jasmin -> RE: problemi sa dojenjem... (26.4.2013 18:21:15)
|
IZVORNA PORUKA: srećicaa Molim vas za savjet-beba ima grčeve, dajem joj bio gaia kapi-20 dana, pa imali par dana pauzu jer ih nije bilo, pa evo zadnjih 7 dana ponovo dajem, 1-2 puta dnevno dam i espumisan iako nisam primijetila neki efekat, ali malo se čini mi se smiri kada ih pije jer su mu slatke, pa mu se sviđaju, eh sada nam je tu tetka koja je odgojila 3 djece i nijedno nije imalo grčeve, pa nam ispra mozak da mu trebam davati čaj od komorača. Ja znam da kada beba doji ne treba ništa, ali me interesuje da li mu taj čaj može škoditi ili on samo malo razrijedi mlijeko. S obzirom da mi stvara veliku nervozu mislila sam mu 2 dana dati čaj i skinuti je s dnevnog reda. Ne želim je povrijediti, niti se raspravljati s njom kao iskusnom mamom, ali ne želim ni davati bebi nešto uzalud, pa mislim da je ovo 2 dana dovoljno da kažem da smo pokušali, a opet da njemu ne bude nikakva šteta. Beba ima 40 dana. Dala bi mu čaj između 2 obroka, šta vi mislite može li mu taj čaj naškoditi? Moje bebice nisu imali grčeve niti sam im davala čajeve. Čaj možda može ublažiti grčeve,ali ne može ih iskorijeniti,kod neke djece ne može ni ublažiti. Tako tetkica bi trebala da zna da,ako beba ima grčeve,nema potpunog lijeka dok ne prođe taj period. Mada,ponavljam,neko kaže da čajek može ublažiti grčenje. Pokušaj i ti paziti na ono što jedeš. Dižem temu da se jave mame s iskustvom.
|
|
|
|