senka 81 -> RE: problemi sa dojenjem... (25.5.2013 19:06:06)
|
IZVORNA PORUKA: sabinos Lejla ka hvala mnogo na odgovorima. juce sam ocistila te naslage koje je imao u uglovima usta i vidim sinoc i danas ih nema.od juce dojim samo sjedeci,imam i jastuk za dojenje pa se nekako namjestamo.cini mi se da bolje hvata u sjedecem polozaju,odnosno pravilnije.bol je i dalje na bradavicama samo kad podoj krene,strpim se minutu-dvije i onda ide.samo eto jos uvijek osjecam to ziganje,probadanje u dojkama nakon podoja nekih 15 minuta,zigne par puta i prestane.ja sve se tjesim to mlijeko nadolazi[sm=zmeden.gif] procitala sam da se moze namazati i svojim mlijekom i staviti da se tako zraci,pa evo i to radim. jutros kad sam se tusirala vidim oko bradavica kao neki prsten,koji zahvata skoro polovinu areole,da li moze biti to onaj dio koji beba hvata tokom dojenja? imam ovu patronaznu sto mi je dolazila nekoliko puta,imam njen broj.mozda nju da nazovem?koliko dugo su one obavezne da obilaze porodilje? hajd valjda ce boljeti sve manje i manje.ja nemam iskustva,sva sam pogubljena [sm=smiley29.gif] moza i panicim bezveze ali hocu da budem sigurna. Sabinos, ja sam imala sličan problem nedavno, kada smo promijenili položaj kod dojenja.. Prvo sam mislila da je soor, pa kad sam iskljucila tu mogucnost, uvidjela sam da beba nepravilno hvata dojku. To me je bas boljelo, i imala sam pulsirajucu bol prisutn i po sat vremena nakon podoja (zato sam i mislila da je soor). Onda smo poceli ponovo dojiti u "starom dobrom ležećem polozaju" :-), i nakon 3 dana, bol je nestala. nakon toga, kad bih ga dojila sjedeći, pazila sam da beba dobro uhvati siku, čak i rukama svojim ja namještala kako treba da bude :-)
|
|
|
|