Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 7.2.2012 13:31:23
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
poceli misliti na stare bolesne trudnice i malu djecu.
ja ne znam kako raja zna da neđe ima trudnica?? jel suprug prijavi u MZ da mu je žena trudna pa moli da se raja organizira i pomogne u čišćenju puta il kako...?
majketi jel se ti šališ
Čuj prijavi u MZ
što da neee? odeš po lopatu i zamoliš CZ da očiste ispred ulaza jer ti je žena
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 7.2.2012 13:32:09
veeseelaa
Vesela Bogme pametno zboriš, a ovo za Midhetu user posted image user posted image user posted image user posted image oplakah!! I da, evo ti info iz prve ruke, čiste onaj most na Ilidži kojim moraš proći, ide mali bager i fino čisti, čak se i asfalt nazire, tako da nadam se da će očistiti sve dok ti pođeš na posao
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 7.2.2012 13:40:54
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
poceli misliti na stare bolesne trudnice i malu djecu.
ja ne znam kako raja zna da neđe ima trudnica?? jel suprug prijavi u MZ da mu je žena trudna pa moli da se raja organizira i pomogne u čišćenju puta il kako...?
majketi jel se ti šališ
Čuj prijavi u MZ
i meni je ovo bilo smjesno ... :) valjda je to ipak prednost mahale sto me bar znaju sa stomakom ne moram u MZ:)
ja mhala ja nasalje ja zgrada...za nije niko ćorav zaboga miloga a i ljudi zajedno čiste, ta pričaju...pa valjda smo ljdui nismo dmorotci estakverullah
čuj MZ oplakah
pa meni nije jasno kako neko zna da je neko trudan? pa dodje da mu čisti ispred vrata??? ovo za MZ je zaHebancija a možda i da se požališ CZ da bi poslali nekog da pomogne, valjda im je to i obaveza kao i MZ da brinu o građanstvu
I šta uopće znači mahala? jel to kad svi sve znaju??? il šta??? ja živim u kući al nikog ne znam, niti me ko zna.... stvarno
Neki dan prvi put prozborih sa prvim komšijom i to ga ja slikala na krovu i dobacih mu da se pazi Ustvari ne znam jel mi to komšija, možda su nekog unajmili da im s krova snijeg očisti
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 7.2.2012 13:45:15
teacher75
IZVORNA PORUKA: teacher75
E vala žene ja vas ne kontam ( čast izuzetcima) ko vukovavi samotnjaci...haman ovaj snjegan i dođe ko Božija kazna.
svašta...samo da ti javim teache kovači su lijepo počišćeni...moj suprug ima dole tetku i oašo da im pomogne da skinu snjega sa krova jer je kuća stara nije se ni popeo...komšiluk sve završio
jel bio u mojoj ulici? onda svaka cas_t, doslo je do promjene
nisma sigurna koja je tvoja ulica... da sad tvrdim o njoj... al ona gdje je njihov dedo živio je ok i sve ovamo komlet plato...
ja sam u ulici odmah ispod mahirove pekare- ocaktanum, bivsa kozaracka
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 7.2.2012 13:47:01
teacher75
IZVORNA PORUKA: vjestica
ma znam hanady i kad je počeo snijeg ovliki, vejruj mi da sma prvo pomilsila na trudnicu u zgradi , koja je sad ušla u deveti mjesec, šta ako joj počnu bolovi a nemaju auto,a i da imaju zatrpano a znam da bi joj mi poriletili da pomogne i da je nosimo ako treba do bolnice a isto tako i jednu babu koja sama živi a šta smo od ovog komšije doživjeli, bolje da ne priča, eto kad smo na sudu završili
a na mene nisi pomislila?
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 7.2.2012 13:47:08
veeseelaa
inače je teško skontati kad imaš trudnicu u komšiluku
meni jeste, jer druge ne primjećujem, preokupira sam sobom, stvarno ,bez zeze ja čak i zaboravljam podatke o ljudima koje poznajem, mislim na poznanike
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 7.2.2012 13:48:03
DM
kod nas nestalo vode
Samo još da vas pitam-jel' to ljudi koji nisu "starosjedioci"nisu ljudi! "Budi ono što jesi,al' budi čovjek!" Kad bi se samo ovom vodili u životu-svima bi nam bilo bolje, ali ne -hajmo se sad dijeliti na sve moguće načine i ako je ikako moguća da "ja" budem u "naj" kategoriji!
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 7.2.2012 13:48:22
vjestica
ma znam hanady i kad je počeo snijeg ovliki, vejruj mi da sma prvo pomilsila na trudnicu u zgradi , koja je sad ušla u deveti mjesec, šta ako joj počnu bolovi a nemaju auto,a i da imaju zatrpano a znam da bi joj mi poriletili da pomogne i da je nosimo ako treba do bolnice a isto tako i jednu babu koja sama živi a šta smo od ovog komšije doživjeli, bolje da ne priča, eto kad smo na sudu završili
a na mene nisi pomislila?
ali bar razumijem tvoju kuknjavu i paniku
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 7.2.2012 13:50:41
muaaa
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
MM cita Avaz ..pise da ce 90% federacije ostati bez struje... uzas...
Ja sam mm poslala da trazi bocice plina sto idu u ono malo kuhalo.Imamo jednu ali ako dodje do nestanka el.energije moze potrajati pa da se obezbjedimo.
A sto se tice komsiluka ja sam aktivna u pomaganju starim osobama.Kupujem im osnovne zivotne namirnice itd.A od subote nemogu sjediti s mirom kontam da se prijavim u CZ ili Crveni Kriz da doprinesem nesto koliko mogu.
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 7.2.2012 13:52:18
vjestica
IZVORNA PORUKA: doublemum
kod nas nestalo vode
Samo još da vas pitam-jel' to ljudi koji nisu "starosjedioci"nisu ljudi! "Budi ono što jesi,al' budi čovjek!" Kad bi se samo ovom vodili u životu-svima bi nam bilo bolje, ali ne -hajmo se sad dijeliti na sve moguće načine i ako je ikako moguća da "ja" budem u "naj" kategoriji!
ja to nisam nigdje napisala niti sam generalizirala, ali neko ko je došao sa sela i kome je pas životinja koja može živjeti vani a ne u kući(i meni pravi problem što ja u svom stanu držim svog psa koji nikom ne smeta) ili neko ko ne zna da u zgradi postoji kućni red, e to takvima sam pisala
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 7.2.2012 13:54:22
vjestica
kod nas nestalo vode
pa najavili su u medijima redukciju
nisam vidjela od kad do kad? ili šta te zapadne? vidjela sam da za redukciju struje, ali za vodu ne nemam svježe vode za piće (ne mogu onu staru vodu piit, a ne mogu ni sokove)
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 7.2.2012 13:55:02
teacher75
IZVORNA PORUKA: doublemum
kod nas nestalo vode
ja to nisam nigdje napisala niti sam generalizirala, ali neko ko je došao sa sela i kome je pas životinja koja može živjeti vani a ne u kući(i meni pravi problem što ja u svom stanu držim svog psa koji nikom ne smeta) ili neko ko ne zna da u zgradi postoji kućni red, e to takvima sam pisala
jesam ja spomenula starosjedioce u svojoj ulici, stanje nakon rata je bilo ovako zimi: prodjes od pocetka do kraja ulice i ocisceno samo ispred vrata starosjedilaca (valjda imaju tu naviku i kulturu), rijetko gdje od ovih "mladih" sto su dosli poslije rata, tacno se mogla vidjeti razlika, i to je godinama bilo tako