lady84 -> RE: problemi sa dojenjem... (17.10.2012 15:40:05)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR Lady84 najprije čestitam na bebaču... a sada polako da utvrdimo sljedeće 1. ''Receno mi je da su zbog njegove kilaze obje dojke mu potrebne za jedan podoj''- ovo ko ti je rekao ne znam al isto nema nikakave veze sa kilažom rođene bebe niti određuje dužinu podoja jedna ili dvije dojke... 2. ispravna položaj dojenja je bitan...pa ako nemaš patronažnu koja ti je pomogla oko istoga evo link za edukaciju beba svojim dojenjem podstiče proizvodnju mlijeka. najbolja poza za dojenje je ona u kojoj i ti i beba uživate, lijepo ste se nmjestile i ne osjećas napor dok je dojis. dali je to sjedeći ili ležeći polozaj ti ćes odrediti ali evo ti link kako to treba da izgleda http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=123:really-good-drinking&catid=6:video-clips&Itemid=13 Ako beba pogrešno uhvati, mali prst u ugao njenih usnica, razdvojiš čeljusti da otpusti pritisak pa pokušate ponovo. Nudiš da doji i učite pravilan hvat kad beba još nije nervozna od glad nemoj da mjenjas siku na podoju dok beba ne isprazni onu koju si joj 1 ponudila.Važno je reći a i zapamtiti da beba napredajue najbolje kada popije tzv. zadnje mlijeko...zanči posljednje mlijeko iz sike je najmasnije i do njega beba napreduje. Da bi imala mlijeka sto česć esatvljaj bebu na dojku...na svaki njen zahtjev. ne gledaj na sat jer beba je mala i podoji na 2-3 sata mogu joj biti amlo. Ona je beba i svakai njen plač moze biti zelja za sikom. ''Znači, kad je stavljaš na dojku, držiš glavu blizu dojke, dohvatiš je po bradi bradavicom da zine najšire što može, onda bradavicu postavljaš blizu gornje usne, a donjim dijelom areole (krug oko bradavice) ćeš još malo pogurati donju vilicu dok beba prihvati dojku.'' rekla bi naša Lejla Ka, Ovdje se dobro vidi: http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=127:baby-28-hours-old-assisted-latching&catid=6:video-clips&Itemid=13 I da nemoj se plašiti, vjeruj u sebe... 3. dalje... nemoj da nasjedneš na ono tvoje mlijeko je nekvlitetno...ne postoji nekvalitetno mlijeko kod mame...to su izmišljene priče... 4. bitno je da beba u ovom staru je na dojkama što češće...da uspostavite ponudu i potražnju...koliko bebi treba navuće sebi 5. mekane dojke nisu dokaz da ti nemaš više mlijeka... kada ti s ečini da s ebeba igra beba tada izvlači podljenje masno mlijeko... 6. a dohranu izbaci polako al sigurno ...dohrana se brzo spusti na želudac male bebe i zasiti je...za majčino mlijeko ipka sisiavac treba malo truda... 7. flašica zna često ( ne uvijek) ali često zasmetati u refluksu dojenja i bebi flašica bude lakša pa joj je ,milija i time zanemari dojku...da ne dođep u ovo stanje izbaci flašu i nudi dojku čak i kada misliš da je prazna ...da se beba smiri 8. nemoj da se prevariš pa izmuzaš mlijeko i onda mjeriš u militrima kao nema dovoljno...izdajanje nije isto što i dojenje i nije epokazatelj ničemu...a isto tako 30 ml adapriranoga mlijeka vrlo lako mjenja bebi 5 ml majčinoga zato oprezno sa nekim postupcima o kojima nemaš još dovoljno sazanaja da te ne rpepdnu i okahre pa prekineš do sada postignuto 9. i da tečnost, najbolje voda nabolji su da ih unosiš pored hipp čaja...sve previše jelo i hrana neće pomoći dolasku mlijeka, smao dojenje bebino će ga navući...ostalo kvalitetno sa pažnjom da nije teško bebi za njopat prkeo mlijeka Hanady hvala na cestitkama i na vrlo korisnim savjetima koje sam slijedila Morala sam piti antibitoike par dana, koje sam prestala, jer mi je pedijatrica tako savjetovala, iako nisu stetni za dojenje, moram da kazem da vec dva dana samo dojim. Muce ga grcevi, to nam je novo, ali ga dojim kad god zeli i kad nema, bar ja mislim da nema ili navlaci to najkvalitetnije mliejko,stavljam ga, jer se smiri i tako zaspe. Malo mi sporije nadolazi mlijeko, ali trudim se, da mu dohranu ne vracam vise. Hippov caj pijem od prvog dana, mlijeko, kompot, vodu... Hvala jos jednom podzrav
|
|
|
|