Azura -> RE: problemi sa dojenjem... (20.5.2013 0:00:41)
|
Pozdrav mamicama U uzasnoj sam nedoumici,ako moze makar rijec utjehe ili neki savjet dobro bi dosao.Moja bebica ima 33dana i dojenje je super islo imala sam mlijeka i previse.U bolnici sam se par dana jer nisam mogla zbog terapije da dojim,tada sam se izdajala pumpicom.Kada smo dosli kuci malo me uhvatila panika da nemam mlijeka zbog cega sam plakala,da se moglo cuti napolje.Onako uplakanu i oteknutu od placa,zateknu me patronazne,koja lijepa rijec ohrabrenja me smiri,I ponovo sve po starom,dojenje se nastavlja u najboljem redu.Bebica papala i spavala po 3h.Posljednjih dana hvata me ponovo neka panika,naime,jedne noci bebica je plakala i nije htjela da doji,ja u panici on uplakan,sta je sada Boze moj.Zaspao je oko 1h.Mene je poslije nekoliko sati uhvatila groznica.Razlog groznice je bila moja sika,koja je gorila.Sutradan sam imala temperaturu 38 i osjecala sam se uzasno.Poslije sam primjetila da moja dojka oko aerole sa gornje stane pocela da crveni i da gori.Davala sam bebi samo da nju doji da nebi zavrsila kod doktora.Ponekad bi dala i desnu.I taj problem sa lijevom sikom smo rijesili,ali osjecam da desna ima manje mlijeka.Moja beba sada cesce doji,krace spava,nekada samo sto je spustim probudi se.Ovo se desava navecer i ponekad nocu.Doduse,ja cesce samo doruckujem a za rucak kad imam vremena,uvijek mi je sve prece nego ja mojoj bebici.Pred vecer me hvata panika i neki strah i briga,od toga dali cu moci dojiti bebu,od muza slabo imam podrske njemu je najvaznije da on nije gladan.Danas je kupio AD mlijeko,ne zelim da ga otvaram.Ponekad osjecam da gubim snagu,pokusavam da mislim pozitivno ali brige ne daju mira,zelim da ga dojim svim srcem,zbog njega najvise,zobog sebe a i zbog materijalne strane.Da kazem da beba ima zutu kaku i da dobro nakvasi pelene.Svaki put kad ga raspremim svoju mamu upisa.I jos nesto,nekoliko dana poslije CR sam dobila temperaturu,imam je prisutnu cijelo vrijeme od 37,1-37,3.Kaze mi patronazna da je to znak da imam mlijeko.Moje dojke su uvijek jace tople od ostalog tijela i imam cesto ziganja,dali to nesto znaci ili je samo onako.
|
|
|
|