jele85dr
|
lejla, chuci, milenium, simba, djoisa, hvala vam svima na savjetima i podrsci evo danas drugacija situacija. sinoc sam jos dosta citala po forumima i internetu, i muz me je podrzao u svemu, malo lijepih rijeci, zagrljaj, mazenje, pa sam se valjda i psihicki smirila i shvatila sam da mlijeka zaista ima. danas su mi skoro cijeli dan dojke pune! nisu jako tvrde, ali kad dodirnem osjecam punocu, nisu mekane. noc je tekla ovako: beba se budila u pola 2, zatim oko 5, super je dojila, jako dugo i zaspala odmah nakon oba podoja. ujutro u 7 joj pokusam opet dati, kratko je dojila, uz plac izbacila dojku. presvucem ju, malo nosam, mazimo se, oko 9 opet nudim, doji kratko, opet uz plac izbacuje. odlucila sam da se ne nerviram, zakljucivsi da nije gladna, da je gladna valjda bi jela. kasnije, oko pola 12 je fino dojila. onda opet oko 2, pola 3, i oko 6 predvece. pokusala sam joj dati opet opet oko pola 9, nije htjela, uz plac je izbacila dojku. mlijeka ima, curi iz obje dojke. zadnji put sam je podojila oko 10h. sada kada sam rijesila nedoumicu sa mlijekom, mene brine to sto je skratila trajanje podoja. ranije je dojila i po pola sata u jednom podoju (a sada su takvi i nocni podoji). zasto po danu ne doji duze? evo od ovih danasnjih podoja, mjerila sam trajanje ovoga u 6h, dojila je 15minuta, uz 2-3 podizanja da podrigne. i morala sam mijenjati dojku, iako tu prvu nije ispraznila, ali jednostavno nije vise htjela na njoj, iako sam ju nudila nekoliko puta. ja bih najsretnija bila da mi u jednom podoju isprazni jednu dojku, a drugu bar zapocne. ali eto nece tako da od tih danasnjih podoja ja racunam da smo imali po nekoj mojoj procjeni 2-3 kvalitetna podoja. znam da to koliko podoj traje nije nikakvo mjerilo, ali gledam po svojim dojkama, nije iih ispraznila, ima jos jako puno u njima meni je ustvari drago da ima mlijeka, ali bojim se sad da ce se smanjiti s obzirom na to da ona dojke ne prazni. lejla, da odgovorim, ne dajem cajeve, ne dajem vodu (iako me mama gnjavi da joj dam vodu kad npr.stuca, ali ja necu i gotovo!) u pocetku nakon nekih 15ak dana smo davali malo caja, na bocicu, ali mislim da to nije moglo poremetiti dojenje. par puta sam izdojila i dala joj na bocicu, svega sam mozda 5-6 puta dosad koristila bocicu. koristimo dudu varalicu. dugo sam bila u nedoumici da li da joj ju dam ili ne, ali nekad je znala tako neutjesno plakati (mozda grcevi?) i nismo mogli u ponoc paliti usisivac pa smo uveli dudu. eh sad, ja sam danas primijetila sljedece, pocne da sisa, kada krene mlijeko, kratko guta i onda izbacuje dojku i vristi. pustim da istece taj jaki mlaz i da se smanji, pa joj vratim dojku, ona ju nece, dajem drugu opet nece. mijenjam polozaj, ppokusavam dojiti stojeci, nista, nece pa nece. dam joj dudu - prihvata i sve super kao da joj smeta sto mlijeko tece iz dojke, a zeli da sisa na prazno. je li to moguce? je li moguce da zbog dude smanji dojenje? muz me uvjerava da bi jela da je gladna. ne znam, ne preostaje mi nista nego se truditi, nuditi dojku kad god zeli (pa i kad ne zeli, jer ja ustvari ne znam kad ona zeli dojku, na njen plac i negodovanje ja uvijek prvo ponudim dojku, ne znam radim li ispravno, ali jos uvijek nisam uspjela otkriti koji plac znaci sta..),pratiti pelene i cekati sljedecu kontrolu 24.12. ne znam samo zasto postane tako nervozna na dojci? voljela bih da otkrijem uzrok. ako ne zeli vise sisati neka ju samo izbaci i dovidjenja, a ne ovako - doji, doji i onda place. sta covjek drugo moze da pomisli nego da nema mlijeka ili joj se ne svidja njegov ukus (sto je valjda nemoguce, ali ona se tako ponasa da to tako izgleda). jos samo da napomenem, trudim se da stvorim mirnu atmosferu, malo zamracim roletnama prozore, pritvorim vrata od sobe, i smireno.
|