simba00 -> RE: problemi sa dojenjem... (3.10.2012 10:42:18)
|
IZVORNA PORUKA: dzejla2012 da li se nekoj od vas dešavalo da ima sporu proizvodnju mlijeka,znaši nadođe mlijeka ima ali ne za dva sata,kako je otprilike ustaljeno dojiti bebu,nego je odgođeno za možda 4 sata,i zbog toga što je svakoj bebi malo dojiti na toliko vremena,ja svoju bebu i sa 4 mjeseca sada dojim na svaki sat vremena nebi li navukla mlijeko da brže nadolazi,ali džaba,situacija je ista.i nema onog pravila prazna dojka se brže puni,kod mene je obrnuta situacija,ako nije sve pocicala i nadoćiće još,a ako je izglabala cicu do srži,mlijeko tada najslabije nadolazi.ako se desi da je nadošlo da nemože izdojit ja izmuzem u nadi da ću povećat količinu,međutim samo gora situacija.neznam dali me razumijete,izmuzala sam redovito,pijem bijelu kafu,kompot,vodu,sok od maline,jedem supeno,ali ostaje ista muka.do sada je kao moglo biti,al već primjećujem kako beba jača da joj je malo i evo sve slabije doji.neznam šta ću jeli neko imao istu situaciju? Meni beba vuče i kad je dojka mekana. Doduše, više cucla ali mislim da i tad ide mlijeko. Ja samo pijem HIPPov čaj za dojilje, taj kompot tu i tamo, mada mislim da sve to nema neke veze, to su bapske priče. Beba sama reguliše mlijeko.
|
|
|
|