Lejla Ka
|
IZVORNA PORUKA: nutellica Evo mene opet sa problemom Lejla Ka, problem je ovakav: Cura ima 42 dana, vec sam prije pisala kako se grcila,zagrcavala prilikom dojenja i da doji kratko. Vec dva dana uzasno place ,malo nosanje pomogne ali nista specijalno. Prije par dana sam primjetila da joj se nosic zacepio, vodili smo je pedijatru kaze nista strasno sve da je masala dobra obzirom da je rodjena u 37 sedmici za mjesec dana je dobila 1300g.napomenula sam i pedijatru da jako kratko doji, doji po minutu,dvije-pet najvise 10 minuta,i onda je vriska, skika, bori se sa sikom ljuti se, ja je podizem da podrigne, dajem ponovno ali ona samo place... Danas svo vrijeme place, dam joj dojku minutu dvije doji i onda vriska opet, uzmem nosam je, ona zijeva i cucla prstic sto mi nekako govori da je gladna Stolica je dobra zlatno zuta, medjutim veceras primjetim da je malo kao zelenkasta...ona po par min doji, mozda se ne najede uopste,mlijeka imam,curi na sve strane neznam sta da radim..zao mi da joj dajem dohranu, ali ona stvarno izbaci dojku nakon par min, zar je moguce da se najede za to vrijeme?Jeste da aktivno i halapljivo sisa,ali mi to nekako opet premalo.... Molim vas prosvjetlite me sta da radim,mozda je ja dodatno unervozim trudeci se da joj ponovno dam dojku, ili sta neznam..ali nekako imam osjecaj da je gladna,pa je zato nervozna....imam veliku zelju da dojim, ali sta ako ona zaista nece Beba koja ne dovoljno i ne pravilno jede ne bi dobila 1300g za mjesec dana. Beba sa 40 dana starosti vjerovatno prolazi kroz skok u razvoju (post od Amrino): http://www.ringeraja.ba/forum/Skokovi_u_razvoju/m_429526/tm.htm Kažeš mlijeka ima i prska na sve strane, a razmišljaš o dohrani? Tvoja je bebica trenutno nervozna da jede, i nije joj bitno šta. Dohrana je izlaz kad dijete nema šta da jede, a ne za svaki problem i promjenu u ponašanju. Nuttelice, ti dojiš, vi dojite, beba super napreduje, zdrava je i prolazi normalne faze svog života i odrastanja. To što sad prolazite je normalno i ne traži rješenje, već strpljenje. Ako beba odbija podoj nemoj forsirati, pronosaj umiri, pjevaj, ljuljuškaj. Nemoj se brinuti, nije gladna i neće joj ništa loše biti. I najede se ona, ništa ti ne brini. I vjerovatno te ovo neće utješiti, ali će se ovakve faze ponoviti još dosta puta