mrkva
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Mrkva, hajde mi molim te napiši slijedeće: -zašto misliš da nema mlijeka kao prije? -koliko je beba stara? -opiši kako ste dojili prije pauze, i kako dojite sad (u smislu "dojili smo kad je htio" ili "svaka 2 sata", "dojio je mirno/nemirno", "sad dojimo toliko i toliko puta" ... -kad doji, čuješ li da guta, ili osjetiš možda kad mlijeko krene (trnci u bradavicama, svrab, bockanje). -sadašnji broj podoja, broj i količinu obroka dohrane? -da li sad prvo nudiš dojku pa dohranu, ili dohrana ide kao samostalni obrok? Lijekovi koje si uzimala, predpostavljam, su antialergijski, kortikosteroidi, ništa hormonalno ili tako nešto? Mlijeko nadolazi kako se troši. Što beba češće i više (posisa veću količinu mlijeka) mlijeko se više proizvodi. Kompoti ti slabo tu pomažu ako mlijeko ne napušta dojke efikasno, tj. ako se one ne prazne dovoljno često i do kraja. zašto misliš da nema mlijeka kao prije? -koliko je beba stara? -opiši kako ste dojili prije pauze, i kako dojite sad (u smislu "dojili smo kad je htio" ili "svaka 2 sata", "dojio je mirno/nemirno", "sad dojimo toliko i toliko puta" ... -kad doji, čuješ li da guta, ili osjetiš možda kad mlijeko krene (trnci u bradavicama, svrab, bockanje). -sadašnji broj podoja, broj i količinu obroka dohrane? -da li sad prvo nudiš dojku pa dohranu, ili dohrana ide kao samostalni obrok? evo valjda cu uspjeti pojasniti svoj problem zašto misliš da nema mlijeka kao prije? beba nece da prihvati dojku i ljuti se a zatim počne vristati -koliko je beba stara? beba ima 37 dana -opiši kako ste dojili prije pauze, i kako dojite sad (u smislu "dojili smo kad je htio" ili "svaka 2 sata", "dojio je mirno/nemirno", "sad dojimo toliko i toliko puta" ... Prije ove moje terapije i dijete zbog alergije dojio je kad je on htio ne znam tačno nisam nikad vodila naročito racuna o tome ali otprilike svakih sat i po dva , zavisi koliko je podojio prethodni put, bio je miran tokom dojenja osim kad bi se pojavili grcevi, a sad odbija uzeti dojku jer valjda osjeti da nema onoliko koliko on hoće -kad doji, čuješ li da guta, ili osjetiš možda kad mlijeko krene (trnci u bradavicama, svrab, bockanje). to sam prije čula i kad bi mlijeko pretjerano nadoslo dojke bi bile otešane, a sad osjetim ponekad kao neke male žigove u mjestu odakle grudi počinju -sadašnji broj podoja, broj i količinu obroka dohrane? dohranu trazi svakih sat i po do dva , nekad popije 30 a nekad 60ml, -da li sad prvo nudiš dojku pa dohranu, ili dohrana ide kao samostalni obrok? dok je trajala terapija dohrana je bila samostalni obrok , a sad nudim prvo dojku pa dohranu i kad vidim da je stvarno gladan odustajem od podoja i dajem dohranu samo da naglasim da sam danas forsirala da izdojim mlijeko sa izdajalicom i zaista bih jedva uspjela izdojiti po soljicu, veceras je mlijeko malo vise nadoslo i dva puta je dojio ali to nije kao prije, uzme dojku povuče dva tri puta pa izbaci i sve tako. Injekcije su bile antialergijske i protiv otoka zglobova koji su natekli od alergije i pila sam kalcij sandos, koristila sam i neke kremice ali sve vanjska upotreba i lokalno.
|