Mia -> RE: Problemi sa dojenjem... (4.4.2014 19:29:21)
|
Draga lejla ka, danima hocu da ti napisem post, ali nemam vremena. Htjela sam da ti se zahvalim na svim savjetima oko dojenja i na vremenu koje izdvajas za ove zenice koje te mole za pomoc [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Meni su jako pomogli tvoji postovi koje sam sa uzivanjem citala dok sam bila trudna. Mom djecaku su pune tri sedmice i mislim da smo hB dobro uspostavili dojenje. Iako sam porodjena na cr i ako su ga hranili na flasicu to vrijeme dok smo bili u bolnici, on ima dobar refleks sisanja i nismo imali problema sa dojenjem. Ja sam ga stavljala na dojke i dok smo bili u bolnici i koliko sam vidjela, nesto je izvlacio iz njih [sm=smiley1.gif] Bojala sam se da ce ga flasice pokvariti, ali hB nismo imali vecih problem kad smo izasli iz bolnice. Ja ga iskljucivo dojim, s tim sto sam mu do sada dala flasicu nekih 4-5 puta i to samo po 40 ml nakon podoja (to je bilo u prvim danima kad vise ni ja nisam imala snage da ga dojim). Sa tom praksom smo prestali i sad se iskljucivo dojimo. Naravno, da sam imala savjete sa strane da ga dohranjujem jer ljudi prosto ne mogu da vjeruju da je majka sposobna da iskljucivo svojim dojkama hrani bebu [sm=hudicek1.gif] Naravno, da zanemarujem te komentare, narocito sto u pravilu dolaze od osoba koje nisu uspjele sa dojenjem [sm=hudicek1.gif] Pelene su nam uvijek teske. Stolica bude 3-4, s tim sto barem dvije dnevno budu bas obilne i to toliko da prodje i pored pelene na sve ostalo [sm=smiley36.gif] Uglavnom, mislim da nam dojenje dobro ide i da nece biti problema. Ugrubo smo izvagali bebicu (muz se vagao sa njim i bez njega) i prije nekoliko dana je bio na + 750 gr [sm=bravo.gif] E da sad ne ispadne kao u onom vicu: ne prodajem nista, samo se hvalim [sm=smiley36.gif] ja imam pitanje za tebe: posto su poceli poblemi sa grcevima, zanima me da li mu smijem davati po kasikicu kamilice nekoliko puta u toku dana? Ovo pitam iz razloga sto ne bih voljela da sa davanjem kamilice pokvarim dojenje[sm=zmeden.gif] Pokusali smo grceve rijesiti sa kapima, ali bezuspjesno, tako da sada primjenjujemo sve sto nam neko savjetuje samo da ublazimo ovu muku [sm=smiley19.gif] Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|