|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
14.12.2010 13:18:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: chuci

meže li meni neko pomoći
trenutno ne mogu doktoru otići

od sinom će boli desna dojka, ponovo. kontala nije ni prvi ni zadnji put. malo me nagnječila, ili nije fino dojila. bila je beba nešto prehlađena preko vikenda pa kontam možda je jače vukla. međutim i dalje me boli.
sad probam izmusti i mlijeko mi je žućkasto i nije slatkouser posted image user posted image
nije mi tvrdo kao kad sam imala začepljenja, ali mi jeste tvrđe iznad bradavice. imam osjećaj da me žlijezda boli.
šta da radim?
dosadila mi je više ova bol, sve mi se odmah vrati ona dva mjeseca non stop boli pri početku dojenja

sad cu nazvati sestru ona je imala isti problem pa ti javimuser posted image

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 976
14.12.2010 13:27:38   
chuci
hvala ti noa puno
čekam nestrpljivo

sad sam baš testirala
tačno kad pritisnem ondje gdje me boli izlazi to žućkasto, a kad pritisnem iz drugog kanala izlazi normala bijelo (ono providno) i slatko mlijeko

joj a ne mogu danas nikako izaći s posla da odem dr

< Poruku je uredio chuci -- 14.12.2010 13:28:23 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 977
14.12.2010 13:30:55   
Anoniman
kaze seka da se ona tusirala malo toplijom vodom i tokom tusiranja istiskala mlijeko i stavljala list raštike al ne onu glatku stranu nego obrnuto(joj valjda ces skontati) ne znam kako drugacije da objasnimuser posted image njoj je odma bilo puno boljeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 978
14.12.2010 13:32:45   
Lejla Ka
Magnolija, ako se ne varam, tvoja beba sad ima malo preko mjesec dana?

Dok se dojenje još uspostavlja, dok traje stabilizacija ponude i potražnje, preporučuje se da se bebi u periodu od 2-3 sata nudi ista dojka, nakon toga se nudi slijedeća.
To što beba traži dojku za utjehu ne igra nikakvu ulogu, treba joj dati dojku kad god traži, a ne treba praziti hoće li ona nešto tom prilikom pojesti ili ne.
Znači, ako beba poslije podoja opet želi sisati (bez obzira želi li jesti ili samo se utješiti) u roku od 2-3 sata od završetka podoja ti ponudiš onu koju je već dojila. Ako prođe taj neki period od 2,5 sata ponudiš "novu" dojku.
Ako je dojka prepunjena, a beba neće pojesti sve, možeš izdojiti malo prije početka podoja, ručno, koliko uspiješ, a onda dati bebi da doji.
Ovo što se desilo sa desnom dojkom nakon što si je davala češće na podoj je normalna situacija, jer je desna dojka "mislila" da treba proizvoditi više, jer se iz nje više praznilo, pa je počela proizvoditi više.

Sad će najbolje biti da iz desne izojiš malo prije podoja, i pustiš bebu da doji koliko želi. Nakon toga nemoj izdajati, da bi se i desna dojka vratila na normalnu proizvodnju, i da se ne bi prepunjavala. Ako beba u toku 2 sata opet treži dojiti, slobodno joj opet daj desnu. Nema potrebe da ti vodiš računa u kojoj dojci ima više mlijeka, i zašto beba traži da sisa. Nema potrebe ni da brineš da li se prejeda (što nije moguće), bebe bljuckaju u tom uzrastu najnormalnije, što zbog progutanog vazduha, što zbog nerazvijenog mišića koji zatvara želudac.

Kako tvoja beba jako lijepo napreduje, ona sigurno uzima dovoljne količine i rijetkog i masnog mlijeka, pa nema potebe ni za to da se sekiraš

U glavnom, kod vas to zapravo sve lijepo ide, bez problema. Sad nemoj više forsirati desnu dojku, neka se i ona ustabili, i pusti bebu da doji koliko hoće i kad hoće.

Što se tiće izdajanja, u slučaju da ti moraš ostaviti bebu na čuvanju, mlijeko može ostati par sati u frižideru, količina koju ćeš izdojiti zavisi najviše od tvoje vještine. Dojke se mogu izdajati uvijek, u njima uvijek ima mlijeka, ali je vjerovatno lakše izdojiti punu nego polupraznu.

Chuci, sad jurim, javim se čim stignem, do tad masiraj bolno mjesto prema bradavici dok beba doji, ili se namjesti tako da brada bude što bliže mjestu bola.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 979
14.12.2010 13:33:50   
Lejla Ka
Chuci, izdoji to koliko možeš za sad. Nema veze što je žuto, i nije slatko.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 980
14.12.2010 13:45:46   
chuci
hvala lejla ka i noa
nisam trenutno u mogućnosti ni da se tuširam ni da izdajam, nit mi je beba tu da doji. ja sam na poslu  user posted image

ne boli me toliko, kao ona začpljenja što su bolila. više me boli kao da sam se udarila ili slično.

mene brine što je žuto, da se nije šta zagnojilo. odgađam uzv dojki odavno, ali sad fakat moram uraditi što prije.

< Poruku je uredio chuci -- 14.12.2010 13:46:53 >

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 981
14.12.2010 14:02:14   
Anoniman
uradi ovo cim dođes kuci,sestra mi kaze da je to zuto mlijeko koje je zastopalo u kanalima

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 982
14.12.2010 14:09:10   
chuci
hoću
ali to je večeras tek
aBd biće dobro

baš sam mislila da mi se pumpica penzionisala do daljnjeg user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 983
14.12.2010 14:13:08   
Anoniman
chuci sekin odgovor je poceo ovako uuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhh kako to boliiiiiiiuser posted image

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 984
14.12.2010 14:13:53   
Majčica
chuci, i kkd mene je bilo tako. To je to mlijeko zastopano, kako rece noa. Masiraj i izdajaj dok ne izadje. Ja sam davala i da doji na toj dojci, mada ne znam smijes liuser posted image Ja sam mislila da je gnoj, btw, a vjerovatno nije jos gnoj ali jeste nesto sto bi moglo prethoditi tome. Ili ne, hmuser posted image

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 985
14.12.2010 14:24:52   
Anoniman
e sad ova moja iskusna doilja kaze da nije gnoj ona je inace dojila curicu 2 godine i djecaka godinu dana njoj se to desavalo u periodu kad bi se kao mlijeko trebalo smanjivati jer djeca ne doje tako cestouser posted image

(odgovor članu Majčica)
  Neposredna veza do poruke: 986
14.12.2010 14:34:19   
chuci
e ja sam baš prodeverala sa ovim svojim sisama.
2 mastitisa, začepljenja još nekoliko puta, otčepljavanje, grozne ragade i sve se poprilično smirilo nakon 3 mjeseca. nekoliko puta nakon toga me bolilo, kada oa duže ne bi dojila, i kada bi se prepunile, ili ako me udari nogom slučajno i sl.

to mi je najgori bol u životu, jer je toliko dugo trajao. ne mrzim ništa na svijetu, osim kad me počnu grudi boliti.
ali stvarno ili ja nisam dosada obraćala pažnju, ili mi nije bilo ovo žućkasto mlijeko. zato sam se prepala.
a mojoj je 14 mjeseci, doji samo po noći i navečer. možda me je glodala umjesto dojila, pojma nemamuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 987
14.12.2010 17:56:00   
lost
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: lost

Bradavice me bole samo prilikom dojenja, ali sada sam više zabrinuta za bebu nego za bradavice...
Danas je bila povremeno uznemirena i razdražljiva, i svaki put kada doji kao da se buni i stalno pušta i ponovo prihvata bradavicu... Usna duplja je čista, nema ništa slično soru... Cuclu ne koristi, nije nikad a ni bočicu... Imala je jednu tečniju stolicu danas a večeras povišenu temperaturu 38.4 pa sam joj dala paracetamol sirup, temp opala i zaspala jeuser posted image
Inače nikad do sada nije bila bolesna hvala Bogu niti je imala povišenu temp...

Što se tiće bradavica, obrati onda malo više pažnju na pravilno prihvatanje bradavice kod dojenja. Možda je beba prehlađena, pa su joj usta osjetljivija i nešto je boli pa zato drugačije hvata bradavicu, pušta je i ponovo hvata.
Kakvi ste sa zubićima?

Draga Lejla Ka hvala na odgovorima... Moja malena je febricirala tri dana da bi četvrti dan dobila osip tzv. rozeolu... A i prvi zubić je izašao, oštar ko iglica, pa je i to mučiuser posted image ... Na siki je stalno, nekad samo cucla onako, čini mi se das nekad tako češka desni...
Moje bradavice su sada bolje, na jednoj imam ranicu pa poslije svakog podoja istisnem malkice mlijeka i pustim da se osuši... Proći će to, samo da meni moja pahuljica ozdravi i ponovo bude veselauser posted image

Don''t be sad because of people. They will all die!!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 988
14.12.2010 18:45:41   
Lejla Ka

2 mastitisa, začepljenja još nekoliko puta, otčepljavanje, grozne ragade i sve se poprilično smirilo nakon 3 mjeseca. nekoliko puta nakon toga me bolilo, kada oa duže ne bi dojila, i kada bi se prepunile, ili ako me udari nogom slučajno i sl.

to mi je najgori bol u životu, jer je toliko dugo trajao. ne mrzim ništa na svijetu, osim kad me počnu grudi boliti.
ali stvarno ili ja nisam dosada obraćala pažnju, ili mi nije bilo ovo žućkasto mlijeko. zato sam se prepala.
a mojoj je 14 mjeseci, doji samo po noći i navečer. možda me je glodala umjesto dojila, pojma nemamuser posted image

Ne brini što je žuto, to nema nekog značaja. Nije gnoj, da jeste do tad bi već bilo sve ostalo u haosu, zato ne brigaj.

Ma to je malo neko začepljenje, samo malo isforsiraj dojenje na tom mjestu, brada prema bolnom dijelu, začas ćeš ti to riješiti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 989
14.12.2010 18:47:07   
Lejla Ka
Joj lost, vama se svašta zgurdumilo. Sve će to brzo biti OK. Rozola nije ništa opasno, čim se ospe to je gotovo. Zato je ona gnjavila dojku, da se utješi i olakša. Samo malo više bradavice na zrak i bit će te ko novi za 3-4 dana.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 990
14.12.2010 22:51:17   
magnolija*
lejlaka hvala ti puno, divna si user posted image
sad mi su mi neke stvari dosta jasnije. jeste, mojoj curi je 35 dana i super napreduje, tako da sam onda sigurna da je i mlijeko kvalitetno i da ona uvijek  fino ručka user posted image .

znaci ako beba bljucka i povrati dobar dio onog sto je pojela, ne znaci da se prejela? a ja sam bas mislila da je to, pa joj nekad kad stalno trazi siku,  onda ponudim istu, prazniju dojku, kontam da se ne prejeda, strah me radi stomacica i želuca, jer mislim da se tada pati s varenjem...  e kad smo kod bljuckanja, nadam se da se moderator nece ljutit samo da upitam -  moja cura rijetko, gotovo nikako ne podriguje poslije jela, ja je stalno dizem, probala sam ona sva polozaja sto se preporucuju za podrigivanje, al pravo rijetko podrigne, mogu na prste porebrojati koliko je puta podrignula u ovih 35 dana. al zato vecino tokom podoja ili nakon prducka i pokaki se. e sad me zanima, da li je to dovoljno, da li beba MORA podrignuti ili je dovoljno da izbaci zrak na bilo koji nacin? da li zrak izbacuje bljuckanjem? ako bljucne, jel to isto kao i da je podrignula? lijeo me grize savjest radi tog podrigivanja, sve kontam da nije do mene, da je premalo drzim i cekam, al stvarno je znam drzati i po pola sata nece li podrignuti, al nista. nije mi jasno. i kad treba da prducne ili kaka, onda se malo steze, glavicom nekako vrti, komeša se i baš se nateže dok sve to ne obavi? jesu li to grčići? al sreća, nije tako uvijek.

uglavnom, znaci ide tako da  u periodu od 2 do 3 sata joj dajem istu dojku, ako je vise puta trazi, a preko 3 sata da je promijenim, jel to ok? ili da je mijenjam nakon 2 h ?
jos bih te upitala, kako uopste znati koliko bebara pojede tokom jednog podoja, koliko joj je, s obzirom na starost, dovoljno i optimalno da pojede?  molila bih te da mi odgovoris i na ovo dole, sto sam prije postavila, nejasno mi je ovo u vezi izdajanja

IZVORNA PORUKA: magnolija*
kako uopste znati da imas viska mlijeka za izdajanje? ja sam u svom prethodnom velikom postu napisala da mi ima vise mlijeka u desnoj kad se skroz napuni, mada mi je do juce cesto mlijeko curilo iz obadvije, valjda je to onaj refleks otpustanja.

kako ti izdojis ujutro, ili u bilo koje doba, svejedno, a npr bebac ti hoce da jede i trebala bi mu dati siku?

kako da ja izdojim kad mi se npr desna dojka napuni, a vrijeme je za jelo mojoj dragoj i treba da siki bas tu punu siku ?
jos mi je malo sve ovo konfuzno...

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 991
14.12.2010 22:53:47   
magnolija*
Vidim da vas ima koje bole bradavice, mene su ispocetka bolile, sto je normalno, i ja sam nakon svakog podoja ih mazala iskljucivo svojim mlijekom i ostavila da se tako osuse. i hvala bogu do sada nisam imala problema.

E. vole te mama i tata !!!

Neposredna veza do poruke: 992
15.12.2010 7:49:59   
chuci
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ne brini što je žuto, to nema nekog značaja. Nije gnoj, da jeste do tad bi već bilo sve ostalo u haosu, zato ne brigaj.

Ma to je malo neko začepljenje, samo malo isforsiraj dojenje na tom mjestu, brada prema bolnom dijelu, začas ćeš ti to riješiti.

hvala puno
riješila sinoć. najviše sam se prepala da nije kakav gnoj. ali ipak nije bio. zato sam potrošila pun bojler vruće vode na tuširanje user posted image .

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 993
15.12.2010 11:54:36   
lekica83
magnolija, moja je beba bljuckala i tokom i nakon podoja i po nekoliko puta,cak nekad joj je izlazilo i na usta i na nos, meni je to pravo strasno izgledalo medjutim fino je napredovala tako da nije bio onaj refleks neki koji je problematican, ne znam kako se kaze puni naziv toga. Uglavnom bljuckanje je normalno i nije ono povezano sa prejedanjem kako svi govore, bljuckanje je povezano sa nerazvijenim prstenom izmedju zeluca i jednjaka, ili cega vec. Moja je bljuckala negdje do osmog mjeseca, kada je krenula fino da jede cvrstu hranu. Znaci sve zavisi od bebe do bebe,neke bljucaju stalno neke nikako. Neke podriguju neke ne, bitno je da ima redovnu stolicu, a ako jos prducka to je super, tako izbacuje zrak. Moja je znala ko neki cojko da odzvanja user posted image user posted image Mi nismo mogli da vjerujemo da to cujemo od nase princeze
user posted image user posted image user posted image
Znam da bi najradije da znas koliko beba pojede kolicnski,medjutim kod dojenih beba to je nemoguce izmjeriti, ali bebica odlicno napreduje i u stvari po tome se gleda je li dovoljno jede. Samo uzivajte u dojenju jer ona stvarno mashala napreduje odlicno.

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

Neposredna veza do poruke: 994
15.12.2010 17:15:18   
dzeni_nl
magnolija bila sam ti detaljno napisala vezano za izdajanje ali nisam kopirala i post po obicaju nije prosao

napisem ti ponovo sve samo dok mi muz dodje sa masaze jer ne mogu od malene samo hoce da je drzim. zadnjih dana je nesto kenjkava katastrofa. samo hoce da je uz mene. vjerovatno je opet u pitanju skok u razvoju sa 3 mjeseca. pufff i skokovi vise.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 995
15.12.2010 21:20:14   
Lejla Ka
Pošto je Dzeni već iskusna izdajalica user posted image , ostavit ću njoj ovaj savjet za izdajanje.

Beba ne mora da podrigne! Beba se nakon podoja malo podigne tako da joj se stomačić nasloni na onog ko je nosi, glava na rame, i malo i nježno se lupka po guzi ili leđima. Ako beba podrigne ili bljucne OK, ako ne, onda nije imala potrebu za tim.
Ovo što opisuješ kod pokušaja da kaki i prducka nisu grčići, to je sasvim lagano natezanje, nije ni nama uvijek lako kakiti user posted image , a kamoli bebi koja to tek uči.

S obzirom da tvoja beba sasvim lijepo napreduje, slobodno možeš nuditi novu dojku nakon 2 sata od zadnjeg podoja.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 996
15.12.2010 21:36:12   
Lejla Ka
jos bih te upitala, kako uopste znati koliko bebara pojede tokom jednog podoja, koliko joj je, s obzirom na starost, dovoljno i optimalno da pojede?

Već su ti odgovorili. Dojene bebe uvijek pojedu onoliko koliko im je u tom trenutku dovoljno. I svaka je beba u tome različita. Jedino mjerilo je dobivanje na težini u granicama prihvatljivog. Ako za količinu pitaš zbog toga što želiš po nekad ostaviti obrok izdojenog, ja vjerujem da bi neka količina od 150ml bila dovoljna, ali bih voljela da se posavjetuješ sa mamama koje također izdajaju.

I moram ti reči da je hranjenje na flašicu u ovom ranom periodu do neka tri mjeseca dosta rizično, jer mlijeko brže i lakše ide, tehnika kojom beba pije je potpuno različita i beba može odustati od dojenja u korist flašice. Zato se upotreba flašice u ovom prvom, osjetljivom periodu za dojenje, nastoji maksimalno izbjegavati.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 997
15.12.2010 23:20:57   
dzeni_nl
eh evo mene konacno

magnolija sto se tice izdajanja ja radiom ovako: svako jutro kada moja beba se probudi ona prvo siki, ali siki samo jednu dojku, drugu ne zeli jer se vec naruckila. poslije njenog sisanja ja uzmem izdajalicu i onda podjem sa izdajanjem. znaci moja beba lezi pored mene na krevetu, a ja prvo malo izmasiram dojku pa onda podjem da izdajam. prvo izdojim onu punu dojku koju ona nije dojila i iz nje uspijem od prilike nekih 100 ml izdojit. onda predjem na onu koju je ona dojila i iz nje uspijem da izdojim jos 80 ml. to znaci da napunim onu bocicu sto dodje uz izdajalicu. onda napisem datum i to mlijeko zaledim.
ja ne izdajam cesto, samo ujutro i navecer izdojim jednu bocicu frisku da joj mm moze dati da popije pa ona zaspi tako.

ja sam malo citala na temi mame izdajalice, ali tu sam mogla procitati jedino da mame izdajaju svako 3 sata, ali ne doje bebu, vec to izdojeno mlijeko kombinuju sa AD. buduci da ja dojim nemoguce je pratiti svaka tri sata da izdajam onda bebi ne bi bilo dovoljno da podoji. mozda i bi, al ja se ne usudjujem tako cesto, a nemam ni potrebu za tim. ja izdajam iz tog razloga jer imam viska mlijeka i to zelim da zaledim da  imam za poslije. isto tako ocekujem da me pozovu u skolu pa da vec ima pripremljenog mlijeka za mm. za nekih 20 dana uspjela sam vec zalediti oko 1500ml i to zaledjavam samo jutarnje sto izdojim. a ponekad znam i izvadit navecer da se odledi za sutra da ne moram navecer izdajati.

ono sto je vazno da znas je da se izdajanje uci kao i dojenje. iskreno meni je bilo teze savladati izdajanje nego dojenje, al sa upornoscu se sve postigne.
znaci prvo ide masaza dojke pa polako istoskanje, ali moras biti opustena maximalno i najbolje ide ako je beba u blizini tebe.
u pocetku se ne moze puno mlijeka izdojiti, ali ako izdajas svaki dan u neko prilicno isto vrijeme kolicina se postepeno povecava.

sto se tice praznjenja dojki izdajalica nikad ne moze izvuci vise mlijeka nego sto to moze beba sa sisanjem. i u dojkama uvijek ostane mlijeka znaci nemoguce je odjednom svo mlijeko izvuci toga ne trebas da se bojis. ja znam nekad poslije izdajanja odmah bebi dat da dodji i ona se opet najede. znaci da je ipak ostalo dovoljno mlijeka.

sto se tice toga koliko bebe popiju mlijeka to se sa dojenjem nikada ne zna. nekada popiju vise nekada manje. moja je u pocetku pila 60 ml iz flasice, a sada popije 180 i nekada trazi jos.

i moja beba je puno bljucala sve dok nije napunila 3 mjeseca. bas sam se na ovoj temi zalila. ali hvala Bogu sve je u redu jer napreduje bas kako treba i sad se bljucanje skroz smanjilo. ponekad samo bljucne, a  prije vodopade je izbacivala uvijek je bila mokra i samo sam je presvlacila. sve zivo bi izbljucala. tako da se ne brines, proce to vremenom. ako napreduje kao treba nemas razloga da se brines. samo se naoruzaj siperima i cekaj da prestane

slozila bih se sa Lejlom da je mozda rizcno da bebi dajes flasicu. mozda i nije ako je to jednom na dan ili samo kad nisi kuci. ali svaki dan moze te kostati dojenja. pokusaj joj davati kasikicom pa vidi kako ce prihvatit. i ja sam svojoj tek pred sami ulazak u treci mjesec ponudila flasicu i to je nece od mene nikako, samo pljuje i hoce siku. a kad joj mm da flasicu sve popije. sto je dobra znak

ako ti jos sta nije jasno slobodno pitaj samo ne mogu odmah da ti odgovorim zbog malene, jer hoce sao da je drzim.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 998
16.12.2010 0:09:38   
Lejla Ka
Ja bih samo dodala, da ako Magnolija želiš samo ponekad izdojiti, u svrhu jednokratnog hranjenja ako te nema kući tad bi mogla par dojenja prije sakupiti mlijeko koje curi iz dojke koju beba ne doji dok doji drugu, i izdojiti ono što ostane iz dojke koju je beba dojila. Stalno izdajanje, ako ti ne trebaju zalihe kao Dzeni, bi moglo dovesti do nepotrebnog povećanja proizvodnje (kao što se desilo sa tvojom desnom dojkom) i to ti može uzrokovati probleme. 

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 999
16.12.2010 12:08:09   
amiboj
Drage moje, evo mene opet. Od proslog puta se sve nekako bilo normalizovalo, bilo je dovoljno mlijeka, beban zadovoljan. Medjutim, od prije dva dana se opet nesto desava. Beban jajo cesto place jako poslije sat-sat i po od dojenja...bas gladan. Od sinoc place i vrlo brzo nakon sto ga stavim na cicu. Buni se kao da nema sta povuci i sto je najgore kada probam da li je to, niti kapljice nema. Od sinoc cice bas izgledaju prazno, nemam nikakav feeling da se pune.... :(
Sta da radimo? Iskreno se nadam da cemo opet izbjeci adaptirano....

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *