Emica_sa
|
Irena u potpunosti te razumijem,jer ja sam imala idealnu trudnocu,i sve kako treba do samog poroda,isla sam na ctg svaki dan jer sam prenijela,i govorili sve ok,sve ok,zadnja dva dana ctg nije bio najbolji,ali govorili beba nije u odgovarajucem polozaju ili spava ili su cak govorili da sam se puno udebljala pa tesko naci otkucaje,ali to su sve suplje price.Kad su mi poceli bolovi i otisla u bolnicu i tada su tvrdili da spava i nakon 32 sata mrcvarenja ja sam se jedva porodila a ni tada nisam bila max otvorena,nego je doktor skontao da nesto nije ok,i rodio se moj sin sa pupcanom vrpcom 5 puta obmotanom oko vrata edemom i krvarenjem na mozgu , klinicki mrtav,moj sin se nekako izvukao jer je bila Bozija volja i svaki dan zahvalim Bogu sto je bas u tom momentu dao da se porodim jer da je ta agonija trajala jos par sekundi povratka nebi bilo.Ja znam i doktori su ljudi,a ljudi grijese,jer u mom slucaju je ovo bio ogroman njihov propust,ali covjek sve konta pa on je doktor i on zna najbolje,ali ja se ne slazem sa tim uopce,jer uvijek treba biti na velikom oprezu ja sam to naucila na svojoj kozi i vise im nista ne vjerujem.Molim te budi jaka radi te curice kojoj treba njena mama da je ziva i zdrava,ja sam mislila da cu poluditi kad sam izasla iz bolnice bez svog sina i otisla da ga vidim na Jezero, a on gore onako bespomocan na aparatima,i kad mi je doktorica rekla da je stanje strasno da ce se tesko oporaviti,pa i ako se oporavi da ce tu biti teske psiho-motoricke posljedice,opet sam nekako smogla snage povukla sve svoje veze jer tada nisam htjela da im pustim da rade sto hoce,i moj sin se izvukao skroz hvala Bogu,bez ikakvih posljedica..Ponekad mislim da je to mozda i trebalo tako da se desi,da je to sve neka kusnja od Boga i znam da nije lako da covjek i sebe krivi i njih kao doktore,ali moras biti jaka,jer ti je drugo dijete zdravo i zivo i zasluzuje svoju mamu najdrazu da je voli,pazi,mazi...Zelim ti sve najbolje...
|