chuci -> RE: problemi sa dojenjem... (29.9.2012 17:06:44)
|
IZVORNA PORUKA: dzejla2012 IZVORNA PORUKA: Nenaa Drage moje i ja imam problem sa dojenjem [sm=smiley19.gif] U pocetku nisam imala skoro nikako mlijeka pa sam bebu hranila formulama, posle mi je mlijeko nadoslo, ali mali kad doji posle place, trpa rukice u usta znaci da nema dovoljno :( nece da zaspi po 2 sata nakon sto je sikio. Od formula je imao problema sa stolicom, napinjao se jadnicak ko niko, a kakio jednom u 7 dana. Za mjesec dana so promjenili sve moguce formule, ali nijedna ne odgovara. Pedijatrica nam je rekla da probamo sa kravljim i sad mu jednom do dva puta dnevno dodajem kravlje sa 1,6%mm.. Od njega ima redovnu stolicu, nema problema sa gasovima i sve je super samo mislim da mu je 90 ml razrijedjenog mlijeka malo jer posle sat opet gladan...A i tesko mi je sto mu dajem kravlje, osjecam grizu savjesti, mada mu dajem i moje pa mi je malo lakse. Kako da povecam kolicinu mlijeka...ocajnicki zelim samo da siki... nenaa,nemora značiti da nemaš mlijeka,ako prije podoja izmuzeš 100 ml iz je dne dojke,30 ml iz druge, to je 130 ml a dojenče od mjesec dana nedoji toliko, bar moje dvoje djece nije.ako imaš problema sa pražnjenjem dojke,što bi ja rekla u ovom slučaju da je,nađ si položaj koji ti najviše odgovara.kod mene je funkcionisala metoda da u početku dok doji aktivno,držim ga u standardnom položaju,kad oslabi dotok mlijeka stavim dijete na jastuk u poluležeći položaj i nagnem se četveronoške tako da mu siku dođe u visini usta. tad je sika sa svih strana opuštena,otpušta se mlijeka iz svih kanalića i bolje protiče.malo je nezgodno za majku,al se izdrži i meni apsolutno funkcioniše.ako poslije podoja trpa ruke u usta a ti si sigurna da je dobro dojila beba, neznači da je gladna nego joj se počinje javljati nagon za trpanjem ruku u usta i to baš oko dobi u kojoj je tvoja beba.nek me draga naša Lejla Ka ispravi ako griješim i gdje griješim.POZZ. i moj ovo radi. i to bukvalno kad god ne doji ili ne spava odmah je ruka u ustima. ili peškir, ili pelena ili igračka ili šta god mu se nađe pod rukom.
|
|
|
|