|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
29.1.2008 17:46:26   
Emina*
Suzana draga, posto ja volim da sam svugdje negdje, i vidim da ti niko dosad nije odgovorio, reko da to ja napravim..
Eh, koliko ja znam, ovako.......

Zatrazi duzinu femura - butne kosti, zatim BDP (precnik glave), eh sad kod nekih doktora ima kod nekih nema da ti daju mjere abdomena, jer na osnovu njega mozes da vidis kakva je ishrana bebe, jel se beba fino hrani (odnosno kod tebe dvije bebare -da znas jedul kako treba)
Eh, na osnovu tih podataka, neki aparati mogu automatski da izracunaju tezinu bebe - ali nema to kod svakog doktora...
Mozes onda ti da pitas dok te ona pregleda, i dok ti pokazuje tvoje malene, jel s kicmom sve u redu, oci, nosic, usta.....

Moja dr. fino krene od glave i sve mi isprica,al apsolutno sve....   Cak zajedno izbrojimo prstice i na nogama i na rukama....  I onda sam sva sretna......

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 201
29.1.2008 22:37:46   
Suzana
Eminice, hvala ti!

Ma iskreno, pitala sam za savjet kako bih ovaj put izresetala Dr pitanjima, posto sam joj na proslom pregledu bila u drzavnoj varijanti i nije mi se posvetila koliko sam ja ocekivala. I cijelo vrijeme sam jako ljuta zbog toga. Pisala sam o tome na nekoj drugoj temi, pa da vas sada ponovo ne davim. user posted image

Od sutra pravim cijelu listu heheh!

Cujemo se,

S.

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 202
29.1.2008 22:52:01   
Emina*
Slobodno ti sebi na papir napisi sve sto te interesuje, i neka te ne bude stid i neka ti ne bude neprijatno..
Pa privatno si joj dosla, da ne kazem zbog toga...  Placas joj pregled,i apsolutno imas svako pravo da postavis ne 100 nego 100000 pitanja, na koja ti moze dati odgovor. I mene je na pocetku kod ove moje sve nesto bilo stid pitati, i sve mi nesto neugodno,ali nakon 2 pregleda, sve sam je ispitala i nisam se razocarala...
Citala sam da si imala neugodnosti s doktorkom,ma joj ako nista i ja od svoje ocekujem bar da me prepozna, pa ne mora mi ni ime znati.... Razumijem da i ti dr imaju jako puno pacijenata,i da ne mogu svima ni popamtiti imena..  Al mi nije jasno, jos ti nosis blizance, pa nije top ni tako cesto,a ona tebi tako...
Tesko je zaista kad vidis koliko to tebi znaci, a koliko zaista znaci drugima...

Zelim ti puno srece, i naravno da se ne sekiras....
Vazno je da su tvoje malene bebe u redu......

Javi kako je bilo.......
Cmokic........

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 203
30.1.2008 7:38:11   
ElmaB
Dobro jutro svima!

Suzana, ti i ja smo o tome vec pricale, i rekla sam ti da sam ja i u prosloj, ali i u ovoj trudnoci postavljala milijardu pitanja. Pa, tako uradi i ti! S obzirom da si usla u 21. sedmicu, mozes pitati o orijentacionoj tezini beba, da li su im svi organi i udovi razvijeni kako treba, kakav im je polozaj... i obavezno je pitaj za svoju krvnu grupu! A, sjetices se ti jos toga!user posted image

Pusica svima trudnicama i cujemo se danas!user posted image user posted image

Elma B.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 204
30.1.2008 7:46:39   
ElmaB
Sada sam vidjela u Dnevnom Avazau da je u Sarajevu bzena rodila trojke. To je vjerovatno supruga Suzaninog kolege s posla! Svaka cast! Neka joj je sa srecom!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 205
30.1.2008 12:30:43   
baby
user posted image  cure
evo bas malopije dosla od Dr. moram mirovat, jer me u zadnje vrijeme malo boli stomak i propisala mi Nystatin vaginalete za pojacan sekret a narucena sam za 7 dana na UVZ pa jos neznam kako su mi bebice al bit ce sve ok . Kako ste mi vi cure , kako su vase bebice

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 206
30.1.2008 12:36:37   
ElmaB
Hej, baby!

Miruj, miruj! user posted image Te vaginolete sam i ja koristila i sada ponekada mi prepise Canesten. Procice to, jer svaka trudnica u trudnoci dobije pojacano bijelo pranje. Neka manje, neka vise, ali je bitno da je bez boje i mirisa!

Pusaica i cuvaj se!

Elma B.user posted image user posted image

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 207
30.1.2008 12:41:03   
baby
Znam Elma  a jesam bila pretjerala u zadnja dva tri dana vazda se negdje smuzam lijepo vrijeme pa mi user posted image  neda mira a sad cu se odmarat , evo pritisak me nosa jos nikad nisam popila user posted image  uh sto ce mi prijat  kaze doktorica ako te ovako nastavi bolit nema seksauser posted image , ja njoj velim dotorice ma nisam nikako ni imala nesto me strah

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 208
30.1.2008 12:43:06   
ElmaB
Ma, odmori i sa sexom. I ja pauziram vec neko vrijeme! Ako ce te utjesiti, u prvoj trudnoci nikako nisam imala odnos, svih 9 mjeseci i jos dva mjeseca poslije dok sam se skroz oporavila. A, kasnije........mmmmmuser posted image user posted image

Pusica!user posted image

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 209
30.1.2008 13:49:41   
Suzana
Cao Elma,

Hehehe, u pravu si, to je trojac mog kolege.
Jako mi je drago zbog njega, bas je sretan!
Jutros mi je detaljnije ispricao kako je sve proslo, i bas sam se rastuzila da ih njihova mama jos nije vidjela... Ona je na intenzivnoj, bebice u inkubatorima, i za sada nije moguce ni da ona njima ode, ni da joj Dr donesu bebe...
Ima i taj prirodni porod mnogo svojih prednosti, zar ne?

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 210
30.1.2008 13:51:06   
Suzana
Eminice, Elma,

Potpuno ste u pravu i hvala najljepsa na vasim postovima! user posted image
Ma pripremam ja teku sa pitanjima heheh!
Javim vam se obavezno!!!

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 211
30.1.2008 14:17:38   
issa
Hy cure moje! Ja nikako da počnem praviti ručak, od jutros se smucam po internetu. I nikako da prestanemuser posted image  Ali evo još vama da se javim i idem, fakat mi je vrijeme...

Baby - ne brigaj za upalu, mi smo otvorene sa svih strana i najlakše nam se je prehladiti. Ja sam sinoć ugorala zadnji Nystatin, a pored njega pila sam i Cephabos tablete i čaj od brusnice, sve zbog upale koja je bila obilna. Sad je OK, što ne znači da će tako ostati, jer je ovo drugi put u trudnoći da koristim istu terapiju....

Suzy - čestitaj kolegi na bebačima...Mališa od bihaćkih trojki sutra izlazi kući, a sekice ostaju još inkubatoru.

A sexa što se tiče...Nemojte molim vas. Plakat ću user posted image ....Nisam se sexala otkako sam doznala da sam trudna, ne smijem ni ja ni muž.A tako nam fali user posted image  Neka strpit ćemo se još, a onda me nema ni vani ni na forumu...
Onda ne pitajte za meneuser posted image user posted image user posted image

Jasno????

Idem konačno ručak praviti, krepa od gladi....Ljubim vas

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 212
30.1.2008 16:51:53   
baby
user posted image hej moja Issa dobro si i mene sve nesto strah , da je jedna beba i bih smjela a ovako nesto nesmijem.  

Mene nesto hvata panika za dvoje a kako je tim roditeljima sa troje zelim im svu srecu ovog svijeta i zdavlja .

(odgovor članu issa)
Neposredna veza do poruke: 213
31.1.2008 8:33:09   
ElmaB
Dobro jutro svima!user posted image user posted image

Kako ste mi jutros? Ja bas i nisam dobro. Cijelu noc me je glava boljela, a i malo mi je muka!user posted image Ali, sta cemo u drugom smo stanju i to duplom! Danasnam je Suzana na kontroli, pa jedva cekam da nam se javi.

Pusica i cujemo se u toku dana!!!!!

Elma B.user posted image

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 214
31.1.2008 9:47:03   
baby
Dobo jutro ElmaB kao i ostalim tudnicama user posted image user posted image

Ja sam evo jutros poranila mada bih mogla spavat do podne zbog ovog vremena .Mozda je i tebe Elma boljela glava zbog ovog user posted image  Ja evo pijem kahvu i cekam majstora juce mi pukla cijev od vode pa mi je ziva frka

Suzi obavezno javi kako je bilo na kontoli ,

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 215
31.1.2008 12:17:57   
Suzana
IZVORNA PORUKA: ElmaB

Dobro jutro svima!user posted image user posted image

Kako ste mi jutros? Ja bas i nisam dobro. Cijelu noc me je glava boljela, a i malo mi je muka!user posted image Ali, sta cemo u drugom smo stanju i to duplom! Danasnam je Suzana na kontroli, pa jedva cekam da nam se javi.

Pusica i cujemo se u toku dana!!!!!

Elma B.user posted image

Bok curkice! (pricala sam sa kolegicom iz ZG, pa me prenosi! user posted image )

Evo mene na poslu, pa skoknuh na ovaj nas forum, reko' da se javim i prijavim da mi je danas pregled, a Elma i Baby vec spomenuse moj pregled hehe.
Dobre ste, pamtite svasta. A i ja pricam samo o tome.

Naravno da se javim. Nadam se da cu stici vec veceras!
Uf, jedva cekam...

Elma, nadam se da si jutros malo bolje... Mozda si nesto pojela??? user posted image
Baby, sto ne spavas kad ti je Bog dao! user posted image

Odoh opet malo raditi, pa se cujemo!

Cuvajte se user posted image !

S.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 216
31.1.2008 18:43:36   
Anoniman
Cao cure, kako ste?
Nadam ste da niste kao vrijeme, jer ja jesam. Samo sam dosla da vidim ima li kakvih novosti i kako je Suzani prosla kontrola. Cujemo se.

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 217
31.1.2008 20:50:21   
ElmaB
Cao Maida i ostale trudnice!

Ja sam danas bas kao i vrijeme. Nekakva sam nervozna, pa sam se evo i sa muzem bez veze raspravljala. Kao trudnica! Sta ces!!!!
Suzana se ne javlja, ali nadam se da je ok i da ce mozda kasnije napisati kako je bilo!

Pusica svima i cujemo se!!!!

Elma B.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 218
31.1.2008 23:22:12   
Suzana
Cao djevojke!

Evo mene, maksuz da vam se javim jer sam obecala! user posted image

Hvala sto mislite na mene, Maida, Elma i ostale!!!

Kao sto znate, bila sam na kontroli.
Hvala Bogu, bebe su dobro i zdravo, i cak su malo naprednije od beba u 21. sedmici! (naprednije i kad nije u pitanju viseplodna trudnoca)
Kaze Dr da je to genetski, jer smo muz i ja visoki, a bebice sada imaju jos dovoljno prostora.
Tako sam sretna da su dobro...
Djecak ponosno pokazuje svoju cunu!
Spol druge bebe opet ne znamo! user posted image
Dr je odmah kao i prosli put rekla "i druga beba je izgleda djecak" a onda pocela malo bolje posmatrati predio gdje su genitalije, i onda opet nije bila sigurna. Ta beba je ovaj put drzala skupljene nogice. Tako da cemo vidjeti da li ce se pokazati sljedeci put. user posted image
Idem vam na sljedecu kontrolu vec za 7 dana! Tada ce mi pregledati grlic materice, kakva je situacija, kako bi se to pratilo, radi serklaze... Nadam se da ce i to biti OK. (Elma, Issa, jesu li vama vasi ginekolozi ovo pregledali vec??? Kakva je situacija kod vas?)
Takodjer, u sljedecoj sedmici se moram aktivirati oko odlaska na Transfuziologiju, kako bih provjerila antitijela, jer sam A - krvna grupa! Rekla mi je da to pod hitno trebam "zaganjati"... Hm... Necu da brinem unaprijed.
Trebam poceti piti i kalcijum, sada sam na Prenatalu i Magnezijumu...
Sta jos... Da! Rekla mi je da kupim pojas, da malo 'pricvrstim' stomak.. Ja sam je izresetala raznim pitanjima, kako bih nadoknadila svo ono vrijeme koje nisam imala prosli put.
Naravno, odnos Dr i mene je bio super, u sto nisam sumnjala... Jbg.. Svi su oni takvi kakvi su kada im dodjes u drzavnu varijantu...user posted image U ordinaciji smo se zadrzali dobrih pola sata. user posted image
U principu, to je to, ono glavno i najbitnije...
Ako sam nesto propustila da vam prenesem, sjeticu se.

Ah da... Pitala sam je i sta je uobicajeno za blizance, carski rez ili prirodan porod. Prirodan porod ide kad su obje bebe okrenute glavicom prema dole, a carski je u slucaju kada je prva beba okrenuta guzom, ili druga, svejedno...

Eto curke...

Odoh sada spavati, znate da ja i sutra idem na posao!

Svima vam zelim laku noc i lijepe i spokojne snove.
Ne dozvolite ruznom vremenu da utice na vase raspolozenje. user posted image

Kiss.

Suzanauser posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 219
31.1.2008 23:28:19   
Emina*
Draga Suzi.....
Bas mi je drago sto je sve ispalo OK. Iskrena da budem i pretpostavljala sam da hoce,jer si ipak otisla privatno kod nje...
Ma tebi je navjvaznije da su tvoje bebe OK,a za ostalo se ne sekiraj....
Zelim ti puno srece u daljoj trudnoci, i naravno moram ti reci da se cuvas i pazis...
Sretno....
Cmokić....

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 220
31.1.2008 23:44:21   
Suzana
Draga Eminice,

Bas si neka slatka djevojcica. user posted image
Hvala ti na lijepim rijecima.
Upravo kako kazes, sve se trebamo cuvati i paziti.
Mi se cujemo opet, a sada stvarno odoh spavati, peku me oci. user posted image

Pusa,

S.

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 221
1.2.2008 7:52:42   
ElmaB
Cao Suzana i ostale cure!user posted image

Super! Jako mi je drago da je sve ok. Grlic materice se mjeri iza 22. sedmice i to je pokazatelj da li nosis nisko i da li treba raditi cirklazu. Meni je zadnji put bio dugacak 5,3 cm i dr mi je rekao da je to super. Grlic raste sve negdje do pred porod kada se spusta i postaje mekan jer se priprema da beba izadje. Bice to kod tebe ok. Ne brini!!! user posted image Pojas imas kupiti u Chiccu u Merkatoru i kosta 57 KM i najbolji je. To je i meni moj dr preporucio, ali ga nisam nosila jer su se bebe guzom okrenule. Kasnije sam ga poklonila! Da sam znala dala bih ga tebi!
Drage moje, kako ste vi jutros? Je li raspolozenje bolje? Kod mene onako!!!

Pusica i cujemo se!user posted image user posted image

Elma B.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 222
1.2.2008 9:20:01   
Anoniman
Hej cure, kako ste, jeste se naspavale,
Bas mi je drago da su bebice kod Suzi OK. A i meni je dr rekla da ce mi sledeci put uradit pregled da vidi u kakvom je stanju grlic. I moja bebica i ja smo danas smo usle u 21. sedmicu i sutra idemo na kontrolu zbog onog krvarenja da provjerimo kakva je sad situacija.
Pusa, cujemo se.

(odgovor članu ElmaB)
  Neposredna veza do poruke: 223
1.2.2008 11:46:06   
ElmaB
Maida sretno i cuvaj se! Pusa tebi i bebama!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Elma B.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 224
1.2.2008 13:53:59   
baby
Drage zene user posted image user posted image
Evo mene ko neka mahalusa user posted image ,
Suzi i meni jako drago sto su ti bebaci napredni i sto su zdravi nista se nesikiraj sto se tice krvne gupe bice sve ok , meni je nedavno dr . privatno kad sam imala pegled gledao grlic maternice i mjerio on je meni sto sta objasnjavao al sam mu rekla sljedeci put rijecnik latinskog pa cu skontat al je se kod mene iznenadio sto mi je za kratko vrijeme veci stomak i onda mi je objasnjavao kako kod tudnica sa dvojkama grlic se izduzi ranije pa kako moraju zene ici na zasivanje pa joj al kod mene je sve ok hvala Bogu , i kod mene je to ranije gledao jer sam ja niza i ususna nemam izrazenije kukove nego sam onaj spotski tip.
Uh sto se umori ,
Maida naravno i tebi od srca zelim da sto lakse izneses do kraja i da nebude komplikacija sto naravno svim tudnicama zelim user posted image i evo vam jedna ruza sto ste tako hrabre

A ja odoh sta pojest izgladni pisajuci user posted image

user posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *