Latinka -> RE: Problemi sa dojenjem... (16.4.2014 2:59:53)
|
Nikad nisam mislila da cu pisati na ovoj temi kao ona koja ima problem, jer se smatram iskusnom mamom koja je prvo dijete uspjesno dojila vise od 16 mjeseci (prekinula zbog trudnoce), 6 mjeseci iskljucivo dojenje, sva ponosna sto dojim i svima pametovala i savjetovala:dojite, dojite, dojite, ali sam sad postala ocajna. U pocetku je sve islo OK: porod je bio sekcijom, ali svejedno je treci dan A.poceo samo dojiti i nisu ga u bolnici vise dohranjivali. Bradavicu je uzimao fino, nisam imala regade kao sa I., na prvoj kontroli dobio vise od 1,500kg. Ali...vec vise od dvije sedmice mene izludi bol u bradavicama, jer A.je poceo desnima pritiskati i uvrtati bradavicu dok doji. U prvi mah sam mislila da je zbog jakog letdowna pa sam se odmicala kad mlijeko krene prejako, ali on i kasnije nastavi tako. onda stalno pusta bradavicu dok doji i vraca je bukvalno usisavajuci je nazad. Pokusavala sam ga odmicati pa vracati kad jako otvori usta, ali on cim provuta ponovo pusti bradavicu i ponavlja sve. Onda smo probali i razlicite polozaje dojenja(lezeci, pa ga.stavljala na sebe, i naravno sjedeci),ali sve isto. Pokusavala sam i sa silikonskim sesiricima jedan dan, ali se taj dan od mirne bebice pretvorio u malog monstruma koji neprestano place, jer izgleda nije bio dovoljno sit. Ne bih nikako zeljela prestati s dojenjem, sama pomisao na to me deprimira i odmah bih zaplakala, ali svaki podoj mi je postao toliko stresan i bolan u tolikoj mjeri da izmedju podoja mislim i osjetim samo taj bol u bradavicama i cekam jaci prilikom novog hranjenja. Lejla, imas li kakav savjet? I je li neka od mama imala slicno iskustvo? Sta ste radile?
|
|
|
|