|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  168 169 [170] 171 172   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
3.9.2012 22:28:53   
Alhemicarka

IZVORNA PORUKA: animagical

prvi obrok dohrane je ionako par kasikic,ako beba bude uposte htjela, doks e ne navikne, i daje se ujutru najbolje, radi pracenja mogucih alergijskih reakcija tokom dana.... npr ujutru u 10 podojis, pa za pola sta ponudis kasicu..podoji se s vremenom, kako beba raste i vise zanima, bas prorijede...i ja sam imala sisoprivjesakuser posted image a sada doji kako kad ugl do pet puta na dan...a kao da juce nisam mogla u wc od njega...

A htjeće ta, bilo šta da u kljun uleti. Izdojim malo svog mlijeka u šoljicu, i u prvu kašikicu stavim D3 kapi, ona napravi takvu grimasu gađenja, ali kad vidi kašikicu sa ostatkom mlijeka odmah zine, ništa je ona prva kašika nije odvratila i ogadila. Prava je poguzija (na koga li user posted image )
Hvala.

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4226
3.9.2012 22:41:06   
Alhemicarka

IZVORNA PORUKA: Esmica

Alhemicarka, imamo isti problem.Moja po danu spava 2 sata uvrh glave.Ma evo ima par dana ludim po cijeli dan.Gladna nije,ne trazi stalno dojku,i zabavi se malo,al je stalno na rukama.Nekad i pomislim da je gladna,dam dohranu,opet ne zaspe.Nocu super,al dan uzas.Jedva sam danas otisla s malim na priredbu,sveki ostala s njom,namucila se pravo...

Kad prihvatiš da je beba jednostavno takva to više neće biti problem. I ja sam u početku bila istraumirana, te nemam dovoljno mlijeka, te nije kvalitetno i svašta nešto, još ispucale bradavice, zamalo nisam odustala od dojenja. Bolje da spava po noći, pusti je, to su maze, moja obožava da trljamo nosiće, ili je stavimo mm između nas u krevet i ja je ljubim u jedan, a mm u drugi obraz, a ona sva sretna. Ubrzo će ti faliti sve to kad poraste. user posted image

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4227
4.9.2012 8:02:42   
chuci
alhemičarka i ja sam dobila sa prvom bebom tu brošuru i tako sam davala. prvo podoj pa nakon 15 minuta ''dohrana''. postepeno sam produžavala pa davala nakon 20-30-45... minuta dohranu, dok na kraju nije ispalo da je obrok dohrane zamijenio obrok dojenja tamo nekad oko 8 mjeseci.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 4228
4.9.2012 16:12:48   
Crnkica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Drage kod mene je ovako,noć prespava nećete vjerovati,od 10 do 10.stavim je kasno da spava oko 10 pola11,ja se malo opustim gledam tv,internet,... do 12,pola 1,onda je snenu nadojim i legnem.probudi se oko 5 ujutru,ono nebudi se al se meškolji pa je cujem,stavim je kod sebe i dam sisu,ona tako malo odoji i zaspi i spava do 10 sati.al zato je u danu frka,sa spavanjem,sa dojenjem,stalno hoce da se nosa pa joj to oprostim zbog nocne pauze,zna ona da ja volim do kasno spavat.ovih dana baš slabije jede,znam da je gladna al ona neplače al i nejede baš puno,valjda će proći.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 4229
7.9.2012 11:41:11   
Zin@
Gdje se može kupiti Purlean krema/ mast za bradavice, tražila sam u Dm-u i jednoj apoteci i tu baš nisu imali ?????

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 4230
7.9.2012 11:43:11   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Zin@

Gdje se može kupiti Purlean krema/ mast za bradavice, tražila sam u Dm-u i jednoj apoteci i tu baš nisu imali ?????

sarajevo apoteke su imale purelan kremu...
ako nema nje ima DM neku dvoju za istu svrhu i pomaže..kao i avnet krema koja s eu apotekama može naći

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Zin@)
Neposredna veza do poruke: 4231
7.9.2012 11:44:10   
djoisa
u principu bilo koja lanolinska mast je dobra..dm ima jako povoljnu njihova marka babylove, ja sam je koristila i dobra je..

(odgovor članu Zin@)
Neposredna veza do poruke: 4232
7.9.2012 20:55:12   
Esmica
Izvjestaj nakon 9 dana:
Malena je dobila 300 gramauser posted image
Hvala Allahu,ja prezadovoljna.
Prvih par dana dodavala dohranu par puta dnevno,al je islo slabije,nije mogla toliko,ja napravim,ona popije 20 ml.Nekad bi popila 50,nekad 60,zavisi.Uglavnom nakon par dana davala sam samo jednom dnevno 60 ml.,jedan dan niti jednom.
Instiktivno sam znala da je sve uredu,da nam ide dobro ovaj put,pa se nisam opterecavala toliko dohranom,pogotovo nakon sto mi je patronazna rekla da imam mlijeka i da misli da je s moje strane sve uredu,nema problema.

Moje misljenje je da je malena vjerovatno mnogo izgubila na pocetku,a sto vise izgube,teze povrate tezinu,zatim imala je jaku zuticu,produzenu zuticu,i mislim da joj je adaptiranje na ovom svijetu trajalo malo duze,te je samo to razlog nase nedobivanja na tezini.
Sve ostalo uredu,refluksi,razvoj kompletan,ma bubica malena,smijala se doktorici dok je pregledala,nesto joj pokusavala pricati user posted image

Sutra su joj puna dva mjeseca ako Bog da,i ima 3 900.Nismo kao drugi,al dobri smo hvala Allahu...

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 4233
8.9.2012 8:05:39   
Lulu_08

Izvjestaj nakon 9 dana:
Prvih par dana dodavala dohranu par puta dnevno,al je islo slabije,nije mogla toliko,ja napravim,ona popije 20 ml.Nekad bi popila 50,nekad 60,zavisi.Uglavnom nakon par dana davala sam samo jednom dnevno 60 ml.,jedan dan niti jednom.
Instiktivno sam znala da je sve uredu,da nam ide dobro ovaj put,pa se nisam opterecavala toliko dohranom,pogotovo nakon sto mi je patronazna rekla da imam mlijeka i da misli da je s moje strane sve uredu,nema problema.

Moje misljenje je da je malena vjerovatno mnogo izgubila na pocetku,a sto vise izgube,teze povrate tezinu,zatim imala je jaku zuticu,produzenu zuticu,i mislim da joj je adaptiranje na ovom svijetu trajalo malo duze,te je samo to razlog nase nedobivanja na tezini.
Sve ostalo uredu,refluksi,razvoj kompletan,ma bubica malena,smijala se doktorici dok je pregledala,nesto joj pokusavala pricati user posted image

Sutra su joj puna dva mjeseca ako Bog da,i ima 3 900.Nismo kao drugi,al dobri smo hvala Allahu...

Hvala Bogu dragom user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4234
8.9.2012 11:28:26   
Crnkica

Izvjestaj nakon 9 dana:

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
BRAVO samo naprijed,korak po korak tvoja malena je krenula dobrim putem,300 grama za 9 dana to je fantasticno.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4235
8.9.2012 19:28:33   
ljubičica 28

Izvjestaj nakon 9 dana:

Pratim vašu priču od samog početka i baš mi je drago da je počela fino da napreduje i da se mama smirila user posted image ! Od user posted image vam želim da tako aBd i nastavite user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 4236
9.9.2012 10:12:41   
Nasmijana1
Poz svima. Mojoj bebi je 13 dana. Porodila sam se na CR i mlijeko je doslo 5. dan. U bolnici su ga dohranjivali na flasicu, a i ja sam mu jedan obrok dala adaptirano dok mlijeko nije doslo. Onda je bio zastoj u jednoj dojci koji sam rijesila izdajanjem. Na pripremama za trudnice su nam rekli da dajemo jedan obrok jedna dojka i to praktikujem. Medjutim kad to radim ova jedna dojka se prepuni i ima sklonost ka zacepljenju. Kako da rijesim ovaj problem? Beba je rodjena sa 4 kg, otpustena sa 3900. Patronazna rece da napreduje po izgledu( nije ga vagala?). Budi se svaka 2-3 sata, uvece odspava i po 4 sata. Dal da ga budim za jelo? Ima li potrebe da ga ja vagam ili da se oslonim na to da ima 6-8 pelena dnevno, od toga 5 ukakanih? Hvala puno na odgovorima

U zen fazi :). Cekam prvo dijete, termin aBd 29.08.2012

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 4237
9.9.2012 18:09:27   
Lejla Ka
Da li sad beba samo doji?
Vi još uvijek proizvodite višak pa je zato ta situacija da se dojka koja nije dojena prepuni između svoja dva reda za dojenje.
Ako je bebi jedna dojka dovoljna po podoju onda je je takav raspored OK. U principu ako beba podoji jednu dojku do kraja (primjetite neki duži period, 4-5 min bez gutanja) možete ponuditi drugu dojku. Vjerovatno će i biti takvih perioda kad će bebi možda u toku nekog podoja biti malo jedna dojka i tad je sasvim normalno da ponudite i drugu. Ovo vam pišem da vam kažem da jedan podoj-jedna dojka nije nikakvo sveto slovo i dojenje se uvijek treba prilagođavati djetetu.

Što se tiče prepunjavanja dojke ako postane bolno i neugodno možete izdojiti sasvim malo mlijeka da bi napetost i bol popustili. Previše izdajanja bi samo pogoršalo problem. Možete i sad u ovom početnom periodu nakon podoja na jednoj dojci staviti oblog od lista svježeg kupusa, tako da veliko korjenje izrežete, list malo stučete da postane mekan i obložite dojku osim bradavice. Kad list svehne uklonite ga.

Kad beba doji slobodno blago masirajte dojku kao da gurate mlijeko prema bradavici. Naročito ona mjesta na kojima ste osjećali kvrge i gdje se dešavao zastoj.

Da li imate neki bebin signal kad nudite podoj ili vi nudite kad smatrate da bi trebala da jede?

Ako beba nema fiziološku žuticu, ako dobro doji i ima dovoljan broj pokakanih i popiškenih pelena možete je pustiti da spava jedan do dva duža perioda. U ovim prvim danima beba bi trebala češće da jede, no nekima odgovara i taj raspored sa dužim pauzama.

Ja mislim da nema potrebe da insistirate na vaganju ako beba ima takvu situaciju sa pelenama kakvu ste vi upratili.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Nasmijana1)
Neposredna veza do poruke: 4238
10.9.2012 11:28:57   
Nasmijana1
Hvala, Lejla.
Beba trenutno doji ili jede izdojeno.
Ja mu obicno dajem da doji nakon budjenja i presvlacenja. On u stvari daje znak da zeli da doji. Problem je u njegovom ritmu koji meni uzrokuje prepune grudi. Recimo, sad je jeo u 9. Nije izvukao cijelu dojku ( ili ja bar mislim da nije). Onda se vrtio, pa zaspao u 10:30. Kada zaspe to bude po 2-3 sata, ali od 9 to je vec 4 sata izmedju hranjenja plus dok ga presvucem. Jel onda dajem ovu sto nije do kraja izdojio ili drugu dojku?
Da li je moguce da ga dojim preko dana a da mu dam jedan izdojeni obrok navece, bez zastoja u grudima? Kako to postici? To radim radi preporuke dr da spavam uvece i ne iscrpljujem previse organizam. Ja bih mu radije davala jedan obrok izdojenog nego AD, samo ne znam kako da to sve uskladim :). Hvala puno na odgovoru.

U zen fazi :). Cekam prvo dijete, termin aBd 29.08.2012

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4239
10.9.2012 11:30:56   
sporty mamaa
Esmice nadam se su brige sada zauvijek iza vas(bar sto se tice tezineuser posted image user posted image ). Cestitam na dobivenoj kilaziuser posted image user posted image user posted image Ako tako nastavi bit ce bebelauser posted image

(odgovor članu Nasmijana1)
Neposredna veza do poruke: 4240
10.9.2012 11:42:21   
Lejla Ka
Sasvim je normalno da bebe nemaju ritam u samom početku.

Ova preporuka davanja izdojenog, još pogotovo ako se daje na flašicu je veoma kontraverzna. Uvođenje djetetu redovnog hranjenja na flašicu kod majke koja ima istoriju zastoja, i još uvijek proizvodi velike viškove je potpuno pogrešno. Vama je flašica neprijatelj iz prostog razloga što bebe odmah po rođenju imaju veliki rizik od odustajanja od dojke ako im se pokaže kako ide hranjenje na flašicu jer je tehnika hranjenja potpuno drugačija.

Vaš organizam je sasvim sposoban da se nosi sa bebinim potrebama hranjenja, a vaša beba je jedna od mirnijih prema ovom što pišete. Ne vidim nikakvog rzloga da se djetetu da flašica sa izdojenim mlijekom umjesto mlijeka iz orginalne ambalaže.

Ako mi možete napisati kad izdajate i kad dajete taj obrok izdojenog mlijeka?

Da li beba kod podoja svo vrijeme aktivno doji ili ima periode kad samo drijema na dojci?
Da li beba sama završava podoj?
Možete li mi opisati kako izgleda vaš podoj?
Imate li kakvih bolova, da li je vama dojenje ugodno?
Možete li se udobno namjestiti kad dojite, znate li dojiti ležeći?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 4241
10.9.2012 16:23:46   
ksena
Postavicu pitanje ovdje, iako možda i nije za ovu temuuser posted image Bebici je mjesec i dvadeset dana, a ja sam počela raditi. Radno vrijeme mi je tri sata, odsutna sam oko tri i po, četiri sata sveukupno, računajući i put. Dok nisam počela raditi beba je samo sisala, ništa drugo nije jela. Sada sam kupila izdajalicu i izdajam se, a moji mama i tata, pošto paze na bebu joj to daju dok sam odsutna. Režim nam izgleda otprilike ovako: u pet ujutru izdojim iz jedne dojke, otprilike sve. oko 6 joj dan onu drugu da jede. oko 8 joj ponudim onu dojku koju sam izdajala u pet ujutru, nekad je isprazni, a nekada se samo druži sa njom user posted image . onda odlazim na posao i vraćam se oko pola jedan. u medjuvremenu joj baka da ono izdojeno mlijeko od ujutru. nekada popije 100, nekada 150, zavisi koliko ima. to je otprilike jedino hranjenje dok sam odsutna. u pola jedan se vraćam sa posla i sisa kad god poželi. inace je beba dojena na zahtjev. Planiram je ovako hraniti koliko god uspijemo, u kući nemamo AD, uopšte. Zanima me imate li kakav savjet za mene? Ne bih prekidala dojenje jer znam da možemo nastaviti, samo ako se potrudimo, ali me plaši to što sam negdje pročitala da se do tri mjeseca uspostavlja ponuda i potražnj, što će reći da to kod nas još nije formirano. Kako da povećam količinu mlijeka ujutru, da bi mogla da izmuzem više? Radim tek 7 dana, pa se još uhodavamo, pa mi je svaki savjet zlatan.

Nije srećan onaj ko ima šta želi, već onaj koji ne želi ono što nema.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4242
10.9.2012 22:20:53   
Lulu_08
ksena ja mislim da ti sve radis kako treba, ali ako grijesim sigurna sam da ce me savjetnice ispraviti. Samo naprijed user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu ksena)
Neposredna veza do poruke: 4243
10.9.2012 22:26:26   
sporty mamaa
Ksena identicno sam radila ko i ti, nema potrebe da ista mijenjas.  A izdajas svako jutro, vidjet ces da ces imati sve vise i vise. I ja bi tako radila, samo izdojim jednu, a iz druge joj dam da doji. Meni je svako jutro bilo sve vise mlijeka za izdojitiuser posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 4244
11.9.2012 11:10:44   
Lejla Ka
Složit ću se sa sporty mamom.

Možeš li mi reći kako je beba zadovoljna tim obrokom koji dobije na flašicu dok tebe nema? Da li joj bude dovoljno ili vam se čini da bi tražila još?
Da li izdajaš dok si na poslu?

Ti bi možda mogla odrediti i jedan posljepodnevni termin kad bi poslije pododja počela izdajati (za početak ne sa ciljem da bude neka količina, već da se dojke prilagode da u tom terminu proizvedu više) i tako postepeno povećati proizvodnju da bi kasnije kad bude mlijeka tokom tog izdajanja mogla povećati količinu ovog jutarnjeg izdojenog (obje količine trebaju biti na istoj rashlađenoj tmepertauri prije sastavljanja, pa jutarnju ostavi 1-2 sata u frižideru prije spajanja).

Nemoj se plašiti za ponudu i potražnju, ako beba sve ostalo vrijeme doji na zahtjev. Vi to možete gurati bez ikakvih problema.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 4245
11.9.2012 14:31:14   
ksena

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Složit ću se sa sporty mamom.

Možeš li mi reći kako je beba zadovoljna tim obrokom koji dobije na flašicu dok tebe nema? Da li joj bude dovoljno ili vam se čini da bi tražila još?
Da li izdajaš dok si na poslu?

Ti bi možda mogla odrediti i jedan posljepodnevni termin kad bi poslije pododja počela izdajati (za početak ne sa ciljem da bude neka količina, već da se dojke prilagode da u tom terminu proizvedu više) i tako postepeno povećati proizvodnju da bi kasnije kad bude mlijeka tokom tog izdajanja mogla povećati količinu ovog jutarnjeg izdojenog (obje količine trebaju biti na istoj rashlađenoj tmepertauri prije sastavljanja, pa jutarnju ostavi 1-2 sata u frižideru prije spajanja).

Nemoj se plašiti za ponudu i potražnju, ako beba sve ostalo vrijeme doji na zahtjev. Vi to možete gurati bez ikakvih problema.

beba obično spava kada ja dodjem, pa pretpostavljam da je sita. ne plače dok je na čuvanju, stolica joj je i dalje uredna, napiški nekoliko pelena na dan. Problem mi je i to što ona spava noću od 11 do 5, pola 6 ujutru, ne budi se da jede, pa ne znam da li da je budim, ali ovo nije svako veče. npr dvije večeri se budi i jede, a sljedeće tri ne, pa ja zaspem očekujući budjenje u toku noći, ali se cura probudi tek ujutru. ona fino napreduje, vesela je, pa me to tješi da nije gladna i da ćemo uspjeti. na poslu se ne izdajam, da li bih trebala? i hvala vam na savjetima

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4246
11.9.2012 22:14:54   
nutellica
Evo mene opet sa problemomuser posted image user posted image
Lejla Ka, problem je ovakav:
Cura ima 42 dana, vec sam prije pisala kako se grcila,zagrcavala prilikom dojenja i da doji kratko.
Vec dva dana uzasno place ,malo nosanje pomogne ali nista specijalno. Prije par dana sam primjetila da joj se nosic zacepio, vodili smo je pedijatru kaze nista strasno sve da je masala dobra obzirom da je rodjena u 37 sedmici za mjesec dana je dobila 1300g.napomenula sam i pedijatru da jako kratko doji, doji po minutu,dvije-pet najvise 10 minuta,i onda je vriska, skika, bori se sa sikom ljuti se, ja je podizem da podrigne, dajem ponovno ali ona samo place...
Danas svo vrijeme place, dam joj dojku minutu dvije doji i onda vriska opet, uzmem nosam je, ona zijeva i cucla prstic sto mi nekako govori da je gladnauser posted image
Stolica je dobra zlatno zuta, medjutim veceras primjetim da je malo kao zelenkasta...ona po par min doji, mozda se ne najede uopste,mlijeka imam,curi na sve strane neznam sta da radim..zao mi da joj dajem dohranu, ali ona stvarno izbaci dojku nakon par min, zar je moguce da se najede za to vrijeme?Jeste da aktivno i halapljivo sisa,ali mi to nekako opet premalo....
Molim vas prosvjetlite me sta da radim,mozda je ja dodatno unervozim trudeci se da joj ponovno dam dojku, ili sta neznam..ali nekako imam osjecaj da je gladna,pa je zato nervozna....imam veliku zelju da dojim, ali sta ako ona zaista neceuser posted image user posted image user posted image user posted image

Svatko želi živjeti na vrhu planine, ali sva sreća i rast događa se penjući se na nju.

(odgovor članu ksena)
Neposredna veza do poruke: 4247
12.9.2012 7:29:18   
ksena
nutellice identičan problem sam imala. Plače, ja joj dam da jede, ona tako halapljivo uzima bradavicu, kreće vući kao da nikada jela nije, povuče dvaput i... pusti i u jauk. Nakon nekog vremena dodjem do zaključka da su to, u stvari, grčevi, jer bebama dojka nije samo hrana, već i utjeha. I moja beba dosta kratko sisa, najduže možda 10 minnuta, ne gledam na sat kad je hranim. ne opterećujem se time dok god napreduje. Opusti se i uživaj, jer da je gladna ne bi dobila 1300 grama user posted image

(odgovor članu nutellica)
Neposredna veza do poruke: 4248
12.9.2012 7:55:43   
nutellica
Ksena hvala puno na odgovoruuser posted image
I ja nekako mislim da su grcevi jer ona pocne tako da jede dav tri put povuce i pocne da se grci, i place kao da joj neznam ti sta radimuser posted image ja sve mislim da je gladna tako mi djeluje jer zijeva i stavlja rukice ustauser posted image
mm sinoc u poteci kupio aptamil 1 za svaki slucaj, nisam joj davala jos i kupio je neke kapi espumisan, da joj dajem ili?

Svatko želi živjeti na vrhu planine, ali sva sreća i rast događa se penjući se na nju.

(odgovor članu ksena)
Neposredna veza do poruke: 4249
12.9.2012 8:04:05   
djoisa
to sto beba stavlja rukice u usta i zijeva nije znak da je gladna..

ako tebi mlijeko strca na sve strane, ne treba ti aptamil..

osjetis li ti refleks otpustanja i da li tada beba sisa? ili pusti dojku?

(odgovor članu nutellica)
Neposredna veza do poruke: 4250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  168 169 [170] 171 172   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  168 169 [170] 171 172   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pijaca
veeseelaa

koja je po vama naj pijaca u Sarajevu što se tiče izbora, cijena i usluge?

Sirano (34%)

Ciglane (18%)

Otoka (32%)

Kumrovec (1%)

Heco (4%)

neka druga, navedite (11%)

Broj svih glasova: 97

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *