Suzana
|
Cao djevojke! Evo mene, maksuz da vam se javim jer sam obecala! Hvala sto mislite na mene, Maida, Elma i ostale!!! Kao sto znate, bila sam na kontroli. Hvala Bogu, bebe su dobro i zdravo, i cak su malo naprednije od beba u 21. sedmici! (naprednije i kad nije u pitanju viseplodna trudnoca) Kaze Dr da je to genetski, jer smo muz i ja visoki, a bebice sada imaju jos dovoljno prostora. Tako sam sretna da su dobro... Djecak ponosno pokazuje svoju cunu! Spol druge bebe opet ne znamo! Dr je odmah kao i prosli put rekla "i druga beba je izgleda djecak" a onda pocela malo bolje posmatrati predio gdje su genitalije, i onda opet nije bila sigurna. Ta beba je ovaj put drzala skupljene nogice. Tako da cemo vidjeti da li ce se pokazati sljedeci put. Idem vam na sljedecu kontrolu vec za 7 dana! Tada ce mi pregledati grlic materice, kakva je situacija, kako bi se to pratilo, radi serklaze... Nadam se da ce i to biti OK. (Elma, Issa, jesu li vama vasi ginekolozi ovo pregledali vec??? Kakva je situacija kod vas?) Takodjer, u sljedecoj sedmici se moram aktivirati oko odlaska na Transfuziologiju, kako bih provjerila antitijela, jer sam A - krvna grupa! Rekla mi je da to pod hitno trebam "zaganjati"... Hm... Necu da brinem unaprijed. Trebam poceti piti i kalcijum, sada sam na Prenatalu i Magnezijumu... Sta jos... Da! Rekla mi je da kupim pojas, da malo 'pricvrstim' stomak.. Ja sam je izresetala raznim pitanjima, kako bih nadoknadila svo ono vrijeme koje nisam imala prosli put. Naravno, odnos Dr i mene je bio super, u sto nisam sumnjala... Jbg.. Svi su oni takvi kakvi su kada im dodjes u drzavnu varijantu... U ordinaciji smo se zadrzali dobrih pola sata. U principu, to je to, ono glavno i najbitnije... Ako sam nesto propustila da vam prenesem, sjeticu se. Ah da... Pitala sam je i sta je uobicajeno za blizance, carski rez ili prirodan porod. Prirodan porod ide kad su obje bebe okrenute glavicom prema dole, a carski je u slucaju kada je prva beba okrenuta guzom, ili druga, svejedno... Eto curke... Odoh sada spavati, znate da ja i sutra idem na posao! Svima vam zelim laku noc i lijepe i spokojne snove. Ne dozvolite ruznom vremenu da utice na vase raspolozenje. Kiss. Suzana
|