|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
16.5.2008 10:42:15   
Anoniman
Hej Suzana, pa dobro je, mozda je i bolje carski, dva puta je dva puta, i to u kratko vrijeme. Treba snage pa izgurat drugo.
Znaci i kad ides na komisiju tad te dr pregleda i kaze onda svoje misljenje ostalim clanovima ili kako? Eto ako budes kad mogla reci mi, to me zanima.
Ja sam stalno kuci, ne radim, nadam se da cu pocet posle ovog "trudnickog"
Pozdrav svim trudnicama.

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 701
16.5.2008 11:15:05   
bebano
Suzi hvala na pozdravima user posted image .

Maida ja sam isto juce bila na komisiji i mene nisu pregledali, zapravo samo su mi uradili CTG da cuju bebu. Niko mi nista nije rekao, ali da nesto nedaj boze nije u redu, rekli bi. Medjutim sve je to rutina, dok ti lezis i rade ti CTG ta dr iz komisjije pogleda nalaze koje si prije toga prikupila, pita te koji je razlog zasto ti je tvoj dr predlozio carski i odredi ti datum carskog. Eto to je to. Sve skupa 10 minuta. Ma sve je to forme radi.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 702
16.5.2008 11:17:04   
Suzana
Draga Maida,

Ne znam sta bih ti rekla za Komisiju!
Nista ti meni juce ne bi jasno, a kako stvari stoje, meni to moj Dr steli. user posted image
Uglavnom, procedura je takva da te vjerovatno pregledaju, da li ima indikacija za carski, a ima, dok si na Komisiji i zakazu ti datum. user posted image
Ti si curicu prvi put rodila na carski zar ne?
Koliko sam ja u toku, kada prvi porod bude carski, onda drugi ne moze drugacije!
Zaboravila sam sada, koji je razlog bio za tvoj carski?
Recimo, juce sam upoznala zenu koja je takodjer dosla na Komisiju, ona je dvoje rodila prirodno, a sada sa trecim ide na carski jer joj se dioptrija naglo poslije poroda (zbog napona) povecala. Izmedju ostalog, i to je jedna od indikacija, i to sam citala.

Eto, nadam se da sam ti malo pomogla.
Ne brini, bices ti OK.

Cujemo se opet.

Kako nam je Issa, bas bih voljela da se malo javi sa novim infosima o svojim bebama.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 703
16.5.2008 11:25:14   
Anoniman
Srce ste, hvala vam puno.
Ja sam prvi imala zbog visokog pritiska, ali u tom momentu mi je pritisak bio ok ali beba nije, tako je pokazao CTG, a zbog pritiska nisu mi smjeli dat indukciju i odma su me odvezli u salu. Sad osim visokog pritiska  imam i tahikardiju i to i jest glavni razlog za carski sada.
Ma valjda ce bit sve ok.

I ja bi da se Issa javi, bas me zanima kako su.

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 704
16.5.2008 14:38:59   
ElmaB
Dobar dan drage moje!user posted image

Evo da se i ja kratko javim dok mi bebe spavaju. Lana i Deni, hvala Bogu, fino napreduju i veoma sam zadovoljna s obzirom da su ranije rodjeni. Tea je ljubomorna, ali za sada je podnosljivo. Kako ste mi sve vi? Vidim kod vecine vas primakao termin! Pa, neka vam je sa srecom, jer najsretniji trenutak vam, ako Bog da, tek predstoji!
Za sva pitanja  i savjete vezano za porod i bebe stojim vam na raspologanju i cim budem imala vremena javit cu vam se. Ja svaki dan uglavnom svratim da vidim sta pisete i sta ima novo, ali vam ne pisem. Tako da znate da sam sa vama!

Sve vas voli i pozdravlja vasa Elma B.user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 705
18.5.2008 10:40:39   
Anoniman
Pa gdje ste trudnice,
Ne mogu da vjerujem da nikog dva dana nema!!
Evo danas nesto zahladnilo i ja pomislila e reko sad je puno informacija, kako su zene provele suncanu subotu, kad ono nigdje nista. Hajde nema veze, samo da ste mi vi i vase bebice dobro i zdravo.
Ja sam juce bila na svadbi, zaista je bilo dobro, i sto mi je jos cudnije da sam dva, odnosno tri dana bas super. Mogu hodat, nemam problem s pritiskom, s lupanjem srca, sve ok, i juce ova raja, svi mi govore hej pa super si i kao to je zatisje pred buru. kao svaka trudnica bude dobro pred porod. Nazvacu to gatkama i idemo dalje. Svadba je bila u golf klubu, jos smo sjedili na terasi, ma bas mi je godilo onih nekoliko sati na zraku, ali zato kad sam dosla kuci zaspala kao bebica.

Suzana, kako si? Je li sve ok? Nadam se da jeste i da je sve po planu.
Pozdrav i Mirni i Fari, i naravno nasim mamicama Issi i Elmi, i javite se.

A ja sad odo u malu setnju pa se cujemo.user posted image

(odgovor članu ElmaB)
  Neposredna veza do poruke: 706
18.5.2008 11:06:05   
Suzana
Draga Maida,

Uvijek se obradujem tvom javljanju.

Ja sam primjetila da sve trudnice naprave malu pauzu tokom vikenda, a onda 'radna' sedmica bude aktivna. :)
Juce je bio pravi ljetni dan, MM i ja smo bili na rucku i obiljezili smo njegov rodjendan, bilo nam je lijepo, ali tezak dan, vruce (meni trudnoj pogotovo user posted image ) a i zraka bas nije bilo.
Znaci ti si bila na svadbi, Golf klub, odlicna lokacija za vjencanje.
Dobra si pa si sjedila par sati, ja ne mogu duze od sat i po. :)

Sada odoh malo do roditelja, sutra je nova sedmica, ja koliko kontam... Idem prema ulasku u 38. sto je zaista super za blizanacku trudnocu, cuvajte mi fige cure... Kao sto znate, u cetvrtak je predvidjeno da skidam serklazu... Pa da dogovorim sa Dr sta i kako...

Ne mogu reci da mi nije frka, samo o tome razmisljam...
Bas mi je frka!

Puno pozdravljam sve trudnice, i ocekujemo javljanje ostatka ekipe. :)

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 707
18.5.2008 19:36:18   
Anoniman
Evo i ja se vratila iz setnje, ali ovo je ispalo neplanirano i citav dan, ali bilo je super.
Imam u utorak kontrolu, i kao sto Suzana kaze stalno razmisljam sta kako, da li da insistiram na necemu ili ne, da li da sve pustim svojim tokom, bas sam malo pogubljena. A jos kad mi neko kaze ma ne razmisljaj o tome, e mislim rado bi ali ovaj stomak me nekako podsjeti, pa moram. Cuj ne razmisljaj, pa o cemu cu.
Sve mi je sad pomijesano, kontala sam da vidim s dr da probam prirodno pa ako ne bude islo ili ako se nesto zakomplikuje da idem na carski, a onda opet kontam kog vraga izazivam. Bojim se vakuma, bojim se da ne izgubim snagu i da se beba ne povrijedi nekim naglim izvlacenjem, ama bas se bojim svega, i onda se pitam kog vraga uopste razmisljam o tome.
Izvinite sto vas davim, ali sta cu, nekad nekog moram.
Pusa.
Cuvajte se.

Suzana, hoces li imati jos neku kontrolu do cetvrtka?
Hajde javi nam, ako se sta desi u medjuvremenu javi makar Elmi pa ce ona nama prenijet.
Pozdrav

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 708
18.5.2008 19:47:56   
Suzana
Maida,

Meni moja Dr rece da zena koja je prvi put rodila carski, onda je i drugi porod carski?!
Ma ko ce im ga znati...
A mozes misliti kako sam ja tek pogubljena, prva trudnoca, jos dvije bebice!

Do cetvrtka nije planirana kontrola. S tim da ja planiram nazvati malo Dr prije, pa mozda popricati s njim.
Jer gore ne mogu, ujutro je haos, znas i sama.

Nadam se da se u medjuvremenu nista nece desiti...
U svakom slucaju, bicete o svemu obavjestene.

Mi se naravno jos cujemo, aBd!

Caos.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 709
19.5.2008 11:50:20   
mirnac
cao cao
malo sam bila u rodnom kraju
odmarala praaavo
danas sam rekla direktorici, pravo je sretna zbog mene i mojih beba
jedini komentar je bio da moram svoje podredjene dobro obuciti ( a imam samo jednu zenu)
danas imam nekih 'peglanja' milion na poslu
super spavam popodne i navece, ali ujutru cim svane oci na vrh glave
i imam jos jednu cudnu karakteristiku, mogu plakati do mile volje bez ikakvih ( normalnih)razloga
sinoc sam imala cudne neke osjecaje u stomaku, sva sam se skoncentrisala da vidim hocu li osjetiti bebe, ali sigurno je jos rano ( 14 sedmica i 3 dana)
jos sasvim fino sve svoje mogu da oblacim, i vise mi je naroda reklo je si li smrsala nego je si li trudna??? Nece jos dugo tako bitiuser posted image
jedva cekam iduci pregled, tek za dvije sedmice, ali ja bih se odmah narucila.
nista Suzy, ti odmaraj, svakako, i ako treba i poradjaj seuser posted image ali mislim da bi bilo divno da se upoznamo prije tvog poroda, a na neki nacin mozda lakse.
Pozdrav svima,
pisite kako ste
i dalje sam , i pored Fare, najkrace trudna, pa se zbog toga osjecam mladjomuser posted image

Ljubim ljubim ljubim sve bebe

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 710
20.5.2008 11:04:38   
Suzana
Dobro vam jutro drage trudnice,

Nema vas danas.
Nadam se da vam raspolozenje nije kao sto je ovo vrijeme, meni nije cemu.... Ali sta cu.

Mirna...
Da makar ne radis, pa bi se lakse dogovorile.
Meni je bas frka ovih dana, juce sam bila teska, jedva sam hodala... Bas nezgodan trenutak da se vidimo na kafi... Prekosutra aBd idem na kontrolu, i mirujem maksimalno...
Vidjeces kad budes u 37/38... Zeznuto je pravo!

Bebe ces vrlo brzo poceti da osjecas :), a sto se tice plakanja... Ja sam plakati pocela prije mjesec dana.
U pocetku trudnoce nisam, ali su mi zivci bili... Treperili su konstantno...

Uf, sto ovo sto iznad napisah djeluje negativno. Ne zamjerite. Heheh.
Ali vrijeme je fakat uzasno. :)

Maida, danas si na kontroli? Javi se cim prije :).

Fara, zar je takva frka na poslu, bas nam se rijetko javljas? :)

Elma nas cita, u to sam uvjerena.

A Issa... Kad bi se javila, ja bih se jako obradovala, s tim da nemamo zamjerki. Ko da cemo i mi imati vremena za piskaranje po forumu. :)

Veliki pozdrav za sve trudnice na RR.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 711
20.5.2008 15:42:56   
Anoniman
E drage moje, kako ste?
Moja Suzana ja danas nisam  bila na kontroli vec sam danas izasla iz bolnice. U nedjelju posle onog posta koji sam napisala, ubrzo mi je pozlilo, odem gore kad pritisak visok, i onda me ostave. Dr me sad pustila, s tim da idem u ponedjeljak na kontrolu opet i da zakazem komisiju.
Sad se dobro osjecam i iako sam gore lezala, tako sam nekako umorna i odo spavat. Eto cujemo se. Javljajte se

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 712
20.5.2008 19:49:10   
bebano
Draga Maida pa sta je to sa pritiskom??!! Ti si cini i se i u pravoj trudnoci imala visok pritisak, pa ti je to bila indikacija za carski, jel da? Koliko ti je to bio visok? Ajde cuvaj se a ja ti zelim da se fino odmoris i da nema tih "skokova" vise nego da u miru provodes do kraja trudnoce. 

Suzi draga i ja sam ti vala sva user posted image  ne znam ni ja sto. Mene izgleda hormoni pucaju tek pred kraj trudnoce, svo vrijeme sam se super osjecala, a sada sto kazes zaplakala bih za svaku sitnicu. Cuvaj se pa se cujemo svakako.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 713
21.5.2008 8:34:35   
Suzana
Napisala jedan od onih mojih postova, i kao session expired, nestade mi tekst...
Moram ponovo...

Maidice, bas mi je zao sto ti se to desilo, pa to je kod tebe ona preeklampsija sto se javlja u trudnoci? user posted image
Cuvaj se, izbjegavaj hranu koja dize pritisak, i nemoj se nervirati, jos malo ti je ostalo... Bice to sve OK.
Uz tebe smo!!!
Kod mene je nizak pritisak tokom cijele trudnoce, a takav je bio i prije.

Bebano... Ma to je normalno, ne zaboravi da hormoni divljaju i poslije poroda... user posted image
Mene su juce prijatno iznenadili kolega i kolegica s posla, prolazili pored zgrade, okrenuli me, i popeli se na kafu.
Bas su mi popravili raspolozenje... user posted image

Hej... Ja danas aBd idem na Kosevo na kontrolu, cula sam se juce sa mojim Dr i tako dogovorila.
Pa se javim popodne ili navece.

Pusu vam saljem!

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 714
21.5.2008 8:35:45   
Suzana
Bebano, kako je danas kuci? user posted image
Jesi li duze odspavala? user posted image

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 715
21.5.2008 10:19:10   
bebano
Jutric drage trudnice!

Jesam Suzi, odspavala sam duze i evo me jos se razvlacim kafica, sokic, pidjama user posted image , uh sto je lijepo nisam ni znala. Juce mi je bilo malo neobicno kada sam odlazila s posla, nesto mislim sljedeci put kada se vratim u officu bicu mama user posted image . Pomalo cudan osjecaj. Ajde draga drzim ti fige za pregled, i javi se obavezno kada zavrsis, ako nista sms-om.
Oprostite malo na ovom posvajanju prostora user posted image , nadam se da je trudnicama sve oprosteno.

Maida pazi se nista drugo ti ne preostaje. Samo lagano, imas ti vec iskustva sa tim pa znas bolje od nas, ali ne sekiraj se ni oko cega i odmaraj sto vise. Bice to sve u redu.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 716
21.5.2008 10:53:13   
Anoniman
Cao cure, kako ste.
Bebano, bas si u pravu za ono, kafica, sokic i pidzama, definitivno najbolja kombinacija.
Dobro sam sad hvala Bogu, i dr mi svaki put kaze kako sam disciplinovana, sto se tice svega, hrane terapije i jos svega cega se treba pridrzavat.  Ali mene je jednostavno nesto spucalo u nedjelju i u osam sam zaspala i probudim se oko pola 10, vidim mrak, ono sva nekako bila izgubljena. Umijem se, nista, hajde reko da pojedem nesto slatko, i to nista, pa malo soka, a sve mi gore i gore, kao da cu past,

I ja kontam ma reko sigurno mi nizak pritisak, odo ja obuc pidzamu i spavat. Ja izmjerim 150/100. E sad gornji nie bio strasan ali donji jeste visok. I meni muz kaze da ne bi sad kontala sta i kako da odemo na kliniku pa nek snime bebu nek vide je li ok i da vidim hocu li uzet jos jednu dozu terapije, mi smo dosli gore bilo je 11 navece, jer sam se ja pokusala malo smirit pa izasla na terasu malo na zrak, pokusala sve ali pritisak se nije promijeniio.
Gore su rekli da bi trebala ostat, i ujutro kad je dosla moja dr ja je odma nazovem i javim da sam na odjeljenju, kaze ona da ne brinem, da ce mi sve taj dan uradit nalaze i da ce me pustit kuci u utorak ako pritisak ne bude vise visok.
Tako je i bilo.

A ovo nije preeklampsija, ja hvala Bogu nemam proteine u urinu i edeme, to je ves opasno kad se to troje sastavi, to je sve EPH gestoza( E-edemi, P-proteini, H-hipertenzija) a kod mene je samo H-gestoza. Kad je bila vizita dr je prenijela dr Nikulinu moj slucaj i rekla da to ide na komisiju, on je kimnuo glavom i mislim da nece bit problema.

Evo Suzana, pocela i ja pisat referate.
Bebano nazalost imam iskustva, ali nek sam na kraju pa makar, bit ce ok akobogda.

Pozdravljam vas sve i cuvajte se.

(odgovor članu bebano)
  Neposredna veza do poruke: 717
21.5.2008 13:22:37   
mirnac
samo da vas sve pozdravim
danas sam najbezveznija za sva ova tri i po mjeseca trudnoce nikad nisam bila sama sebi ovako odvratna
je li vrijeme, hormoni, ili nesto trece, ili sve zajedno
zato necu da vas zamaram
citam vas
i pozdravljam
m.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 718
21.5.2008 20:44:51   
Suzana
Evo zenice,

Kao sto sam i obecala da cu se javiti.
Stvari stoje ovako: u ponedeljak prijem na GAK, u utorak carski, aBd.
Cudan osjecaj user posted image .
I dalje mi cuvajte fige pls, a i ja cu vama uvijek hehe.

Maida, dobro je da nije preeklampsija...
Jos malo i sve ce to biti iza tebe.
A neka referata, ja ih volim citati.

Mirna, normalno je, pogotovo sto ti hormoni jos uvijek divljaju. A i bez toga, trudnoca se ne zove dzaba drugo stanje. Nadam se da ces vec sutra biti bolje.

Eto cure, pa se opet cujemo.
Javite se.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 719
21.5.2008 20:55:59   
Anoniman
jja vas mile moje duplice uvijek citam.. al eto nikad da vam se prikljucim na razgovoru... user posted image
al evo sad sam morala da se javim kako bih mojoj dragoj Suzani pozelila sve naj naj boljeee i da to sve prodje u najboljem redu aBd..
eto mila moja jos malo i ti ces vidjeti svoje pacice user posted image user posted image
ljubim te puno i zelim svu srecu ovog svijeta
pozz

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 720
21.5.2008 21:03:43   
mali
Suzana i ja ti želim sve najbolje,puno sreće tebi i bebicamauser posted image user posted image user posted image user posted image

Onaj koji odustaje nikada ne pobjeđuje,a pobjednik nikada ne odustaje.
http://www.fertilityfriend.com/home/1f8e1e

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 721
21.5.2008 21:07:15   
ElmaB
Draga moja Suzana!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Puno srece u utorak, a ti i ja se i prije toga svakako cujemo!!!

Pozdrav i svim ostalim trudnicama!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 722
21.5.2008 22:03:58   
Suzana
Drage moje trudnice,

Dince, Mali, Elma, hvala vam najljepsa, ali neka mene s vama jos ovih nekoliko dana hehe, pa cemo se mi ako Bog da nastaviti dopisivati.
Samo da sve prodje kako treba...
Ma u svakoj fazi trudnoce zena ima neku brigu, a valjda je to normalno.

Super da se ovako podrzavamo. Kada sam se na pocetku trudnoce prikljucila na ovaj forum, mislila sam da necu ostavljati nikakve postove, nego ono, s vremena na vrijeme baciti pogled, procitati komentare i sl.
Medjutim, upoznam sve vas, i vise se bez RR dan nije mogao zamisliti.
A upoznala sam i par cura, Elmu, Bebano, nadam se da cu i Mirnu duplicu... ma sve vas, i to je stvarno super.
U trudnoci te samo trudnica ili zena koja je vec to prosla moze razumjeti. Tu nema dileme.

Eto curkice, pa se mi opet cujemo.

Laka vam noc i miran san vam zelim.

user posted image  I svima saljem po jednu virtualnu ruzu kad vec ne mogu pravu user posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 723
21.5.2008 23:16:20   
Anoniman
Hej Suzana, pa super.
Bas mi je drago da sa je sve ok i sve spremno za bebice. Mogu mislit kako si uzbudjena. Ja ti zaista zelim sve najbolje od srca. Bas sam nekako uvijek kontala da cemo bit zajedno u sobi, hehe.... ali eto ti ces jednu sedmicu ranije.
Jesu li ti skinuli serklaz?
Pozdrav svim trudnicam i zaista je cudno kako se ljudi ovako zblize, znamo o trudnocama druge i razmjenjujemo vise detalja nego mozda s ljudima s kojima se druzimo.
Pusa i cujemo se.

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 724
22.5.2008 14:09:10   
mirnac
hello
danas sam pretjerano raspolozena
ali imam i dosta posla
kod vas se dosta toga izdesavalo

Suzana,  jako sam uzbudjena sto se ti poradjas u utorak , mogu misiti kako je tebi.

Maida jesi bolja s pritiskom ovih dana???

Puno pozdrava svima
m.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *