mirnac
|
Draga Irena, molim te budi jaka za Sarah. Sudbina je... Bog je..., nista ne mozemo promijeniti, ali nemoj, molim te, nemoj sebe kriviti. Prosla sam kroz tesku situaciju, ali hvala Bogu sad je sve ispalo 100 puta bolje nego sto se ocekivalo. Naravno ne mogu te razumjeti, ali mogu djelimicno, znam sta je kad dijete ne zaplace nakon poroda, sto mi je prije cesto u filmovima kad vidim, bilo nesto najstrasnije, toliko sam se toga plasila, i kad se meni dogodilo, znam samo da sam vristala ne place ne place....nikad to necu zaboraviti, poslije toga osam dana Leila se borila za svoj mali zivot na aparatu, sa onim svim mogucim cjevcicama, i zicama, dok smo Ema i ja bile kod kuce. Ruzno je stvarno je grozno da majka kaze, ali tih dana 8 da mi je neko htio odvesti Emu od mene ja bih je dala, ja nisam znala za sebe, samo sam gledala u nebo, molila se i molila. Zato ti kazem posveti se Sarah. Tek sam nedavno prestala vrtiti film cijele svoje trudnoce i desavanja na dan porodjaja, i prestala kriviti sebe. Stalno sam mislila sta sam uradila, sta sam popila pojela, koga sam slusala, kojeg doktora, koji pregled.... Leila sad ima samo kilu manje od sestre, ali normalno odnosno isto se ponasaju, hodaju pricaju i sve sto rade i znaju djeca od godinu i po. Kakve su joj prognoze bile, ovo je cudo. Ali eto nesto nikad u potpunosti nisam sve napisala sta i kako se desavalo, mada sam stalno zeljela, ali nesto mislim da se druge trudnice ne sekiraju. Nasa je sudbina bila sretnija od tvoje, Irena, ne mogu ni zamisliti kako vam je, kad sam ja mjesecima plakala pored zivog djeteta, jer je bila ko guster, crno siva i mrsava, do 4 mjeseca, jer se nije znalo hoce li propuzati, prohodati, progovoriti. Kad krene Sarah sa fazonima kad podjete setati, pa kasnije ako podjes raditi, neces nikad zaboraviti svog malog djecaka, ali vjerujem da ce ti biti lakse s vremenom. Ovo sam vec pisala ali opet ponavljam: NIJE DA ZELIM IKOGA PLASITI, SHVATITE OVO KAO PRIJATELJSKI SAVJET nevjerovatno je koliko puta sam na vakcinama ili negdje po gradu, cula od zena, kad njih dvije vide, kazu za svoje djete i ono je bilo blizanac:-((( Zato drage zene, cuvajte se troduplo, high risk trudnoca, bez obzira sto je sve ok, i meni i Ireni je bilo sve ok, pa se na kraju iskomplikovalo. Posaljite sefa i seficu dodjavola, svekrvu ili bilo koga drugog ko vas sekira, ako ikako mozete platite nekog da vam ocisti kucu, ne debljajte se previse, idite sto puta na kontrolu kod sto doktora i niko nema pravo da vam kaze da pretjerujete. razmazite se maksimalno to vam je zadnji put u zivotu sansa da budete princeze, kad rodite ni rodjena majka vas se vise nece sjetiti, smao ce u bebe gledati:-))) Sve vas volim. Irena saljem ti pp broj telefona ako ti ista treba, za bebu, za savjet, za setnju za vikend, ili da odemo u carobni svijet. Kiss kiss kiss svima od nas tri*** M.