buba2011 -> RE: problemi sa dojenjem... (16.3.2012 11:59:51)
|
IZVORNA PORUKA: ivannna http://www.ringeraja.ba/forum/fb.asp?m=1248637 Lejla hvala ti puno, sad mi je lakse, sada ne insistiram da nastavi s dojenjem kad je nervozna, vec napravimo pauzu pa probamo opet. To je najvise izrazeno navecer, pa smo sinoc jeli iz tri puta, da bi se smirila i prestala plakati. Inace je dosta "nervozna" beba, kad je budna skoro stalno plače, ne voli ni kupanje ni mjenjanje pelena, jedva cekamo da ta faza prođe da se malo igramo s njom kad je budna [sm=bravo.gif] ivannna, ne bih da pametujem, ali možda ti beba ima grčeve. Moja cura je bila takva. Nekada nije mogla ni da jede, krene fino, a onda počne da se baca, a da ne pričam da je svaki dan preplakala. Noću je lijepo spavala, budila se na svaka tri sata da jede i nastavljala da spava bez ikakvih problema. A otkad je to prošlo, lijepo jede, spava, super je stvarno. Naravno, ušli smo u fazu kad je zanima sve oko nje, pa često dok je hranim prekida da bi nešto proučila, ali kasnije nastavi. Ono što sam ja naučila dojeći bebu, jeste da se moraš naoružati strpljenjem i vjerovati da imaš mlijeka i ne posezati za dohranom. Mene je dr stalno naručivala na dodatne kontrole, jer joj se činilo da beba malo dobija na težini i bila sam se stvarno istripovala da je gladna i sl. pa sam je hranila svaki čas, čak i kada nije tražila. Sad znam da mi je dijete sito (samo je dojim već tri i po mjeseca) i ona je prava vesela beba. Kad ne spava, stalno se smije i guguče, noću se sad budi samo jednom, nekad dva puta, ali stvarno sam prezadovoljna. I stvarno mi je drago što nisam poslušala svekrvu kad me nagovarala da dohranjujem bebu. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|