M kao Mama
|
IZVORNA PORUKA: simba00 Drage mame i savjetice, opet ja na ovoj temi... tu sam jer mi je stvarno stalo do dojenja i znam koliko je važno za bebu. Ali polako psihički popuštam, osjetim da nemam više snage ni strpljenja... Već 7 dana moja beba (3 mjeseca tačno za 5 dana) ima zelenkastu stolicu, nekad žutu, pa opet žutozelenu, pa zelenu i sve tako naizmjenično. Do sada je dojenje išlo super, tu i tamo s par problema ali ništa bitno.. par dana i opet sve normalno. Stolica uvijek bila žuta, redovna, normalna. I sad je redovna ali boja varira, nekad ima i sluzi. Uz to beba stenje često, naglo vrisne, plače i grči se. Ja je uzmem, nosam po stanu, ona se malo smiri. Dajem dojku da doji, ali ništa... samo plače, okreće glavu. Nekad u jutarnjim satima i doji lijepo, nekoliko minuta, ali opet počne da se vrti, rukicama mlatara, nogicama, počne na kraju plakati. Ne znam šta da radim. Dojenje mi postalo toliko stresno, da i ja polako postajem nervozna od straha da ćemo prestati dojiti. Da napomenem, imam simtpome PMS-a već nekoliko dana, ali menstruacije nema pa nema. Radila test - negativan, ovo bi mi bio drugi ciklus poslije poroda. Već jednu menstruaciju sam uredno dobila. Nešto mi se dešava s hormonima. Mlijeko je uredno, beba uglavnom doji po principu jedan podoj jedna sisa, ne dajem joj dvije za podoj iz straha da neće dobiti ono gusto mlijeko. Šta još... nekad u toj beznadežnosti izdojim mlijeko i dam joj, popije ali slabo opet. Počne plakati... grči se. Onda se pokaki pa kao bude lakše. Dala joj jednom HIPPCombiotic, napravi izraz lica kao da joj je ljuto, neće. draga moja potpuno te razumijem, savjeta ti nema, a ni da te utješim. I moja je isto ovako štrajkovala, negodovala i na kraju sa tri mjeseca i 15 dana mlijeka više nije bilo. Jednostavno, njeno bavcanje, tržanje, je bilo i previše stresno i za mene i za nju, mada ona bojkotuje i flašicu, čudna neka sorta
|