2 jajeta
    (ako bude gusto, dodati vode)
    Ispeci palacinke

    Ostatak sastava:
    2 komada pilecih prsa, izrezati na sitne kockice i poprziti na ulju, u to dadati sitno sjeckane gljive, kada bude gotovo dodati sitno sjeckan persun (po ukusu). Skinuti sa vatre, pa zatim dodati 7-8 sitno sjecaknih kiselih krastavica (broj zavisi od velicine krastavica) i 2 kasike majoneze, ujednaciti masu. Napuniti palacinke masom, sloziti po izboru, zatim ih umakati u bjelance, pa uvaljati u mrvice a onda na vrelo ulje.

    Sos:
    koji se naknadno maže prilikom serviranja po palačincima-po želji

    6-7 kiselih krastavica sitno izrendati, 2 supene kasike majoneze, 2 supene kasike pavlake, mala kasika senfa, so i biber po ukusu.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




    ivana st -> RE: Recapti,recepti (2.10.2010 21:04:18)

    Hanady recept mi izgleda odličan, samo me zanima da li zatvoriš palačinke čačkalicama ili nečim, da smjesa kojom se pune ne ispadne iz njih.




    Hanady RR -> RE: Recapti,recepti (4.10.2010 17:28:38)

    IZVORNA PORUKA: ivana st

    Hanady recept mi izgleda odličan, samo me zanima da li zatvoriš palačinke čačkalicama ili nečim, da smjesa kojom se pune ne ispadne iz njih.

    e ovako ...
    staviš na sredinu palačinke...pa onda saviješ prema sredini sa desne i lijeve strane da ti se krajvi kruga spoje...pa isto tako sasatviš i gornju i donju stranju ...elem dobiješ pravougaonik ili kocku...i kad ih pohuješ niti izlazi niti će se pohovano otvarat.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
    nadam se skontala si...ako nisi pokušat ću slikat porvces sa palačinkom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




    Anoniman -> RE: Recepti,recepti (8.10.2010 17:28:51)

    Evo i moje štrudle pa ko hoće bujrum[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



    [image]http://img156.imageshack.us/img156/6858/photo3mk.jpg[/image]

    Odokativno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

    Tijesto: brašno, 3 jaja, malo germe, malo mlijeka i vode...ostaviti da stoji 2h da nadođe
    Fil: džem koji volite
    Raspodijeliti tijesto na dva dijela, razvaljati, namazati džemom i peći...Kada se ispeče pokriti mokrom krpom te pustiti da tako stoji bar 10min. Možete posuti mljevenim šećerom i navalite...




    Anoniman -> RE: Recepti,recepti (8.10.2010 17:50:26)

    Lazanje

    Probala sam lazanje na razne načine ali ovaj recept mi je do sad najbolji
    Propržiti luk, dodati mljeveno meso, 1 kašiku ajvara i začine, te malo mlijeka i brašno, mješati da se ne stvore grudvice. Gotove kore kuhati u vodi sa malo ulja da se ne zalijepe. Dok se kore kuhaju za to vrijeme pravite bešamel:
    100g maslaca
    pola litra mlijeka
    3 kašike brašna
    Te redati u tepsiju kore-sos sa mesom-bešamel-sir ...

    [image]http://img443.imageshack.us/img443/6274/photoon20101008at1456.jpg[/image]
    [image]http://img140.imageshack.us/img140/5453/photoon20101008at1502.jpg[/image]
    [image]http://img227.imageshack.us/img227/8705/photoon20101008at15392.jpg[/image]




    Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (11.10.2010 12:13:20)

    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    pita ala ja 

    jufka.
    ja zaista to radim otrilike ali u konsulaticiji sa mamom...
    ovako

    500 gr brašna ( namjensko za pite i kolače...ja sada koristim ustikolinu umjesto klas-zlatnog pudera pa je ova mjera meni za dvije velike jufke)
    prstohvat soli
    malo ulja ( nekoliko kapi)
    potkuhati mlakom vodom.

    z pite burek, buredžuike i mantije kao i za krompirušu, jabukovaču, ružice, rozge i baklavu  ja u jufku dodam i pola praška za pecivo da mi se jufka brže osuši.

    Potkuhvati tako da dobijete ni tvrdo ni meko tijesto ali da je ujedančeno...za početnice nakuhavajte duže da sve grudvice koje vidite nestanu.

    onda napravite jufku-lopticu...stavite u zdjelu malo nauljite odozgo i pokrijte najlonskom kesom pa preko stavite stoljnjak da joj bude toplije. neka odstoji nekih sat vremena.

    nakon toga na trpezariski stol stavite šaku brašna.
    na to brašno izvadite lipticu i nakuhajte je
    da iz ove faze
    [image]http://www4.slikomat.com/10/1007/j14-Slika0.jpg[/image]

    dođite u ovu
    [image]http://www4.slikomat.com/10/1007/wu7-Slika0.jpg[/image]

    i krećemo....

    oklagijom razvaljajte ovu jufku na krug...najprije gore dole nekoliko puta da dođe u elipsu pa okrenite i opet gore dole i dobije krug....

    vodite računa da imate brašna na jufci uvijek...sa strane rukom dižete i kao da solite posipate po jufci.

    Onda jufku razvijajte motajući je na oklagiju ovako
    [image]http://www4.slikomat.com/10/1007/qp-Slika0.jpg[/image]

    i ovako ponavljate u krug

    dok ne razvijete jednu okruglu jufku jedno 3-4 puta veću od one koju ste krenuli podignite je na oklagiju ovako
    [image]http://www4.slikomat.com/10/1007/7os-Slika0.jpg[/image]

    e ja je sad mahnem iznad sebe 2 puta, a novo pečene nemojte nego mašite tamo-vamo sa njom da se razvlači....
    na stol prostrite stolnjak čist pa onda istu tu jufku položite na njega....
    opet je stvite na oklagiju ali na suprotnu stranu i opet zamahnite dva tri puta.

    Položite na stol i dalje razvlačite vrhovima prstiju ovako
    [image]http://www4.slikomat.com/10/1007/gdz-Slika0.jpg[/image]

    kad nekoliko puta poršete krug oko stola...ispod jufke zavucite ruke pa vrhovima prstiju vucite perma vani...pažljivo da je ne puknete ali dovoljno da je rastanjite šro više.

    e evo je preko cijelog stola

    [image]http://www4.slikomat.com/10/1007/u31-Slika0.jpg[/image]


    [image]http://www4.slikomat.com/10/1007/8vw-Slika0.jpg[/image]

    jufku podijelite i razrežite nožem na tri dijela
    [image]http://www4.slikomat.com/10/1007/yri-Slika0.jpg[/image]

    na svaki dio stavite pripremljen fil. ovako
    [image]http://www4.slikomat.com/10/1007/in4-Slika0.jpg[/image]

    ovdje bih napomenula jer sam porčitala da je mybby imala problem sa crnilom krompira...da krompir oguli i izrenda ili izreže na kockice i drži ga u vodi. kada dođe do faze filovanja onda ga procjediti dosati sol, luk i biber pa filovati i savijati pitu.

    e savijanje kreće moje jabukovače.....

    prije savijanja pouljiti jufku sa vrha kašike...
    i prebaciti kraj jufke preko fila cijelom dužinom ovako
    [image]http://www4.slikomat.com/10/1007/2df-Slika0.jpg[/image]

    onda podignite kraj stoljnjaka sa dvije ruke i savijte pitu ovako
    [image]http://www4.slikomat.com/10/1007/tno-Slika0.jpg[/image]

    i evo moga šlaufa za spašavanje...
    e sad ja jabukovaču inače u hamajlije savijam al ovo sam samo za ovu priliku radila...no to nije porblem bi...pojela se...ja sam već napravila tiramisu za sutra
    [image]http://www4.slikomat.com/10/1007/6ag-Slika0.jpg[/image]

    jufka je tanka ali unutra ima bogato jabuke...
    ja samo jabuku sa cimetom stavljam...a zaljevam jakom agdom.

    eto nadam se pomogla sam ti myb@aby da mamu iznendiš.







    sporty mamaa -> RE: Recapti,recepti (12.10.2010 1:15:59)

    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    e sporty pošto praviš sedmični meni...evo još jedna...moj doprinos osvježenju kuhinja naših.

    Pohovani palačinci
    smjesa za palacinke:
    1 solja mljeka
    1 solja vode
    prhovat soli
    2 supene kasike pavlake
    2 male kasike rastopljenog putera
    usuti brasno, pa sve umutiti i onda dodati jos 2 jajeta
    (ako bude gusto, dodati vode)
    Ispeci palacinke

    Ostatak sastava:
    2 komada pilecih prsa, izrezati na sitne kockice i poprziti na ulju, u to dadati sitno sjeckane gljive, kada bude gotovo dodati sitno sjeckan persun (po ukusu). Skinuti sa vatre, pa zatim dodati 7-8 sitno sjecaknih kiselih krastavica (broj zavisi od velicine krastavica) i 2 kasike majoneze, ujednaciti masu. Napuniti palacinke masom, sloziti po izboru, zatim ih umakati u bjelance, pa uvaljati u mrvice a onda na vrelo ulje.

    Sos:
    koji se naknadno maže prilikom serviranja po palačincima-po želji

    6-7 kiselih krastavica sitno izrendati, 2 supene kasike majoneze, 2 supene kasike pavlake, mala kasika senfa, so i biber po ukusu.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



    Da i ovo pohvalim, to mi je bio danasnji rucak, SAVRSENO[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Samo sto sam ja u fil stavljala i sir edamer, a i sos je odlican, malo me podsjeca na tartar koji oboje volimo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Cak je i malena uzivala u palacincima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




    koka i po -> RE: Recapti,recepti (12.10.2010 14:29:24)

    MAHUNE NA MLijEKU


    Mahune dinstati na laganoj vatri zajedno sa granulama bijelog luka.Dodati vegetu i sol.
    Kad se mahune razmeksalju ubaciti par krompirica i nastaviti distanje dolijevanjem mlijekom(a ne vodom).
    Na kraju zaciniti sa malo brasna razmucenog u mlijeku,dodati puter i pokajmaciti.Mljac......
    Moji ukucani najvise vole ovako skuhane mahune jer ukusom podsjecaju na cevap od gljiva.
    Prijatno i dobar tek[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

    Izvolite gosp.noa[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




    Hanady RR -> RE: Recapti,recepti (13.10.2010 12:54:11)

    ja često mladu putericu pravim bez mesa...
    dinstam i dodam krompiriće ali nisma sa mlijekom moram da probam.
    Nakon distanja stavimo kajmak ili pavlaku pa jedemo.
    sa junetinom naravno u pretisu a sa teletinom također dinstam.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
    Ova lakša bezmesna varijanta je jako dobra u ljetne dane[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

    Ova varijanta mi se doapada budem djeci spremila jer imama pun zamzivač puteice za pojest [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




    Skvo RR -> RE: Recepti,recepti (13.10.2010 13:04:35)

    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    ja često mladu putericu pravim bez mesa...
    dinstam i dodam krompiriće ali nisma sa mlijekom moram da probam.
    Nakon distanja stavimo kajmak ili pavlaku pa jedemo.
    sa junetinom naravno u pretisu a sa teletinom također dinstam.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
    Ova lakša bezmesna varijanta je jako dobra u ljetne dane[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

    Ova varijanta mi se doapada budem djeci spremila jer imama pun zamzivač puteice za pojest [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



    Ja uvijek pravim sa mesom...lakse mi tako...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




    mamabb -> RE: Recepti,recepti (14.10.2010 9:37:32)

    Ajte ženice dajte mi kakav recept za srnetinu. Imam lijep komad, mislim da je but (smrznuto je pa ne mogu dobro procijeniti) ima deblju kost u sredinu. Do sad sam pravila ko neki gulaš-paprikaš a sad bih voljela nešto isprobati s suhim šljivama i vinom ali bih voljela tačan omjer da ne pretjeram i ne bude mi slatkasto mnogo.




    Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>