|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
16.12.2012 12:34:50   
jele85dr
evo ovako. zadnja 3 dana je malo bolja sitaucija, vise je sisala, malo smo ubacivali flasicu, ja se izdajam kad i koliko stignem.
fazon je sto ona nece da jede kad je budna! nece flasicu, nece moje mlijeko iz flasice, nece ad iz flasice, nece siku kad je budna! kad je u polusnu, kad se tek pocne buditi, onda ide dobro, ali ona se za neko vrijeme probudi potpuno i onda vise nece da jede. mislila sam da je u pitanju kolicina mog mlijeka, i da sporije ide i sa cescim pauzama, ali nije to (iako se mlijeko zaista pocelo smanjivati, kud nisam ranije pocela izdajati), nego ju nesto muci dok je budna.
pomislila sam da je to mozda sto joj je vidi bolji pa vise razgleda i to joj skrece paznju, ali pokusavala dam ju dojiti u zamracenom, u tisini itd ali nije uspijevalo. jedino s cim povezujem odbijanje hrane (flasica, sika) je BOL. kod pedijatra smo bili vec nekoliko puta, svaki put pregleda usta, i kaze da je sve u redu..
istrazivala sam na netu, kazu mozda su zubi, ali rano je jos za zube, a i prihvata dudu normalno, znaci da je do gutanja. tako da je mozda uho ili grlo. ili mozda soor? jos sam razmisljala mozda je probava. kazu da im stomacic pocne raditi onog momenta kad krenu unositi hranu u stomak, pa je mozda upravo to problem...
onda sam razmisljala, mozda ju je jednom nesto zaboljelo kad je sisala, pa je to zapamtila i od tada uvijek siku povezuje sa boli i zato ju odbija. ali ne bi onda odbijala flasicu. tako da mislim da je do gutanja ili probave. STA VI MISLITE?

jer svaki put ju mogu podojiti kad se tek budi, znaci u toku noci ili ujutro, i onda poslije kad se tek probudi, ne smijem dozvoliti da se previse probudi.
ima li neko neki savjet? kako da odrzim laktaciju? jer nema sanse da ona moze dojiti toliko koliko je potrebno za odrzanje laktacije i povecanje. koliko mi izdajanje moze u tome pomoci? koliko cesto da se izdajam? sada uspijem izdojiti oko pola litre dnevno, ako cu 5-6 puta izdajati. nekad manje, nekad vise. nekad se izdojim svega 3 puta..
je li pametno ovo hranjenje u snu?
i samo me savjetujte za to izdajanje, kako da radim, da napravim neki raspored? koliko puta dnevno?

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 4801
16.12.2012 17:23:33   
djoisa
Jele, kako je hranis u toku noci?

(odgovor članu jele85dr)
Neposredna veza do poruke: 4802
16.12.2012 18:58:15   
chuci
a šta radiš sa izdojenim mlijekom ako ga ona već neće popiti?

meni nikako nije jasno to povećanje proizvodnje na silu pumpicom, kad ti nemaš kud s tim mlijekom jer ga ona ni iz flašice neće piti?
mislim ja nisma savjetnica ja govorim iz svog ugla a to je ugao koji ima historiju problema sa prepunjenim grudima, pa mi nije jasno zašto ti to želiš jer nije nimalo ugodno. a izdajati stalno i bacati ili lediti mlijeko i nadati se da će ona odjednom ustati ujutro i htjeti dojiti jaaaako mnogo pa neka ima rezerve mi je niđe veze. ako ona poveća potražnju u nekom trenutku za 2-5-10 dana nebitno, tada ćeš je pustiti da sisanjem navlači sebi koliko želi i gotovo. sike će brzo odreagovati povećanjem proizvodnje kada to beba sisanjem zatraži.

ako misliš da ima neki zdravstveni problem onda idi dr i traži da joj urade nalaze, pa ćeš vidjeti ima li kakvu upalu. iako mislim da je u pitanju upala npr ušiju, kada bebe imauju problema sa sisanjem, one neće ni noću da doje, a tvoja hoće.

zašto ti je problem da je dojiš u polusnu jedno vrijeme. uspavaj je 3-4 puta tokom dana. i moj doji kada se budi najčešće jer mi tako najbolje podoji.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 4803
16.12.2012 20:02:43   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: chuci

a šta radiš sa izdojenim mlijekom ako ga ona već neće popiti?

meni nikako nije jasno to povećanje proizvodnje na silu pumpicom, kad ti nemaš kud s tim mlijekom jer ga ona ni iz flašice neće piti?
mislim ja nisma savjetnica ja govorim iz svog ugla a to je ugao koji ima historiju problema sa prepunjenim grudima, pa mi nije jasno zašto ti to želiš jer nije nimalo ugodno. a izdajati stalno i bacati ili lediti mlijeko i nadati se da će ona odjednom ustati ujutro i htjeti dojiti jaaaako mnogo pa neka ima rezerve mi je niđe veze. ako ona poveća potražnju u nekom trenutku za 2-5-10 dana nebitno, tada ćeš je pustiti da sisanjem navlači sebi koliko želi i gotovo. sike će brzo odreagovati povećanjem proizvodnje kada to beba sisanjem zatraži.

ako misliš da ima neki zdravstveni problem onda idi dr i traži da joj urade nalaze, pa ćeš vidjeti ima li kakvu upalu. iako mislim da je u pitanju upala npr ušiju, kada bebe imauju problema sa sisanjem, one neće ni noću da doje, a tvoja hoće.

zašto ti je problem da je dojiš u polusnu jedno vrijeme. uspavaj je 3-4 puta tokom dana. i moj doji kada se budi najčešće jer mi tako najbolje podoji.

potpisujem ovo,mislim da je jele sebi sama iskomplikovala,dijete treba da doji,ako nece ne mozes ti na silu njoj ugurati koliko mislis da ona treba popiti,pusti je kad ogladni dojice.a ako osjecas da nesto nije u redu odvedi dr da umiris savjest,ako mislis da pedijatar koji je pregledao nije to uradio kako treba odvedi drugom.i onda jele ako je sve u redu pocni da dojis,a mani se flasica i izdajanja

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 4804
18.12.2012 15:18:04   
jele85dr
u tom kriznom periodu se budila pred jutro izmedju pola 5 i pola 6. a zadnji vecernji "podoj" (ako se to tako moglo nazvati) je bio oko 22h.

@chuci: mlijeko stoji u frizideru. nije bitno sta cu s njim, izdajanjem zelim odrzati kolicinu. mozda grijesim, ali mislim da je nepraznjenje dojki dovelo do ovoga. ona je sisala dok je mlijeko islo u prvom let downu, nije nikad cekala drugi. to joj je u pocetku bilo dovoljno, ali vise nije. pa sam jedno vrijeme pocela kombinovati obje dojke, pa je i to bilo okej jedno vrijeme, ali kako je svaki put u dojkama ostajalo mlijeka, svaki put se stvaralo sve manje i ona je u prvom let down-u uspijevala dobiti sve manje. ja sam to tako nekako zakljucila, ne znam, mozda stvarno grijesim user posted image zasad idemo ovako, samo ju dojim, ne dodajem ni ad ni nista, izdajam se poslije podoja. nekad joj ponudim svoje, ali uglavnom ne, pustim ju da sama zatrazi kad je gladna.
to za navlacenje mlijeka i skokova u razvoju, nikad to nisam dozivjela od nje, sisanje satima, na prazno.. ona odustaje kad mlijeko prestane ici (radim kompresije da ju zadrzim sto duze na dojci). ne znam, evo ide ovako kako ide pa cemo vidjeti. sutra idemo na kontrolu, pa cu vidjeti sta je s tezinom.
sve u svemu, zakljucila sam da se ne trebam nervirati. dojila, ne dojila. voljela bih da dojim, ako ne ide - ima ad, sta se moze.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 4805
23.12.2012 21:25:25   
Zlaatna
Pozdrav svima
Nemam vremena da iscitavam temu, a potrebna mi je pomoc. Mojoj malenoj je mjesec dana, i do sada sam je iskljucivo dojila, prije par dana sam imala stomacnu gripu i visoku temperaturu pracenu povracanjem, nakon toga sam primjetila da maloj fali hrane, pocela je da place. Doji dok ide mlijeko i zatim pusti siku i pocne da place. Isprva sam mislila da su grcevi, pa sam uzela pumpicu, pokusala da izdojim mlijeko i ostala zapanjena...mlijeka nema! Dakle moje mlijeko joj nije dovoljno. Sta da radim? Kako da ga pojacam? Uvela sam joj i dohranu, ali zelja mi je da iskljucivo bude na mom mlijeku. Ocajna sam! Imam osjecaj da je nesto do mene user posted image user posted image

< Poruku je uredio Zlaatna -- 23.12.2012 21:26:09 >

Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni i jos cudnije kako cesto bas to malo nedostaje...

(odgovor članu jele85dr)
Neposredna veza do poruke: 4806
23.12.2012 22:33:58   
chuci
Vrlo vjerovatno da ti je mala imala skok u razvoju a ti si napravila grešku koju mnoge naprave i dala dohranu.

Ovo bi te pitala savjetnica za dojenje pa ako ti nije problem napiši kad ona vidi tvoj post neka odmah ima informacije. KOliko beba često doji. Kako doji noću? KOliko ima upišanih i ukakanih pelena (upišana je pelena u kojoj ima količina tečnosti od par kašika znači ne čaša tečnosti, ukakana je pelena u kojoj je količina kake kao kovanica od 5 KM). Jel daješ jedan podoj jedna dojka ili obe?

Nekoliko činjenica koje moraš doooobro zapamtiti:
količina mlijeka se ne može izmjeriti pumpicom. Neke žene nikada ni kap ne mogu ispumpati, a uredno doje djecu godinu, dvije kako ko.
Djeca plaču i iz drugih razloga osim gladi.
Tvoj zaključak da zato što nisi uspjela ispumpati mlijeko mlijeka nema, te joj tvoje mlijeko nije dovoljno je potpuno pogrešan i navešće te na put prestanka dojenja.
Bebe radije jedu iz flašice kada im se nudi i dojka i flašica jer iz flašice mlijeko stalno teče a iz dojke ide u valovima. KAda prestane teći mlijeko beba mora opet jako sisati da bi pokrenula novi val otpuštanja mlijeka.

Vrlo dobar i jednostavan način da povećaš količinu mlijeka jeste da pustiš bebu da doji. Beba svojim sisanjem daje signal dojkama da trebaju proizvesti više mlijeka.
Kada beba više ne želi dojiti ili se uznemiri na dojci nakon završetka prvog vala mlijeka (ne bi vjerovala koliko često je ovo uzrok davanja flašice i uzrok prestanka dojenja kroz mjesec-dva.) ti je podigni da se podrigne, pronosaj da se smiri pa je probaj ponovo vratiti. Neka ti flašica ne bude opcija. Svaka flašica znači da beba tada nije podojila nikakvo mlijeko iz dojki a to dojkama daje signal da smanje količinu mlijeka.

Ključna stvar je da je kod dojenja sve u psihi majke. Moraš sebe ubjediti da ti možeš prehraniti svoju bebu samo dojenjem i čvrsto vjerovati u to jer to je istina. Dalje moraš vjerovati u svoju bebu. Bebe su instinktivno pametne. One jedu onoliko koliko im treba (ovo pišem za bebu koja samo doji i ne može birati između flašice i dojke). Znači beba kad je gladna sisat će.

Vrlo je moguće i da ti beba ima grčeve, ali je vjerovatnije da prolazi kroz skok u razvoju. Tada bebe češće traže da doje, i nervozne su. To se obično izreguliše kroz par dana, ako pustiš bebu da doji kada hoće i koliko hoće. I još jedna stvar koja se dešava gotovo svima jeste da se bebe pogotovo pred kraj dana unervoze od silnih novih stvari i informacija koje dobiju u toku dana pa prave probleme kod dojenja. Tu se svak snalazi kako zna i zamajavaš bebu muzikom, nosanjem, dojiš nosajući i pjevaš i sličnbo dok ne prihvati da doji lijepo.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Zlaatna)
Neposredna veza do poruke: 4807
23.12.2012 22:49:31   
animagical

IZVORNA PORUKA: Zlaatna

Pozdrav svima
Nemam vremena da iscitavam temu, a potrebna mi je pomoc. Mojoj malenoj je mjesec dana, i do sada sam je iskljucivo dojila, prije par dana sam imala stomacnu gripu i visoku temperaturu pracenu povracanjem, nakon toga sam primjetila da maloj fali hrane, pocela je da place. Doji dok ide mlijeko i zatim pusti siku i pocne da place. Isprva sam mislila da su grcevi, pa sam uzela pumpicu, pokusala da izdojim mlijeko i ostala zapanjena...mlijeka nema! Dakle moje mlijeko joj nije dovoljno. Sta da radim? Kako da ga pojacam? Uvela sam joj i dohranu, ali zelja mi je da iskljucivo bude na mom mlijeku. Ocajna sam! Imam osjecaj da je nesto do mene user posted image user posted image

izbaci dohranu, dok nisi smanjila kolicnu mlijeka i dok se nije navikla na flasicu...ja evo jedno peti put ponavljam, dojim dosta dugo , ,15,5 mj, a jos ne znam izdojiti nikavu znacajnu kolicinu.... evo chuci ti je super napisala sve... kad pocne da place, prebaci je na drugu siku, kad opet,a ti na onu prvu...setaj po sobi i doji hodajuci, smiri se, probaj opustiti....

(odgovor članu Zlaatna)
Neposredna veza do poruke: 4808
23.12.2012 22:51:29   
animagical
i da, kada prestanes davati dohranu, onda prati mokre pelene...treba biti oko 5-6 popisanih u 24 sata...to je znak da je bebi dovoljno...a ne izdajanja, plac ili nesto treceuser posted image sretno i javi kako ide... kada izbacis dohranu, situacija ce se regulisati u vjerovatno 3 dana, iako ima mama kojima skokovi traju i do sedmicu..ali mozes ti touser posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 4809
23.12.2012 22:57:32   
djoisa
Zlaatna, nemas razloga za ocaj..ja cu samo da ponovim, ako zelis povecati kolicinu mlijeka moras pustiti bebu da sisa..ostalo je sve chuci lijepo rekla..opusti se i slijedi svoju zelju za iskljucivim dojenjem..svi imaju uspone i padove..nekad je mama umorna..nekad beba uznemirena..ali sve je to normalno..i flasica nije nikakvo rjesenje..samo vi nastavite kao i do sad (bez flasice) user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4810
23.12.2012 23:17:22   
hatepsut
Evo jedne koja je tako "pritiskala" dojke a nije izlazila niti jedna jedina kap.Pisala sam i na ovoj temi,mada sam imala jedno dojenje iza sebe,ali ovo je bilo potpuno drugacije.cak sam i kupila flasicu i kutiju ad(koje sam na kraju bacila jer mu je izisao rok).ovdje sam naucila mnogo,svaki savjet sam rado prihvatala,radila kako su mi savjetovale savjetnice ali i mame i moj lav je s ne puna 4 mj. udvostrucio porodjanu tezinu.

Najbitnije je da naucis da beba place iz mnogo razloga,a gladna je ako ne napreduje,nema dovoljan broj mokrih pelena sve ostalo je "cula-kazala".

Moj je s 2 dana starosti,tako dojio pa pusti siku i place.I sad se tako desi ali se onda malo nosamo,malo mazimo..pa opet dojki user posted image
Ponosna sam na sebe,nije dojenje ko flasica da ide glatko,moraju se nekad i zubi stisnusti.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 4811
25.12.2012 14:01:51   
lady84

Pozdrav drage moje,

Mislila sam da se na ovu temu necu vise vracati,ali imam opet problem sa dojenjem, pa molim za savjet.
Za vikend sam imala napad bubrega, pokrenuo mi se kamenac i primila sam infuziju sa analginom i buscopanom, a kasnije, jer nije djelovalo i injekciju voltarena i apaurina. Nisam dojila 12 sati, pokusavala sam dohranu,ali on je vrlo malo toga pojeo i poslije toga vise nikako nije htio dohranu.
U nedjelju sam nastavila sa dojenjem, ali od juce mi je kolicina mlijeka smanjena. Nista nisam promjenila, cak sam i kompote opet pocela piti i cajeve,ali mlijeka nema onoliko koliko ga je bilo.
Je li moguce da se to desilo usljed soka i bola i primljenih lijekova?
Ne znam sta da radim? Pogotovo zato sto beba odbija AD, star je 3 mjeseca. Juce je imao stolicu, puna pelena, danas jos nije, svaka pelena je mokra, redovno piski.
Molim za savjet jer kad sam se zadnji put javljala vasi savjeti, posebno Lejle Ka, su mi pomogli da prekinem sa dohranom, a i sad mi trebaju da se ne vratim na dohranu.

Hvala

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 4812
25.12.2012 14:04:13   
Lejla Ka
Kako si ocjenila da je proizvodnja manja?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu lady84)
Neposredna veza do poruke: 4813
25.12.2012 14:28:20   
lady84

Nemam osjecaj da mlijeko nadolazi, on doji malo i poslije samo vuce,ali ne guta. Dok doji jednu iz druge mi je curilo mlijeko, sad samo kap dvije i to je to,grudi su mi mekane. Nema mlaza kojeg sam uvijek primjecivala dok sam ga dojila, jer ima obicaj da pusti bradavicu i da ga prska mlijeko, toga nema. Svaku noc mi mlijeko procuri, ali nocas toga nije bilo.

Ne znam, to je ono sto sam ja primjetila, ne znam sta se desava.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4814
25.12.2012 15:42:30   
djoisa
nema potrebe za flasicom odmah..
to sto su ti grudi mekane je dobro i normalno ..to ne znaci da je mlijeka manje nego samo da se potpuno uspostavio odnos ponude i potraznje (sto se obicnoi desava oko 3 - 4 mj starosti bebe)..nikako ne bi valjalo da su kod doilje grudi uvijek tvrde i prepunjene, da mlijeko strca na sve strane, to se desava samo u pocetku..
ovo sto kazes da beba ne guta, mi je nejasno?

(odgovor članu lady84)
Neposredna veza do poruke: 4815
25.12.2012 16:49:14   
ninuska
Meni su grudi uvijek bile mekane i nikad mi mlijeko nije curilo, a dojimo vec 15 mjeseci. Ako ti beba ima redovnu stolicu i nije zelene nemas razloga za brigu.
ja sam u pocetku pila caj za dojilje, cini mi se da je HIPP-ov i mogu ti reci da mi je mlieko bas nadoslo od njega, pa ako ti je u blizini DM ili neka dr. porodavnica da kupis.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 4816
25.12.2012 16:58:43   
animagical
boja stolice se gleda samo do 6 sedmica, kasnije zna biti raznih boja, a nije od gladi

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 4817
25.12.2012 17:35:43   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: lady84

Nemam osjecaj da mlijeko nadolazi, on doji malo i poslije samo vuce,ali ne guta. Dok doji jednu iz druge mi je curilo mlijeko, sad samo kap dvije i to je to,grudi su mi mekane. Nema mlaza kojeg sam uvijek primjecivala dok sam ga dojila, jer ima obicaj da pusti bradavicu i da ga prska mlijeko, toga nema. Svaku noc mi mlijeko procuri, ali nocas toga nije bilo.

Ne znam, to je ono sto sam ja primjetila, ne znam sta se desava.

Ništa od ovog nije pokazatelj da je mlijeka nedovoljno.
Da li je beba nezadovoljna?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu lady84)
Neposredna veza do poruke: 4818
26.12.2012 11:45:42   
lady84
On cim podoji onaj prvi val mlijeka se uznemiri, pocne se vrtiti, uzima bradavicu, malo povuce, pa ostavi i sve tako i onda pocne da place. Ne znam zasto to radi. Sinoc sam ga jedva uspavala, inace nije dojio obje , jer mu je bila jedna dovoljna, pa sam mu dala obje. Nakon prvog budjenja, jeo je svaka dva sata i bio nemiran, vrtio se ,budio, pomalo plakao.
Jutros je imao stolicu, puna pelena, juce nije, redovno su pelene mokre. Inace ima svaki dan stolicu,boja je normalna.
Ja pijem taj Hipp-ov caj, pila sam ga i prije, pa prestala i opet sam sad pocela.
Mozda jeste to da su mi se grudi smeksale, takve su i sada, ne znam, ali znam da se nesto promjenilo.
Pokusavam da ga drzim na dojci da sisa, da navlaci mlijeko,ali nece, rijetko kad je raspolozen.
Inace je super hvala Bogu napredovao, ja ga zaista ne zelim dohranjivati.

Nadam se da ne radim nesto pogresno?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4819
26.12.2012 12:16:01   
chuci
ako ga dohranjuješ onda radiš nešto pogrešno. nemoj mu davati ništa osim dojke.
evo bebe prolaze kroz ovakve faze prije ili kasnije. kod nekoga traju duže kod nekoga kraće. pročitaj samo par zadnjih stranica i vidjećeš da se par žena javilo sa istim ''problemom''. bebe mijenjaju ponašanje a tvoje je da se prilagođavaš ili da probaš bebu nagovoriti da se prilagodi tebi i da doji kako tebi odgovara. ne vjerujem da je ovo drugo ikome uspjelo.
da nisi imala zdravstvenih problema ti bi ovu bebinu normalnu promjenu u ponašanju vezivala uz neku hranu koju si pojela, ili nekoga novog ko je došao, ili novo mjesto gdje je beba išla itd. takve smo mi prvo tražimo ''krivca'' u sebi, a ustvari nemamo problem. prihvati da je beba promjenila i puštaj je da doji koliko želi. to je jedini način da beba sebi navuče dovoljno mlijeka iako ja ne vidim da je mlijeka manje.

i moj bebač je nedavno počeo dojiti obe dojke navečer, pa evo zadnja dva dana opet doji jednu, ma nikad im se ne zna. ja se ne opterećujem i flašica jednostavno nije opcija. može dojiti ili ne dojiti, ako je nervozan i neće da doji nosat ću ga, igrati se s njim, razgolitit ga (skidanje je mm omiljena taktika da ga zabavi). neće mu ništa biti ako ne doji kada inače doji nego sat kasnije ili dva čak.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu lady84)
Neposredna veza do poruke: 4820
26.12.2012 12:25:54   
Lejla Ka
Znaš li šta je skok u razvoju?

Ne radiš ništa pogrešno osim što brineš user posted image

Počitaj malo http://www.ringeraja.ba/forum/Skokovi_u_razvoju/m_429526/tm.htm

To bi mogao biti uzrok nemirnom dojenju. Nudi često, pokušaj umiriti pa dojiti, pokušaj napraviti mirnu atmosferu u toku podoja, slobodno ponudi obje dojke.

Nema razloga da razmišljaš o dohrani niti da se brineš da li mu je dovoljno. Djeca su nekad nervozna jer se jednostavno preintenzivno razvijaju, ne misle oni samo na hranu ili na glad.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu lady84)
Neposredna veza do poruke: 4821
26.12.2012 12:28:12   
lady84
Ne dajem mu nista, on je pola flasice pojeo kad ja nisam smjela dojiti i vise nije htio nikako dohranu, jer ja nisam smjela dojiti 12 sati,a to je bilo u subotu.

Moguce i da je neka promjena, sad je tolika dreka bila, ili je navikao da ga mlijeko strca i da jedva stigne da proguta, toga vise nema,ali sad je vrlo malo dojio i naljutio se, nisam ga vise forsirala,kasnije ga jedva smirim, ljutica je prava.
Ako ga pustim da se rasplace, tad nece pogotovo da doji.

Hvala vam, nadam se da ce se sve biti ok.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 4822
26.12.2012 12:32:11   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: lady84
Hvala vam, nadam se da ce se sve biti ok.

Naravno da će biti OK, sve su to normalni razvojni periodi.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu lady84)
Neposredna veza do poruke: 4823
26.12.2012 19:27:33   
Zlaatna
Hvala vam na podrsci drage moje. Evo da javim sta se desava kod mene. juce smo bili na prvom pregledu i moja malena je za mjesec dana dobila 1 kg i narasla je 3 cmuser posted image , pedijatrica kaze isto sto i vi, da pod hitno izbacim dohranu. Do prije par dana nije ni jela dohranu pa je dobila koliko je dobila, da joj nije bilo dovoljno mlijeka ona ne bi ni napredovala- to je rekla pedijatrica kada sam joj objasnila situaciju. Sada doji prvo jednu, pa drugu siku, onda pocne da place, vuce dojku pa je naglo pusti, izvije glavicu i vristi, nakon sto vise nece siku, uzmem je pronosam , smirim, pijem puno tecnosti, jedem...pokusavam na sve nacine da povecam kolicinu mlijeka. Onda je opet vratim na siku. Cini mi se da je danas malo bolje user posted image Nakon svega sto ste napisale mnogo mi je lakse user posted image znam da se imam kome obratiti za pomoc. Mnogo to znaci. Nadam se da cu vam se uskoro javiti i reci da imam mnooogoo mlijeka user posted image

Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni i jos cudnije kako cesto bas to malo nedostaje...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4824
26.12.2012 19:35:50   
animagical
pa i imas mnogo mlijeka, ne udeblja se mala guzu kilu od nicegauser posted image mlijeko se povecava dojeci, smanjuje dohranjujuci, vrlo je jednostavno, samo ti pusti dijete da samo sebi regulise koliko ce jestiuser posted image

(odgovor članu Zlaatna)
Neposredna veza do poruke: 4825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Fobije
bebacha

Dali imate neku fobiju? Navedite koju...

da (86%)

ne (14%)

Broj svih glasova: 103

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *