magnolija*
|
Eh, opet mi treba savjet od Lejle i ostalih strucnjakinja :) Moja cura pored dojenja vec mjesec dana mamu siki i umjesto cucle, onako u prazno, mada i tako opet izvuce mlijeka, cujem da guta ali rjedje nego kad normalno doji. redovno mijenjam dojke tokom dojenja, al nekad kad vidim da nije dovoljno pojela, pa trazio uskoro ponovo da jede, dam joj istu dojku da je isprazni do kraja radi onog kvalitetnog mlijeka na kraju. e sad, kako je zadnjih dana cesto trazila da "cucla" jedan dan sam je vise puta stavila na desnu dojku da "cucla" upravo iz razloga sto je u njoj bilo manje mlijeka nego u lijevoj, pa da se ne prejeda, jer je i onako bljuckala i izbacivala visak. onda mi se desilo da desna dojka sada vise nadodje, vise ima mlijeka nego u lijevoj. tako da kad joj dam desnu, mrvica se najede, a nije je ispraznila, najede se od onog rjedjeg mlijeka i mislim da i ne dodje do onog gušćeg. tako da i tada, kad je poluprazna, desna mi je tvrdja od lijeve. posto sam primijetila da mrvica ne moze stici tempo ove desne, jer iz nje samo mlijeko curi ispocetka u mlazu, pa se ona malo zagrca, ne moze stici progutati sve, sinoc sam prije podoja malo izmuzla iz desne, da popusti pritisak i izadje nesto ovog rjedjeg mlijeka da bi mogla jesti i ono kvalitetno pred kraj. e sad pitanja - - da li je u redu ovo uraditi - izmusti pocetno mlijeko ?- ako dojka nakon podoja nije skroz prazna, da li slijedeci podoj dati istu dojku da se isprazni ili drugu?- koju dojku da dajem bebari kad hoce da cucla, a znam da je sita - onu vec podojenu, kako sam i radila ?- da li je u redu izmusti mlijeko u flasicu, pa da npr mm slijedece hranjenje ponudi maloj tu flasicu, ako ja imam neizostavnu obavezu i moram izaci? ako je u redu, koliko izmusti? i malo je oftopik, al da ne trazim sad po forumu - kako pohraniti ovo izmuzeno mlijeko, jel moze stajati koji sat u frizideru? ispa pravi referat, ne zamjerite.... pozz