Alhemicarka
|
IZVORNA PORUKA: Dz3ni Izvini, koliko ti je bebi i da li je to i kod vas oduvijek tako? Mojoj bebi će za 5 dana punih pet mjeseci. Otprilike je uvijek tako, otpočetka je spavalica, do trećeg mjeseca sam je budila po noći da jede, i to je išlo na jedvite jade. Onda mi je Lejla Ka rekla da je beba već dovoljno velika, i ako fino napreduje da je ne moram više buditi. Ja sam je prestala buditi kad je napunila tačno tri mjeseca. Onda se ona sama budila nekad u tri, nekad u četri sata, pa je to polako pomjerala i evo sad se budi u pola 6 ujutro. Baš i moja, odspava malo preko dana, jedva sat i onda visi na siki. Dok sam je budila, nije bila po danu baš toliko zahtjevna, imala je bar jednu turu spavanja od tri sata, a ostalo je nekad jela na dva sata, nekad na sat. Ja sam se bavila mišlju da je opet počnem buditi, da bi po danu bar malo predahnula, a onda sam skontala da kako raste će svakako sve manje spavati po danu, pa mi se svodi na isto i ne budim je. Već je dovoljno velika da uspostavi svoj bioritam, što da je kasnije odučavam od noćnog podoja i sebi pravim dupli posao. A to da je uobročim, i pustim da plače je posebna priča . Moja je jedan dan zaspala i zaspim i ja, i pošto sam bila premorena, moja mama i nana, dvije pametnice, odluče da će nju zabaviti kako bi ja odspavala. I nosale su one nju, zabavljala, nju zainteresuje nešto najviše minut i onda traži sisu. Tako su je uspjele pola sata zabavljati, što je bio top i onda je krenula dreka. Moje muke, toliko je bila ljuta i nervozna da nije sisu htjela da vidi, te je ninaj, sve sa sikom na izvolite, i počne ona da sisa, a svako malo pusti je, okrene se prema njima, odronda i nastavi. Tad sam im održala predavanje i rekla da su mi napravile medvjeđu uslugu i da me ne mogu zaštiti od toga da budem majka. To da ne spavam mi je u opisu radnog mjesta, i prestale su to raditi. Ja sam počela da uživam u tome da je po čitav dan na siki, ležimo na krevetu, ona malo siki, malo pokušava dohvatiti moje šiške, guguće, smije se, nekad mi se učini da neće više, ja sklonim sike, ona odmah u plač, i tako se mi satima igramo. Danas joj je posebno trebala utjeha, jer je čim ispusti siku plakala nekako tako tužno, nije to bio plač gladi, niti je nešto posebno sisala, samo je spavala na siki (to nije odavno radila), valjda se nije nešto istraumirala , sunce moje malo.