Hanady RR -> RE: problemi sa dojenjem... (2.10.2012 20:34:16)
|
IZVORNA PORUKA: bambika mojoj bebici je 17 dana. do sada sve super sa dojenjem. ali od juce mi se desava da doji po 2 sata i onda place a u dojci nema nista, sve je pojeo. ja onda uzmem pumpicu pa izdajam ali ni sa njom nista ne izvucem. tek poslije 3-4 sata ponovo ima dovoljno mlijeka ( oko 90 ml, provjerila pumpicom). ne moze moja beba cekati 3 sata. nekako ga zabavim pola sata, mislim da ce nadoci mlijeko ali nista, samo po neka kap. tad mu dodam jos 40-60 ml AD i on zadovoljan. ne zelim da zavrsim na AD, hoce li se povecati vremenom kolicina mog mlijeka? pedijatar kaze da on trazi previse ml za tako malu bebu. pomozite, grozno se osjecam kad mu moram dati AD. [sm=smiley19.gif] najprije četitke na bebici.... a sad onoliko koliko znam... 1. bebi dojka nije smao hrana, ona je i smiraj i blizina...kao cuca al ljepša i prirodnija za tako malu bebu: 2. beba doji dva sata uzastipno, jednu pa drugu dojku i isprazni ih ...znači najela s ebeba...možda plače jer voli d aj ekrja mame, možda je u pitanju pojava grčeva jer ste krenuli sa Ad kapima prje nekoliko dana jel da, sa njima se jave i grčevi... 3. dojke se pune...znači uspostavljena je porizvodnja na zahtjeva...beba ima dovoljno mlijeka...beba mlijeko navuče...što beba češće doji to će i više navući mlijeka...znači onoliko koliko joj treba... 4. dalje ipsunpavanje korištenjeme pumpice nije mjerilo...najprije tih 90 ml je kao 500 ml AD mlijeka...onda otpuštanje mlijeka je lakše i bolje prirodno kada beba sisia...pumpica nije mjerilo koliko mlijeka ima u sikama... 5. ne daji AD...beba jede i pojede...sa Ad samo nadražuješ mali želudac koji s enajeo mamine sike, možda dodtano stvoriš i grčeve davanjem istoga pa opet beba joće siku da se smiri.... 6. pedijatar ti je malo bezveze...čuj previše on traži za malu bebu[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] on traži koliko mu treba...drži ga na dojcu stalo, cijeli dna ako treba on će sebi navuću tamana koliko mu treba... Malo treba vreman da se uspostavi ponuda i potražnja.... al polako... sa željom i vjerom u sebe i bez toga pedijatara [sm=smiley36.gif] sve će biti super....
|
|
|
|