|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
5.5.2008 16:37:28   
Anoniman
E super, znaci svi ste dobro i zdravo.
A ta su mi pravila, ma znas sta. Ja jedva i ovo odem i obucem se sto moram jos da idem do CUM-a, stvarno katastrofa. Sta bi bilo da se poradjam, morala bi prvo obletit jedan krug po klinickom centru pa onda se doc porodit. Uzas.
Ali eto valjda ce nas nekad stic nofa reforma sto se tice svih administracija.
Ja sam danas trazila neke lijepe stvarcice za bebu da u tome moze izac iz bolnice. Sto se tice ostalih stvari sve je ok, ali sam htjela neke lijepe gegice, bas sam se razocarala, bila sam i u orkestri, za curice imaju sve a za djecake nemaju nista osim bodica, bas bzze. Muz mi ide na put za dva dana pa cu mu reci da ode u jednu radnju, znam koji soping centar, koja radnja, koji sprat i da mi tamo nesto nadje. Jos kad bi ja mogla ici to bi bilo ekstra. Cak sam u jednoj radnji vidjela kao neki komplet za bebu evo kaze u ovome iznose djecu iz bolnice, ka  nesto malo bolje, hej sa kravatom. Pa patit male bebe s tim, stvarno nema smisla, ali eto o ukusima se ne raspravlja.
Eto cuvajte se zene moje, jos malo pa gotovo.
Pusa

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 651
6.5.2008 10:21:09   
FARA
pozdrav svim trudnicama (posebno duplicama),
jer sam i ja jedna od Vas user posted image  user posted image

U nedostatku vremena na forum se javljam prvi put, a prijavljena sam prilično.
Meni je druga trudnoća (poslije 9 god) i do sada nisam uopšte razmišljala o porodu, samo mi je bilo važno da je sve OK. pošto sam radila i nalaz amniocinteze, ali sve više mislim o tome.
Ja sam u 24 sedmici trudnoće, kad vidim i čujem stvari o našim aljkavim klinikama hvata me nervoza. Prvi porod sam imala u Dr.bolnici, ali sad blizanci, nedostatak opreme (inkubatora), preporučljiv porođaj u Koševu, baš neznam šta da radim, koji doktor?
Ma svi mi pripremimo koverte da im platimo posao za koji su oni već plaćeni, ma joj fuj user posted image
Ima li koja od vas da je imala porod (prirodni) u Koševu, možete li preporučiti kojeg od doktora?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 652
6.5.2008 11:34:06   
bebano
Draga Fara,

ja niti sam duplica, niti sam se poradjala na Kosevu, tek treba da postanem mama jednog user posted image user posted image  ali cu ici u Opstu. Medjutim, cula sam sa raznih strana super komentare za dr Basica. Kazu da je odlican. I Dr koja mene vodi privatno Dr Dizdarevic je veliki strucnjak, ali sam cula da ona radi uglavnom komlikovanije porode. U svakom slucaju zelim ti svu srecu i lagan porod user posted image .

(odgovor članu FARA)
Neposredna veza do poruke: 653
6.5.2008 11:37:42   
sabrina
bebano da li si dobila mij e mail

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 654
6.5.2008 12:26:53   
bebano
Sabrina, hvala ti puno, jesam dobila sam ga, ali sam grozna pa ti nisam odgovorila. Javim ti se mailom sto prije.

(odgovor članu sabrina)
Neposredna veza do poruke: 655
6.5.2008 12:56:42   
FARA
Hvala ti bebano na lijepim željama, nadam se daće aBd biti sve uredu, jest da do tada ima još 16 sedmica, ako porod ne uslijedi ranije.

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 656
6.5.2008 13:13:37   
Suzana
Cao cure!

Fara, dobro nam dosla! Sve nas je vise. :)
Ja sam evo 35. sedmica (pred ulazak u 36.) i brojim dane...
Nosim user posted image user posted image user posted image user posted image .
Cijelu trudnocu mi je vodila Dr Jadranka Dizdarevic (privatno), a neki dan sam bila i kod Dr Nikulina na Kosevu kojeg privatno poznajem. Zene ga hvale. :)
Cula sam jos za Dr Nenu Hadzica da je dobar, za Dr Murtezica.
Ma nekako, kazu da je vecina doktora na Kosevu dobra...
I ja mislim da je sa blizancima bolje ici na Kosevo, ja sam od pocetka znala da cu gore, samo sto je ispalo da ce moja Dr, koja je ujedno gore i sefica, biti na odmoru u periodu kada se ocekuje moj porod.
U potpunosti se s tobom slazem kada kazes FUJ za dodatno placanje, ali u ovom trenutku, ja sam spremna platiti koliko god da treba, samo da imam dobru uslugu i da je odnos prema meni 'na nivou', jer mi je ovo prva trudnoca, a jos blizanacka.

Issa, gdje si ti? Kakva si? Javi se.

Maida, umjesto da se modernizuju, oni sve vise i vise komplikuju. Drzava nam je FUJ.
Za ovaj dio ne treba kriviti medicinske radnike, nego nasu vlast.
A vlast nam je vise od 15 godina ocajna.

Bebano, cujemo se mailom. :)

Javite se i cujemo se.

(odgovor članu FARA)
Neposredna veza do poruke: 657
6.5.2008 14:36:36   
ElmaB
Draga Fara!user posted image

Ja sam oba poroda imala na Kosevu, ali carski rez. Preporucila bih ti svog dr. Senada Murtezica, za kojeg pouzdano znam da je veoma dobar i kada su u pitanju prirodni porodi! Ako ti bude trebao njegov br. telefona javi se privatnom porukom!

Pozdrav svim mojim dragim trudnicama i cujemo se!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu FARA)
Neposredna veza do poruke: 658
7.5.2008 19:25:21   
Anoniman
Hej zene, kako ste mi?
Sta se radi? Ima li sta novog?
Kod mene sve po starom, kod kuce, igdje mi se ne da po ovom vremenu, nit bi skidala pidzamu. Ostalo je sve ok. Eto javnite se, a vidim hvala Bogu da ima novih duplica. SUPER!!!!!!!!!

(odgovor članu ElmaB)
  Neposredna veza do poruke: 659
8.5.2008 10:03:59   
Suzana
Hej zene,

Ima li koga? Nigdje nikoga...
Maida ti si jedina vrijedna hehe.

Ja bih i sutra i prekosutra trebala na kontrole, sutra privatno, prekosutra drzavno, pa se cujemo.

Puno pozdrava!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 660
8.5.2008 11:17:20   
FARA
Ćao cure,

Jeste li kući, ako možete izaći vanka, blago vama, vidite konačno-sunce.
Mi koje smo trenutno na poslu možemo samo viriti kroz prozor, baš mi nedostaje malo šetnje po svježem zraku, nadam se za vikend lijepom vremenu.
Danas baš nešto malo forumašica ili su se uspavale ili šetaju hm...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 661
9.5.2008 12:07:56   
Anoniman
Hej zene, kako ste danas. Ima li sta novog? Kod mene nista sve po starom. Pokusavam se samo odmarat, sto i radim, najljepsi mi je dan kad ga provedem u pidzami. ma super je.

Issa pa sta je s tobom, ima li kakvih novosti? Jesi  li isla na kontrolu? Znam da si narucena za mjesec ali onako jesi li isla radi sebe?

Suzana ce danas i sutra na kontrole, pa ce nam ona podnijet referat kako samo ona to zna.  Eto cure javite se. Nemojte samo reci da ste vani po cijele dane.

(odgovor članu FARA)
  Neposredna veza do poruke: 662
9.5.2008 12:20:04   
FARA
Ma user posted image  za dan proveden u pidžami slažem se da je super, samo uživaj i odmaraj se kad možeš, neko uživa ali neko mora i da radi, he, he...
al" sutra je vikend pa ćemo da se odmaramo user posted image .

Pozdrav za sve

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 663
10.5.2008 10:51:34   
Suzana
Cao cure moje,

Evo suncane subote, ja vec bila na kafi i u setnji :).

Stizem i na RR da vam podnesem izvjestaj kao sto Maida kaze.

Preksinoc sam bila kod moje Dr privatno.
Necu biti duga, bebe su dobro hvala Bogu, guzvaju se opasno, nego su vam novosti sljedece:
jedan malac mi se "vratio" gore, tj. nije vise glavom, glavica je sada na vrhu stomaka sto znaci da su polozaji glava/zadak i kako sada stvari stoje, ovo ce biti carski rez.
Jako sam se iznenadila, jer sam 3 dana prije toga bila na GAKu i obojica su bili glavama, a glavama su mjesec i po. Ipak sam ja u 35/36 sedmici!
I onda smo moj muz i ja skontali da smo bili svjedoci tog okretanja. Dan prije, njih dvojica su se toliko gurali, mi smo gledali u stomak koji se razvukao na sve strane. Nema sta, to je bilo tada. :)
Za sat, dva idem ponovo na GAK kod Dr Nikulina, pa da vidimo sta i kako. Moja Dr mu je sve lijepo napisala u nalazu, a i on ce me dodatno pregledati, vjerujem.
Pa cemo se onda opet cuti.

Maidice, Fara, drago mi je da ste obje dobro i da uzivate i odmarate.

Malo me brine sto se Issa ne javlja??? OK, Baby je najavila da je nece biti na RR, jer nece imati interneta...

Hajde, cekamo...

Cujemo se,

Pusa.

(odgovor članu FARA)
Neposredna veza do poruke: 664
10.5.2008 12:46:31   
Anoniman
Hej cure, vidim da je sve ok.

Fara nemoj biti tuzna, ma ja bi volila da mogu malo da se trgnem. Evo sad je podne i definitivno idem van.

Suzana, cini mi se da ti je nekako lakse kako ces na carski, imam dojam kako si to pisala da ti je ok, vjerovatno manje straha.
Hej bona pa dva super dr te vode. He he he, usitnilo je, pocelo je odbrojavanje.
Sta su ti rekli za serklaz, to onda sigurno nece skidat do carskog ili hoce?

Sta je sa issom, nije valjda otisla u bolnicu, nadam se da je sve ok.
Eto hanume javljajte se, pa se cujemo.
Pusa svima

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 665
10.5.2008 17:46:14   
mamina cura
Drage moje trudnice,
Issa se porodila u utorak ujutro na carski, cure su super, rodjene sa 2740/48 i 2325/46 i sutra idu kuci. Pozdravlja vas sve na forumu i javlja se cim dodje kuci.
Eto da vas obradujem malo

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 666
10.5.2008 18:44:57   
bebano
Cestitam Issi od srca user posted image . Bravo za user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 667
10.5.2008 19:42:57   
Suzana
Ma znala sam da je nasa Issa rodila, dok je nema ovoliko dana!!!
Mamina cura, molim te da joj preneses najiskrenije cestitke od mene!
Divno, super, super!

Eh sada... Evo mene.
Kod mene zene zagonetka prava...
Sve sam vam jutros napisala sto se tice pregleda od prije 2 dana kod moje Dr Dizdarevic.
Danas kod Dr Nikulina, sta ima, reko' ima svasta, jedan malac se okrenuo i tako...
Kaze on da mu je Dr sve rekla, u toku je, kao hajmo na UZV.
Ja legoh, on okrenu monitor prema meni i kaze, evo ti jedne glave, evo druge - obje prema dole!!! user posted image user posted image user posted image
Skontamo da je to situacija ".... lud zbunjenog"!

Da nisam svojim ocima u nedelju, prije 6 dana vidjela glavice prema dole, pa u cetvrtak prije 2 dana jednu glavicu gore na vrhu stomaka (pa mjerila je BDP, nije luda ni Dr ni ja...), a onda 2 dana kasnije ponovo obje glavice prema izlazu... Ne znam sta da mislim, evo recite mi vi? Kaze Dr da oni nemaju mjesta da se tako vrte. Sto je cista logika.
A evo kako stvari stoje sa mojim terminima, sedmicama.........
You are 35 weeks pregnant.
Dates and numbers:
There are 30 days until your due date on June 10, 2008.
You are 250 days pregnant.
You are 8.2 months pregnant.
You are in your 9th month of pregnancy.

Sada opet mogu prirodno.
Maida, primjetila si izgleda u mom postu i u pravu si. Moram biti iskrena i reci vam da jesam osjetila neku vrstu olaksanja kada sam saznala da bi to trebao biti carski rez. A sve je to zato sto trebam aBd da rodim dvije bebice. Nisam jednom rekla da bi mi bilo jako zao da idem na carski rez a da nosim jednu bebu, dakle, zena sam koja ne bjezi od porodjajnih bolova, koji su jedini prirodni i normalni bolovi.

Nisam uopste pametna... Dr mi je rekao da mogu da biram.

Zene, sta kazete na ovo sve?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Suzana -- 10.5.2008 19:43:18 >

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 668
10.5.2008 19:47:20   
Suzana
IZVORNA PORUKA: Maida28

Suzana, cini mi se da ti je nekako lakse kako ces na carski, imam dojam kako si to pisala da ti je ok, vjerovatno manje straha.
Hej bona pa dva super dr te vode. He he he, usitnilo je, pocelo je odbrojavanje.
Sta su ti rekli za serklaz, to onda sigurno nece skidat do carskog ili hoce?

Maida,

I serklaza me totalno buni, sve je nekako kontradiktorno.
Pitala sam moju Dr "sta sa serklazom", na sta je ona odgovorila da se nece skidati dok bebe ne krenu vani, prirodno ili carski. Kao kad bi ti skinuli, krenuo je porodjaj.

A Dr Nikulin bi skidao za 5 dana...

Pomozite????user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 669
10.5.2008 20:10:22   
Ivona
IZVORNA PORUKA: mamina cura

Drage moje trudnice,
Issa se porodila u utorak ujutro na carski, cure su super, rodjene sa 2740/48 i 2325/46 i sutra idu kuci. Pozdravlja vas sve na forumu i javlja se cim dodje kuci.
Eto da vas obradujem malo

Prelijepe vijesti!user posted image
Ovo zasluzuje posebnu temu!Ne bi bilo lose ako bi neka od vas (njoj blizih hanumica user posted image ) otvorila topic u kojem bismo joj mogli svi cestitati!user posted image

Pozdravim dragim duplicama!

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 670
11.5.2008 1:55:29   
aazra
Sve naj, naj... Issi i njenim bebama!

Nadam se da joj je porodjaj prosao bez vecih problema i da su bebice zdrave i zelim joj brz oporavak!

Suzy,
Bas mi je zao sto ti se to zakomplikovalo. Ja sam uvijek za prirodan porodjaj, ali sa blizancima je uvijek malo teze.
Nekako ti za jednu bebu treba toliko pregleda da se uvjeris da je sve u redu prije prirodnog porodjaja, a kamoli dvije... Prirodni ima tu prednost sto se zena prije oporavi, a poslije carskog moras bas racunati na pomoc, rana teze zarasta posebno sa dvije bebe ce ti zaista trebati. I meni porodjaj tek predstoji, to ce mi biti "prvo" iskustvo user posted image , pa ti ne mogu vise reci. Mislim da bih se sa dvije bebe i ja prije odlucila za carski, ali tebe su kako sam shvatila zbunili ti doktori i razliciti nalazi. sta god da odlucis uz tebe smo...user posted image

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 671
11.5.2008 11:09:47   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image BRAVO ISSAAAAA, CESTITAM ZA CURICE!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hej ma tacno sam znala, dok nje toliko nema, ma to je super, super je da su bebe ok, jedva cekam da nam se javi s detaljima. Eto jos ja govorim da nisi otisla na kontrolu.

Suzana, sad smo nas dvije na redu. Ja sam od petka 35. nedjelja, u srijedu idem na ontrolu pa cemo da vidimo.

Pusa zene.
Cuvajte se

(odgovor članu aazra)
  Neposredna veza do poruke: 672
11.5.2008 16:58:29   
ElmaB
Drage moje!user posted image

CESTITAM ISSA I TEBI I TVOJIM CURAMA ZELIM SVE NAJBOLJE U ZIVOTUuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pozdrav i svim mojim dragim trudnicama!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 673
12.5.2008 8:48:04   
mirnac
Haaaj
evo da vam se javim kao gospođa H. Sve ok, bili smo na bracnom, juce sam stigla u Sa, jutros sam na poslu, imam puno posla, ali prvo da cestitam
Issa user posted image  sve najbolje curama i tebi!!!

Fara dobro dosla, evo i ja radim, u 14 sedmici, duplica

U ponedjeljak sam vidjela bebe, oko 7 cm i 73 gr i 83 gr, za ovog sitnijeg misli da je momak, a veca beba nije bila fino okrenuta.
Bili smo presretni.
Slike obecavam sutra.
Ljubim sve bebe i mame.
cao
m. 

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 674
12.5.2008 10:53:06   
issa
Hej cure, evo novopečene mame!!!!Jučer smo stigle kući, cure su super, u 9 smo ih nahranili i presvukli i sad spavaju. Prva noć s njima? Ma super, zlatne su! Dok su ležale na Odjelu za nedonoščad super su ih tete naučile ovako -  presvuci, nahrani i lezi spavati...nema nosanja, plakanja i ostalog....sad smo samo nastavili tako...

Presretna sam, iako je boljelo! Oporavak od carskog prva 3-4 dana nije nimalo lagan!Rana me nije boljela, ali kateter u prva 24 sata je užasno i dren drugi dan...Ostalo ide na bolje...Ali o detaljima drugi put...
Unatoč svemu, budućim mamama blizanaca savjetujem CARSKI REZ, zbog sigurnosti beba. Ja bih sve boli ovog svijeta pretrpjela samo da su bebe OK. Zato se ni malo nisam pokajala što je sve ispalo ovako!

Sad idem familiji poslati slike ( dok se one ne probude), a vama se javim čim stignem.

Hvala vam na čestitkama....

Trudnice moje ljubim vas i želim sreću

Moje šmizle su stigle 06.05.2008.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *