MicoTico -> RE: Problemi sa dojenjem... (9.4.2014 9:16:47)
|
IZVORNA PORUKA: niki83 Evo i nas [sm=smiley1.gif] . Mi nemamo problema s dojenjem, ni sa grcevima..ali nas bljucanje smori! Danas imamo 26 dana, i ovo je krenulo prije desetak dana otprilike. Dojimo uredno, na zahtjev, nekada je to na sat, sat i pol, dva..i uredno ga dizem nakon podoja da podrigne, ali opet svaki put on izbaci odredjenu kolicinu. Nekada je to tek progutano mlijeko, a nekad vec preradjeno, onako sirasto. Patronaza nas prosli put vagala i kazu nista nije dobio na kilazi za proteklih 7-8 dana (a do tada je dobio 500g). Ne znam sada ima li to neke veze s ovim bljucanjem..i ne znam da li da ga nakon bljucanja opet stavljam na dojenje da nadoknadi..[sm=smiley36.gif] Ja sve nekako mislim izbaci visak, ali iz dana u dan sam pocela sumnjati.. I da, uredno puni pelenu, piski bas dosta, stolice su 2-3 u prosjeku na dan, zute boje, s tim da od jucer ima i zelenkaste sa nekom sluzi..[sm=zmeden.gif] . Posumnjala sam i na skok u razvoju od 3.sedmice, ali nije se manifestovao pojacanim dojenjem, placom i sl..samo ovo kako sam opisala.. Moji su oboje bljuckali, M pogotovo. I ja sam bila u dilemi da li da ponovo podojim kad vidim da je baš bljucnulo puno, ali me je patronažna od toga odvratila jer su lijepo doijali na kilaži, punili pelene, bili zadovoljne i vesele bebe. I dugo su mi bljuckali, smanjivalo se uvođenjem ostale hrane, negdje oko 6,7. mjeseca.
|
|
|
|