simba00
|
Drage moje, hvala vam svima na odgovorima, riječima podrške i savjetima.. U nekim momentima mi dođe da sve ostavim, svaki trud i pokušaje, da joj spremim dohranu, kao što milion drugih beba jede, da makar sastavim par sati sna... ali poslije se saberem, smirim se, vidim da mlijeko curi, ima ga, shvatim da je šteta prestati dojiti.... Da, iskreno, jako sam napeta, iziritirana, neispavana... to je činjenica koju ne mogu promijeniti tek tako lako s obzirom na svakodnevnicu s bebom koja ima probleme.. Noćas je opet ista priča bila, sinoć sam joj dala neki sirup koji sam kupila jučer, Coli B, međutim opet je dojila minutu, i opet ista priča - vrti se, izbaci bradavicu pa je opet uhvati, na kraju nervoza i plač... Izdojila sam joj mlijeko, ali ništa ni sa flašice. U 7 se probudi, sva vedra i nasmijana (!!!!???), ja iskoristim priliku da joj ponudim da doji, ona opet neće ali ovaj put kroz smijeh... Imam stalno dojam da je sita, da nema apetit... Lejla, nadam se da je u pitanju neka promjena, ja inače jako pazim šta jedem, jedem uvijek istu hranu, jedino sam prije par dana pojela svježu germu s jajima zbog vitamina, to sam inače jako često jela u trudnoći. Ne mogu vjerovati da to sve samo zbog tih par grama svježe germe.. S druge strane, beba nije imala nikakvu prehladu, fino diše, nosić suh, grlo uredno (bili na vakcini pretprošle sedmice), vesela je često i raspoložena. Grčeve ima povremeno, naiđe par dana da se grči i plače, ali brzo prođe i nije bilo nekih većih problema s dojenjem (par puta negoduje, ali ostane na tome). Ovo je baš duži period kako je boli i kako odbija da doji. Ja sam prije 3 sedmice imala problema s probavom, vjerujem da je bio neki virus u pitanju, ona je bila OK, sad ne znam je li moguć tako dug period inkubacije tog stomačnog virusa, moguće... Ono što sam čvrsto odlučila jeste ČEKATI da ogladni, nuditi joj da doji, nadam se da ćemo uspjeti... Dohrane će biti posljednji izbor, kad baš ništa više ne mognem učiniti za nju... Hvala svima još jednom, držite nam fige
|