Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Hej trudnice, Kako ste danas. Ja sinoc bila na kontroli i dr mi rekla da je djecak, beba je u redu i sve je ok. A samo bi vas ispravila, ne mjeri se kljucna kost vec duzina femura, to je butna kost i neki dr mjere obim abdomena, ali ne svi i ne uvijek. pusa
Kako su moje cure danas? A bebe? Ovaj tmuran dan mi malo spušta raspoloženje ali tek je na početku, možda se sunce ipak pokaže. Moje bebare su OK, miču se, miču, miču...Divan osjećaj! Ja još uvijek nisam dobila žgaravicu, ali eto...pijem puno mlijeka pa sam je možda preduhitrila.
Maida, drago mi je da opet tu. Neka sinčine, mogu misliti kako je tata sretan! Moj je bio malo u šoku kad je čuo za dvije pišulje, jer smo očekivali da će druga beba biti dečkić. Ali sada je već OK i samo priča o njima, miluje stomak i tepa im.
Suzana, brzo će februar pa ćeš odmarati. Izdrži još malo!
Ja stvarno neznam sta je ovo sa zgaravicom al izdrazacu sinoc mi jenesto nadoslo ugledala sam pauka i sve povratila zaspala poslije toga ko beba . Kod nas je danas divan dan sunce me je probudilo jutos rano bas sam se iznenadila. Moje bebice jos neosjecam a i to ce ubrzo .Lijepo da ste mi objasnile sve o BPD meni to jos niko nije radio a vjerovatno ce radit
Ustajte uspavane danas je divan dan teba malo prosetat
Ja sam danas onako raspolozena upravo zbog promjene vremena. Sinoc sam i lose spavala, ali i sanjala, sto se inace desava u trudnoci. Nikako nisam mogla zaspati, prvo mi je bilo muka, pa su se onda bebice uznemirile, pa onda sitne kontrakcije i tako cijelu noc! Bezveze!!! Drago mi je Maida da je sve ok i da si opet s nama. Baby, to sto si dobila zgaravicu je vjerovatno od neke hrane, a u kasnijoj trudnoci ces je imati kada bebama pocne rasti kosica. Tada mozes kupiti u apoteci Rene bombone koje se zvacu i pomazu. Malo su ruznog ukusa, ali ih dr preporucuju. Vidim Suzana da si pitala gdje sam sinoc. Bila sam kod svojih roditelja pa se vise nisam logirala kada sam dosla kuci. Veliki pozdrav Eminici i Issi!
Evo i ja malo ranije s posla, rucak se priprema, a onda cu da odmaram i gledam sijaset humoristicnih serija na Novoj TV! Vi ste cijelo jutro aktivne na forumu, ja nisam imala vremena da bacim pogled, jer malo krace radim, pa onda gledam da sto vise posla uradim. Svasta nesto spominjete u svojim postovima, pa eto, hajde da se i ja osvrnem na diskusije. Ja za sada, nisam imala problema sa zgravicom, pa vidjecemo poslije... Kazu da zna biti gadna. A citala sam da zgaravica nema apsolutno nikakve veze sa rastom kose kod beba, ko ce ti ga znati. Danas sam usla u 20. sedmicu (javlja mi Kalendar trudnoce sa Roditelj portala), a djecica se igraju i kuckaju me iznutra. Spominjete i raspolozenje, interesantno je kako vrijeme moze poboljsati ili pogorsati raspolozenje, ja sam vesela danas, ali to neko zadovoljstvo koje osjecas kada je suncano, je potpuno drugacije. Ovih dana su u SA bili predivni dani. Elma, nadam se da san nije bio previse ruzan, snovi itekako znaju pokvariti dan. Ja sam jednom imala tako jedan ruzan san da nisam bila dobro 3 dana! Ali, zaboravices! Baby me posebno nasmije sa svojim postovima, cuj vidjela pauka i povratila!
Hej cue jedva sam sjela da vam napisem moram Suzani da odgovoim , inace mi je najgadljivija zivotinjica pauk juce sam se toliko toga nagutala te kisele te mlijeka nebili sta pomoglo i sva ta tecnost mi nije mogla provarit u zelucu pa mi se sve skupljalo po postomaku sitnica ruzan miris pomisao na nesto mi prouzrokuje povracanje nedavno me je vosak za skidanje dlacica iritirao jos mi ni nije bila muka a sinoc po belaju naidze pauk u kupatilu dok sam nesto prala prvo sam se pepala pa mi je to svu onu tecnost podigla diafragma i povratim ja kazem sreca jer inace nevolim povracat i bjezim radije bih se mucila nego gunula dva psta .I jos nesto ja imam fobiju od pauka ako ga negdje vidim nesmijem zaspat dok ga neubijem a nesmijem ga ubit pa mora muz smijesno
Hej cure, samo da vam javim da su danas u Bišću rođene trojke, nakon duuuugo vremena Igrom slučaja, poznajem sretnu mamu i jako sam uzbuđena zbog nje. Rodila je dvije curice (oko 2 kg svaka) i dečka (oko 2300) Možda ste gledale u Federaciji danas.
Inače, sve je OK. Cijeli sam se muž i ja vrtimo po kući, malo smo čistili, jer će nam doći prijatelji. Zato sad idem, našoj Baby želim što skoriji oporavak.
Vidjela sam na Dnevniku. Neka su zive i zdrave, i da izrastu i dobru djecu i ljude! Samo, prijatno sam iznenadjena njihovom tezinom, pa mozemo vjerovati i da ce nase bebice imati lijepu tezinu ako Bog da! Mi na poslu cekamo da nam zena od kolege svaki dan rodi trojke , tako da ce biti veselo ovih dana.
Ja sam jutros poranila jer u 9 sati idem na kontrolu. Narvno, uzbudjena sam kao i svaki put i cim se vratim ako Bog da, odmah cu vam se javiti. Nadam se da ce sve biti ok. Baby, da li si bolje?
Ja se narucila danas, a na kontrolu aBd idem sljedeci cetvrtak... Jedva cekam!
Curke, sinoc me malo bolio stomak... Ne znam kako bih opisala, kao da me materica bolila, hvala Bogu nije bilo previse strasno... To mi se desilo u toku noci, mozda da je bilo 5 h ujutro... Prvi put sam pomislila da bih trebala popiti Apaurin, ali sam lezala, proslo je hvala Bogu i zaspala sam.
Hm.. Nadam se da su se mozda bebe nesto pomjerale, jer sam tada osjecala i njihovo lupkanje.
Evo mene opet kod vas Suzana, nista se ti nama ne sekiraj...... To ti je 100% od sirenja ligamenata maternice,tako da nema brige.. To ti je znak,da ako nesto radis,lezi bona odmaraj se,mani se posla. Bice njega uvijek... To ti je zaista samo znak da malo usporis, nista strasno.. To prozivljavamo i mi s jednom Nista ne brini, bebe su OK. Cmokic...
Drage moje, zelim vam puno srece i uzivajte u svojoj trudnoci. Ja sam u braku 3 mjeseca, prva dva mjeseca muz i ja smo se cuvali da ne zatrudnim, a vec sada vise od bilo cega zelimo bebu. Puno me razocaralo kada sam dobila i sad mi drzite fige molim vas. Amelaa puno srece na dijeti, ja sam bila na un i smrsala 10 kg i nisam ni grama vratila.
Bila sam na kontroli. Bebe su hvala Bogu ok. Sada se curica okrenula glavom, a decko je ostao okrenut guzom. Imaju otprilike po 700 grama, a duzinu im nije mogao izmjeriti, jer su se previse vrtile. Nalaz urina mi je ok, ali nalaz krvi bas i nije, tj. postala sam anemicna. Valjda su mi bebe povukle zeljezo, pa mi je ukljucio neke tablete koje se rastvaraju u vodi. Upozorio me je da se tesko podnose, sto sam vec i osjetila. Odmah sam pocela povracati, tako da ih najvjerovatnije i necu koristiti, nego cu probati prirodnim putem popraviti krvnu sliku. Sokovi od cvekle, borovnice, jescu malo vise kelj, spinat i sl. Pitala sam ga sve sto me zanima i rijesio mi je neke moje nedoumice, sto se tice poroda. Zanimalo me je da li da se ovaj put odlucim za Opcu bolnicu ili da opet idem na kliniku Kosevo. Rekao mi je da posto su u pitanju dvije bebe idem na Kosevo jer im je razvijenije odijeljenje za novorodjencad! Eto, tako cu i uraditi ako Bog da! Kako ste vi?
cao Elma, drago mi je da su bebice dobro, zao mi je to sa zeljezom, ali ti mogu preporucit isproban prirodni lijek, to je pekmez od divljih jabuka i to mozes nac na pijaci od nana i deda koji donose svasta pomalo, i to se razmuti jedna supena kasika sa casom vode, vjeruj mi da djeluje. I uz sve to nemoj zaboravit uzimat C vitamin jer on veze zeljezo u organizmu. Pozdrav i ostalim trudnicama nadam se da ste se naspavale i spremne za ovaj prelijepi dan.
Suzana napisala sam nesto za tebe na temi gdje ginekologu. Ugodan dan vam zelim
Ja sam od juros puno bolje cak sam sinoc spavala skoro citavu noc . Dago mi je da mi je tem. spala bas mi je bilo zao bebica neznam kako one to osjecaju al meni je vise bilo grozno .
Elma B - drago mi je da s tvoje dobro i vidim da su masalla napredne i da si razbila svoje nedoumice oko kilaze i poroda i svega sto te je tistilo ja se slazem da teba Doktore pitati za sve jer su za to i placeni. A sto se tice krvi cuvaj se i uzimaj dosta folne kiseline i ja sebi kupujem domace sirupe u apoteci imas od koprive , drenjka, borovnica ,zove ,to ti je 1/2 l oko 6 i kusur KM .
Suzi - i ja sam primjetila da dosta radis , cuvaj se meni je pomogl ovo sto sam dva tri dana samo lezala i osjetila sam da me stomak nije zabolio mada ja od pocetka imam bolove kao pred menzes i kaze mi dotor da je to normalno .
Issa pa gdje si ti kako si ti kako vijeme u Bihacu kako su tvoja djecica vrtel se ?
Ja 30. ovog mjeseca idem na kontrolu pa ce mo vidjet kako su moja djecica citala sam da u 14 sedmici razvijaju pluca pa nisam ove sedmice nijedne zapalila mozda to nema veze stim al meni je lakse . Idem cue radim malo po kuci ove viruse po kuci da ubijem
Elma - divno sto bebe lijepo napreduju, rekla sam ti da ce sve da bude OK. I ja idem na kontrolu za 6 dana aBd, i zeljno ocekujem da cujem kolike su bebe, kako su, sta rade... Zao mi je zbog zeljeza, pa da, nosimo 2 bebe, moramo se dodatno brinuti o sebi. Ako ti je Dr rekao da ukljucis te tablete ukljuci, ali definitivno probaj uzeti sve ono prirodno sto je puno zeljeza, a sto se vec nabrojala... Znaci Dr Hadziomerovic ti je ipak preporucio Kosevo. Mogu razumjeti... Maida, vidjela sam, hvala ti na odgovoru. Malo sam uznemirena, ali proci ce i bice sve aBd dobro. Baby, drago mi je da si bolje! Issa se usutila... Odoh se osvjeziti pa cemo se cuti...
Suzana ,jesil bolje,jel te jos uvijek boli??? Ti svakako kad odes eto kod dr. kazi njemu da te je bolio stomak u donjem dijelu,pa nije na odmet cuti i njegovo misljenje, da se uvjeris i da tebi bude lakse kad znas da je sve OK.
Joj mogu samo da zamislim kaKo jedva cekas doktoru, da stavi onaj aparatic na tibu, a tebi se na ekranu NE prikaze jedna NEGO DVIJE + ...
Suzana, nemoj se brinuti, jer ti bolovi u stomaku, u sedmici u kojoj se ti nalazis 20-toj, sasvim su normalni. Maternica se siri, kod nas duplo, i zato osjecamo te bolove. I ja sam isto bila tako isprepadana kada mi se to desavalo i u prvoj, ali i u ovoj trudnoci.
Doktorice Elma, hvala ti, prava si carica sveznalica!
Eminice, hvala i tebi sto pitas za mene, dobro sam, ne boli me...
Danas sam vise neraspolozena zbog razmjene neugodnih iskustava sa mojom Dr sa jednom djevojkom na temi GDJE GINEKOLOGU. Iste nas stvari muce, ali i to ce se aBd rijesiti.
Odoh prosetati, kupiti sta za rucak, ledja me bole od sjedenja za kompom....
Hej Suzana, zao mi je sto si se uznemirila, ali to je nesto sto mozes promijenit, vec sam ti rekla divnih doktora ima na ciju ljudskost mozes racunat i ne treba ti veza. I uvijek je dezurni jedan dr koji je strucan i koji moze uradit carski i sto treba, pored mladjih specijalista. Nema potrebe da se brines, i preporucila bih ti da ides na kosevo, ja kod dr idem uvijek kad je dezurna i odem navece oko 5 6 kad nema nikog, i upoznaces kliniku, osoblje, okruzenje u kojem ces rodit. I kao sto je jedna rekla na forumu ne moram joj objasnjavat ko sam i sta sam, cim nazovem i predstavim se zna. Sretno i ne brini.
Drage moje, nisam se ušutila što nemam o čemu pisati ili mi se ne da nego sam se malo dala u šetnju ovih dana. U Bi je prekrasno rijeme, sunčano i pomalo toplo, ubilo se za šetnje. Moje curice su super, sve su nemirnije...
Baby, drago mi je da si ozdravila. Čuvaj se
Suzi, ne sekiraj se zbog te svađe na forumu. Nisam čitala šta se desilo, ali moram reći da sam primijetila da ovdje ima par "lešinarki" koje samo čekaju da neko kaže nešto što njima ne paše, pa da krenu s napadima. Glupo je to. Ja često odem na hrvatske forume i nevjerovatno je koliko su jedinstvene i pomažu jedna drugoj. Čak su i prijateljice postale. A ovdje...
Puno sam sada bolje. A ako se lijepo na spavam i sutra me probudi suncan dan, sve ce biti OK. Kao sto sam vec napisala na temi GDJE GINEKOLOGU, zao bi mi bilo mijenjati Dr nakon toliko godina, ali ako bude neophodno, sto da ne i to. O tom po tom. Nije ti los ni savjet da krenem na Kosevo i da se upoznam sa kompletnom situacijom, pa vidjecu... Da li imas preporuciti nekoga ko je tebe odusevio sa nacinom rada, odnosom prema pacijenticama i strucnoscu na Kosevu?
Valjda ce nam sutra iz BI doci sunce pa da i mi Sarajke malo uzivamo! Vjerujem i da uzivas u pokretima svojih curica!
Nije bila nikakva svadja na forumu , samo razmjena nekih neugodnih iskustava i razocarenja glede ginekologa... Sa jednom trudnicom sam razmijenila iskustva i vidjela da je i ona slicno dozivjela, ako ne i gore... No dobro, bice sve OK.
Suzi nesikiraj se nista bas te briga ko ce da te vodi nek su tvoje bebice zdrave pa taman da i u Zenicu dodjes na pregled ja imam jednog doktora u privatnoj klinici koji me pregleda samo u rizicnim sedmicama a ostalo idem u dzavnu kliniku i cekam po 3 sata da dodjem na red pa sta nije me briga nek su mi zivi i zdravi i da ih sto prije docekam oni su moja radost i veselja a Dr ma koji god hoce nek gleda ja i volim kod vise Dr jer cujem razlicita misljena i misljena vise njih