|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  189 190 [191] 192 193   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
11.12.2012 16:01:45   
Vinetu
LejlaKa, a i ostale savjetnice, hvala vam puno!

IZVORNA PORUKA: Taii
znaci da slobodno zahtjevam da ne hrane bebu na flasicu... jos jedna korisna informacija...

Ja zaista moram naglasiti da sam se poslije carskog osjećala veoma loše... otprilike 3-4 dana sam primala infuziju, 4 dana su mi držali kateter jer nisam mogla ni do WC-a, nisam se mogla puno pomjerati i zaista nisam mogla držati bebicu dugo u naručju... Samim tim, nisam ni mogla zahtjevati da bebu ne hrane flašicom jer nisam bila u stanju ni sebi pomoći, a kamoli dojiti dijete. Nadam se da ću ovaj CR podnijeti bolje... i zbog sebe i zbog bebice.

(odgovor članu Taii)
Neposredna veza do poruke: 4751
   [Obrisana poruka]
11.12.2012 16:08:18   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Vinetu)
  Neposredna veza do poruke: 4752
11.12.2012 16:53:13   
Lana_

IZVORNA PORUKA: morenaa

IZVORNA PORUKA: Lana_

kod nas je trajao tjedan dana user posted image

ma dajuser posted image nisi me nimalo utjesila hehe..ajd dobro prezivjet cemo nekako
user posted image

ma hajde sve to prođe i ne okreneš se već su narasli user posted image

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 4753
11.12.2012 17:47:31   
morenaa
hvala na podrsci drage moje. Nije uvijek lako al isplati se malo i pomuciti..najvise me nekako grize sto se u ovakvim situacijama ne mogu posvetiti starijem djetetu koliko bih htjela,al eto proci ce i ovo brzo. Iman tebi jedan posebanuser posted image

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 4754
11.12.2012 17:55:19   
morenaa

IZVORNA PORUKA: Vinetu

LejlaKa, a i ostale savjetnice, hvala vam puno!

IZVORNA PORUKA: Taii
znaci da slobodno zahtjevam da ne hrane bebu na flasicu... jos jedna korisna informacija...

Ja zaista moram naglasiti da sam se poslije carskog osjećala veoma loše... otprilike 3-4 dana sam primala infuziju, 4 dana su mi držali kateter jer nisam mogla ni do WC-a, nisam se mogla puno pomjerati i zaista nisam mogla držati bebicu dugo u naručju... Samim tim, nisam ni mogla zahtjevati da bebu ne hrane flašicom jer nisam bila u stanju ni sebi pomoći, a kamoli dojiti dijete. Nadam se da ću ovaj CR podnijeti bolje... i zbog sebe i zbog bebice.

Vinetu meni je poslije drugog carskog oporavak bio puno brzi, tako zelim i tebi.. bebu nisam mogla uzimati sama al sam stalno zivkala sestre da mi je dodaju da je dojim i kad bi zaspala da je vrate u krevetic. stalno je bila sa mnom i odmah je s dojenjem sve krenulo kako treba i izbjegla sam greske koje sam s prvim djetetom napravila sto se tice dojenja.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 4755
11.12.2012 18:02:59   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: morenaa
IZVORNA PORUKA: Vinetu

Vinetu meni je poslije drugog carskog oporavak bio puno brzi, tako zelim i tebi.. bebu nisam mogla uzimati sama al sam stalno zivkala sestre da mi je dodaju da je dojim i kad bi zaspala da je vrate u krevetic. stalno je bila sa mnom i odmah je s dojenjem sve krenulo kako treba i izbjegla sam greske koje sam s prvim djetetom napravila sto se tice dojenja.

Drago mi je zbog tebe!user posted image
I ja se nadam da će sve biti bolje nego prvi put...

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 4756
12.12.2012 8:59:03   
srećicaa
Drage mamice, informacija za sve vas koje trebate izdajalicu-za vikend popust u BABY CENTRU NA AVENT MANUELNE 20%, A NA ELEKTRONSKE 40%. Iako je meni predviđeni termin za porod tek krajem marta, ja baš nešto razmišljam da kupim ovu elektronsku, jer su mi i mama i njene sestre imale velikih problema sa mastitisom, pa me baš toga strah. Evo meni su se do sada grudi povećale za više od 2 broja-šta li će tek biti kada krene mlijeko. Iako je ovo mamina prva bebica ne strahujem od poroda-izdržati ću ja to kao i sve druge žene, ali me ipak strah ovog mastitisa user posted image Uživajte se svojim bebicama user posted image user posted image

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 4757
12.12.2012 9:04:13   
djoisa
IZVORNA PORUKA: srećicaa

Drage mamice, informacija za sve vas koje trebate izdajalicu-za vikend popust u BABY CENTRU NA AVENT MANUELNE 20%, A NA ELEKTRONSKE 40%. Iako je meni predviđeni termin za porod tek krajem marta, ja baš nešto razmišljam da kupim ovu elektronsku, jer su mi i mama i njene sestre imale velikih problema sa mastitisom, pa me baš toga strah. Evo meni su se do sada grudi povećale za više od 2 broja-šta li će tek biti kada krene mlijeko. Iako je ovo mamina prva bebica ne strahujem od poroda-izdržati ću ja to kao i sve druge žene, ali me ipak strah ovog mastitisa user posted image Uživajte se svojim bebicama user posted image user posted image

mastitis nikako nije nasljedan, zato nemoj se bojati unaprijed..

imas i pp pa malo procitaj

sretno

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 4758
12.12.2012 9:47:53   
tinkivinki
meni je posle carskog mlijeko nadoslo tek 4 dan,tako da sam ja malog dojila do iznemoglosti i onda trazila flasicu da dohranim,cisto da malo odmorim i da on zaspi.da,oni su ga hranili na flasicu 24 sata dok sam ja bila u sok sobi.to nije napravilo nikakav problem sa dojenjem,ja jos uvijek dojim,a njemu 13 mjeseci

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 4759
12.12.2012 10:02:14   
jele85dr
evo ja se javljam, bili smo kod pedijatra juce.
ipak vaga i moj instinkt nisu lagali.
dobila je 360gr za 3 sedmice. malo user posted image
doktorica je savjetovala ad. tj.prvo dojenje, pa dodati 30ml ad mlijeka. ako prihvati i popije sve, onda povecati na 60ml.
shrvana sam bila. proplakala sam kao kisna godina. user posted image user posted image
poslije sam se malo smirila, ipak nije sve tako crno.
i sinoc oko 8h sam ju podojila, opet kratko, pa smo dali 30ml tog ad-a, jedva je pojela.
i onda sam odlucila ovako: da izdojim dojke koliko mogu, ako bude 120, super, dajem joj to, ako ne bude 120, onda dodati ad-a koliko treba da bude ukupno 120ml (pedijatrica je rekla da je to otprilike mjera za jedan obrok ako ih ima 8 u toku dana). i sinoc oko 11 se probudila i ja sam izdojila za 15 minuta iz obje dojke 140ml user posted image tako da mlijeka ima, ali je gospodjica izgleda lijena vuci user posted image dali smo joj to (na flasicu, znam da nije najpametnije, ali stvarno presporo ide na kasikicu), pojela je 70ml u cugu i izbacila. onda smo nekako uspjeli dati jos 30ml, ali to sve nekako uz naguravanje, nije htjela, pa je na kraju zaspala, pa smo joj kroz san davali user posted image jutros se probudila u pola 5, izdojila sam 110, pojela je sve, ali opet 70ml odjednom, pa pauza, pa ostatak sporije.
nesto kontam, mozda joj se zeludac navikao na manje kolicine, pa teze prihvata vise odjednom user posted image
jutros u 9 je pojela 115ml, pet 70ml, pa ostatak..
nazvacu danas pedijatricu da pitam da li da nastavim ovako, ili da ipak idem sa dodavanjem ad-a.
razmisljala sam cak, prvo podojiti (da ne zaboravi potpuno siku user posted image ) pa onda izdojiti, pa dati izdojeno. iako tada nemam potpunu kontrolu nad tim koliko je pojela...

sta mi savjetujete? sta mislite o svemu ovome? da nastavim ovako? ipak mislim da je bolje moje mlijeko nego ad.
mada, uradicu laboratorijske nalaze sutra, kazu da slab napredak moze biti zbog nedostatka zeljeza. ali kontam, ako je prvi mjesec okej napredovala, ne vjerujem da mi je zeljezo u drugom mjesecu losije, mada nije iskljuceno.

eh sad, zasto je to tako kako je.. mlijeka ima, a ona ga nije dobijala, cak i uz kompresije dojke itd..
jedino sto mi pada na pamet je da je lijena. da se navikla ispocetka da mlijeko ide u ogromnim kolicinama i da ne mora vuci, i da kad je to prestalo, da se nije htjela previse patiti da dodje do hrane. jedino mi je tu cudno sto nakon dojenja nije htjela prihvatiti izdojeno na flasicu. ali to ju je vjerovatno zbunjivalo pa zbog toga nije htjela.

evo citiracu sebe, prvo javljanje na ovu temu.
IZVORNA PORUKA: jele85dr
.....
prve tri sedmice sam imala jako puno mlijeka, dojke su prije svakog podoja bile prepune. izadaja sam rijetko, tj.samo toliko da mi olaksa tu prepunjenost. nakon te tri sedmice je prepunjenost nestala. nakon prvobitnog straha da je mlijeko nestalo, nakon googlanja saznadoh da se uspostavila ponuda i potraznja. ALI! od tada je beba nervozna pri skoro svakom podoju. tj.samo nocu nije i ujutro. budi se jednom u toku noci da doji, zavisno od toga kad je prethodno vece dojila, uglavnom oko 4 ili 5h ujutro, i onda u toku dana na svaka 3h, ponekad i cesce. situacija je sljedeca: pocne lijepo da sisa dok se ne otpusti mlijeko, onda izbaci bradavicu dok jaki mlaz ne oslabi, nakon toga ponovo uhvati i lijepo sisa i guta. koliko sam uspjela primijetiti, sisa samo dok mlijeko tece samo, onda izbaci dojku i nastane vriska i negodovanje. ja ju podignem da podrigne i vratim ju na dojku, nekad nastavi normalno, nekad ne, ne znam od cega to zavisi. kad joj usne dodirnem prstom vidim da zeli jos da doji, a kad joj priblizim bradavicu - nece, vristi, mase glavom lijevo desno, nekako joj uspijem uglaviti dojku i onda nastavi dojiti jos kratko, ali uz negodovanje, razvlacenje bradavice (drzi ju cvrsto, ali vristi). .........
ne znam jesam li rekla da beba mirno doji u toku noci i rano ujutro, sada mi se u toku noci dojke prepune, a mislim da bebi to i odgovara, jer mlijeko cijelo vrijeme tece samo. a onda tokom dana dojke nikako nisu prepunjene, cak stavise mekane su. i kako dan odmice i ona sisa, imam osjecaj da isisava sve vise i da se stvara sve manje tj.nedovoljno. je li to uopste moguce?
........

kako god okrenem i razmislim, vratim se na ovo sto sam podebljala. flasicu smo joj dali par puta, i to caj u njoj, tako da ne vjerujem da je zbog toga doslo do konfuzije, a i flasica je mala sa jednom rupicom.
ne mogu da shvatim da je ona, klipara od 5 kila, user posted image takva ljencuga user posted image

(odgovor članu jele85dr)
Neposredna veza do poruke: 4760
12.12.2012 10:04:17   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: srećicaa

Izdajalica nije čak ni potreban, a kamoli neophodan komad opreme.

I samo izdajanje je vrlo kontraverzna procedura, naročito ako majka planira dojiti dijete. Električna izdajalica će vjerovatno trebati majkama koje se rano vraćaju na posao (3-6 mjeseci bebinog života) i planiraju izdajati svoje mlijeko da bi beba nastavila ishranu majčinim mlijekom i nakon povratka majke na posao. Inače je neisplativa investicija.

Naše dojke su konstruisane da "puštaju" mlijeko onda kad ih stimulišu bebina usta. Bebina usta su topla, vlažna, imaju specifičan način kretanja i masaže dojke u kojima učestvuju jezik, nepce, usne. Sve to ne može oponašati ni jedna izdajalica. Izdajalice rade na principu vakuuma, i u glavnom samo vakuuma (neke imaju dodatne mehanizme za laganu masažu, ali se opet radi o hladnoj, tvrdoj plastici/silikonu).

Ovo pišem da podvučem da izdajalica nije nešto što je potrebno. I kad dođe do toga da je neophodna, sigurno se može kupiti.

Možda je bolje proučiti malo tehnike ručnog izdajanja, jer ako dođete u situaciju da morate izdojiti dovoljno je malo ručno izdojiti. Jer ako izajate puno, ako izdajate do kraja, nakon bebinog podoja vi zapravo stvarate vještačku potrebu za mlijekom i grudi će proizvoditi sve više, a vi ćete imati sve veću potrebu da se izdajate.

Ako se izdaja zbog prepunjenosti u samom početku onda je princip da se izdoji samo toliko koliko će napraviti olakšanje od napetosti i bola, nikako previše i do kraja.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 12.12.2012 10:07:43 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 4761
12.12.2012 10:09:27   
jele85dr
da dodam, naravno da bih se htjela vratiti dojenju i samo dojenju, ne znam da li ce to biti moguce, ali pokusavacu. user posted image
i planirala sam zovnuti svoju patronaznu da pitam za savjet, da li bih mogla nastaviti dojenje i kako. i da ona pogleda kako to mlijeko ustvari ide, i je li njoj stvarno tesko vuci..
ne znam, kazu da beba vuce bolje od izdajalice, ali ova moja je izgleda neka specijalna beba user posted image . i ja kad izdajam, i mlijeko se otpusti, ide fino tako jedno vrijeme, i onda prestane teci, ali kako dalje izdajam, opet ide nekoliko mlazova, pa se opet pokrene refleks otpustanja, da li ova nije mogla cekati sljedeci refleks ko cega znati.
a nocu je vjerovatno bila strpljivija, pa je praznila dojke do kraja (ali stvarno je praznila, budu kao spuzve). danju sam i na dodir osjecala da ima jos...

vidim ovo za izdajalice aventove, ja koristim posudjenu, razmisljam da kupim sad kad je na snizenju. + imam nekih 10% popusta koje smo dobili u porodilistu od baby centra. mozda bi mi i to priznali? ispala bi me 70ak KM. user posted image

(odgovor članu jele85dr)
Neposredna veza do poruke: 4762
12.12.2012 10:21:21   
djoisa
jele, jele user posted image

komplikujes mnogo

beba koja je u prvom mjesecu dobila 900 gr, a u drugom cca 120 gr/sedmicno dobiva sasvim solidno na kilazi..nasla sam podatak da je za neke bebe dobitak i od 113-142 grama tjedno prihvatljiv

neke bebe su jednostavno takve, imali smo odvdje na forum primjer esimicine bebe, dalje su se javljale majke koje su takodje zbog straha slabog napredovanja uvele flasicu i bebe su opet imale manje kila nego sto su po nekim pravilima trebale imati..

ako si davala caj, vodu i sl i sve to maloj bebici mijenje obrok, a od caja se ne dobijaju kile,a ni od vode..

ovo sto si napislala, ovaj svoj raspored, neces moci dugo postovati
kako sam skontala ti si sad presla skoroz na izdajanje? zasto? da bi mjerila pojedenu kolicinu?

izdajanjem  u ovakovoj situaciji nije rijesenje..
sad sta se moze desiti:izdajanje moze smanjiti kolicinu mlijeka, neces uvijek moci izdojiti dovoljnu kolicinu, bebu si upoznala s flasicom, moze doci do potpunog odbijanja bradavice i sl.

ko ti je preporucio nalaze i zasto?

mlijeko iz dojke ide u valovima, to je normalo i tada bebe gutaju..zato im ne treba davati flasicu jer iz nje ide uvijek isto..bebe koje doje nauce da cekaju slijedeci "val" mlijeka samo ih ne treba zbunjivati flasicom..

(odgovor članu jele85dr)
Neposredna veza do poruke: 4763
12.12.2012 12:39:08   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: jele85dr

da dodam, naravno da bih se htjela vratiti dojenju i samo dojenju, ne znam da li ce to biti moguce, ali pokusavacu. user posted image
i planirala sam zovnuti svoju patronaznu da pitam za savjet, da li bih mogla nastaviti dojenje i kako. i da ona pogleda kako to mlijeko ustvari ide, i je li njoj stvarno tesko vuci..
ne znam, kazu da beba vuce bolje od izdajalice, ali ova moja je izgleda neka specijalna beba user posted image . i ja kad izdajam, i mlijeko se otpusti, ide fino tako jedno vrijeme, i onda prestane teci, ali kako dalje izdajam, opet ide nekoliko mlazova, pa se opet pokrene refleks otpustanja, da li ova nije mogla cekati sljedeci refleks ko cega znati.
a nocu je vjerovatno bila strpljivija, pa je praznila dojke do kraja (ali stvarno je praznila, budu kao spuzve). danju sam i na dodir osjecala da ima jos...

vidim ovo za izdajalice aventove, ja koristim posudjenu, razmisljam da kupim sad kad je na snizenju. + imam nekih 10% popusta koje smo dobili u porodilistu od baby centra. mozda bi mi i to priznali? ispala bi me 70ak KM. user posted image

jele ja sam se sa prvim djetetom zeznula tako,naime kad je moja curica imala 6 mjeseci,falilo joj je kao nekih 300 grama da udvostruci tezinu,i dr nam preporucila aptamil da je dohranjujem.i ja sam tada mogla da izdojim kolicinu koja je njoj za taj uzrast bila potrebna,ali sam mislila da joj fali.moja greska ,dijete nista nije bolje napredovalo samo je u roku od mjesec prestala potpuno da doji,pa sam ja jos mjesec izdajala i davala na flasicu.ako beba normalno spava,kaki i vesela je nema razloga za brigu.ti imas dovoljno mlijeka,opusti se i uzivaj u dojenju,kad smo mi pod stresom to se odrazava i na nasu dijecu.

(odgovor članu jele85dr)
Neposredna veza do poruke: 4764
12.12.2012 14:07:15   
mist
Pozdrav za sve mamike! Ja sam mama "dojilja" dječaka od nepunih četiri mjeseca. Isključivo dojimo, nismo još nikada ni pomislili drugačije, iako oko nas ima mnogo pametnih koji tvrde da mu je malo jer je dosta plačljiv, da mi mlijeko nije kvalitetno, na šta se posebno osipam i još puno savjeta, a uglavnom od onih koji su svoju djecu dojile jedan dan i shvatile da nemaju mlijeka. Još me nervira i kada mi kažu da će biti puno razmažen jer je stalno na sisi, a ja poludim, pa je li ružno da svoje djete razmazim ljubavlju? Uh mnogo se izjadah, ali moram nekome, jer u okruzenju imam toliko mamica sa bebama, ali ni jedna ne doji i nemoguće je pričati sa njima, jer su one "pametnije" i odmah su dale bebi AD i na svaki moj problem gledaju kao da ja imam problem u glavi, valjda zato što dojim! Moje pitanje je da li se vaše bebe bude često noću, moj beban se budi svakih dva sata, nekad i češće, može se umiriti samo ako mu dam da siki, ništa nosanje, dudu svakako neće. Danju kako kad, nekad isto tako, a nekad prođe po dva i po sata bez dojenja. Svi tvrde da je do sada trebao da izbaci noćne obroke. Mi i dalje nastavljamo da dojim, jeste da je mama previše neispavana jer nema ni danju spavanja, pa bi bar da se utješim da ima još beba koje se tako često bude, a lijepo napreduju i mame imaju naravno dovoljno mlijeka.

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 4765
12.12.2012 14:30:50   
Hannan
Kod dojene bebe nema pravila, moj sin je dojio 11mj, i cijelo vrijeme se budio, obicno kad tek zaspi spavao je oko 3-4h u komadu poslije nije bilo pravila od nekad na 5 min, nekad 15 nekad sat, dva ...isto tako se budio i kad je prestao dijiti sve do 2g i 4mj. To ne znaci da je gladan, ni da je zedan, nego jednostavno treba tvoju blizinu. Uvijek mi naumpadne moja seka kako me tad zezala, spavala jednom kod nas i vidjela kako ja u snu njega stavim da doji i zaspim i on kad mu naumpadne samo se primakne uzme gutljaj dva i nastavi, kaze ona ti njega "prikljucis" i spavas ko top :) samo se nekad okrenem na drugu stranu i njega prebacim, oslobodim drugu dojku i nastavim :)
Mala od moje prijateljcie se nije budila prvih mjeseci npr doji oko ponoci i ujutro nekad oko 7-8h, ali je poslije 6-7mj pocela da se budi.
Ovo sam npr. primijetila mada ne mora nista da znaci, ali posmatrajuci 3 bebe moja, sekina, zaovina, npr. stavim bebu na spavanje, podoj izaspi, ja ustanem, i ona se ne budi ali cim ja dodjem u krevet krene budjenje :)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu mist)
Neposredna veza do poruke: 4766
12.12.2012 14:41:13   
djoisa
IZVORNA PORUKA: Hannan

. Uvijek mi naumpadne moja seka kako me tad zezala, spavala jednom kod nas i vidjela kako ja u snu njega stavim da doji i zaspim i on kad mu naumpadne samo se primakne uzme gutljaj dva i nastavi, kaze ona ti njega "prikljucis" i spavas ko top :)

e ovako je i kod mene user posted image
jos ona spavacica sa prorezima, ko samoposluga user posted image
ja nikad nisam probala da ga nosam u po noci, dam sisu i nastavim spavanje..nikad ne znam koliko puta se on probudi u toku noci

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 4767
12.12.2012 15:22:47   
mist
Uh sad mi je mnogo lakse kad znam da nismo jedini koji najveći dio dana i noći provedu sikeći. Uglavnom slušam priče "legne u osam i spava do osam". Hvala vam puno!

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 4768
12.12.2012 15:39:14   
sabinos

IZVORNA PORUKA: mist

Uh sad mi je mnogo lakse kad znam da nismo jedini koji najveći dio dana i noći provedu sikeći. Uglavnom slušam priče "legne u osam i spava do osam". Hvala vam puno!

aha,u bajkama i reklamama...

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu mist)
Neposredna veza do poruke: 4769
12.12.2012 16:51:34   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: djoisa

IZVORNA PORUKA: Hannan

. Uvijek mi naumpadne moja seka kako me tad zezala, spavala jednom kod nas i vidjela kako ja u snu njega stavim da doji i zaspim i on kad mu naumpadne samo se primakne uzme gutljaj dva i nastavi, kaze ona ti njega "prikljucis" i spavas ko top :)

e ovako je i kod mene user posted image
jos ona spavacica sa prorezima, ko samoposluga user posted image
ja nikad nisam probala da ga nosam u po noci, dam sisu i nastavim spavanje..nikad ne znam koliko puta se on probudi u toku noci

isti slučaj kod mene,što se tiče spavanja koda nemam bebu,spava po noći od 10-7 ujutro uz jedno buđenje i to na moje insistiranje,lagano je okrenem,dam siku,a ona kad je osjeti sam se priključi...divota,nema frke plača i nosanja...

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 4770
13.12.2012 10:03:36   
jele85dr
@ djoisa, @ tinkivinki,
ne prihvata flasicu, ne prihvata dojku. tacnije doji kratko, svaki put sve krace i krace, iza nje izdajam po 50ml. ne kaki od ponedjeljka. ne prihvata ni ad. u toku dana cu se jos truditi, do veceri zovem pedijatricu ako ne bude pila po 120ml po obroku.
juce je imala 6 obroka po cca.100ml, sve moje mlijeko izdojeno, + 30ml ad-a jedva. koji put je "srknula" malo iz dojke.
minimum za njenu tezinu/starost je 120mlx8.

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 4771
13.12.2012 10:16:51   
tinkivinki
pa nece dojku kad joj dajes flasicu,zasto si uopste pocela izdajati mlijeko i davati na flasicu?gdje si nasla da mora 120*8?moja je vrlo brzo prestala dojiti kad sam pocela davati na flasicu,a nikad nije mogla popiti kolicinu mlijeka koja je pisala na kutiji ad za njen uzrast.mislim da je svako dijete jedinstveno.a sto se tice stolice dok sam je samo dojila znalo se desiti i 7 dana da nema stolicu,a onda poplavauser posted image

(odgovor članu jele85dr)
Neposredna veza do poruke: 4772
13.12.2012 10:26:02   
djoisa
jele,
ja bih ti preporucula da budes upornija u stavljanju na dojku, insistiraj na dojenju..flasica ti samo pravi problem..i mislim da je dobro da je ne prihvata user posted image  tehnika sisanja dojke i flasice je potpuno razlicita, bebe koje nauce na flasicu ne znaju da doje i obrnuto..

prije podoja zagrij dojke, toplim peskirom ili ako imas mali termofor na vodu, opusti se, pusti bebu da sisa..mozes joj dodatno pomoci kompresijama - potrazi na netu, youtube...kad zavrsi s jednom stranom stavi je na drugu..nemoj svoju nervozu prenositi na bebu, nadji nacina da se opustis..ako i dalje smatras da joj nije dovoljno ponovo je vrati na prvu dojku i tako u krug user posted image ..

jesu li pelene popiskene, mokre?

kako ona tebi izgleda, jel dovoljno budna, kako spava , jel prati desavanja u okolini i sl?

bebe koje doje, a tvoja je dojila do sad, ne moraju imati stolicu svaki dan, pa cak ni nekoliko dana..

meni je bezveze da je forisiras da mora popiti 120 ml po obroku,
onaj post od jucer, rekla si da je dr. savjetvala nakon dojenja 30 ml dohrane, kako si preko noci dosla do toga da joj dajes samo obroke ad i to 120 ml? ako nastavis davati ad i to 8x na dan, prijeti ti upala dojki-ne treba ti da sad po ovoj zimi ides po doktorima..ostavi flasicu...

nema razloga za paniku..opusti se tebi je to sad najvaznije..

miljeka imas, to nije upitno..jos samo da se opustis prestanes gledati dane, sedmice, sate, vagu i mililitre user posted image

znaci: opusti se i stavi bebu na sisu i sve ce se samo regulisati, ma koliko tebi to tesko bilo povjerovati...samo hrabro..i javi kako ide

< Poruku je uredio djoisa -- 13.12.2012 10:27:52 >

(odgovor članu jele85dr)
Neposredna veza do poruke: 4773
13.12.2012 10:33:26   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: djoisa

jele,
ja bih ti preporucula da budes upornija u stavljanju na dojku, insistiraj na dojenju..flasica ti samo pravi problem..i mislim da je dobro da je ne prihvata user posted image  tehnika sisanja dojke i flasice je potpuno razlicita, bebe koje nauce na flasicu ne znaju da doje i obrnuto..

prije podoja zagrij dojke, toplim peskirom ili ako imas mali termofor na vodu, opusti se, pusti bebu da sisa..mozes joj dodatno pomoci kompresijama - potrazi na netu, youtube...kad zavrsi s jednom stranom stavi je na drugu..nemoj svoju nervozu prenositi na bebu, nadji nacina da se opustis..ako i dalje smatras da joj nije dovoljno ponovo je vrati na prvu dojku i tako u krug user posted image ..

jesu li pelene popiskene, mokre?

kako ona tebi izgleda, jel dovoljno budna, kako spava , jel prati desavanja u okolini i sl?

bebe koje doje, a tvoja je dojila do sad, ne moraju imati stolicu svaki dan, pa cak ni nekoliko dana..

meni je bezveze da je forisiras da mora popiti 120 ml po obroku,
onaj post od jucer, rekla si da je dr. savjetvala nakon dojenja 30 ml dohrane, kako si preko noci dosla do toga da joj dajes samo obroke ad i to 120 ml? ako nastavis davati ad i to 8x na dan, prijeti ti upala dojki-ne treba ti da sad po ovoj zimi ides po doktorima..ostavi flasicu...

nema razloga za paniku..opusti se tebi je to sad najvaznije..

miljeka imas, to nije upitno..jos samo da se opustis prestanes gledati dane, sedmice, sate, vagu i mililitre user posted image

znaci: opusti se i stavi bebu na sisu i sve ce se samo regulisati, ma koliko tebi to tesko bilo povjerovati...samo hrabro..i javi kako ide

ja sam razumila da ona svoje mlijeko izdaja i daje na flasicu,a dodaje samo 30 ad koje beba ne moze popiti jer je sita.zato sam je pitala odakle joj informacija da treba bas toliko da popije?a ona moze odvesti pedijatru cisto da umiri savjest da je sve u redu.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 4774
13.12.2012 10:43:07   
djoisa
ma nebitno, to nije put ka uspjesnom dojenju..

izdajanje je nepotrebno skroz, jer ima bebu koja doji, ali po njoj kratko ili je ponekad nervozna na dojci, to nije razlog za davanje flasice i ad, mjerenjem ml i ostalim komplikacijama..

eto gore na stranici lejla je pisala o izdajanju..

zdrava beba ne drzi dijetu, nego jede kad je gladana i koliko joj je dovoljno da se zasiti..
mi ne moramo znati koliko je to mlililitara..

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 4775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  189 190 [191] 192 193   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  189 190 [191] 192 193   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

ginekolog
layly

najbolji ginekolog u Mostaru:

Dr.Sarić (74%)

Dr.Ademović (4%)

Dr.Tanović (22%)

Broj svih glasova: 27

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *