ksena
|
Moje pitanje vjerovatno nije za ovu temu, ali sta da radim . Dakle bebici je jos malo 4 mjesece, radim i izmuzam mlijeko koje joj daju dok sam ja odsutna (radno vrijeme mi je 3 sata). Beba fino napreduje, hb, ali imam problem sa izmuzanjem. Naime, mlijeka ima ali nekada nece da izadje. Sve sam pokusala, masirala, stavljala tople obloge, izmuzam dok je beba na drugoj sisa, ali nista ne pomaze, mlijeko ne izlazi. Kada stavim bebu na tu sisu onda krene, usta su joj puna, lijepo guta. Ova "pojava" ne bude stalno, desi se povremeno i tih dana joj daju oko 30-60 ml AD, dok ja ne dodjem. Zelja mi je bila 6 mjeseci iskljucivog dojenja i u mojoj glavi moja beba iskljucivo sisa, zanemarim ovo davanje AD-a, jer su joj do sada dali nekih 5,6 puta. i tada kad su joj dali popila je 30, 40 ml, znaci ne mnogo. Ne strijepim da nemam mlijeka, jer znam da ga mora biti ako samo sisa. sad, posto je bebi jos malo 4 mjeseca da li bi bilo bolje ,ako se opet ponovi dan da ne mogu da izmuzem dovoljno, da li da joj daju opet AD, ili da kupim neki sokic, ili kasicu ili nesto? ovo pitam samo za svaki slucaj jer se trudim da dodjemo do 6 mjeseca samo sa sikom. Dakle, sta mi savjetujete: AD ili kruta hrana? Naravno da cu ja se truditi svim silama da ne dajem nista, ali nekada se jednostavno desi da se zalihe mlijeka iz zamrzivaca potrose,a to jutro mlijeko ne ide. Ja znam da bi bebi bilo dovoljno da sam ja sa njom, ali sta da radim, moram na posao.